DÖNTŐ SOPRON BASKET–ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 81–72 (20–11, 19–17, 18–11, 24–33) Győr, Egyetemi csarnok, 1300 néző. Vezette: Földházi, Cziffra, Ádám SOPRON: TURNER 20, FEGYVERNEKY 17, Crvendakics 7, DUPREE 13, HATÁR 8. Csere: Jovanovics 7, Dubei 5/3, Zahui 4, Honti. Edző: Roberto Íniguez SZEKSZÁRD: Dojkic 7, Eldebrink 14/6, Gereben, BISHOP 15/6, MCCALL 19/3. Csere: STUDER Á. 12/3, Theodoreán 3/3, Kiss, Bálint 2. Edző: Djokics Zseljko Az eredmény alakulása. 3. perc: 5–4. 6. p.: 11–9. 8. p.: 18–9. 13. p.: 25–14. 16. p.: 34–16. 19. p.: 37–28. 22. p.: 39–32. 27. p.: 50–35. 30. p.: 55–37. 34. p.: 59–49. 36. p.: 65–56. 39. p.: 73–65 Kipontozódott: McCall (40. p.), Bishop (40. p.), Studer Á. (40. p.) MESTERMÉRLEG Roberto Íniguez: – A meccs olyan volt, amilyenre számítottunk. Tudtuk, hogy a lepattanózás fontos lesz, erre nagyon figyeltünk. Kézben tartottuk a találkozót, megérdemelten nyertünk. Azt nem tudom, mennyit vett ki a játékosokból ez a három nap, ami nekünk nem a legjobbkor jött. Továbbra is tartom, hogy számunkra szörnyűség, hogy most kellett a Magyra Kupát lejátszani. Djokics Zseljko: – Gratulálok a Sopronnak, jól játszott, s gratulálok mindkét szurkolótábornak, ünneppé varázsolták ezt a döntőt. Az első félidőben mintha nem hittünk volna abban, hogy le tudjuk győzni a Sopront. Nehéz volt visszajönni a meccsbe a fordulást követően, mert ellenfelünk kontrollálta a játékot. Büszke vagyok a csapatomra, levonjuk a tanulságokat, s ha sikerül bejutnunk a bajnoki döntőbe, akkor ott ezeket hasznosíthatjuk.
A Sopron Basket nyerte a Magyar Kupát 2019-ben! A soproni együttes a fináléban 81-72-remúlta felül az Atomerőmű KSCSzekszárdot és ezzel fennállása során 8. alkalommal hódította el a trófeát.
Roppant élvezetes döntőt játszott egymással a Sopron és a Szekszárd. Mindkét csapat mindent kiadott magából, remek egyéni teljesítmények születtek. Én ugyan a szekszárdi lányoknak szurkoltam és nagyon megdicsérem most őket, mert fantasztikusak voltak. Idén a Magyar-kupa Sopronba került, de a Tolna megyei lányok egyszerűen szuperek voltak. Mindenki tudja, hogy nekem a Szekszárdban a Studer-Gereben-Theodoreán hármas a kedvencem, így jó volt nézni a csajok játékát. Most ugyan szomorúak lehetnek, de még annyi minden előtt állnak, ugyanis nagyon fiatalok, még sok minden fog történni a karrierjükben! Le a kalappal előttük! A Sopronnak meg gratula, ők a legjobbak most Magyarországon. De azért a Szekszárd most megnehezítette a dolgukat! :D
Sajnos Lengyelországban eléggé megverték a Szekszárdot az Európa-kupa nyolcaddöntőjében! :o De még ne adják fel a lányok a harcot, hátha lesz valami csoda hazai pályán! :)
MTK–Atomerőmű KSC Szekszárd 60–74 (5–28, 24–13, 17–27, 14–6) Városmajor, 100 néző. V: Minár, Csabai-Kaskötő, Lengyel MTK: Czirják 7, Koch, Bernáth 2, Hegedűs J. 8, SZABÓ FLÓRA 19. Csere: Szeitl 3/3, Wéber 10/6, Baksa 2, Schiroky 3/3, GRÓF 6/3. Edző: Nagy Dorottya SZEKSZÁRD: Studer Á. 12/12, BÁLINT 12/3, THEODOREÁN 12/6, MCCALL 13, Bishop 3. Csere: Kis V. 2, GEREBEN 13/6, Studer Zs. 3/3, Mansaré 4, Vincze N. Edző: Djokics Zseljko Kipontozódott: Hegedűs J. (33. p.) MESTERMÉRLEG Nagy Dorottya: – Az első negyed katasztrofális volt, aztán a második tíz percre megnyugodtunk, védekezést is váltottunk, és az adott egyfajta biztonságérzetet. Djokics Zseljko: – Színmagyar csapat ellen játszottunk, ezért igyekeztem alkalmazkodni, és kevés külföldit játszatni. Voltak jó periódusaink.
