6369 fős kormányzati létszámcsökkentésről döntött a kormány – jelent meg a szerdai Magyar Közlönyben. Az elbocsájtásokat január 18-tól kell teljesíteni.
Marhaság. Egy csomóan onnan kerültek be a cégek (ágazatok) tönkremenetele után... Dolgoztam itt is, ott is. A versenyszféra alapvetően annyiban jobb, hogy sokkal kevesebb az intrika, és csak a munkára kell koncentrálni. Nem mennék vissza közszolgának, ha nem muszáj...
Igazad van rosszul olvastam, de mindegy is, mivel a vállalkozók kb 3%-a fizet tisztességesen adót, abból 1000 embert sem lehetne közszolgaként megfizetni, nemhogy százezreket.
Pont a kínaiakról volt szó a múltkor egy rádióban elhangzott beszélgetésben, ahol az APEH-es emberke közölte, hogy a kínaiak nem adóalanyok, hát akkor mijafaszomok, ha nem adóalanyok, egyáltalán nem adóznak semmit, vagy mi van?
Azért a 903 embernek csak kis részét bocsájtják el a Nemzeti Erőforrás miniszttériumból, a többségét az általa igazgatott egyéb intézményekből:
"Minisztérium igazgatás 43 Egyéb kulturális intézmények 110 Egyéb oktatási intézmények 31 Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal 25 Gyógyító-megelõzõ ellátás országos intézetei (ebben Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minõség- és Szervezetfejlesztési Intézet) 67 Közgyûjtemények 32 Mûvészeti intézmények 227 Nemzeti Sport Intézet 17 Nemzeti Sportközpontok 103 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal 70 Országos Tisztifõorvosi Hivatal és intézményei 167 Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet 11 ÖSSZESEN 903"
Pedig mióta a képviselők maguk ütik össze a saját kútfejükből a torvényjavaslatokat többszáz minisztériumi törvénygyártó malmozik munka nélkül a karosszékében
Biztos vagy benne, vagy ez megint csak egy elcsépelt frázis. Egyébként ha jól tudom Londonban sincs privatizálva a tömegközlekedés. azt nem tudom, hogy milyen részben működik bevételekből, s milyen részben támogatásból.
Attól még kaphat állami támogatást, hogy magánkézben van. Én racionális gazdálkodást csak magántulajdonban tudok elképzelni. Az állami ill. önkormányzati igények teljesítését pedig úgy , hogy a támogatásokat kemény szerződéses feltételekhez kötöm.