Ron Werber cége 50.000 Ft/óra-ért dolgozott "szóbeli tanácsadásért" 2002-ben.
Én akkor kezdetem el dolgozni és akkor a fizetésem 47.000 ft. volt, de voltak emberek akik ennél kevesebb nettót kaptak (29.000ft/hó). Werber cége többet kapott óránként a "szóbeli tanácsaiért". Közpénz Werberék zsebébe az MSZP "jóvoltából". BOTRÁNY!!!! 2014-től miért lenne másképpen ha az MSZP nyerne? Baloldaliak! Erről is lehet ám beszélni, nem csak a trafikügyről (amiről megjegyezném: szintén botrány).
Pert indított a hvg.hu ellen az a cég, amely a Gipsz Jakab-baki miatt elhíresült nemzeti nőszervezet megbízásából havi közel 1 millió forintért üzemeltetett egy honlapot. A bíróság azonban visszadobta a keresetet, sőt, még egy bizalmas szerződéshez is hozzájuttatta lapunkat ami alapján továbbra sem értjük, mi kerül ezen a honlapon közpénzből, 10 millióba.
Július 12-én írtuk meg, hogy jól fizetnek a sportpolitikai koncepciók kidolgozására szóló szerződések a Miniszterelnökségen: Orbán Viktor sporttanácsadói hat-hétszázezer forintos juttatásban részesülnek, miközben a kormány külön sportügyi államtitkárságot is működtet.
A gárda tagjai a Fidesz mellett a nehéz időkben is kiálló sportolók és Orbán Viktor focista barátai közül kerültek ki. A legújabb tanácsadó a 78 éves Kárpáti György.
Figyi, egy un. tanácsadói szerződés még a versenyszférában is pénzkitalicskázás, barátok, ismerősök, saját família etetése.. Az állami szférában meg még inkább.
Aki azt hiszi, hogy valódi tanácsadás is volt, az vagy direkt hangoztatja ezt, akkor pedig aljas, vagy olyan hülye, hogy a saját fekáliáját is megenné!
Asszem, szakértőknek kéne meghallgatni azt a pár darab 10-15 perces bszélgetést, hogy eldönthessék, mennyire jó megoldásokat vagy tanácsokat tartalmaztak, már ha egyáltalán. Talán nyilvánosságra kéne hozni őket, hogy kiderüljön, igenis indokolt volt kifizetni érte ilyen sokat.
A főügyésszel kapcsolatosan nem derül ki, hogy bűncselekményt gyanít-e. A kérdés utal bűncselekményre ezért kell feljelentésként továbbítani az ügyészségnek. Aztán, hogy az ügyészség tesz-e feljelentést, az a jövő zenéje, szerintem nem fog, mert meg fogja vizsgálni a körülményeket, és ha még a kérdést feltevő személyét is megnézzük, akkor azért látható némi célzat.
Nem, nem derül ki, de nem is én fogalmaztam át szalgcímmé ezt a kijelentést. Egyébként azt is leírtam, hogy aki szellemi munkát végez az tudhatja, hogy a tanácsadás nem tud úgy működni, hogy felhvnak telefonon és rögtön a legjobb megoldást, vagy tanácsot adja az ember, hanem utána kell nézni a mögöttes adatoknak, körülményeknek és át kell gondolni. Bár igaz, hogy ismerek én is olyat, aki kapásból válaszol, de ugye tudjuk, hogy nem ez a helyes út (vicc is született róla).
Először odaküldesz a honlapjukra, aztán meg tudatlannak titulálsz, mert onnan veszek adatot.
Neveletlen dolog, jobb ha tudod!
No akkor a honlapról (nem túl bőbeszédű):
1994-ben lett RT - te meg a 90-es években telefonfülkéztél náluk.
Írod: 1998-2002 között a fidesz a Vegyépszert nyomta. Gondolom nem a Simicska nélkül, meg arra az időre esik a Kaya és a Tot téma is (a Happygangről és a többiről nem is beszélve).
Aztán ki is bököd a tutit, hogy kb. mikortól is a Simicska a tulaj. Amit még jogerős bírói ítélettel is alig voltak hajlandók kibökni.
No persze hogy is hiányozhatna a hozzászólásodból a Gyurcsány! Nem lenne nyugodt éjszakád nélküle!
Nos, nekem továbbra is az a kérdés, hogy hogyan, mikor (és főleg miből) lett a Simicska a közpénznyelő tulajdonosa.
Persze az is lehet, hogy megalkudtak a Gyurcsánnyal: az uszodáról a Simicska nem beszél, a Simicska bizniszről meg a Gyurcsány.
Terelhetsz, de az biztos, hogy a vörösök alatt kezdett kistaférozódni. A '90-es években én telefonfülke ügyben tárgyaltam velük. Nem nagyon voltak milliárdos állami megbízásaik. Nekem több volt. Azzal a Gyurcsányi alatt kezdték megkínálni őket (akkor már a Simicska volt a fő tulaj), ha ez nektek valamiért kellemetlen is. A fidesz, 1998-2002 közt a Vegyépszert nyomta.
Szerezz tudást és vitatkozhatunk! A tudatlan beszólogatókkal nemigen van mit megbeszélnem.
Ha kapott egy állami megbízást, akkor azt közpénzből kellett fizetni. Kérdés csak az, hogy amit teljesített, az arányban állt-e a díjazásával, és hogy arra a teljesítményre az államnak szüksége volt-e. Ez még eddig nem derült ki sem az mno cikkéből, sem a topikból. Így nem tudjuk, hogy sumákolás volt-e, csak hőbörgünk, hogy 50.000 huf/óra. és csorog érte a nyálunk, hogy de jó vóna az nekünk.
Csak szólok, hogy a Közgép a bolsik alatt is sokmilliárdos munkákat kapott. Nézd meg a honlapjukat, de emlékezhetsz a Margit hídra vagy a szolnoki hídra is.
Azt mondod: "Kárpáti pedig azt mondta, hogy "ez a tanácsadás havonta egy általában 10-15 perces telefonbeszélgetést jelent, tanulmányt nem kell írnia", amiből nem olvasható az ki, hogy semmi más mögöttes szellmi munkát nem végez emellett."
De ebből az sem derül ki, hogy végeznie kell "más mögöttes szellemi munkát".