Az elmúlt évben óriási sikere volt labdagyűjtési akciónknak, ezért úgy döntöttünk, hogy a segítségetekkel idén sem hagyjuk ki ezt a lehetőséget!
Ha segíteni szeretnél, akkor nincs más dolgod, mint hogy a december 5-ei MBK Ruzomberok (18:00) elleni mérkőzésre hozol magaddal egy új vagy használt gumilabdát, amit a bemutatást követően a játéktérre dobsz! 😉
Idén azoknak az óvodáknak és általános iskoláknak gyűjtjük a lasztikat, ahova a KSC Szekszárd utánpótláskorú kislányai járnak. Így szeretnénk megköszönni az egész éves együttműködést az érintett intézményeknek. A gumilabdákat karácsony előtti héten fogjuk átadni!
Bízunk benne, hogy ismét mellénk álltok ebben az ügyben és “labdaeső” hullik majd a pályára! 😘💙
Nagyon tetszett Studer Ágival a DigiSportos interjú! Szépen és okosan felvezette az idei célkitűzéseit a Szekszárdnak. De még a második hely megtartása is piszok nehéz lesz! :O De jó a Szekszárd, klassz csapat, ez nem vitás. Mindenesetre a Sopron mindenkinél erősebb kerettel rendelkezik, így ha nem lesz meglepetés, akkor kijelenthető, hogy megvédhetik a címüket!
NŐI KOSÁRLABDA NB1 A-CSOPORT ALAPSZAKASZ, 4. FORDULÓ VASAS AKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 51-88 (10-22, 10-18, 21-23, 10-25) Pasaréti út, 250 néző. Vezette: Pozsonyi, Balogh, Győrfy. VASAS: DOMBAI 16/6, Böröndy 6, Bach 7/3, Vukov 6/6, Karakasevics 4. Csere: HELJICS 12/6, Boros, Madár, Hizsnyik. Edző: Földi Attila. SZEKSZÁRD:Studer Á. 4, ELDEBRINK 9/3, GEREBEN 11/3, Bálint 8/6, MCCALL 26/3. Csere: Mansaré 8, THEODOREÁN 10/6, Jovanovics 5/3, Kiss 4, Studer Zs. 3/3, Vincze. Edző: Djokics Zseljko. Az eredmény alakulása. 4. perc: 6-6. 8. p.: 10-20. 13. p.: 12-24. 18. p.: 20-30. 24. p.: 28-49. 27. p.: 38-53. 33. p.: 46-76. 38. p.: 51-84. Kipontozódott: – MESTERMÉRLEG Földi Attila: – A bajnokság legnehezebb szakaszán túl vagyunk. Igyekszünk a következő mérkőzésekre felkészülni és formánkon javítani. Djokics Zseljko: – Vegyes érzésekkel érkeztünk a meccsre, egy napunk volt készülni a Lille elleni találkozót követően, ez részben meg is látszódott játékunk, mert akadtak hullámvölgyeink. A meccs egészével elégedett vagyok, hiszen jó ritmusban játszottunk és voltak ötletes megoldásaink is. Nehéz időszak elé nézünk, hiszen a nemzetközi mérkőzések miatt heti két találkozó vár ránk az elkövetkezendőkben, amelyre remélem sérültjeink is felépülnek.
Minden tiszteletet megérdemelnek a szekszárdi lányok! A Studer-Gereben-Theodorean hármas miatt most a tolna megyei csapat a legnagyobb kedvencem. Igaz, Szekszárd messze van Gödöllőtől, de a pesti kluboknál megnézhetném egyszer majd a csajokat. Most október 20-án a Vasas ellen mérkőznek meg, de ez az időpont sajnos nekem nem jó! :(
Mindenesetre kijárt volna az Euroliga a lányoknak, de a kulcsemberek a második mérkőzésen alulszerepeltek! :( De az Európa-kupában megyünk tovább, na és a Bajnokságért és a Magyar-kupáért is. Ebben a csapatban mindenki sokra hivatott, látom bennük a küzdést és a győzni akarást. A szenvedélyt!