Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 139

Tarlós nem ezt mondta (még csak tartalmilag sem), és ezt nyilván te is nagyon jól tudod.

Előzmény: NevemTeve (138)
NevemTeve Creative Commons License 2012.08.29 0 0 138

(Egyébként meg nem tudom, miért kellett ilyen virágnyelven fogalmaznia, mondhatta volna egyszerűen, hogy 'Csurkának igaza van, zsidózni jó dolog, de azért ennél egy kicsit burkoltabban kellett volna')

Előzmény: Törölt nick (137)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 137

Az antiszemita fegyvert már boldog-boldogtalan használja, sok esetben teljesen alaptalanul (lásd legutóbb a Gerő-ámokot).

Előzmény: NevemTeve (135)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.08.29 0 0 136

"miután Tarlós levetette a műsorról a darabot"

Tarlós -bár nagyon nem a szívem csücske- még csak le se vetette a műsorról a darabot.

Csak dörner tarlós pincsikutyája.

Előzmény: Törölt nick (134)
NevemTeve Creative Commons License 2012.08.29 0 0 135

Idézet:

[Tarlós] úgy vélte: óvatosabban kellene bánni az "antiszemita fegyverrel", mert nem biztos, hogy jó módszer mindig ilyet kiabálni, amikor nem feltétlenül szükséges.

Szóval nem általában ellenzi az antiszemita fegyver használatát, csak most. Ez talán enyhítő körülmény, nem?

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 134

"Csak dörner a fogason hagyta a gerincét."

Meg azok is, akik azután kiáltanak antiszemitizmust, miután Tarlós levetette a műsorról a darabot.

Előzmény: Nero Bianco (133)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.08.29 0 0 133

"Be kell tiltani az ilyen darabot "rasszista uszításért"?"

Nincs betiltva a darab.

Csak dörner a fogason hagyta a gerincét.

Előzmény: Callie (127)
HierroF1 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 132

Úgy kel ki a történelemhamisítás ellen, hogy ő maga azt teszi?

NevemTeve Creative Commons License 2012.08.29 0 0 131

Azt nem tudom, de adtál egy jó ötletet: alakítok egy varéggyűlölő pártot (nálunk mindenféle gyülölködésre nagy a kereslet, akár létező, akár fiktív célpontokról van szó), mondjuk Rosszabbik néven, és a legközelebbi választáson győzünk.

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 130

Másképpen fogalmazva: bárkit bármivel be lehet vádolni, kivéve a zsidókat, mert az antiszemitizmus. Az meg holokauszt. Pont.

Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 129

Na de hát itt a zsidók lettek összeesküvéssel bevádolva, ami - mint jól tudjuk - teljesen más és egyedi, semmivel nem összehasonlítható. (És hogy miért nem? Természetesen a holokauszt. Az mindent visz.)

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 128

És mindezt azután, hogy Tarlós levetette a műsorról a drámát?

Egyenes jellem...:o)

(Ugyanez áll Dezsire is.)

Előzmény: Borosnya (107)
Callie Creative Commons License 2012.08.29 0 0 127

Beszéljünk már világosan.

Gondoljuk el, hogy valaki így egy színdarabot, amiben kikel a történelemhamisítás ellen. És a darab szerplői kifejtenek egy olyan koncepciót, hogy:

a 800-as években varég kereskedők egy csoportja összefog és eltervezik, miszerint ők fokozatosan átveszik az Európa feletti kereskedelmi és (burkoltan) politikai hatalmat. Ennek első lépcsőfokaként megalapítanak maguk és ügynökeik egy bizonyos Novgorodi fFejedelemséget, azután tovább, Kijev és mások. Kiderül, hogy a későbbi Hanza-szövetség is titokban, a háttérben az ő érdekükben munkálkodik. Háborúkat finanszíroznak, pl. a német lovagrendek hódításait, néha meg a mongol-tatár seregeket ösztökélik, hogy foglalják el a riválisok területei stb. Azt se bánják, ha eközben a köznép szenved és nagy népirtások is történnek. Szenvednek az egyzserű varég, viking és szláv népek is. Közvetve okozói pl. a magyarországi tatárjárásnak is, amiben a lakosság harmada elpusztul. Azután tovább tervezgetik a történelmet.

Nos???

