Sziasztok!
www.keklagunahaz.hu
Érdeklődnék van-e valakinek tapasztalata az építtetővel kapcsolatban (Aktrus Holding, Best-Impex Kft.)
A referenciák megnyerőek, de a műszaki leírást eléggé hiányosnak tartom. Van aki már vett, vagy esetleg tervez lakát venni ebben a projektben?
Szia sunny10. Végre itt van valaki aki megértette amiröl fél éve írok. Teljesen egyetértek a kezdeményezéssel. Igenis lássunk tisztán, mitőrténik az épitkezésen. És vegyük elő a felelősöket amìg nem késő. Üdv. Kp
Kedves kov.p és leendő lakótársak! Nem hangzanak túl jól a finanszírozásról szóló infók. Talán szerencsés lenne közös erővel fellépni és az előzőekben toni75 által javasolt kör e-mailt megejteni, hogy valódi színvallásra késztessük a céget, és mutassa be az építkezés fedezetét, illetve az eddig befizetett pénzünk sorsát. Gondolom sokan nem tudják, hogy mi a valós helyzet, és ideje lenne egy erőteljesebb fellépésnek, mielőtt újra és újra fizetünk.
Üdv.ec7 Örülök hogy optimista vagy. De van pár dolog amin nem lehet csak úgy tovább menni. Márciusi átadásnak kicsi az esélye , pláne pénz nélkül. Ebböl megint tákolás lessz,hogy hozzájusanak a maradék pénzhez. Ezekből később komoly garnciális problémák lesznek,melyeket nem tudunk érvényesíteni. Azt hogy vezetőt cseréltek nem megoldás. Nem csakk az ő felelősége ez a probléma. Sokkal inkább a kivitelező cégé. És ami a legrosszabb, a letét és a kintlévő összeg nem fedezi az épület befejezését. Akkor miböl és kifog minket kártalanítani??? A leváltott vezetőség??? Vagy a kivitelező??? Akinek ugyanannyi a felelősége,hiszen ő épitette. Ezeken elkéne gondolkodni ezek sajnos valós tények. Üdv.Kp
hát igen, sajnos elég rosszul néz ki a dolog. én abban bízom,hogy a legutóbbi tájékoztató levélben írt ügyvezető váltás még időben érkezett, és a letéti számla biztosítja,hogy ne ússzon el a pénz ellenőrizetlenül.. én még egy március környéki átadásban azért bízom, illetve abban,hogy a helyenként kontár kivitelezés ellenére összességében nem lesznek nagy hibák a lakásokban. reméljük a legjobbakat! üdv
Kedves tulajdonosok. Gondolom mindenki tapasztalja, hogy idén nem lesz átadás. Ahogy a kivitelező cég hozzá állását látom, és tapasztalatlanságát. Nembeszélve a silány minőségről, a nem hozzáértő, szakembereknek mondott brigádjaikkal barkács modszerekkel megépített társasház, talán nagyon jó esetben jövő nyári átadásokra számitok. Gondolom mindenki tapasztalta ezt. És sajnos úgy gyanítom, hogy nem csakk a szakértelem a pénzünk is hiányzik. Üdv. KP
Amúgy könnyű ellenőrizni, hogy kinek milyen dumát tolnak személyesen. Köremail-t kell küldeni az összes lakástulajdonosnak. A mail címek megtalálhatók több, az építtetőtől küldött levélben is! Persze ezt a fórumot is olvassa az építtető, ahogy másik korábban épített ingatlanok fórumaiban is már felszólították a fórumozókat, hogy ne vessenek rossz fényt rájuk.
Kedves jövőbeni lakótárs. Nem kell szakembernek lenni, hogy pár dologra odafigyeljünk. Nekem pl.nem tetszenek a leázások , a falazásnál nem tudom , hogy a tégla vagy a szakember hibája a ferdeségek, persze a vakolat eltakarja de mien vastag vakolat? Nekem a berendezések miatt számít , hogy 1 vagy 3 cm vastag. Gondolom sok lakónak nem jelentenek ezek problémát. És nem veszik észre a dolgokat akkor költözzön be igy. Én biztos , hogy személyesen is hangot adok ezeknek a dolgoknak és müszaki ellenörrel és a jogászommal megyek a lakásátadásra. Üdv .KP
Ki tudnád fejteni egy picit bővebben,hogy milyen konkrétumok alapján látod kontárnak a kivitelezést? Én sajnos nem értek hozzá annyira,hogy ezt meg tudjam ítélni..
Mindenesetre az elég nyilvánvalónak látszik,hogy lesz néhány hónap csúszás az átadásban.
