Azért rendes volt tőlük mindig is, hogy nem futkostak fűhöz-fához panaszra az mszp-szdsz-re. Lehet, hogy nem jó szó erre a "rendes", de az biztos, hogy tisztességes:-))))))))))))))
Azt tényleg nem értem, ennek alapján mért nem fordult az Orbán kormány az eu-hoz meg akárhova, amikor GyF egyszemélyben nevezte ki Simort és bővítette 4 fővel a monetáris tanácsot.
A nagyokosok 4 éve szívják a válságot, és egy épkézláb ötletük nem volt még csak a hipergazdagok érdekeinek védelme, meg bónuszokat osztogatni a bankároknak.
Szerintem nem baj, ha a demokratikusan választott kormányé a döntés joga, és nem valami kitudja honnan szalasztott és kinek az érdekeiben dolgozó hazárdírozóké.
A hires Nobel-dijas kozgaszdaszok pont ugy nem tudjak,hogy mi lesz jovore,ahogy en sem.Demeg azt sem,hogy holnap mi lesz.
A brokerem ijedten hivott fel 2800-as OTP-nel,hogy azonnal adjuk el..most 4000....most hivott,hogy nen adjuk el...na ennyit az elemzokrol..es ezek josolgatnak-((
Ezzel az egésszel az a probléma, hogy Magyarország nem lett része az Euro-övezetnek. A csatlakozáskor a jegybankot már úgy lőtték be, hogy 2007 körül Euro lesz Magyarországon. Nem lett.
Innentől a jegybank forintot kellene védenie. Eurót védő berendezkedése értelmezhetetlen.
Miért is kellene az Eurót védenie, mikor a forintot az Eu-n belülről, Eu országok támogatása mellett támadják? Mivel lehet ezt indokolni?
Én ezt ma hallottam. Számomra ebből az jött le, hogy idő kérdése és nekünk lesz igazunk. Igaz, évek óta tudja minden csecsszopó az eu-ban, hogy a megszorítás leállítja a gazdaságot. Az imf-hez ez a hír most jutott el.
Még mielőtt a kultúrkörös haverok nagyo belelovalnák magukat, nézzük Simor 2007-es esküjének szövegét.
„én, Simor András esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom; a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; a Magyar Nemzeti Bank elnöke tisztségemből eredő feladataimat a Magyar Köztársaság fejlődésének előmozdítása és az Alkotmány érvényesülése érdekében lelkiismeretesen teljesítem. (A megválasztott közjogi tisztségviselő meggyőződése szerint) Isten engem úgy segéljen!”
Az opciót a végén beírtam ugyan, de nem hiszem, hogy Simor mester élt volna vele (:-).
Az unio vezetése úgy, ahogy van, alkalmatlan. A hitelminősítők is alkalmatlanok. Ezért van válság. Nem tudják sem megoldani, sem kezelni a válságot. Az egész egy csőd-csürhe!
Igen, de őket demokratikusan választották meg. Ráadásul 2/3... emlékszel?
De az hogy a jegyban kikéri magának, hogy megesküdjön a magyar érdekek képviseletére, de az átlagosnál magasabb fizetést, amit a magyarokk fizetnek, kikényszeríti, az valahogy nem kóser.
Ettől a kettő millától nem megélhetésileg zsarolható. Ettől teljesen független. Egyébként a magyar kormány helyében minden kritikustról megkérdezném: az ön országában mennyi a jegybank elnök fizetése? :-)))))))))))) A fed elnökének kevesebb, mint 8 millió forint:-))
Az is érdekes kérdés, hogy miért van az, hogy a svédeknél pl. alig valakinek van szolgálati kocsija kormányban. Nálunk miért van minden herének? Legyen csak a miniszterelnöknek, a többi pedig tartson kocsit a fizetéséből. Mutassanak példát arra, hogy szolidárisak a néppel, és nem csak az ingyenkocsi és egyebek kellenek nekik.