Keresés

Részletes keresés

CBNora Creative Commons License 2015.08.09 0 0 4571

Ha valamire kíváncsi vagyok, én először a fórum keresőjét használom. Úgy látom, az ott jól működik. Itt az Indexen sajnos nem, sokszor előfordult, hogy emlékeztem, hogy valamiről már írtak, de a kereső nem adta ki.

Előzmény: gergerg (4570)
gergerg Creative Commons License 2015.08.09 0 0 4570

Öööö... nem tudom mi az a szamóca szegély, csak tippem van rá. Gondolom jó nagy felbontású a monitorod. Sokan használnak még régi felbontású monitorokat, ezért az oldal úgy van megcsinálva, hogy ők is (én is) lássanak mindent. Gondolom a nagyobb felbontású monitorok esetében ezért látszik némi üres felület, ami valami mintával lett feltöltve. Egyébként folyamatosan csinosítjuk, de leginkább azokra a fejlesztésekre vagyunk büszkék, amitől az oldal teljesen egyedi. A témák ugye eleve kategorizálva vannak, a tudástárban összegyűjtjük azokat amiket mindenképp szereténk ha könnyen el tudnának a felhasználók érni. 2 féle képfeltöltés létezik, az egyik nagyon hasonló az ittenihez, a másik, a galéria pedig mint egy fotóalbum ad lehetőséget a képek feltöltésére. Szintén egyedi, hogy bármelyik feltöltési mód esetén egy-egy vagy akár több albumban meg lehet találni a képeket, vagyis lehet rendezgetni és nem kell később újra feltölteni. Ezen felül ott van még a napló funkció is. Ezt a naplót a felhasználók megtekinthetik a saját nevükre kattintva, de a portálon az összes naplóbejegyzés látható mint egy üzenőfal, így mások bejegyzései is láthatók. Persze lehet nem publikus bejegyzést is írni. A naplóba 3 féle módon lehet írni. Lehet közvetlenül a naplóba, vagy meg lehet írni a hozzászólást bárhol, majd egy kattintással a naplóba kerül a hozzászólás tartalma. Ezen felül bárki hozzászólásának a linkjét egy kattintással el lehet menteni a személyes naplóba.

Legújabb fejlesztés, hogy az oldalon 2 percenként frissülő számláló figyeli, hogy van-e olyan hozzászólás amit még nem olvastál, és egy kattintással el jutsz hozzájuk. Lényeges még a privát üzenetek lehetősége is, itt ugyanis nincs olyan probléma hogy nem publikus az e-mail címe valakinek, mert a fórum a regisztrációkor megadott e-mail címre küld egy értesítőt privát üzenet érkezésekor, a privát üzeneteket pedig maga a fórum tórolja, és jelzi is a felhasználónak. Ezek mellett folyamatosan látod kik vannak fent a fórumon, érdemes-e válaszra várni. És még számtalan olyan dolog van, ami nagyon egyedivé és okossá teszi a fórumot. Ezen felül igyekszünk igazi közösségként kezelni a tagokat, már a második akciót hirdetjük. Az elsőben profi hibrid vetőmagokat szereztünk és osztottunk szét, most a másodikban, tapasztalatleírásért cserében szintén vetőmagokat kínálunk a Most mutasd meg! topikban.

Egyetlen probléma, hogy kevés visszajelzést kapunk, hogy mi jó, és mit kellene máshogy csinálni.

Előzmény: CBNora (4569)
CBNora Creative Commons License 2015.08.09 0 0 4569

Most már lehet olvasni, eleinte volt az, hogy nem.

De jól mi kell nagyítani a képet, hogy eltűnjön a szamócaszegély, és normális méretben lássam a hasznos területet. Persze ez nem gond, nyomkodom a Ctrl +-t. Nagyon régen láttam, alaposan megszínesedett.

A felugró ablakban nyíló kép milyen jó lenne itt is!

Előzmény: gergerg (4568)
gergerg Creative Commons License 2015.08.08 0 0 4568

Egyetértek, de vannak akik nem. Azt pedig már tapasztaltam, hogy előbb mennek el sértődve, mint hogy alkalmazkodjanak.  Úgy meg elnéptelenedik a fórum. 

