Én meg nem hiszem, hogy egyáltalán felfogja már, hogy mivel játszik.
Sztem duzzogva hazajött, kiadja az ukázt pár kétharmados törvény keresztülverésére, aztán ha megint valagba rúgják, akkor jön a "Báncsák Magyarországot" dumája.
Ami viszont a harmadszori kétharmados győzelme után nem is hangzik hamisan.
Nem érdemes sokat vitázni az ilyen jóslatokon, hogy nem ad pénzt az eu. Bizonyos mértékig előny is van a globalizációban, nem lehet úgy büntetni, hogy önmagának ne legyen kára. A pénzelvonás érinti a nyugati pénzügyi világot is. Szóval majd lesznek bizottságok meg határozatok, kegyetlen szavak repkednek, de nem fog nagy dráma lejátszódni.
Csak a Suzukiról van páréves közvetlen tapasztalatom, de amint szóba kerül esetleg a VÁM, olyan porfellegek lesznek a távolban, hogy az csuda!
-1996-ban az EU nem akarta európai terméknek elismerni az esztergomi Suzukit, mi viszont ezt szerettük volna elérni, akkor én már a Horn-kormány pénzügyminisztereként dolgoztam ezen – emlékszik Medgyessy. – Mi lett a vita vége? – Japán terméknek tartották. Vicces történet, de amikor a pénzügyminisztériumban erről folyt a vita az EU képviselőivel, a tudtunk nélkül, és a minisztériumot őrző egyenruhásokat valahogy kijátszva az idős Suzuki elnök behozott az irodámba csomó Swift-alkatrészt. Aztán ott mutogatta az EU-s embereknek, hogy tessék: ezen is ott van a Made in Hungary felirat, meg azon is.
De a német ipar meg azon agyal, hogy hogyan lehet még többet kihozni Európa egyik legdinamikusabban fejlődő gazdaságából, és nem azon, hogy hova telepítse át az Audit meg a Mercedest...
Meg kellene érteni... a ködös ideológiák meg a profit csatájában a pénz fog győzni, és nem az, hogy az alkotmánybíráknak a nyugdíjkorhatára a többiekével egy szinten van-é....
De ettől még pénzt azt nem fognak küldeni, arra azért készüljünk fel,
Lehet azt is...
Ha egyoldalúan felrúgják a megállapodást, és elkezdik politkai elvárásokhoz kötni a pénzt, akkor a mi oldalunkon se kell betartani azokat a megállapodásokat, amik során az a pénz JÁR.
És ebben nagyon velünk lesz a V4, de valószínűleg még többen is...
Aztán megláttyuk, hogy ér-e ez az egész hajcihő annyit az EU-nak, hogy kettészakadjon.
Diktálja a lófüttyöt. Káosz van, és a szart át akarják lapátolni...
A brexit után megcsappantak a pénzek, és a déli országok megint kezdenek padlót fogni, és most igyekeznek ürügyet kreálni arra, hogy kelet-Európától vegyék el azt a pénzt, amivel lélegezteőn tartják a csődtömeget...
Orbán meg meg fogja mondani nekik, hogy fel kellene már hagyni a NEM MŰKÖDŐ módszerek erőltetésével....