Te akarod itt azt betáplálni, hogy Orbán a hibás a hirtelen vérhiányért. Nyilván ő "kúrta át" a kórházat személyesen, nem? :)
---
Eltekintve attól, hogy hány ember, hivatal, diszpécser, miegymás van egy ilyen történetben, súgnék neked egy egészen szimpla szempontot. Psszz, ne szólj senkinek: csak azért tudok ilyeneket, mert az elmúlt években sajnos sokat jártam kórházba ezért-azért.
Tehát, figyelj alaposan: az olyan kórházi osztályokon, ahol műtenek, általában kétféle műtét-fajtát ismernek: a tervezettet, meg a sürgőset. A tervezettre felkészülnek - köszönjük a szép és részletes dokumentációt, amit ide kanyarítottál ezzel kapcsolatban! - a sürgőset viszont akkor is elvégzik, ha néger gyerekek potyognak az égből, méghozzá előnyt adva a tervezettekhez képest. Ha valakinek nagy vérigényes, de nem sürgős műtétje van előkészítve, bizony, előfordulhat, hogy három azonnal megoldandó eset beelőzi, és bizony, elfogy a vér, mire rá kerülne a sor.
Senki nem hibás érte, teljesen normális, bár kétségtelenül bosszantó helyzet.
Eléggé tragikomikus ötlet, ha valaki ezzel akarja illusztrálni "a magyar egészségügy szürnyű lepusztulása az Orbán-rezsim alatt" című rémmesét.
A nemzeti vérkészlet felügyelete, az azzal való gazdálkodás: országos logisztikai és információs hálózat, országos vérkészlet nyilvántartás, diszpécser szolgálat működtetése.
Mert a dolog, tudod úgy működik, hogy egy beteget napokig készítenek elő a műtétre vizsgálatokkal, előkezelésekkel, gyógyszer és vér megrendelésével, stb.
Mert nem a kórházak tárolják/készletezik a vért, hanem a fenti intézmény.
No már most, ha X napra előjegyeznek egy műtétet, az csak úgy lehet, hogy valakik biztosítékot nyújtottak arra vonatkozóan, hogy akkorra - az adott esetben a vér - minden rendelkezésre áll.
Úgy, hogy bármennyire is fájhat neked, a kórház valóban nem tehet a dologról. Átqrták őket, de ebben mi az újdonság Orbanisztánban?
"bből az irásból annyi igaz, hogy a parlamentünkön nem lóg az EU zászlaja! "
Pedig az a "Miasszonyunk" zászlaja - szerinted legalább. Ha fölvilágosítanád erről Kövér László elnök Urat, biztosan teliaggatná a Parlament épületét vele a székely lobogók társaságában:
Én ugyanis azt kérdeztem, hogy a szankciók kit fognak érni, Orbánt, vagy az országot?
Te meg elkezdtél picsogni, hogy Téged nem érint. Pedig se Orbán, se az ország nem vagy (hála a jó Istennek egyébként, ezt csak így zárójelben jegyzem meg). És azóta is pörögsz, mint a búgócsiga, hogy nem válaszoltam a szánalmas terelésedre.
Mehetsz köveket rugdosni, bár, mint voltam oly kedves megemlíteni a múltkor, ők már hosszú sorokban menetelnek a #meetoo kampány élén miattad.
Minek vállalkozol egy kérdés megválaszolására, ha aztán épp csak arról nem beszélsz, amit kérdeztek?
A kérdés az, hogy az önjelölt szervezetnek és az önjelölt, nem néppárti jogvédő nyanyának mi köze ahhoz, hogy az EPP saját kebelén belül milyen döntést hoz.
Másképp fogalmazva: miből gondolják, hogy ők ebbe beleszólhatnak?
Az iskolákat meg az egészségügyet a kedvenceid tették tönkre.
Mind két területen jelentős fejlődés tapasztalható, ezt onnan tudom, hogy sok unokám tanuló, okosodnak, sőt kitűnő tanulók, én meg öreg vagyok és az eü rendben tart, nincsen semmi bajom!
> Nem egészen értem, hogy Sargentininek, és a HRW.nak mi köze a néppárt döntéseihez.
Az Európai Néppárt (EPP) tagja még mindig a popsi (populista-demagóg) Fidesz. Az EPP csak húzza az idôt, csupán a szavazatok miatt nem dobta mineddig ki a Fideszt.
Mind a Sargentini jelentés (európai értékek megsértésére hivatkozva);
mind a Human Rights Watvh (ugyancsak az európai értékek megsértésére hivatkozva);
valamint Manfred Weber (CSU) is, aki az EPP frakcióvezetôje, és 2019 tavaszán valószínüleg Jean-Claude Juncker utódjává választják - a Fidesz kizárását szorgalmazza...
köztük a 100 százalékban kormányzati befolyás alatt álló megyei lappiacról, nem beszélve a közszolgálat gyakorlatáról.
Osztan hányan olvassák vidéken a megyei lapokhoz képest az Indexet, a 444-et, nézik a Hírtv-t, meg az RTL Klubbot?
Akár honnan nézzük, az ellenzéki média SIKERESEBBEN és nagyobb számban ér el a választókhoz, mint a kormánypárti.
És pünkt ezzel lövi magát tökön az ellenzék, mert mindenkihez eljut a hülyeség, hogy nincs egészségügy, pedig az összes vidéki kórház fel lett újítva, meg az idóta liberalista agymenések, hogy ne nevezze a pógár fiúnak a fiát, meg lánynak a lányát, mert majd az eldönti hogy melyiket válassza a 73 nemi identitásból ha felnől....
Csak azt nem értem, hogy ezzel együtt az ellenzék miért csodálkozik, hogy szétesik?
Attól, hogy a pocakos szajkózza az ő (tényleg meglévő) kétharmadát, a valódi tények megmaradnak.
Már csak egyetlen problémám van (az sincs, mert qrvára nem is érdekel már ez az egész cirkusz), hogy pl. mi is a baj egy közös korrupcióellenes ügyészséggel a Polt Petyáéknak?
Ha valaki netán egy értelmes okot kitalálna nem kicsit lennék meglepve (rémmeséket tessék hanyagolni!).