Általában az olyan fórumokat szeretem, ahol regisztrálás nélkül is tudok mindent olvasni, nemcsak a fix tagoknak szól és jól áttekinthető egyből a rendszer.

Ugye nem a terrán találkoztál ennek hiányával, mert mi elég kevesen nézzük nem bejelentkezve

így nem tudjuk mindig ha van valami probléma a nem regisztrált tagok részéről? 

Az index szerintem alapvetően jó, ha betartjuk a szabályokat.

Na igen, akkor igen. :-) A Magyar vándor c. film jut ilyenkor mindig eszembe, amikor az egyik beszorul a két szikla közé, ott rostokolnak napokig, mikor a másik mondja neki hogy: Próbáltad már hogy behúzod a hasad? Erre a másik: Ha csak úgy nem... Behúzza, aztán ki is szabadul a fogságból. Szóval ha betartjuk a szabályokat.... Ha csak úgy nem... :-)

Előzmény: CBNora (4567)
CBNora Creative Commons License 2015.08.08 0 0 4567

Szerintem magának a topiknak kellene áttekinthetőnek lennie. Olyannak, hogy ha valaki véletlenül idetéved, beleolvas, találjon benne használhatót, esetleg kedvet kapjon csatlakozni. Akár a google kereső adja ki a megfelelő választ innen a problémájára (mint pl. egy rovarra keresve a g-ban gyakran kapok találatot a Rovarok, bogarak, pókok topikból, és az legtöbbször hasznos is).

Általában az olyan fórumokat szeretem, ahol regisztrálás nélkül is tudok mindent olvasni, nemcsak a fix tagoknak szól és jól áttekinthető egyből a rendszer. Az index szerintem alapvetően jó, ha betartjuk a szabályokat.

Előzmény: gergerg (4566)
gergerg Creative Commons License 2015.08.08 0 0 4566

Szerintem a tudástár a kulcs. Nem véletlen hogy odaát is az elsők között volt létrehozni. Ha valakinek az off hozzászólását kiszedig, 10-ből 9-szer megsértődik. Ha valami értékeset ír és az bemásolják máshová, abból nincs sértődés. Az eredmény pedig garantált, van egy érték őrző/teremtő rész, meg egy viszonylag szabad rész. De ehhez a topiklakóknak legalább egyet kellene érteni, és nem tagadni az off jelenlétét, nem kicsinyíten vagy nagyítani a mértére vonatkozó becslést, hanem előre nézve összehozni a legjobb megoldást.

Előzmény: CBNora (4565)
CBNora Creative Commons License 2015.08.08 0 0 4565

Be lehet rakni linknek a csevegőt, tudástárat is, ha lesz, de addig is a kedvencekbe téve könnyen elérhető.

Előzmény: gergerg (4563)
CBNora Creative Commons License 2015.08.08 0 0 4564

Azt gondolom, hogy attól, hogy sokan nem akarnak máshova járkálni, nem kellene hetet-havat összehordani a veteményes topikban. Ennyit kellene alkalmazkodni, a kertészeti csevegő eggyel lenne több, mint amit eddig nézett, és ide minden beleférne, ami oda nem. Valószínűleg maradna a megszokott társaság is, ahogy eddig is nagyjából így volt, míg használtuk.

Előzmény: gergerg (4561)
gergerg Creative Commons License 2015.08.08 0 0 4563

Hidd el, én ezt teljesen megértem. Viszont minden próbálkozás ellenére, nincs megteremtve a feltétele annak, hogy mindenki vágya teljesüljön. Simán üresen lehete azt a topikot hagyni, (offmentesen, mert van csevegő) de ez jelenleg nem túl kényelmes) Ezért javasoltam, hogy a kapcsolódó topikok linkjeit el kellene helyezni a topik fejlécében. Így a veteményes lenne az origó, onnan lehetne indulni, könnyen elérve a topikokat. A tudástár létrehozása is sokat segítene. Nem ez az első nickem amivel itt fórumoztam, ha lett volna lehetőség tudástár létrehozására, az elmúlt években óriási gyüjtemény jöhetett volna létre. Nézd meg, mi egy év alatt is komoly adatbázist hoztunk össze, úgy, hogy taglétszámunk meg sem közelíti az indexét. Felkínáltam egy lehetőséget és a segítségemet is, pedig nekem igazából semmi érdekem nem fűződik már ehhez. Még csak reakció sincs rá. Gondolom majd lesz aki leírja:

