Keresés

Részletes keresés

los bolondos Creative Commons License 2012.03.26 0 0 183

Igen van egy határ. Amiről beszélünk, az pont nem az. Milyen határt lép át az, hogy nem zárhatod el a menekülő útvonalakat a lakók és a tűzoltók elől?

Előzmény: Törölt nick (179)
arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.26 0 0 182

Ha őket nem zavarja, akkor ne zavarjon mást sem.

Nem érthet mindenki mindenhez, nem kell egy lakóközösségnek tisztában lenni a tüzvédelemmel, ezért tartuk azokat akik értenek hozzá, és ha a lakoközösség felépit egy laza öngyilokfülkét a házából, azt helyereszi akinek ez a dolga. Füleg az, hogy az 5.en szereti Margitnéni a muskátlit, később ne legyen oka annak, hogy a 10.en a muskátliutáló Náncsinéniért fél perccel az után ért fel a segítség, hogy még menthető lett volna.

Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 181

,,...bár ezzel sem a tűzoltóknak kellene foglalkoznia békeidőben, hanem a lakóközösségnek.."

Az a baj,hogy amint látszik,a lakóközösség nem foglalkozott eléggé vele .

Pedig nincs háború ....

,,Ha őket nem zavarja, akkor ne zavarjon mást sem."

A biztonsági öv kötelező használatát sem azért találták ki,mert valakiket zavart,ha nincs bekötve ....

los bolondos Creative Commons License 2012.03.26 0 0 180

bár ezzel sem a tűzoltóknak kellene foglalkoznia békeidőben, hanem a lakóközösségnek, mármint szerintem. Ha őket nem zavarja, akkor ne zavarjon mást sem

Majd foglalkozik vele a lakóközösség, ha átterjed rá a tűz és 3 ember meghal a műanyag égésekor felszabaduló gázoktól, vagy azért, mert a tűzoltó éppen abban akadt el kezében a tömlővel, meg a nagybaltával.

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 178

Próbáltad már sövény nyíróval ?

Állítólag pompásan működik .

vagy rágd le ....

Előzmény: arnyekxxx (175)
los bolondos Creative Commons License 2012.03.26 0 0 176

Szerintem arról szól a topik, hogy vannak az északi típusok, akik a Rendet, a Szabályt, az Előírást és a Hatékonyságot kérik számon, meg vannak a déliek, akik elsősorban jól szeretnék magukat érezni, oszt megy az adok-kapok, hogy a déliek felelőtlen, antiszociális elemek, az északiak meg ostoba, karót nyelt pénzbehajtók.

Nem, nem arról szól. Inkább arról, hogy se az északiak, se a déliek ne haljanak meg egy lakástűzben, mert a déliek eltorlaszolják a menekülő útvonalakat és a szellőzőablakokat.

Előzmény: Törölt nick (171)
arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.26 0 0 175

az leéghet, már ugyis akkora mint Brezsnyevé

Előzmény: Törölt nick (172)
arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.26 0 0 174

Lényegtelen, hogy te laza délinek érzed magad aki biztosnágiöv nélkül szeret 200al menni lobogó hajjal a szerpentinen, azt a szerencsétlent akinek fel kell szaladni a sokadikra légzőkészülékkel füsttel teli folyosókon, hogy Náncsinéni ne kozmáljon oda, azt segítsük annyival, hogy direkt nem nehezítjük a munkáját. Ha ehhez az ép ész kevés akkor kénytelen-kelletlen a szabályok betartatásával.

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 173

Tapsztalat,hogy ahol megjelennek a folyosókon a muskátlik,hamar kinőnek a virágtartónak használt régi hűtőszekrények olyan horgolt fehér terítőkkel a tetejükön ...

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 172

,,Tüzet nem rakok, nehogy leégjen az egyszem pálmafa,..."

Jujj,én meg aszittem a szemöldöködet félted .  :-)

Előzmény: arnyekxxx (170)
arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.26 0 0 170

a francokat, egy szigeten élek egy barlangban, körülöttem sziklák meg viz. Tüzet nem rakok, nehogy leégjen az egyszem pálmafa, de kezdem a nyershalat megszokni.

Előzmény: Törölt nick (169)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 169

A börtönből ír,tiszta vas meg csempe minden .

A gumiszoba meg ugye ....  :-)

Előzmény: Törölt nick (165)
arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.26 0 0 168

los bolondos Creative Commons License 2012.03.26 0 0 167

A te bútoraid fábul vannak vagy tűzbiztonságilag korrekt anyagból?

Szerinted erről szól a topik?

los bolondos Creative Commons License 2012.03.26 0 0 166

A mi lépcsőházunkban is vannak növények (főleg télen), mert a 12 lakásból kettő tilajdonosának az a mániája, hogy a panel lépcsőházából pálmaházat akar csinálni, zöldet akar látni, és télvíz idején öntözi, meg átülteti őket.  De nem ám, ott, ahol senkit sem zavar, hanem a lehető legszűkebb lépcsőfordulókban, mert ott van az ablak. Én meg két szatyorral már nem férek el a kórók mellett és forgolódnom kell, mint a tojó galambnak. Pedig nálunk nem is olyan szűk a lépcsőház, mint máshol. Faszkivan... :-D

Előzmény: arnyekxxx (164)
arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.26 0 0 164

