szerintem szinte senki nem tudja, mivel foglalkozik a genderrel foglalkozó tudomány. se pró, se kontra. hátha okosabbak leszünk, ha egy kicsit körüljárjuk.
"A társadalmi nemek tanulmánya mesterképzés felmenő rendszerben történő megszüntetését célzó rendelettervezetről az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a Magyar Rektori Konferencia (MRK) közvetítésével szerzett tudomást. Egyetemünk a rendelkezésre álló véleményezési határidőn belül megfogalmazta a tervezettel kapcsolatos észrevételeit az MRK részére. A társadalmi nemek tanulmánya mesterszak képzést az ELTE 2017-ben, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság eljárását követően, a fenntartó minisztérium által engedélyezett szakként indította el. A képzés megszüntetését az ELTE nem tervezte, az esetleges további szakmai egyeztetésekre Egyetemünk nyitott, ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy a fenntartó minisztérium jogosult a képzési portfólió felülvizsgálatára, ezen belül egyes képzések megszüntetésére is. Ezzel összhangban a fenntartó döntését Egyetemünk tudomásul veszi és tiszteletben tartja, egyúttal fontosnak tartjuk, hogy a témakörben lehetőség szerint érdemi szakmai vita folyhasson le. A végleges szabályozás megjelenéséig, illetve a rendelet indokolásának megismeréséig az ELTE nem kíván a fentieken túl a témában állást foglalni."
Asz'tjelenti vaze, hogy kevés a használható hím és emiatt a nőknek azonos terheket kell cipelni a férfiakkal a közeli jövőben :-))).
Jelen pillanatban még próbálkoznak elkerülni az elkerülhetetlent, kommunikációs maszlaggal "egyenjogúság", meg hasonló kreálmányokkal fedni az elkerülhetetlen valódi egyenkötelezettségüket.
persze, hogy nem megtudni akartam, hanem látni, lehetséges-e értelmes vita a dolog kapcsán. meg (bevallom) kicsit szórakozni a várható fideszes hülyeségeken.
ja, és amennyire nekem lejött nincs eredeti szexológiai jelentése, mert társadalmi nem-et jelent. ami a természetes (eredeti szexológiai nem) és a társadalom viszonyát kutatja.
én is tudom, hogy a nagybetűk hiánya kicsit modoros, ez van. amúgy meg az vesse rám az első követ, ("aki nem fél, hogy szájon vágom" by rejtő) aki még sosem ütött el egy betűt.
rendben. azért azt a cikket tettem ki, mert nekem tetszett, és kifejezetten a legostobább ellenérvekre reagált. ha így nézzük, inkább a topic címét szórtam el.
Egyrésztekről és másrésztekről – válasz Bayer Zsoltnak
Kedves Zsolt!
Mondjuk Gyurcsány van hatalmon. Huszonnégy órás reakcióidőt adva betiltja a teológiát. Hát hogy lenne az tudomány? - érvelhetne. A teológia abból indul ki, hogy van Isten. Már az alapállítás sem bizonyítható tudományos módszerekkel! Gazdaságilag értelmezhetetlen tudást adó ideológiai maszlagot márpedig az állam nem finanszíroz – döröghetne az őszödi rétor. Nem betiltás ez, persze – finomkodna aztán kaján mosollyal, hiszen aki akar, mehet külföldre efféle áltudománnyal foglalkozni. Vagy járhat önképzőkörbe, ha kifizeti. De diplomát ne várjon tőle.
Hörögnél, Zsolt, üvöltenél, bazmegolnál és kurvaanyáznál – szokásod szerint. Én utóbbiakat nem tenném, de kikelnék a bolsevik tempó ellen. Csak én most is, te meg most nem.