a7r iii-hoz szeretnék markolatot venni és érdeklődnék, hogy mennyire lehetek nyugodt/bátor utángyártottat vásárolni? Több márkát találtam, mint pl Patona, Jupio, Meike, Neewer. Melyiket ajánlanátok bátran ezek közül?
.... ha már így megírtad, hogy nem amatőröknek való ...
-- FE obik árai sem... nézegetem őket .--- 400.000 és 1.000.000 között vannak E bajonettre ( a nagy teléket nem számolom bele )
Költői kérdés : egy amatőr, hobbi fotós bele invesztál mondjuk 3-4 misit ,hogy legyen jól működő E rendszere, vagy a régi A-s obikkal + adapterrel fog menni tovább.....ha igen ( ez a valószínűbb ), akkor ki fog bele invesztálni új FE obikba ??
Szia! Tudtommal sajnos nem, én is kerestem ezt a beállítást. (Azért nálam egy gombon rajta van a kijelző lekapcsolása, mert így is kevesebbet fogyaszt, mintha élőképet adna.)
A7II-n ki lehet kapcsolni gombhoz rendelve(tehát nem menüből) a kijelzőt teljesen?Tehát maradna az automatikus EVF/LCD váltás, de gomb nyomásra kikapcsolható lenne az LCD. Amit találtam az egyéni gomb beállításoknál, ott sajnos a hátsó megvilágítást rajta hagyja, hiába sötétül el a kijelző, így szerintem nagyjából ugyanannyit fogyaszt, mintha a teljes információ megjelenne.
sziasztok! tapasztalatra lenne szükségem :) van-e köztetek olyan, aki használta már A7xx vázzal a "Godox X1T-S" wireless vaku kioldót? a pontos kérdésem az lenne, hogy ez kizárólag a godox vakukat tudja kioldani, vagy a sima sony (pl régebbi HVL-F42AM) vakut is ki tudna oldani vezeték nélkül? esetleg kizárólag valami godox vevőre kell rárakni a sony vakukat is, hogy kioldja? köszi
A mindenit, gratulálok! Azt hiszem, ezzel az obival igazi "tuti" vételt csináltál, fantasztikusan jól sikerült, és az építési minősége sem a kitobi szintjén van. Szép fényeket hozzá! :)
Lőj három képet, nyitva, kisebb és nagyobb rekeszen aztán töltsd fel valahová. Lehetőleg rawban és egységesen feldolgozva. Fórumokon nem írják hogy nyitva még lágy? Semmi bajom a Samyanggal, de azért egy Zeiss általában más minőség (nyilván az ára is).
Köszönöm a válaszod! Időközben léptem inkább egy nagyobbat, mert a 28 nekem sem volt szimpatikus és a kuponnapok egyikén beruháztam egy FE 24-105G-re. Még nem jött meg, de már várom :)
A 24-70-nél sajnos nem nehéz jobbnak lenni, és képminőségben persze jobb is. Engem a 28 mm-es kezdő gyútáv és a nagyon ganyi építési minőség riaszt el tőle (még ha ezek nem is túl lényeges dolgok, de hát a hobbifotó érzelmekről is szól :-)
tippet szeretnék.. Van egy sony a7 és egy a7R em.. samyang 35mm és 14mm es obikkal.. hol lehetne "bevizsgáltatni"őket,mert nekem úgy tűnik,mintha nem lenne éles a képe főleg a 35mm nek... meg egy kis tisztítás a vázra ráféren... Camera kft -t mondták,de pro kontra hallottam érveket.