Keresés

Részletes keresés

szuglo66 Creative Commons License 2016.11.08 0 0 48

szia mindenki, többször irtok kör emalról, de ilyet még egyszer sem kaptam az eladótól. 

Kapott valaki ilyet? Van valaki aki tudja, hogy mi a valós helyzet. Másrészt érdekelne az is, hogy az eddig befizetett összegekről kaptatok számlát? 

kov.p Creative Commons License 2016.11.08 0 1 47

Szia sunny10. Végre itt van valaki aki megértette amiröl fél éve írok. Teljesen egyetértek a kezdeményezéssel. Igenis lássunk tisztán, mitőrténik az épitkezésen. És vegyük elő a felelősöket amìg nem késő. Üdv. Kp

sunny10 Creative Commons License 2016.11.08 0 0 46

Kedves kov.p és leendő lakótársak! Nem hangzanak túl jól a finanszírozásról szóló infók. Talán szerencsés lenne közös erővel fellépni és az előzőekben toni75 által javasolt kör e-mailt megejteni, hogy valódi színvallásra késztessük a céget, és mutassa be az építkezés fedezetét, illetve az eddig befizetett pénzünk sorsát. Gondolom sokan nem tudják, hogy mi a valós helyzet, és ideje lenne egy erőteljesebb fellépésnek, mielőtt újra és újra fizetünk.

kov.p Creative Commons License 2016.11.08 0 0 45

Üdv.ec7   Örülök hogy optimista vagy. De van pár dolog amin nem lehet csak úgy tovább menni.  Márciusi átadásnak kicsi az esélye , pláne pénz nélkül. Ebböl megint tákolás lessz,hogy hozzájusanak a maradék pénzhez. Ezekből később komoly garnciális problémák lesznek,melyeket nem tudunk érvényesíteni. Azt hogy vezetőt cseréltek nem megoldás. Nem csakk az ő felelősége ez a probléma. Sokkal inkább a kivitelező cégé. És ami a legrosszabb, a letét és a kintlévő összeg nem fedezi az épület befejezését. Akkor miböl és kifog minket kártalanítani??? A leváltott vezetőség??? Vagy a kivitelező??? Akinek ugyanannyi a felelősége,hiszen ő épitette. Ezeken elkéne gondolkodni ezek sajnos valós tények.   Üdv.Kp

ec7 Creative Commons License 2016.11.08 0 1 44

hát igen, sajnos elég rosszul néz ki a dolog. én abban bízom,hogy a legutóbbi tájékoztató levélben írt ügyvezető váltás még időben érkezett, és a letéti számla biztosítja,hogy ne ússzon el a pénz ellenőrizetlenül.. én még egy március környéki átadásban azért bízom, illetve abban,hogy a helyenként kontár kivitelezés ellenére összességében nem lesznek nagy hibák a lakásokban. reméljük a legjobbakat! üdv

Előzmény: kov.p (43)
kov.p Creative Commons License 2016.11.07 0 0 43

Kedves tulajdonosok. Gondolom mindenki tapasztalja, hogy idén nem lesz átadás. Ahogy a kivitelező cég hozzá állását látom, és tapasztalatlanságát. Nembeszélve a silány minőségről, a nem hozzáértő, szakembereknek mondott brigádjaikkal barkács modszerekkel megépített társasház, talán nagyon jó esetben jövő nyári átadásokra számitok. Gondolom mindenki tapasztalta ezt. És sajnos úgy gyanítom, hogy nem csakk a szakértelem a pénzünk is hiányzik. Üdv. KP

toni75 Creative Commons License 2016.09.21 0 1 42

Amúgy könnyű ellenőrizni, hogy kinek milyen dumát tolnak személyesen. Köremail-t kell küldeni az összes lakástulajdonosnak. A mail címek megtalálhatók több, az építtetőtől küldött levélben is! Persze ezt a fórumot is olvassa az építtető, ahogy másik korábban épített ingatlanok fórumaiban is már felszólították a fórumozókat, hogy ne vessenek rossz fényt rájuk.

kov.p Creative Commons License 2016.09.19 0 0 41

Kedves jövőbeni lakótárs. Nem kell szakembernek lenni, hogy pár dologra odafigyeljünk. Nekem pl.nem tetszenek a leázások , a falazásnál nem tudom , hogy a tégla vagy a szakember hibája a ferdeségek, persze a vakolat eltakarja de mien vastag vakolat? Nekem a berendezések miatt számít , hogy 1 vagy 3 cm vastag. Gondolom sok lakónak nem jelentenek ezek problémát. És nem veszik észre a dolgokat akkor költözzön be igy. Én biztos , hogy személyesen is hangot adok ezeknek a dolgoknak és müszaki ellenörrel és a jogászommal megyek a lakásátadásra. Üdv .KP

ec7 Creative Commons License 2016.09.19 0 0 40

Kedves K.P.!

