Lehet puskázni az étel házhozszállitók menüjéből. Vagy akár rendelni tőlük.
Borsóleves tizenkét szem borsóból és két karika répából, főzelék egy kis szem krumpliból, pörkölt öt deka húsból, palacsinta egy fürjtojásból... Tudod, akinek két anyja van... :D
Heti tervet szoktam összeállítani, a bevásárlás miatt is szükséges előre átgondolnom. Háromfogásos ebéd vasárnap szokott lenni, tehát nem vagyok alkalmas ilyen eszmecserére. A gondolata is idegesít, naponta 4 fogás, elvinné a napomat. Nincs értelme leírnom a heti tervet, nincs párosítva hozzá illő levessel, stb. ...
Sajnálom, tényleg félreértettelek. Most sem értem. Ha ötletek kellenek, a neten százával van, ahol háromfogásos menüt terveznek, tervezőprogrammal is ellátnak, néhány a költségekre is tekintettel van. Ha pedig beszélgetni van kedved a kajákról, itt az indexen a Konyhaasztal csoportban kétszáznál több topikot találsz. Miért nem te csatlakozol valahová?
Legyen szerencséd, sok sikert a menükhöz is és a topik életben tartásához is.
Gyerekkoromban minden szombaton vagy fehérbableves volt palacsintával, vagy borsóleves krumplis tésztával. :) (Nálunk a krumplis tésztában kolbászkarikák is voltak, felnőtt koromban már inkább anélkül főztem.)
Látod, sokan akarnak segíteni, még aki nem is így étkezik.
Én valszeg nem vagyok alkalmas rá, mert elsőre azt kérdezném, mire ez a nagy elkényeztetés, aki maga főz, a legritkább esetben étkezik így. Főleg, ha idős is, egészségileg sem indokolt a 4 fogás. Nálunk pl. minden nap van főtt étel és gyümölcs, de leves nincs minden nap, édesség meg pláne csak elvétve.
Hogy mi mihez illik? Elég ha arra gondolsz, te szívesen megennéd e? :)
Kerestem viszont nagyon jó oldalakat, én is szívesen beleolvasok, praktikus, jó tanácsok.
Ezen az oldalon keresünk és adunk egymásnak ötleteket. Ha ide látogatsz, biztos mindig akad olyan ember, aki szívesen segít, nem kell ehhez külön topik. Aztán majd hamar begyakorlod a napi menük összeállítását.
Valami diétát kell tartania ennek a néninek? vagy bácsiról van szó? Persze, az étkezés, ízlés szempontjából mindegy is.
Belegondoltam ebbe az elég nehéz helyzetedbe. Minden napra más étel kellene? Ha az összeállítást variálod, az is változatos. És a legtöbb étel jól fagyasztható is. Csontleves után egy főzelék vagy sajtostészta. Néhány nap múlva gombaleves és sajtostészta. Ha a desszert is más-más, egész változatosan összeállítható egy heti menű 2-3-szori főzésből.
Szoktam azt is, hogy egyszerre elkészítek nagyobb adag pörköltet vagy sültet, és a köretet variálom. Egyszer tökfőzelékre tenni, másnap tört-krumplival és savanyúsággal, harmadnap rizi-bizivel... stb.
Általában valamilyen egytálételt főzök, mert a gyerekeim hordják az iskolába, nem mászkálhatnak ételhordóval. Legfeljebb estére van itthon valamilyen leves. De vannak kedvelt párosításaim, még akkor is, ha mondjuk sokak szerint nem illenek össze, az egyik ilyen a hagymaleves, lasagne, almás pite.
Már elnézést, de ha elég idős,akkor… mondjuk a legtöbb (fő)étel, 2-3 nap alatt sem veszít a minőségéből.
Hány napra emlékszik vissza?
Persze, kiindulva az ételsorokat illető (számára természetes) változatosságból, alul-és színvonaltalan tápláltság okán kizárhatunk egy sor, vonatkozó egészségügyi problémát; amitől nem függetlenül rögzülhetett a naponta eltérő 4 fogás feltétlen igénye – ugyanakkor nem írtad: az egyes fogások milyen időközönként ismétlődhetnek.
Menűsor végére nem tennék gyümölcsöt, nem tesz jót a gyomornak. Esetleg almát lehet. A gyümölcsöket tízóraira vagy uzsonnára, amikor nem eszik mellé mást.