Keresés

Részletes keresés

WYW Creative Commons License 2011.12.22 0 0 176

Úgy érzékelem túl sok kompromisszum kellene.

Ha nyugdíjas leszek (ha megérem) megyek a Bakonyba remetének.

:-)

Előzmény: Törölt nick (173)
Antisystem Creative Commons License 2011.12.22 0 0 175

Ja.

ÜdV

Előzmény: csakhallgattam (170)
Antisystem Creative Commons License 2011.12.22 0 0 174

És gondolod, hogy nagyobb létszámú az a réteg, akik lelki okokból, érzelmi alapon választja a külföldet?

Nem így értettem a lelki alkatot... eleve csak az öngondoskodásra nagy mértékben hajlamosak és emellett jobb önérdek-érvényesítők, és ráadásul nagyobb kockáztatási hajlammal is bírók, versenyszelleműbbek (amelyek lelki alkati tényezők) hoznak meg egy olyan döntést, hogy ilyen módon utána mennek a megélhetésnek...

ÜdV

Előzmény: Terra Kotta (171)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.12.22 0 0 172

Nem értem. Mao elvtársról már szó sincs?

Előzmény: Törölt nick (156)
Terra Kotta Creative Commons License 2011.12.22 0 0 171

És gondolod, hogy nagyobb létszámú az a réteg, akik lelki okokból, érzelmi alapon választja a külföldet? Bevallom, én hamarjában csak Wendriner Piroska kartácsba látom bele, hogy a szíve húzza öregkorára valami egyiptomi múmia mellé...

Előzmény: Antisystem (169)
csakhallgattam Creative Commons License 2011.12.22 0 0 170

Diplomasok egy resze egy kis resze csak es nehany szakma helyesen.

Előzmény: Antisystem (169)
Antisystem Creative Commons License 2011.12.22 0 0 169

de sokkal jobban mobilizálnak az olyan tényezők, mint a munkanélküliség, az alacsony kereset, a lakhatás egyre kilátástalanabbá válása, stb. A fiatalabb korosztály legtöbb esetben kényszerből keresi boldogulását külföldön.

Ugye körülírható az a réteg, akire ez igaz... sacckb a diplomások, meg néhány szakma...

ÜdV

Előzmény: Terra Kotta (165)
Terra Kotta Creative Commons License 2011.12.22 0 0 168

Azért az kérdés, hogy milyen diplomái vannak.

Az én ismerőseim közül is van ilyen is, olyan is. Van, aki szállodai szobaasszony Angliában szociális munkás diplomával, van, aki fizikus egy USA-kutatóintézetben, van egy programozó Németországban a Volkswagennél, stb.

Előzmény: csakhallgattam (164)
WYW Creative Commons License 2011.12.22 0 0 167

Mennék én is veled, de lehet hogy a fröccsözésnek annyi!

:-)

Előzmény: Törölt nick (163)
Terra Kotta Creative Commons License 2011.12.22 0 0 166

Jó lesz, ha már most kezdesz barátkozni az iszlám vallással, a saryával, stb. És biztos, hogy a fűtési költségeid jelentősen csökkenni fognak. :)

Előzmény: Törölt nick (163)
Terra Kotta Creative Commons License 2011.12.22 0 0 165

Nem értek egyet azzal, hogy a mobilitás zömmel lelki alkat kérdése lenne. Persze, lelki tényezők is szerepet kapnak, de sokkal jobban mobilizálnak az olyan tényezők, mint a munkanélküliség, az alacsony kereset, a lakhatás egyre kilátástalanabbá válása, stb. A fiatalabb korosztály legtöbb esetben kényszerből keresi boldogulását külföldön.

Előzmény: Antisystem (162)
csakhallgattam Creative Commons License 2011.12.22 0 0 164

Nekem is van ismerösöm aki ket diplomaval nem kapott alast es haromhonapja kiment Angliaba.Van is alasa ket diplomaval csomagolo egy sajt gyarban.Ja igen mar megvette haza a repülöjegyet.

Előzmény: Terra Kotta (161)
Antisystem Creative Commons License 2011.12.22 0 0 162

Ja, nehány most itthon maradó meg esetleg rosszabbul érezné magát, tudod, akiknek most sem pálya USA, Anglia, Németország, Ausztria...

Ez egyébként zömmel lelki alkat kérdése, már a mobilitás.

ÜdV

Előzmény: Terra Kotta (161)
Terra Kotta Creative Commons License 2011.12.22 0 0 161

Számos rokonom és ismerősöm közül, akik már külföldön keresik a boldogulásukat, valahogy egyik se ment az arab országokba, Oroszországba vagy Kínába, hanem mind a Nyugaton landolt. USA, Anglia, Németország, Ausztria. 

Mennyivel több emberünk maradna itthon, ha Magyarország hajazna kicsit mondjuk Németországra...

A magyarságunkat nem kéne félteni, 150 év alatt se váltunk törökké... 

WYW Creative Commons License 2011.12.22 0 0 160

A topicnyitónak mégegyszer felteszem ezeket  a kérdéseket, mert reggel óta nem válaszolt rájuk:

"Miniszterelnököt az országgyűlés választ, nem a nép.

Most az országgyűlésben 2/3-os többségben szeretett fideszed dönt a miniszterelnök személyéről.

Nem bízol bennük?

Szerinted ők simán megválasztanának olyat aki a nemzet ellensége?"