Ki tudnád fejteni egy picit bővebben,hogy milyen konkrétumok alapján látod kontárnak a kivitelezést? Én sajnos nem értek hozzá annyira,hogy ezt meg tudjam ítélni..

Mindenesetre az elég nyilvánvalónak látszik,hogy lesz néhány hónap csúszás az átadásban.

üdv, egy jövőbeli tulajdonos társ  

Előzmény: kov.p (39)
kov.p Creative Commons License 2016.09.18 0 0 39

Mit olvassak a féléves hozzászóláson? Engem a mostani és a jövőbeni állapot érdekell, hogy azt kapjam a pénzemért ami belett marketingolva. És nem csakk Én gondolom így hanem még az a 60, 80 lakótársam. Úgy gondolom elég pénzt fizettünk ki a lakásokra, nem kevés nm2 áron, ezért jogosan követelhetek minőségi anyagokat és minőségi munkát. Úgy látom sajnos, hogy nem azok az anyagok és nem az a minőségű munkát kapjuk amit kifizetünk és megbeszélünk. De ha Te nem a házhoz tartozól nem is veled kell ezt megbeszélni. A szomszédos ház és  az anogol utcai lakók véleménye is megosztó. Akivel beszéltem 70% ban elégedetlenek a minőséggel, és egyöntetűen jelentették ki, hogy probléma a garanciális javítás. De ha nem ért a cég az építkezéshez csak a marketinghez, akkor ingatlan közvetítéssel kell foglalkozni nem ingatlan fejlesztéssel. Üdv

. KP

csodára várva Creative Commons License 2016.09.18 0 0 38

Nem tudom, mit történik ott. De ha elolvasod lejjebb a CsabaSzabo és Okos Mikulás bejegyzéseket...már előre vetített valamit.  Közel van hozzátok az Angol utca 48., az Ambrózia Ház. Próbálj meg ott valakinél érdeklődni, hogy hogyan állnak kb.2011.óta. 

Én nem vagyok a Ti épülő házatokban érdekelt - éppen elég, hogy másikban igen - csak rátaláltam a fórumotokra.

Ha regisztrálsz a kormányablakon, esetenként 1.000,- Ft ellenében be tudsz lépni a földhivatali tulajdoni lapokba. Ott látod majd - a jövőre nézve-, hogy hogyan álltok Ti, és ha érdekel, helyrajzi szám vagy  cím alapján más ingatlanokat is meg tudsz nézni.

Előzmény: kov.p (37)
kov.p Creative Commons License 2016.09.18 0 0 37

Üdv. Úgy látom tájékozottabb vagy mint Én. Van valami infód mi történik ott? Nekem egyre inkább úgy tünik, hogy kontár a kivitelezés.

csodára várva Creative Commons License 2016.09.18 0 0 36

Kezdhetsz aggódni...nem kicsit, de nagyon!

Előzmény: kov.p (35)
kov.p Creative Commons License 2016.09.18 0 0 35

Üdv. Minden jövőbeli tulajdonos társamnak. Olvassa valaki ezt a fórumot? Én azért kicsit elkezdtem aggódni a szugló utcai ház miatt. Valami nem stimmel úgy veszem észre problémák lesznek az átadásokkal. Mi a véleményetek? Úgy érzem félre vezetnek minket. Elég elszomoritó.

Okos Mikulás Creative Commons License 2016.05.14 0 0 34

Ugyanazok építik ezt a házat, mint mellette a 64-et. Papíron persze projekt cégeket hoznak létre. 

Menjetek át a 64-be kérdezzetek meg néhány régebbi lakót arról, hogy mi lett a garanciális javításokkal, illetve arról, hogy mennyire hallatszanak át hangok a lakásokba a folyosókról...Gond volt a parkolóhelyek kialakításával, mai napig hatósági eljárások sorozata van emiatt és lehet, hogy  a 64-ben lakóknak végül fizetniük kell a kivitelező egykori hibája miatt. Az alapító okirat is el lett rontva, emiatt sokan nem tudták csak nagy nehézségek árán eladni a lakásukat, ez sem lezárt még, pedig azt a házat 2008-ban adták át...

Ezt leszámítva rendesen megépítik a lakásokat, nem átverés a cég, hosszú ideje dolgoznak Zuglóban, sok referenciájuk van. Ettől nem kell tartani, de az tény, hogy a kedvesség addig tart amíg a vételár ki nincs fizetve, utána ha bármit ki akarsz húzni belőlük, az nem sétagalopp..

Victorinox1986 Creative Commons License 2016.04.21 0 0 33

Publikus, varom, koszi

Előzmény: DK02 (32)
DK02 Creative Commons License 2016.04.16 0 0 32

Sziasztok!