Be kell tiltani az ilyen darabot "rasszista uszításért"? Ki kell átkozni az előadható művek közül? Az antivarégizmus és antivikingizmus netovábbjaként szégyenpadra állítani?

Válszoljatok őszintén.

Callie Creative Commons License 2012.08.29 0 0 126

Nem szoktam olyan alakokkal szóba elegyedni.....

Előzmény: Rodenberg (124)
Callie Creative Commons License 2012.08.29 0 0 125

Papp Zoltán gondolatmenete zavaros.

Persze nem várható el, hogy egy színész teljesen logikus legyen.....

Egyrészt teljesen amellé áll, hogy ezt a Csurka-darabot nem szabad bemutatni, mintha a tartalma olyan borzasztó és bűncselekményt megvalóstó lenne, aminek híresztelik. (Nem az, csak belelátják.)

Másrészt meg azon kesereg, hogy milyen rossz világ az, ahol az elmúlt hónapok történései után most meg Dörner leváltása kerül napirendre és esetleg megint megszűnik amiatt egy társulattal rendelkező színház, hogy a politika állandóan beleszól.

Nem látja Papp, hogy a két mondandója éppen ellentmond? Hagyni kéne Dörnert, hogy olyasmit mutasson be, amit szeretne, nem pedig arra ösztökélni a politikai szereplőket, hogy tiltsák be - és akkor nem lenne a 2. veszély, amitől fél.

Előzmény: Borosnya (107)
Rodenberg Creative Commons License 2012.08.29 0 0 124

Tarlóst kéne megkérdezned. Próbáltad?

Előzmény: Callie (123)
Callie Creative Commons License 2012.08.29 0 0 123

Nics benne uszítás. A legolyanabb mondatok, amiket - túlhajtva -, uszításnak lehetne tartani, a csehek ellen szólnak.

Az anticsehizmus miatt tiltják be?

Előzmény: Nazarin (90)
VI. Uj Lanovka Creative Commons License 2012.08.29 0 0 121

Mi a probléma azzal, ha a tulajdonos azt mondja, ezt az én színházmaban ne?

Két baj van:

1. Nem Taplópista a tulajdonos, még csak nem is jogosult döntéshozó, ezért is hangsúlyozta annyira, hogy ő csak elmondta a véleményét.

2. Ha Dörner eredendően nem tűzi műsorra a darabot, nincs balhé. Szíve (és pozíciója) joga eldönteni, hogy mit visz színre. Ha viszont egyszer már műsorra tűzte, akkor ne visszakozzon egy "magánvéleménytől".

Előzmény: Törölt nick (117)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.08.29 0 0 118

ha a tulajdonos azt mondja, ezt az én színházmaban ne?

De nem a tulajdonos mondja. Mert a tulajdonos én vagyok, meg te, meg még sokan mások. Ő a tulajdonos képviselője.

Előzmény: Törölt nick (117)
soldat inconnu Creative Commons License 2012.08.29 0 0 116

Ugyan már...

Előzmény: Nero Bianco (113)
soldat inconnu Creative Commons License 2012.08.29 0 0 115

Letöltöttem – csak 40 oldal az egész?

Ha nincs ez a cirkusz, valószínűleg sohasem nézem meg, és sohasem olvasom el. Most viszont el fogom olvasni....

Előzmény: Törölt nick (6)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.08.29 0 0 113

"Magyar kultúrát támogató külföldi tulajdonosoktól?"

Hát, sokkal inkább várható tőlük, mint a magyar nagyvállalkozóktól.

Előzmény: Törölt nick (110)
HierroF1 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 112

Nem mondták meg neki, mit írjon, hiszen megírhatta.

De az már nem mindegy, hogy egy közpénzen fenntartott színház mit ad elő. Az ugyanis a közösségről kialakult képet is alakítja, mire adnak pénzt.

Előzmény: merre (95)
Borosnya Creative Commons License 2012.08.29 0 0 111

A Suez annak idején rendesen szponzorálta a pécsi kulturális intézményeket, eseményeket, a helyi sportot is valamennyire. No, ez ma már nincsen ottan.

Előzmény: Törölt nick (110)
Borosnya Creative Commons License 2012.08.29 0 0 109

Az biztos, hogy nagyon át kéne csinálni az egész színházi struktúrát, nagyon végig kéne gondolni, mit támogat és mit nem az állam/önkormányzat. Nálunk nincs olyan kialakult szponzori hálózat, mint a boldogabb végeken, és remény se nagyon van a kialakulására, itt és most nem résletezendő okokból.

