http://index.hu/belfold/2012/07/09/a_jobbik_szerint_jogos_onvedelem_volt_a_rendorkutya_fejberugasa/
Őszintén szólva se a felvonulás , se Jobbikosok ellentüntetése nem érdekel. Unom már az egészet. De egy kutyába belerúgni az mégis milyen dolog?
Megtekinthető a videó is. Ez nekem nem önvédelemnek tűnik. A rendőr ráakarta uszítani? A szájkosárban lévő kutyát? Attól kellet magát megvédenie, úgy hogy fejbe rúgja? És van aki még védi az ilyen aljas mocsok embert?
Palócbetyár: Mi a véleményed a kutyába belerúgó személyről?
S. Zoltán: A felvételen látszik, hogy a rendőr ereszti rá a tüntetőre a kutyát, aki azt teszi amire kiképezték, támad. A tüntető pedig pont jó ütemben hárítja ezt a támadást, odébb rúgja a kutyát. Reflex szerű reakció egy támadás elhárítására.
Palócbetyár: Fájhatott -e a rúgás a kutyának?
S. Zoltán: Egyáltalán nem. A kiképzés során sokkal nagyobb ütéseket, rúgásokat kap a kutya, sőt a kezelhetetleneket még durvábban fegyelmezik. Sok állatvédő nincs tisztában ezekkel a dolgokkal, és emberként kezelik az állatot, ami óriási hiba.
"Legjobb ilyen esetben a földre hasalni, kezünket a tarkónkra tenni és azzal védeni azt."
(S. Zoltán)
"És ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat. A válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük, a városokat, országunkat megvédjük."
Nem haragszik az őt arcon rúgó ellentüntetőre Szegedi Kenese Plútó őrmester. Elmondta, hogy származása miatt többször érte már ilyen támadás, így már egészen megszokta.
A többszörösen kitüntetett rendőrkutyát a hétvégi melegfelvonuláson rúgta pofán egy ellentüntető, a brutális támadás azonban nem okozott neki sérülést, állítása szerint a füle melletti göndörített szőrköteg fogta fel a rúgás erejét. A K9-es őrmester szerint azért támadhatták meg, mert zsidó származású, amit eddig próbált titkolni, de „valahogy mindig megérzik rajta”, így a rúgásra is inkább természetes reakcióként tekint, és nem haragszik érte. A jövőben azért majd igyekszik kerülni kedvenc Louis Vuitton-kipájának viselését a szolgálatban.
„Legközelebb megpróbálom kevésbé bosszantani az állampolgárokat munkavégzés közben” - monda el munkatársunknak, miközben orrával kiválogatta a Chappi szárazeledel-mixből a disznóhúsos darabokat. Riporterünk kérdésére, miszerint szexuális orientációja is ingerelhette-e az őt megtámadó férfit, egy határozatlan nemmel válaszolt, majd hóna alá csapta rózsaszín latex nyakörvét, és elindul a kapitányságra.
Nem tudom Te mit csináltál volna, ha egy szép nagy játszótéri kevercs merő szeretetből nekedugrik? Értsd szó szerint. A merő szeretetet is, mivel nagymamám uj kutyusa volt. Ifju, boho, és böhönc. (szintén sokkal ifjabb voltam) Teljesen reflexesen soztam oda, amitől szegény csak állt és nézett "kancsalul". Aztán kicsit levittem a földre, és hosszasan aggodtam, hogy semmi baja ne legyen (szeretem az állatokat, bár a macskaféléket jobban a kutyáknál). Aztán merő játékból szétkapta a melegítőmet, de mindig nagyon vigyázott arra, hogy ne bántson komolyan :-)
Valahol lentebb írtam már, hogy megfelelő megoldás leütni a kutyát. Nem megölni, mint azt valami fucsomo emlegette. Tapasztalatból tudom, hogy teljesen megfelel a szédülést hozni az ebre.
Meg,annak az olvtársnak is elmagyarázod,miért hibázott,amikor közel engedte gyermekét,egy kutya álltal örzött kerítéshez.
Ha,már etimológia!
Azt is olvastam,talán Csányitól,hogy a kutyákat,néha földre kell teperni,mert ez a kutyáknál,a megadást jelzi.
Szívesen láttam volna bakkancshuszártól,ha a földre viszi a kutyát.
A másik,meg az,ha a nyakánál belemarkolsz a kutya bőrébe,szőrébe.
Ez,a kutyát,a gyermekkorára emlékezteti,mikor az anyja,a grabancánál fogva rendszabályozta meg,azt a kölyköt,amelyik pofátlanul tolakodott,a szoptatásnál.
Amúgy,a rendőrkutya fejberugásához,mennyi a köze a hozzászólásodnak?:))