Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2018.09.20 0 0 26

Lehet puskázni az étel házhozszállitók menüjéből. Vagy akár rendelni tőlük.

Borsóleves tizenkét szem borsóból és két karika répából, főzelék egy kis szem krumpliból, pörkölt öt deka húsból, palacsinta egy fürjtojásból... Tudod, akinek két anyja van... :D

dulci Creative Commons License 2018.09.19 0 0 25

Heti tervet szoktam összeállítani, a bevásárlás miatt is szükséges előre átgondolnom. Háromfogásos ebéd vasárnap szokott lenni, tehát nem vagyok alkalmas ilyen eszmecserére. A gondolata is idegesít, naponta 4 fogás, elvinné a napomat. Nincs értelme leírnom a heti tervet, nincs párosítva hozzá illő levessel, stb. ...

Sajnálom, tényleg félreértettelek. Most sem értem. Ha ötletek kellenek, a neten százával van, ahol háromfogásos menüt terveznek, tervezőprogrammal is ellátnak, néhány a költségekre is tekintettel van. Ha pedig beszélgetni van kedved a kajákról, itt az indexen a Konyhaasztal csoportban kétszáznál több topikot találsz. Miért nem te csatlakozol valahová? 

Legyen szerencséd, sok sikert a menükhöz is és a topik életben tartásához is.

Előzmény: tuktikka (22)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.19 0 0 24

Pl. én szívesen ennék most

krumplileves+sonkás-sajtos csőben sült brokkoli+Rákóczi túróst - ezer éve nem ettem már Rákóczi túróst, jól esne egy szelet :)

de csak ha valaki elém tenné, nem nekem kellene megcsinálni :)

Törölt nick Creative Commons License 2018.09.19 0 0 23

Gyerekkoromban minden szombaton vagy fehérbableves volt palacsintával, vagy borsóleves krumplis tésztával. :) (Nálunk a krumplis tésztában kolbászkarikák is voltak, felnőtt koromban már inkább anélkül főztem.)

tuktikka Creative Commons License 2018.09.19 0 0 22

Sajnálom, ha úgy tűnik hogy segítséget várok.

Csak hasonlókat reméltem, akik szeretnek a főzésen agyalni, nem csak a megcsinálás, hanem a heti étrend összeállítása is élvezet 

Neked van menüd amit szívesen leírnál?

Holnap alma leves lesz, hamis pizza (nincs sütőm) és utána egy pohár puding.

Előzmény: dulci (21)
dulci Creative Commons License 2018.09.19 0 0 21

Látod, sokan akarnak segíteni, még aki nem is így étkezik.

Én valszeg nem vagyok alkalmas rá, mert elsőre azt kérdezném, mire ez a nagy elkényeztetés, aki maga főz, a legritkább esetben étkezik így. Főleg, ha idős is, egészségileg sem indokolt a 4 fogás. Nálunk pl. minden nap van főtt étel és gyümölcs, de leves nincs minden nap, édesség meg pláne csak elvétve. 

Hogy mi mihez illik? Elég ha arra gondolsz, te szívesen megennéd e? :)

Kerestem viszont nagyon jó oldalakat, én is szívesen beleolvasok, praktikus, jó tanácsok.

https://www.google.com/search?q=men%C3%BC+tervez%C5%91+program&rlz=1I7RNWN_en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7

Ezen az oldalon keresünk és adunk egymásnak ötleteket. Ha ide látogatsz, biztos mindig akad olyan ember, aki szívesen segít, nem kell ehhez külön topik. Aztán majd hamar begyakorlod a napi menük összeállítását.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9065341

Sok sikert! Őszintén, szurkolok.

Előzmény: tuktikka (20)
tuktikka Creative Commons License 2018.09.19 0 0 20

Egyszerűen csak kíváncsi voltam más milyen sort állít össze.

Olvasgatom azt, hogy mit főzzek ma, de rendszerint 1 tál ételek vannak.

Reméltem vannak nyugdíjas párok, akik főznek, és nem hozatják a kaját.

Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.19 0 0 19

Igen, szerintem is egy pörköltalapból sok minden kihozható.

Viszont, ha jól értem, mintha nem a főzés lenne a gond, inkább az ötletek, összeállítások hiányoznak.

Előzmény: dulci (18)
dulci Creative Commons License 2018.09.18 0 0 18

Valami diétát kell tartania ennek a néninek? vagy bácsiról van szó? Persze, az étkezés, ízlés szempontjából mindegy is.

Belegondoltam ebbe az elég nehéz helyzetedbe. Minden napra más étel kellene? Ha az összeállítást variálod, az is változatos. És a legtöbb étel jól fagyasztható is. Csontleves után egy főzelék vagy sajtostészta. Néhány nap múlva gombaleves és sajtostészta. Ha a desszert is más-más, egész változatosan összeállítható egy heti menű 2-3-szori főzésből. 