Mit olvassak a féléves hozzászóláson? Engem a mostani és a jövőbeni állapot érdekell, hogy azt kapjam a pénzemért ami belett marketingolva. És nem csakk Én gondolom így hanem még az a 60, 80 lakótársam. Úgy gondolom elég pénzt fizettünk ki a lakásokra, nem kevés nm2 áron, ezért jogosan követelhetek minőségi anyagokat és minőségi munkát. Úgy látom sajnos, hogy nem azok az anyagok és nem az a minőségű munkát kapjuk amit kifizetünk és megbeszélünk. De ha Te nem a házhoz tartozól nem is veled kell ezt megbeszélni. A szomszédos ház és az anogol utcai lakók véleménye is megosztó. Akivel beszéltem 70% ban elégedetlenek a minőséggel, és egyöntetűen jelentették ki, hogy probléma a garanciális javítás. De ha nem ért a cég az építkezéshez csak a marketinghez, akkor ingatlan közvetítéssel kell foglalkozni nem ingatlan fejlesztéssel. Üdv
Nem tudom, mit történik ott. De ha elolvasod lejjebb a CsabaSzabo és Okos Mikulás bejegyzéseket...már előre vetített valamit. Közel van hozzátok az Angol utca 48., az Ambrózia Ház. Próbálj meg ott valakinél érdeklődni, hogy hogyan állnak kb.2011.óta.
Én nem vagyok a Ti épülő házatokban érdekelt - éppen elég, hogy másikban igen - csak rátaláltam a fórumotokra.
Ha regisztrálsz a kormányablakon, esetenként 1.000,- Ft ellenében be tudsz lépni a földhivatali tulajdoni lapokba. Ott látod majd - a jövőre nézve-, hogy hogyan álltok Ti, és ha érdekel, helyrajzi szám vagy cím alapján más ingatlanokat is meg tudsz nézni.
Üdv. Minden jövőbeli tulajdonos társamnak. Olvassa valaki ezt a fórumot? Én azért kicsit elkezdtem aggódni a szugló utcai ház miatt. Valami nem stimmel úgy veszem észre problémák lesznek az átadásokkal. Mi a véleményetek? Úgy érzem félre vezetnek minket. Elég elszomoritó.
Ugyanazok építik ezt a házat, mint mellette a 64-et. Papíron persze projekt cégeket hoznak létre.
Menjetek át a 64-be kérdezzetek meg néhány régebbi lakót arról, hogy mi lett a garanciális javításokkal, illetve arról, hogy mennyire hallatszanak át hangok a lakásokba a folyosókról...Gond volt a parkolóhelyek kialakításával, mai napig hatósági eljárások sorozata van emiatt és lehet, hogy a 64-ben lakóknak végül fizetniük kell a kivitelező egykori hibája miatt. Az alapító okirat is el lett rontva, emiatt sokan nem tudták csak nagy nehézségek árán eladni a lakásukat, ez sem lezárt még, pedig azt a házat 2008-ban adták át...
Ezt leszámítva rendesen megépítik a lakásokat, nem átverés a cég, hosszú ideje dolgoznak Zuglóban, sok referenciájuk van. Ettől nem kell tartani, de az tény, hogy a kedvesség addig tart amíg a vételár ki nincs fizetve, utána ha bármit ki akarsz húzni belőlük, az nem sétagalopp..
Igen, csak viccelni próbáltam arra célozva hogy az emberek valahogy mindig a rossz híreket szeretik jobban meghallani:) Ma voltam a háznál, szombaton is dolgoznak, halad az építkezés, reméljük hogy minden rendben megy majd a maga útján. Victorinox1986 ha megadod az emailed szívesen megkereslek.
Szerinted ez miért lehet? Szerintem azért mert nincs is ház, meg lakás se, és az álvevők, álérdeklődők és álszkeptikusok inkább hallgatnak és szorongva várják hogy mikor derül ki végre az IGAZSÁG, hogy az egész csak egy nagy átverés:)
Én a múlt év szeptemberében szerződtem le a kék Lagúna egyik lakására…
Nekem eddig rossz tapasztalataim nem voltak a céggel kapcsolatban.
A 390 000 Ft közműfejlesztési díj természetesen nem esett jól de én kerestem már lakást több kivitelezőnél és általában hasonló összeget kérnek el ők is.
A hálózatfejlesztési díjról engem az első beszélgetésünkkor tájékoztattak.
Szinte minden nap járok az utcában és azt látom, hogy állandóan, még az ünnepek alatt is dolgoztak.
Előfordult már valakivel a Kék lagúna esetén, hogy ugye a weboldalon a lakás listaáránál nincs feltűntetve és személyesen sem közölték vele, hogy a lakás vételárán felül 400 ezres közműfejlesztési díjat is kell fizetni. És mindezt csak a foglaló fizetésekor tudta meg?
Birtokba vehető, de ki az, aki így birtokba veszi? :)
Én személy szerint addig biztos nem írnám alá a birtokba vételt, amíg nincs használatbavételi engedély, hiszen onnantól kezdve a közmű díjak engem terhelnének, és miért fizessek közműdíjat, ha még be sem költözhetek?
Szia, én anno kértem szerződés tervezetet, aminek a 10. Birtokba adás pontjában szerepel az alábbi mondat:
"Az átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása Vevő részéről kizárólag abban az esetben tagadható meg, ha az ingatlan a rendeltetés szerű használatra alkalmatlan (a teljesség igénye nélkül pl: víz, gáz, elektromos ellátás hiánya......."
Szóval ha minden igaz ettől (legalább) nem kell tartani a vásárlóknak...
Remélem, aki kötött már szerződést, meggyőződött arról, hogy az van írva a szerződésben, hogy a birtokbaadáskor a használatbavételi engedély már megvan. Ennek hiányában az ingatlant nem lehet rendeltetés szerűen használni, lakcímet sem jegyeznek be illetve a bank sem utalja az utolsó részletet ennek hiányában.