"ne javasolj nekünk semmit, ne segíts nekünk semmiben, nekünk így jó minden, akinek meg nem az takarodjon innen mert mi vagyunk a fő fő fők. "

Én azt gondolom, a veteményes is egy közösség. Ha egy közösségben ellentétes gondolkodás merül fel, akkor valahogy meg kellene találni a mindenki részéről legkevesebb lemondással járó megoldást. Jelenleg nem ez megy, hanem a másik leoltása, hogy aztán azt megalázva, letiporva az egyik oldal akarata érvényesüljön. A téged támadó olvtárs meg egyszerűen nem érti meg, hogy nem egy receptel van a baj, nem is 3 offal, hanem azzal amikor követhetetlenné válik a topik. Van egy másik topik, Kert növények minden téma címen. Meg lehet nézni. Ott szabad az off, van is olyan hogy hetekig szóba sem kerül a kert. Volt hogy ráértem, és figyeltem, ha valaki feltett egy kérdést nem kapott rá választ, majd mikor ironikusan megköszönte, akkor még ő kapott a fejére, hogy

"nem fogunk 4-5 oldalt visszaolvasni"

Kár lenne ha a veteményes is erre a sorsra jutna, de ha a többség ezt akarja, nekem teljesen mindegy. Nekem már megvan az új helyem, ahol minden ilyet kiküszöböltünk. 

Előzmény: Silvan (4562)
Silvan Creative Commons License 2015.08.07 0 0 4562

Kedves gergerg!

Nemrégen az egyik kezdő fórumozó,azt írta,hogy belterjesnek érzi valamelyik fórumot.A problémájára nem kapott megoldást azonnal vagy később sem.Akkor nem értettem vele egyet(teljesen most sem),de most már jobban megértem a véleményét.

Nagyon nagy baj ha a veteményes topicban arról olvasok,hogy meleg van a sütő előtt,majd receptekre térünk.

A törzsgárdának befogadóbbnak kellene lennie,hogy az újak színesíthessék a fórumot.

A"V" betűsök is babakocsival kezdték,csak már nem emlékeznek rá!

Előzmény: gergerg (4561)
gergerg Creative Commons License 2015.08.07 0 1 4561

Kedves veteményezők!

Szóval mivel én inkább kívülálló vagyok ezen a fórumon, Isten ments hogy megmondjam mi nektek a jó, de azért segíteni megpróbálok.

Sokan tudjátok, hogy én voltam itt moderátor, így a másik oldalról is látom a történetet. Ha egy topikban elszabadulnak az offok (ez mindenkinél más mennyiséget jelent) akkor ott gyomlálni kellene. Elvileg. Viszont mérlegelendő, hogy a törzsgárdának, az aktuális törzsgárdának éppen mi a véleménye. Főleg egy olyan topik esetében, ahol nincs topikleírás, mert ott még irányadó sincs. A Veteményes esetében az a legfőbb probléma, hogy az aktuális törzstagok véleménye sem egyezik. Én alapjába véve szeretem, szerettem a rendet, de offolni is szerettem. Egy esetben, ha jól emlékszem Alfi pirított rám az off miatt. Nem sértődtem meg, sőt, éreztem hogy van igazság abban amit mond, ezért nyitottam ezt a topikot, hogy ide járjunk offolni. Ez majdnem működött is, sokan jártunk ide, de sokan meg nem akarnak máshova járkálni, és ez is érthető. Be kellett látnom, hogy a csevegő önmagában nem alkalmas az offok kivédésére. Az ugye mindenki számára érthető, miért jó ha egy topik offmentes. Ha tele van offal, az nagyon jó, azoknak akik folyamatosan jelen vannak, és olvassák a topikot, mert ők mindig képben vannak. De aki csak egyszer-kétszer néz be egy héten, annak semmi kedve 3-4 oldal offot végigolvasni. Lehet velük nem foglalkozni, de az nagyfokú udvariatlanság lenne. És akkor azokról még nem is beszéltem, akik csak keresnek a topikban, mert azok meg végképp nem taláélnak meg semmit. 

