Somok kapcsán. Ebben a kertészetben úgy látom egy sor jó fajta kapható. Esetleg van tapasztalatotok a kertészetből származó növényekkel kapcsolatban? PLANTHEON Díszfaiskola
Elég korrektnek, segítőkésznek tűnik a tulaj. Le egyeztettem vele egy rendelést. Sajnos én már párszor kaptam mást mint amit rendeltem ... Fajta azonossággal volt problémája valakinek ?
Köszi a választ! Elég jó ár, azt gondolom, főleg, ha sikerül egy-két ritkábbat is kifogni. Azt hiszem, megvárom az őszt, majd nézem, hogy mi az, ami van nekik.
Akkor ideírom, üsse kő: tavaly ősszel 15 darabot rendeltem, 15 eur/darab áron voltak. 2 literes cserépben, kb. 100-120 cm magas növényeket kaptam, nagyon szépen csomagolva.
Aki üzemelteti, nagyon gondos: Tavaly bejöttek a fagyok, kifizettem a növényeket, de megegyeztünk hogy tavasszal kapom meg amikor bejön a jóidő, és így is lett, minden gond nélkül.
Nézem a honlapjukat, nem semmi a fajtakínálat! Viszont árat ahogy kivettem, csak e-mailben küldenek. Meg tudod írni, neked mibe került egy csemete, plusz a szállítás? Csak akkor bonyolódnék levélváltásba velük, ha nem vállalhatatlan számomra az ár.
Nekem van Devin és Titus(közel 20 évesek) a Devin egy vitálisabb fajta,kisebb szilva nagyságú és ha feketén puhára beérve lepotyog nagyon finom, lekvárnak, pálinkának, likőrnek. Volt még Jolico az a legnagyobb szemű, de kipusztult, szerintem az kényes.
Érettségi állapottól függően 15–18 kg gyümölcs kell 1 L 50%-os pálinkához. A párlathoz, mely cukrozott cefréből készül, persze kevesebb gyümölcs is elegendő...
Vele próbálkoztam én is pár éve. Mondogatta, hogy jár majd megyénkben és tud hozni. De aztán csúszott mindig utazása, nekem meg kellemetlen lett már hívogatni.
Nem várnék 15 évet egy magoncra, ha tudtok valahol szép termésű, régi fát, szívesen szednék róla vesszőket jövőre, vagy vennék attól, aki csinál ilyesmit.
A sima webshopokban nem bízom ilyen szempontból...