Ebben az évben is ellátogatnak a világ fontos
emberei arra a Bilderberg találkozóra, ahol
a világ sorsa felett döntenek a sajtó teljes kizárásával,
a hadsereg és a rendőrség szigorú felügyelete mellett,
kijárási tilalommal és a gyülekezés megtiltásával.
A globális háttérhatalom létezését konokul tagadják. Legjobban, maguk a háttérhatalom kiszolgálói teszik ezt, de már hiába erőlködnek, a király meztelen.
A Bilderberg izéhez a szaniszlókon kívül mi a fene köze van a magyaroknak?
Semmi.
A kínai maffia heti rendes elszámoltató vacsorájához már sokkal inkább(ott döntik el, melyik műszálas bugyit vedd meg a piacon), mégsem hisztizik azokról senki
Valamilyen szinten így van. Azért csak valamilyen szinten, mert egyrészt mint említettem van köztük sok politikus, másrészt meg korántsem biztos, hogy a gazdasági önerő legális úton vitte őket a B-be.
A cinizmuson kívül így van. Ha úgy tetszik, az országok kormányait az adott nép felhatalmazza arra, hogy ilyen kormányüléseken döntsön az ország ügyeiben.
Nyilván a törzstagok határozzák meg azt, hogy kik vesznek részt ezen a rendezvényen meghívottként.
Nem Orbánról van itt szó (látom nem sikerül tágítani a magyar aktuálpolitikától), hanem általában a meghívottakról. És nem kompetenciáról van szó, hanem irányultságról.
Ez azé van, mert Orbán-rezsimet megválasztotta a nép, ezért megbízik benne látatlanban, akár elmondja, akár nem. A Bildenberg izét senki nem választotta meg, úgyhogy jogosan vonták magukra a Magyar Nép bizalmatlanságát.
ez olyasmi, mikor választott (felelős?) vezetők úgy döntenek, hogy nem készítenek a kormányülésről részletes jegyzőkönyvet
sokan jobb szeretnek arról diskurálni, vajon a brüsszeli polgármester mit mond, mint arról, hogy orbán mit mondott a kormányülésen... Ilyen durva ez a háttérhatalom.
Már miért ne keverjük ide? Vagy neked van valami halványlila fogalmad arról, mi a fene hangzik el valóban egy magyar kormányülésen? Ki hozza ott a döntéseket? Milyen előzetes vita, megbeszélés alapján? Az kicsit közelebbről érint minket, mint az, hogy egy Niall Fergusson nevű történész mekkora előadást tart a népvándorlások koráról.
Nagyon helyesen teszi, remélem, remélem újra lesz pénze féléves ösztöndijakra - a korábbi fordulókból kimaradtam. Isten áldja meg azt a kezét amelyikkel alá szokott írni! :-))
Osztálybuli lehetne, ha állandó lenne a csoport összetétele. Megjegyzem én nem vagyok összeesküvés hívő, de felmerülnek az emberek érdekes megválaszolatlan kérdések.
A magyar aktuálpolitikát meg szerintem ne keverjük ide.
Rugdoshatod mezítláb a falat is, ha nincs jobb dolgod.
Szerintem éld a (korlátokat feszegetve) magad szabályai szerint az életed és próbálj embernek maradni! Hidd el, alapvetően kényelmesebb és nyugalmasabb, még ha látszólag nehezebb is.
Most olvasom (idézet):
"Eleve nehezebb ügy egy párttal barátkozni. Mint a ponttyal csókolózni. Szeretetkapcsolat egyes emberek között alakul ki jó esetben, és ugyanazt érezni egy szervezet iránt, az mindenképp elég beteg dolog. Stabil, jó viszony ugyanakkor mégis fenntartható, a világon mindenhol vannak pártközeli vállalkozók, akik elkötelezetten támogatnak politikusokat. Ennek viszont az a feltétele, hogy legyen kötődés a napi érdeken túl, és ez a garancia általában a közös értékrend. Ha olyan egyáltalán nincs, akkor az árulás bele van kódolva a kapcsolatba.
Pedig a Fidesznél egyszerűbbnek tűnik a dolog, tulajdonképpen itt egy emberrel kellene szövetkezni, kegyébe kerülni, megtetszeni neki. Csakhogy ővele valami nem stimmel. Valahogy nem tudja viszonozni. Esze ágában sincs szuverenitást engedélyezni, nem tűr ellentmondást, csak a teljes alárendeltséget fogadja el. Aztán kiszívja a véredet, és eldob, mint egy szál gyufát. És ezt is fogadd el, ha egyszer a barátja vagy."
Igen, de a Bilderberg találkozónak csak egy része állandó résztvevő, más része mindig más meghívott, mégis valahogy a világ egy sodrásirányából. Tévedek?
Kate Winslet Titanicban elhangzott szavai csak a következő mondat miatt jutottak eszembe:
„Soha nem hoznak döntést semmiről, és egy csomó mindenben nem értenek egyet. Viccesen azt mondanám, hogy közel sem olyan fontosak, mint amennyire magukat képzelik. És természetesen egyáltalán nem olyan fontosak, mint ahogy azt az összeesküvés-elméletek kedvelői gondolják. (Richard C. Holbrook, wiki)
Az nemcsak hogy érdekelne minket, hanem jogunk is lenne megtudni, hiszen a mi pénzünket felhasználva játssza a nagyokost. Míg a csoport nem hiszem, hogy közpénzen faszagyerekeskedne.
Például lehet, hogy azért titok, hogy senkiben ne maradhasson olyan mondanivaló amit nem a nyilvánosságnak szánna. Ezzel is a feszélyezetlen légkört próbálják biztosítani.
Kielégíthetik önmaguk fontosságérzetének az átlagemberektől különböző mértékét.
A Titanic című filmben volt egy jelenet, amikor Caprio leült vacsorázni a főfaszokkal és a vacsora végén őt kivéve mindenki átvonult a szalonba szivarozni meg konyakozni. Kate ennek értelmét így magyarázta.
Nem pontos idézet következik.
Elszivarozgatnak a világ aktuális kérdéseit tárgyalva, a végletekig dicsérve önmagukat és egymást és soha fontosabbnak nem érezték magukat mint eközben.-.)
Amig azt sem tudhatod, hogy a Lázár mija f.szt keresett napokig sokmilliós szállodában másodmagában, addig nem igazán vethetsz semmit a Bilderbergesek szemére.
Pedig - szerintem - minket az is joggal érdekelhetne.
A kíváncsiság nem gond, az sem ha valakit nem érdekel miről beszélnek, viszont valóban érdekes kérdés, hogy miért titok, hogy mi mindenkit érintő dolgok hangzanak ott el a világ vezetőitől. Semmi meglepő nincs abban, hogy összeesküvés-elméletek születnek körülötte.
Megjegyzem az sem bizalomkeltő, hogy újságírókat is meghívtak most, és biztosan nem azért, hogy az ott elhangzottakról publikáljanak.
Én értem, hogy magántitok, de a Föld egész népességét érintő kérdéseket szoktak felsorakoztatni, a világ vezető politikusai és gazdasági emberei. És a kérdés jogos, hogy vajon mit beszélnek az egész emberiséget érintő dolgokról, amiről nem tudhatunk.