Biztos tudjátok azt is sokan, hogy van már egy saját fórumunk is (az innen  részben vagy teljesen kivált fórumozóknak) terra-kert.hu címen. Mikor ebbe a fórumba belevágtunk, akkor éreztem meg igazán, hogy nem olyan egyszerű a dolog hogy nekem így jó, a másik meg le van szarva. Szolgáltatói oldalról, más az ábra. Olyan megoldást kell keresni, ami mindenkinek jó. Szóval igencsak volt fejtörés, vita, egyeztetés hogy mi legyen nálunk az offokkal.

Az alap kitételek a következőek voltak:

-Bárki fórumozhasson úgy, hogy ne kelljen szégyenkeznie, ha elkalandozik egy témában.

-Ne vesszen el a tartalom az offok között, a tartalom legyen átlátható, legyen könnyen visszakereshető.

-Ne a napi szinten fórumozónak kelljen ugrosnia a topikok közt

Ezeket több megoldás kombinálásával sikerült megvalósítanunk.

-Az első lépés az volt, hogy létrehoztuk a csevegőt, hogy aki eleve tudja hogy offolni akar, legyen neki hol tennie. 

-Második lépés hogy létrehozuk a tematikus topikokat.

-Harmadik lépés hogy létrehoztuk a kedvenc topikok listát, hogy mindig láthatóak legyenek a követett topikok.

-Létrehoztuk az aktív témák menüt, hogy mindig látható legyen, ha van új topik.

-Létrehoztuk a naplót, ahová bármikor elküldhető egy hozzászólás, és ott mentve, könnyen visszanézhető.

-Létrehoztuk a Tudástárat. Ez volt a legfontosabb rész. Nem kérem hogy csatlakozzatok hozzánk, csak nézzetek szét nálunk, a lap tetején megtaláljátok a Tudástárat, ahol tematikusan ki vannak gyűjtve a fórum egyéb helyein leírt legnagyobb értékeket képviselő hozzászólások. (több mint száz paradicsomfajta van már nálunk, de gyümölcsökből is van bőven)

Miért ne lehetne ez nálatok is így? Csak kicsit össze kellene beszélnetek, kicsit kellene mindenkinek engednie egy kicsit. Az indexen hála Istennek most jó vezetés van, lehet velük tárgyalni, beszélgetni, dádá nélkül is.

-Csevegőtök van, itt vagyunk most.

-Tematikus topikok vannak.

-Kedvencek vannak, de az összefoglaló topikokban, mint a veteményes, simán lehetne a topikleírásban pár kapcsolódó topik linkje. Ezt ha megbeszélitek egymás közt, nem hiszem hogy a mostani admin ne segítene benne.

-Aktív témák. Hát ezt most egy kicsit elcseszték nektek, mert a kertészet alfórum listája volt a ti aktív topikotok mutatója.

-Napló. Bár fapadosabb mint a miénk, de erről is gondoskodtam már évekkel ezelőtt, amikor megnyitottam a Kertészek notesze topikot, itt az indexen. Csak használni kellene.

-Tudástár. Nem hiszem, hogy ha megbeszélnétek egymás közt hogy kik a legaktívabbak egy-egy topikban, ne kaphatnátok pár lezárt topikot, amibe az általatok megbízott személyek írhatnának csak, ők mentheték ki a tartalmat és akkor nem lenne olyan nagy gáz egy kis off.

Janijani azt mondja jó a topik úgy ahogy most van, mert mindig ilyen volt. Igaza van. Másnak meg máshogy jó, mert szerinte meg nem ilyen volt. Neki is igaza van. Meg olyan is van, aki nem tudja milyen volt, de tudja milyennek szerté hogy a jövőben legyen, és neki is igaza van. Csakhogy ez a sok igazságot tudó ember időről időre össze fog ezen szólalkozni és valakinek mindig keserű lesz a szájíze. És nem biztos hogy annak akinek tényleg igaza van, hanem akitől a másik hangosabb volt.

Ha végig olvastátok ezt az írásomat, azt köszönöm szépen! Nem beleokoskodni akartam, mert nekem már 8 ez a fórum, csak segíteni. Megértem ha valaki pl velem szembeni személyes okból nem regisztrál hozzánk. Azt is megértem ha valakinek idegen az a környezet és azért nem, de nézzetek csak szét milyen könnyen lehet a fent leírtak alapján szabadon beszélgetni amellett hogy a tartalom is megmarad. Ha tetszik és nem akartok odajönni, csináljátok meg ti is itt! Most van rá lehetőségetek, később nem biztos hogy lesz!