Rengeteg jó színész van parkolópályán, méltatlan helyzetben és rengeteg hülye ripacs kaszál minden alap nélkül borzasztó nagyokat sajnos.

Persze a szakma is sáros, megszokták, hogy állambácsi mindent és mindenkit eltart, és még mindig nem jöttek rá az elmúlt húsz-huszonkét évben, hogy egyszerűen nincs annyi pénz, nem is volt soha.

Szóval nehéz a helyzet itt is.

Előzmény: Törölt nick (106)
Borosnya Creative Commons License 2012.08.29 0 0 107

http://szinhaz.hu/szinhazi-hirek/47830-az-uj-szinhazrol-es-a-regiekrol-papp-zoltan-irt

Nos, mindezt végig mondtam a felidézendő beszélgetés elején. 2012. február 15. Velem szemben Dörner és Pozsgai Zsolt.

– Ugye tudjátok – mondtam én –, hogy évtizedeken át Csurka darabok egyik főszínésze voltam. Csurka néhány napja halt meg. Halálának másnapján a tévében kegyeleti műsorváltozás: Döglött aknák. Major és Kállai. A következő napon Majális. Papp Zoli. A magyar kultúra így búcsúzott az írótól.

Mindezt azért mondtam végig, mert úgy érzem, hogy a múltam feljogosít arra, hogy Csurka utolsó munkáiról nyíltan és őszintén beszéljek.

És akkor elmondtam Dörneréknek: A hatodik koporsót nem szabad bemutatni. Nagyon sokat ártotok vele, és nem csak a világnak, magatoknak is. Számos mondatot idéztem a darabból. A darabból, amely arról szól, hogy a huszadik század teljes világtörténelmét az Izrael-Amerika tengelyű zsidó maffia manipulálta, írta, hozta létre. A Szovjetúniót, a világháborúkat, Bárdossyék kivégzését, de még a nürnbergi pert is. És természetesen Trianont.

– Ezeket a mondatokat – mondtam Pozsgainak –, te mint rutinos dramaturg, kihúzhatod, átírhatod, kicsit szelídítheted, de amit az egész mű kifejez az felvállalhatatlan. Én ebben nem kívánok rész venni.

Hát ez volt az én beszélgetésem.

HierroF1 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 104

Annyira független főpolgármester, amennyire Medgyessy párton kívüli miniszterelnök volt.

Előzmény: Rodenberg (98)
HierroF1 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 103

Miért is? Ha nem adják elő színházban, azzal csak többen fogják keresni az írott változatot...

Előzmény: Törölt nick (91)
Borosnya Creative Commons License 2012.08.29 0 0 100

Elég hülyék lennének, mert nincs betiltva egész Budapesten, hanem egy fővárosi fenntartású színházban nem javallott az előadása. (A többinek jobb az ízlése.)

A cenzúra jelentésével nem ártana  tisztában lenni. Nem kell fölöslegesen nagy szavakkal dobálózni: az elkövetés nincs betiltva, nem tüntették el a netről, a kiadott és piacon levő példányokat nem gyűjtötték be és nem zúzták be, satöbbi.

Ha az ún. jobboldalban van erő, elszántság és akarat, előadathatja Dörnerrel vagy mással. Nyúljon szépen a saját zsebébe, és keresse magát halálra a jegybevételen.

Hogy úgy fejezzem ki magam: döntsön a piac, kell-e neki Csurka.  :)))

Előzmény: Callie (84)
Rodenberg Creative Commons License 2012.08.29 0 0 99

A főrendező szerint a teátrum vezetése nem ijedt meg attól, hogy Fischer Ádám karmester őszre egy nagy nemzetközi aláírásgyűjtési akciót hirdetett a magyar kulturális élet anomáliáival, többek között A hatodik koporsó színpadra állításával kapcsolatban.

A cikk szerint Pozsgai Zsolt szavaiból kiderül, hogy nem meghátrálásról van szó, hanem arról, hogy az Újszínház vezetése tiszteli a fenntartó, azaz Tarlós István főpolgármester szavait, aki közölte, hogy nem támogatja a darab bemutatását.

Előzmény: merre (95)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!