Sziasztok! Valakinek van esetleg tapasztalata nem gyári nox szenzorral kapcsolatban? 2014 2.0 BlueHDi! Valahol azt olvastam hogy csak a gyárival működik! Felmerül bennem a kérdés h akkor a többit minek árulják? Mert gondolom ha nem működik úgyis visszaviszed tehát effektív a kereskedőnek sincs rajta egy fillér haszna! Van egy néhány fajta ami jelentősen olcsóbb mint a gyári! (és mint tudjuk nem mindig a drágább a jobb) Esetleg valaki cserélt már, nem gyárira!? Lehetséges h cserére kényszerülök ha nem muszáj nem akarok 300€ adni a szenzorért! Köszönöm a releváns válaszokat!
Létezik, most vettem még (az előző is megvan) egy 2014-es C4 grand picassot, gyárilag benne van egy webasto, időzítős- lcd-s táv, ami citroen logós. Cucc. Majd ősszel mesélek, milyen, de gondolom teszi a dolgát..
Ha nem felejtem el, megnézem holnap. Sajnos az előbb kiment a fejemből, mert a vastag gumi karikát nem raktam át, így megint a légtömegmérővel babráltam, megnézhettem volna. Viszont azt észrevettem, hogy az a műanyag cső, ami jön a légtömegmérőtől, belül olajpárás. Ahol szétjön, ott becsatlakozik egy mások cső a helgergej felöl, az meg olajos. Az mi lehet, kartelgáz cső? Nem igen eszi az olajat, 10 ezrenként cserélem, nem kell tölteni két csere között. Legalábbis olajszint ok-t jelez indításkor. Mondjuk van benne gazdagon kilométer, 425k körül.
Sajnos ezt nem tudtam. Egy csomó minden MM ebben a kocsiban, gondoltam jó lesz. Sőt, egyszer egy francia szaki kimondottan ezt javasolta, mondjuk nem légtömegmérőben, hanem vízpumpában. A gumis, aki szerelő is, szintén nem ájult el a MM hallatán, de ő a Bosch/Siemens/Hella trióról is lebeszélt, csak gyári vagy Pierburg. De akkor már mindegy volt. Egyébként megy szépen vele, hideg alapjáratnál egyszer-egyszer érzek kis megingást. Jövő héten kiüttetem a hibakódokat és megcsináltatom az inicializálást, jelentsen ez bármit is. Ha nem lesz jó akkor sem, nem szarakodok a visszaküldéssel, veszek egy jót majd. Tanulópénz 30k. Ez van.
A Marelli felejtős ezen a téren is. Kínai már jó ideje, bár nem ez a fő baj vele. Tankjeladót cseréltem volna egy autón, előtte kint rápróbáltam, hogy működik-e vele a szinjelzés. Nem működött. Marelli volt az is. Ment vissza, rendeltem Boscht. Azt is kipróbáltam, azzal ment. Az van benne azóta is. A poén, hogy a Bosch is kínai volt, csak bevizsgált és működő.
Ha szerviz szerzi- és szereli be, akkor egy hibapapírral visszaküldi és egyszer csak jóváírják neki. Ha magánszemélyként vetted, akkor semmit se tehetsz. (kivéve, ha te vitted az alkatrészt, de szerviz szereli be és ad róla egy hibamegállapítási papírt vagy munkalapot amivel igazolhatod, hogy szakszerű volt a beszerelés és igazoltan hibás az alkatrész)
Hát ez egy Magneti Marelli. Az előző pozitív szakadást írt állandóra, ezért cseréltem, de nem lett kitörölve a hibakód és nem lett inicializálva sem, pedig van egy ilyen funkció a gépen, és a szerelő is mondta a törlést meg az inicializálást. Na mindegy, menni megy, sok különbséget nem érzek, bár nem is szoktam hajtani, talán gyorsításnál az alsóbb tartományban kevésbé, vagy egyáltalán nem is csörög. Volt néha ilyen dízeles csörgése.
E-hdi-n még nem cseréltem, a többinél csak "plug & play" a dolog. (szerintem azon is) Fontos viszont, hogy az utángyártott légmennyiségmérők 90%-a egy fillért nem ér. A gyárin kívül csak VDO, Siemens, Bosch, Pierburg amivel nem volt gondom eddig, másból volt amelyik eleve már nem is működött új korában.
Sziasztok. Mi történik, ha én kicserélem itthon a légtömegmérőt ( elvileg rossz ), de nem lesz inicializálva? Nem fogja felismerni, nem fog megfelelően működni, fals értékeket fog mérni/továbbítani? Vagy jó így is? Köszönöm.
Nem az a probléma, hogy működő oldalon nem tudok belépni, hanem magának az oldalnak a működése van felfüggesztve (a domain nevet szándékosan eltávolítottam): http://xxxx.xxxx.hu/cgi-sys/suspendedpage.cgi
Szia. Nekem tavasszal oldotta meg a tartály nyomás hibát egy fiatal srác Kübekházan . 116 ezerért , meg is lehetett várni. Kb 2 óra a javítás. Elmondása szerint az adblue minőség szenzor döglik be. Javítás után normálisan működik, eszi az ad blue t ahogy kell. Ahogy látom a honlapján már 150 e a javitas