Ha valamiben tudok, szívesen segítek!

gergerg Creative Commons License 2015.06.17 0 0 4560

A látszat csal, én nem vagyok itt.

Előzmény: Divergent (4559)
Divergent Creative Commons License 2015.06.16 0 0 4559

De hogy nem hisz már te is itt vagy,lassú gyógyulás van én megtettem.

Előzmény: gergerg (4557)
gergerg Creative Commons License 2015.06.16 0 0 4558

Köszi!

Előzmény: Laci/Zápolya (4555)
gergerg Creative Commons License 2015.06.16 0 0 4557

Nem hinném...

Előzmény: Divergent (4556)
Divergent Creative Commons License 2015.06.16 0 0 4556

Lassan lehet hogy visszatérnek az álom-kórból az emberek?,remélem a  javulnak már.

Laci/Zápolya Creative Commons License 2015.06.14 0 0 4555

Hát akkor isten éltessen újból!

(Megnyugtatnak, hogy ez is el fog szaladni hamar!)

Előzmény: gergerg (4554)
gergerg Creative Commons License 2015.06.14 0 0 4554

...és a következő kettő is gyors volt. 

Előzmény: gergerg (3006)
Divergent Creative Commons License 2015.06.13 0 1 4553

Egyszer a barátom az írta hogy ide írhatsz,bátran.
Sok rokonunk maradt Erdélyben,Kolozsvár,Nagyvárad stb,
Nekünk fontos Erdély.

janijani Creative Commons License 2015.05.12 0 0 4552

A hajtáshervasztó darázs szúrta meg. Vágd le az egészséges részből is kb 5 centivel és jól taposd szét, mert egy kukac van benne.

Előzmény: animos (4551)
animos Creative Commons License 2015.05.12 0 0 4551

Sziasztok!

Körtefám levele több helyen el van feketedve. Ez betegség vagy elfagyhatott? Mit lehet vele kezdeni?

Valmint a baracfánk levelével is van valamilyen probléma.  Képeket is készítettem. Ha tudja valaki a választ kérem írja meg. Vagy azt hogy hol lehetne tanácsot kérni? Mindenki segítségét előre is köszönöm.

Feco32 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 4550

Köszönöm Ali-bá!

Előzmény: Ali-bá (4549)
Ali-bá Creative Commons License 2015.03.19 0 0 4549

Jó tanácsot kaptál!  /A "Növényvédelem" c. I.F.-on sokkal többet megtudhatsz./

Előzmény: Feco32 (4548)
Feco32 Creative Commons License 2015.03.19 0 0 4548

Szevasztok!

Lemosó permetezéshez ért valaki?

Két fajta szert kaptam: az egyik a bordóilé, a másik egy kénes-olajos jellegű permetszer (Agrokém).

Azt a tanácsot kaptam, hogy először a bordóival permetezzek, aztán a kénessel.

Jó a sorrend?

Kell a bordóival is permetezni?

Ezen ugyanis nem látom a leírásban, hogy lemosáshoz is jó!

Előre is köszi!

gergerg Creative Commons License 2014.08.13 0 0 4547

Miféle nullázás? Az új topikoknál szokás, ez meg jó régi. :-)

Előzmény: boldog Bulldog (4546)
boldog Bulldog Creative Commons License 2014.08.12 0 0 4546

Csak így hülyén néz ki a nullázás.

Előzmény: gergerg (4545)
gergerg Creative Commons License 2014.08.11 0 0 4545

Na így már mindjárt más. Valahogy otthonosabb.

boldog Bulldog Creative Commons License 2014.08.10 0 0 4544

Módosítás: Kapálj0n az Istennyila.

J0bban rímel :-D

Előzmény: boldog Bulldog (4543)
boldog Bulldog Creative Commons License 2014.08.10 0 0 4543

A Bi-58 nagy0n büdös, a vak0nd0kat meg nem tűröm,

vak0nd0t irt Gecicica, kapálj0n, a retkes-büdös :-)))

Előzmény: gergerg (4542)
gergerg Creative Commons License 2014.08.09 0 0 4542

Újratöltés....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!