Cs-orbán és a fraktál-frakció bejelentette, hogy nem kérnek az elő- nemvigyázatossági hitelből olyan csúnya feltételekkel amit beleálmodtak saját unortodox gazdaságélénkítési programjuk nem-csődje miatt. Mindenkit megmentenek ebben biztos vagyok. A baltás azeri is ennek a következménye. Tehát figyeljük a sokkoló harcot.
Csakhogy (és ezt a Szeretett Vezető is jól tudja!) az IMF nem érzelem-intézmény. Megsérthetik akárhogy, ha a delikvens megfelel a feltételeknek, akkor ő áll rendelkezésre.
A Szeretett Vezető, ahogy azt már előttem jópáran megírták, csak mumust akar faragni a honi fan-tábora számára, hogy aztán majd ő, a hős hazafi, legyőzve a nagy gonoszt, diadalt arasson. Éppen azokkal a feltételekkel persze, amiket az IMF eredetileg is akart, de ezt ő úgy állítja be, mintha az ő szabadságharcának eredménye lenne.
Csak hogy világos legyen, hogy mi történik azzal a csúnya hitelkerettel, amit a Gyurcsányék 5 nap alatt tető alá hoztak. Miközben Orbán szidja, azért csak a MOL pakettre felhasznált belőle 500 milliárd forint értékben. És azóta is hívja lefelé, szép csendben. De nincs szükség rájuk, függetlenek vagyunk! :-D
Csakhát abban a júliusi levélben szinte egy szó sem hangzik el abból, amit a Szeretett Vezető emlegetett a faszbúkon. Olyan "nem osztogatnak hanem fosztogatnak..." déja vu érzése támad tőle az embernek. És ezt az ordas nagy hazugságot lehet szépíteni, de attól még ordas nagy hazugság marad.
Én is úgy érzem, a magyarok jól tűrik a terhelést, kár lenne még mélyebben eladósodnia az országnak.
A meglévő adósságot kellene csökkenteni, de ez nem halad, főként a forint árfolyama miatt.
Nem kell ahhoz összeseküvést sejdíteni hogy megértsük: A hitelezőnek az a legjobb adós, aki örökkön-örökké fizeti a kamatokat, de a tőketartozásra már nem futja neki.