Szoktam azt is, hogy egyszerre elkészítek nagyobb adag pörköltet vagy sültet, és a köretet variálom. Egyszer tökfőzelékre tenni, másnap tört-krumplival és savanyúsággal, harmadnap rizi-bizivel... stb.

Előzmény: tuktikka (15)
forgione1 Creative Commons License 2018.09.18 0 0 17

Vagy étkezés elé. De valóban nem utána.

Előzmény: dulci (8)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2018.09.18 0 0 16

Meg az se lényegtelen, hogy egy idősnek közel sem kell annyi kalória.

Előzmény: tuktikka (-)
tuktikka Creative Commons License 2018.09.18 0 0 15

Úgy hívom :madárkaja.

Előzmény: öreg_néne_b (14)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.09.18 0 0 14

Rémálom egy tányérkával főzni ennyiféléből. Részvétem. :(

Törölt nick Creative Commons License 2018.09.18 0 0 13

Általában valamilyen egytálételt főzök, mert a gyerekeim hordják az iskolába, nem mászkálhatnak ételhordóval. Legfeljebb estére van itthon valamilyen leves. De vannak kedvelt párosításaim, még akkor is, ha mondjuk sokak szerint nem illenek össze, az egyik ilyen a hagymaleves, lasagne, almás pite.

Előzmény: tuktikka (9)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.18 0 0 12

:)

Csontleves. :)

Előzmény: tuktikka (6)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.18 0 0 11

Brokkoli krémleves és rakott padlizsán. (A húsrész darált marhahúsos paradicsomos ragu.)

Előzmény: tuktikka (6)
lxt Creative Commons License 2018.09.18 0 1 10

Már elnézést, de ha elég idős, akkor… mondjuk a legtöbb (fő)étel, 2-3 nap alatt sem veszít a minőségéből.

Hány napra emlékszik vissza?

Persze, kiindulva az ételsorokat illető (számára természetes) változatosságból, alul-és színvonaltalan tápláltság okán kizárhatunk egy sor, vonatkozó egészségügyi problémát; amitől nem függetlenül rögzülhetett a naponta eltérő 4 fogás feltétlen igénye – ugyanakkor nem írtad: az egyes fogások milyen időközönként ismétlődhetnek.

tuktikka Creative Commons License 2018.09.18 0 0 9

Természetesen a gyümölcs tízórira és uzsonnára van.

Persze nézegetek ilyen üzemi konyhás menüsorokat, de reméltem van olyan aki sajt maga állít össze, és meríthetek ötletet.

Mindenki csak egy félét eszik?

Előzmény: dulci (8)
dulci Creative Commons License 2018.09.18 0 0 8

Menűsor végére nem tennék gyümölcsöt, nem tesz jót a gyomornak. Esetleg almát lehet. A gyümölcsöket tízóraira vagy uzsonnára, amikor nem eszik mellé mást.

dulci Creative Commons License 2018.09.18 0 0 7

Valami egyszerűt, ami tompítja a káposzta kiadósságát. Szerintem tojásleves, lebbencs vagy krumplileves, és semmiképp valami fújós zöldség.

Nagy feladatot vállaltál. Ez a 4 fogás napi adag, vagy egyetlen étkezésre?

Ötlet híján még érdemes megnézni valamelyik házhoz szállító cég menűsorát. Általában figyelnek arra is, mihez milyen leves legyen. 

Előzmény: tuktikka (3)
tuktikka Creative Commons License 2018.09.18 0 0 6

Mind a 2 fogásban hús, az csak vasárnap dukál.

Talán sajt, vagy krumpli gombóc leves lesz.

Valami  édesség nem feltétlen süti.

PL a bolti puding is megteszi.

El is tévesztettem, az illett volna a rizs után, és holnap a lepény.

Neked van mai menüd?

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.18 0 0 5

A sütemények érdekesebbek. Minden nap másféle sütemény? Egy szelet?

Törölt nick Creative Commons License 2018.09.18 0 0 4

Káposztás ételek elé csak húslevest tudok elképzelni. Esetleg még karalábét. :)

tuktikka Creative Commons License 2018.09.18 0 0 3

Ma répaleves lesz, rizseshús , túrós lepény (kis szelet) szilva.

Holnap székelykáposzta, de milyen leves illik elé?

ásítósmacska Creative Commons License 2018.09.18 0 0 2
ásítósmacska Creative Commons License 2018.09.18 0 0 1

Itt szemezgethetsz:

http://www.mindmegette.hu/heti-menuajanlo-46576/

De van ezen kívül a neten elég sok hasonló menüajánló.

ásítósmacska Creative Commons License 2018.09.18 0 0 0

négy f0gás

:)

tuktikka Creative Commons License 2018.09.18 0 0 topiknyitó

Az nem jöhet szóba , hogy nagy lábos paprikás, és rájárunk 3 napig. 

És bonyolítja a helyzetet, hogy nincs sütő, és korlátozottak az anyagiak. És kemény nem lehet a fogai miatt.

Minden menüsort örömmel veszek:) 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!