Azért elsősorban megérteni azoknak a hülyéknek kellene, akik nem fogják fel, hogy adott esetben a saját életüket dobják oda a kibeszott muskátliért. Az ujságiró is lehetne kevésbé szenzációhajhász, bár tény, hogy több kattintás generál a "csillióra büntették a szegény éhezőket" mint az, hogy "ügyintéző próbálta elmagyarázni Margitnéninek, hogy miért is jó neki ha élhet"

Előzmény: los bolondos (162)
los bolondos Creative Commons License 2012.03.26 0 0 163

Mentél volna be az ablakon... :-D

Előzmény: Törölt nick (161)
los bolondos Creative Commons License 2012.03.26 0 0 162

Szerintem ebben az esetben a hivatal szóvivóje, a közös képviselő és az újságíróegyszerre volt hülye. Olyan szempontból mindenképpen, hogy senki sem érti a másikat. :-DDD

Előzmény: arnyekxxx (157)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 161

,,...vagy józsibácsi vasrácsával, amin van 3 zár, mert a folyosón tárolja a kapát, meg a fűmagot."

Jujjj,mennyi ilyent láttam,hál istennek az ilyen folyosó rácsokat már leszereltették .

De jó,hogy a lépcsőházba egyszer kapukóddal bementem,aztán a jött még egy ajtó,ami a nyitott folyosókra engedett ki,aztán az utolsó lakás előtt egy ráccsal még le volt zárva a folyosó,a bejárati ajtón meg vagy 5 zár,előtte megint rács ...

No,erre monda egy kollega,hogy a zagyamateldobomapicsába ....

Előzmény: los bolondos (158)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 160

Kiváló program a muskátlik pakolgatása a tűzoltónak,amikor a vagy 35 kilós légzőmaszkos felszerelésében felrohan a 10 emeletre megmenteni a Mári nénémet ....

Megnézném a mmámika arcát,amikor visítozik,hogy már lángol a pongyolája,a tűzoltó meg higgadtan nyugalomra inti,hogy van egy kis pakolnivalója még ....

Amikor egy zalaegerszegi 10 emeletesen egy széllökés bevágott egy erkélyre,aztán összezúztam két ilyen felbecsülhetetlen értékű muskátlis műanyag sz@rt,a kedves Mári néni a muskátlikért aggódott,hogy én meg ott lógtam lelkileg is megviselt állapotban,na az nem érdekelte különösebben .

Vettem a tezkóban neki 2 szép,csillógó új műanyag teknőt,de aranyos volt,mert az átültetést bevállalta ....

Előzmény: arnyekxxx (157)
los bolondos Creative Commons License 2012.03.26 0 0 159

Hihetetlen történet, én is belátom. :-D

Magam is társasházban lakom, de az emberi butaság, intolerancia olyan dimenzióit tapasztalom meg egy-egy alkalommal, hogy azt gondolom: teljesen feleslegesen jöttönk le a fáról.

Előzmény: Törölt nick (156)
los bolondos Creative Commons License 2012.03.26 0 0 158

Gondolkodjunk már. Ha egy 10 emeletes ház ég, és minden emeleten borogat muskátlit, akkor nem épp optimális úton megy. Kertes házban mitől más a helyzet? Ott is kigyulladhat a padlástér.

Egy kertes házból kiszaladhatsz az udvarra, vagy kimászhatsz a tetőre, de egy 16 emeletes lakóházból elég bonyolult történet, ha sötét van, fuldokolsz és közben marinéni virágosládájával vívsz élet-halál harcot, vagy józsibácsi vasrácsával, amin van 3 zár, mert a folyosón tárolja a kapát, meg a fűmagot. Van kb. öt-hat perced, hogy ne ájulj el a sötét, füsttel és mérgező gázzal telített lépcsőházban, hogy megbeszéld ez marinénivel vagy józsibácsival.

Előzmény: Tahó Süsü (131)
arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.26 0 0 157

Mert hogy jön ahhoz a Hivatal, hogy megmondja nekik, mit szabad. Amit a hivatal mond az csak rossz lehet. A Hivata hülye, ők Okosok.

Előzmény: los bolondos (155)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 156

Nidda,itt meg egy bolond társalog egy hülye marslakóval ...

szkájönfiksön ....  :-))

Előzmény: los bolondos (155)
los bolondos Creative Commons License 2012.03.26 0 0 155

Ritkán értettünk egyet itt a fórumon, de ez most történelmi pillanat! :-D

Egyszerűen nem értem, hogy egy 16 emeletes társasházban miért gond az a lakóknak, hogy nem torlaszolhatják el a menekülési és szellőző útvonalakat, még muskátlival sem.

Előzmény: Törölt nick (138)
arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.26 0 0 153

Ezzel nehezen magyarázod ki, hogy fingod sincs arról mi van abban a cikkben.

Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 152

Ennyire ne legyél már mérges a muskátlik miatt ...  :-))

Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 151

Megbocsátok neked, annyira alatta vagy a szintnek.

Előzmény: arnyekxxx (143)
arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.26 0 0 150

Egyébként valamelyik erről szóló cikkben irta a szagértő, hogy nincs semmi gond a muskátlival se, ha nem bele az ablakba teszik, hanem kiakasztva ládába.

Előzmény: Tahó Süsü (148)
arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.26 0 0 149

De nem az a dolga, hogy Náncsinéni virágládáját pakolja, hanem az, hogy megmentse Náncsinéni életét és TV-jét. Ezért csak annyit kell Náncsinéninek tenni, hogy direkt nem akadályozza őt a munkájában.

Előzmény: Tahó Süsü (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!