Ez alapján mesebeli városnak tűnik, egy 700 éves híd, érintetlen óváros, Wagner, Picasso és mindez akkora mint kb. Kaposvár. Tényleg ilyen város? Hans Erniről mi a véleményed? (most hogy felhívtad rá a figyelmemet kissé Buday Mihály világa ugrik be, szimbolizmus). Esetleg még kép?
Hát Hungarosiculo, elég sok van - dal is, vers is - de azért a többsége alapvetően hangulatfüggő... Van, amikor elmegy, és nem szól semmit, és van amikor marad, és asszociációk ezreit indítja be... És hát vannak örök darabok - este majd talán egyet-kettőt, amik nálam "eternamente" de most például az egyik, ami eléggé maradandó...
Második olvasásra látom én is az allegóriát harmadik olvasásra meg is érintett. Szeretnék látni/olvasni (hallani) több dalszöveget és verset is amely kedves neked.
Köszi a jókívánságot Spoli, és köszi a segítséget Lavi! Klasz a gyík - tavaly én is láttam ilyet a kertben, az idén csak kicsi szürkéseket, de azt sokat. Hatalmasra nőtt ez a hajó!, hogy is bírja el a víz?! ;-)
Ismét vannak kiscicceink, lassan le kell csalogatnom őket a padlásról.
Az a komp a "Vietato fumare" ami Szicilia és Itália között jár. Ez 4 km. Messinaból indul és Villa San Giovanniba (ez Reggio Calabria mellett van) érkezik.
nekünk nem annyira idegen a blues feeling, és a vodka, meg a grog sem. Kikötőnk kevés van, szinte egy sem, de hát van tengerpart - nálunk az Óceánt is tengernek nevezik köznyelven - ahol , ahol a nyár félreáll. Eléggé allegorikus ez a vers amúgy.
Furcsa és idegen, ez vajon melyik tengerpartról szól, az itteniről biztos nem mert erre sem, vodka, sem grog, sem hideg szél, helyette van grappa, limonchello és 300 napos nap az évben.
hím és éppen kanos, onnan lehet tudni hogy kék a torka.
Rá nem jöttem volna, tényleg. Csodálkoztam is, hogy milyen fura jószág. A Kis - Duna partján lakos, egy pillanatra megállt, és épp kézben volt a masinka, "betárazva".
Szerintem rosszul látod és alátámasztására nem hoztál fel egy elismert művészt sem. Művészeti életről nem cél szerű politikai propaganda cikkeket citálni, mert az sokkal komolyabb mint a politika hatalmi játszmái amin mindenki csak röhög (kivéve aki megszenvedi).