Igen, csak viccelni próbáltam arra célozva hogy az emberek valahogy mindig a rossz híreket szeretik jobban meghallani:) Ma voltam a háznál, szombaton is dolgoznak, halad az építkezés, reméljük hogy minden rendben megy majd a maga útján. Victorinox1986 ha megadod az emailed szívesen megkereslek.

Előzmény: Victorinox1986 (31)
Victorinox1986 Creative Commons License 2016.04.14 0 0 31

Egyértelmű, hogy csak irónia. De ha vett ő is náluk lakást volna kérdésem 

Előzmény: Gabo(r) (30)
Gabo(r) Creative Commons License 2016.04.13 0 0 30

Szia, engem is érdekelne mit takar a hozzászólásod, illetve várom a többi lakás tulajdonos jelentkezését :)

Előzmény: DK02 (26)
Victorinox1986 Creative Commons License 2016.04.12 0 0 29

szia, szeretném veled felvenni a kapcsolatot. Írnál egy e-mail címet? Köszönöm előre is

flipoo Creative Commons License 2016.04.02 0 0 27

Kedves Dk02, ezt nem igazán értem...

DK02 Creative Commons License 2016.03.31 0 0 26

Kedves Flipoo!

Szerinted ez miért lehet? Szerintem azért mert nincs is ház, meg lakás se, és az álvevők, álérdeklődők és álszkeptikusok inkább hallgatnak és szorongva várják hogy mikor derül ki végre az IGAZSÁG, hogy az egész csak egy nagy átverés:) 

Vagy mert az alaprajzokkal bíbelődnek.

:)

Előzmény: flipoo (25)
flipoo Creative Commons License 2016.03.09 0 0 25

Sziasztok!

Nagyon meghalt a fórum, pedig elvileg 76 eladott lakás van a honlap szerint...

rambo01 Creative Commons License 2016.02.19 0 0 24

Én a múlt év szeptemberében szerződtem le a kék Lagúna egyik lakására…

Nekem eddig rossz tapasztalataim nem voltak a céggel kapcsolatban.

A 390 000 Ft közműfejlesztési díj természetesen nem esett  jól de én kerestem már lakást több kivitelezőnél és általában hasonló összeget kérnek el ők is.

A hálózatfejlesztési díjról engem az első beszélgetésünkkor tájékoztattak.

Szinte minden nap járok az utcában és azt látom, hogy állandóan, még az ünnepek alatt is dolgoztak.

flipoo Creative Commons License 2016.02.14 0 0 23

Kedves Emily99!

Konkrétan milyen átverésekre gondolsz az áfán kívül? (Azt minden beruházóle akarja nyelni)

Előzmény: Emily99 (22)
toni75 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 21

Előfordult már valakivel a Kék lagúna esetén, hogy ugye a weboldalon a lakás listaáránál nincs feltűntetve és személyesen sem közölték vele, hogy a lakás vételárán felül 400 ezres közműfejlesztési díjat is kell fizetni. És mindezt csak a foglaló fizetésekor tudta meg?

flipoo Creative Commons License 2016.01.18 0 0 20

Birtokba vehető, de ki az, aki így birtokba veszi?  :)

Én személy szerint addig biztos nem írnám alá a birtokba vételt, amíg nincs használatbavételi engedély, hiszen onnantól kezdve a közmű díjak engem terhelnének, és miért fizessek közműdíjat, ha még be sem költözhetek?

Előzmény: judpiper (19)
judpiper Creative Commons License 2016.01.18 0 0 19

Ha nincs használatba vételi engedély az ingatlanra, akkor nem lehet rendeltetésszerűen használni, vagyis beköltözni sem

(az ingatlanjogtár szerint). Ettől még birtokba vehető.

flipoo Creative Commons License 2016.01.18 0 0 18

Szia, én anno kértem szerződés tervezetet, aminek a 10. Birtokba adás pontjában szerepel az alábbi mondat:

"Az átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása Vevő részéről kizárólag abban az esetben tagadható meg, ha az ingatlan a rendeltetés szerű használatra alkalmatlan (a teljesség igénye nélkül pl: víz, gáz, elektromos ellátás hiánya......."

Szóval ha minden igaz ettől (legalább) nem kell tartani a vásárlóknak...

Előzmény: judpiper (17)
judpiper Creative Commons License 2016.01.18 0 0 17

Kedves olvasók!

Remélem, aki kötött már szerződést, meggyőződött arról, hogy az van írva a szerződésben, hogy a birtokbaadáskor a használatbavételi engedély már megvan. Ennek hiányában az ingatlant nem lehet rendeltetés szerűen használni, lakcímet sem jegyeznek be illetve a bank sem utalja az utolsó részletet ennek hiányában.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!