Antisystem Creative Commons License 2011.12.22 0 0 159

OK:)

ÜdV

Előzmény: toloba (157)
Antisystem Creative Commons License 2011.12.22 0 0 158

P.s.: Hogy lehetne a magyar köztévébe leszerződtetni a phenjani (egyetlen) tv bemondónőjét???

Az még csak-csak menne, de a bemondani valóról a természet gondoskodik - vagy nem.

Egyébként nem azért, hogy uszítsak, de a gengszterváltás a bemondókat is ellopta a képernyőről...

már nálunk persze...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (156)
toloba Creative Commons License 2011.12.22 0 0 157

Beleolvastam csak, most hosszú nekem, mert dolgom van...majd estefelé, ha nem felejtem el, de érdekel az alapján a néhány bekezdés, néhány sora alapján...

Előzmény: Antisystem (152)
beorn Creative Commons License 2011.12.22 0 0 155

Ez az "addig szavazgatni, amíg ki nem jön (a kívánt) döntés" az új demokráciád egyik talpköve lenne?

Előzmény: nagyanyo05 (-)
toloba Creative Commons License 2011.12.22 0 0 154

Amúgy ez a ki kicsoda, ha jól muzsikál, teljesen renben lévő szöveg számomra is...

Előzmény: asta (146)
toloba Creative Commons License 2011.12.22 0 0 153

Egyáltalán nem biztos és erre példa Bajnai, nála már a harmadik IMF részletet nem kellett lehívni...

Előzmény: nemezis 2 (150)
Antisystem Creative Commons License 2011.12.22 0 0 152

Miért nem vállalja fel Orbán?

Te is olvasd el az alább linkelt Kornai-elemzést... (most túl azon, hogy ő piacpárti én meg marxista, a folyamatokat amik vannak teljesen jól látja... csak a várakozásunk különbözik:))

ÜdV

Előzmény: toloba (148)
Antisystem Creative Commons License 2011.12.22 0 0 151

Ezt a lépést nem annyira a lényege, hanem inkább a módja miatt tartom nagyon rossznak.

A módját én se tartom jónak... a lényegét viszont igen.

Bajnai pedig az egy éve felvállalt feladatát jól végezte, tehát dícséretet érdemel.

Háááát... ha most belőlem is előtörne az önérdek, miatta sodródott a tönk szélére a saját kis vállalkozásom és veszítettem el az ügyfeleim felét... (amikor komplett csoportokat szórtak ki a támogatott gyógyászati segédeszközök köréből). Ha ezt félreteszem (ahogy szoktam:)) akkor meg azzal kerülök szembe, hogy voltaképp Bajnainak köszönhető a FIDESZ mostani 2/3+-a, alkotmányozása, meg mindaz, amiket itt jogosan felsorolsz. Ha ugyanis nem vállalja, akkor előrehozott választás, és korántsem lett volna itt 2/3 meg alkotmányozó többség ... akkor... de hát beáldozták szemmel láthatóan a saját írha-mentésük konszolidálásának oltárán az ország következő 4 (vagy ha bejön OV megalapozott várakozása a többé ki nem adott 2/3-os többségekről, akkor 20) évét, és Bajnai ennek eszközéül szegődött.

Na, ezzel szemben látok én egy közepesnek minősíthető (Matolcsynál jobb) közgazdászi teljesítményt.

ÜdV

Előzmény: asta (146)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 150
  • Nem lett volna szükség egy újabb IMF tárgyalásra, ha betartották volna a szabályokat és azon belül refolmálgattak volna. Lett volna dolog elég.

Szükség lett volna.

Tesznek róla.

Előzmény: asta (147)
toloba Creative Commons License 2011.12.22 0 0 149

....ja és ÉN nem akarok akasztgatni senkit, félrértések elkerülése végett...

Előzmény: toloba (148)
toloba Creative Commons License 2011.12.22 0 0 148

Miért nem vállalja fel Orbán?

Éhen halnánk és ezzel tisztában van, Ő pedig lógna TEK-estől...sztem...vagy meglógna...

Így is szopatja az országot, mert 2002-ben és 2006-ban nem nyert...másra nem tudok gondolni, mert annak az irdatlan sok pénznek amit beszedett, nincs nyoma, a nyomor pedig fokozódik...

Előzmény: Antisystem (145)
asta Creative Commons License 2011.12.22 0 0 147

Minid, mindenhol és mindennek vannak ellenzői. A lényeg éppen a számukban van:O)) Ha az ellenzés elér egy kritikus szintet, akkor  van változás.

Nem tudom milyen lehetetlen elvárásokról beszélsz.

Ha lehetetlen elvárásnak tekinted azt, hogy elvárják egy EU-s kormánytól, hogy fenntartsa a demokratikus intézményeket ( beleértve a jegyban fügetlenségét is), az szerintem teljesen normális, nem pedig lehetetlen elvárás.

Nem lett volna szükség egy újabb IMF tárgyalásra, ha betartották volna a szabályokat és azon belül refolmálgattak volna. Lett volna dolog elég.

Így viszont megtették, amit nagyon nem kellett volna, megtettek egy csomó dolgot ai teljesen felesleges volt, viszont borzolta a kedályeket, de nem tették meg azt, amit  tényleg kellett volna.

És ezzel fejünkre hozták a bajt.....

Előzmény: nemezis 2 (125)
asta Creative Commons License 2011.12.22 0 0 146

A Manyupokat már eltapsolták, tehát világos, hogy nem lehet visszacsinálni. Ezt a lépést nem annyira a lényege, hanem inkább a módja miatt tartom nagyon rossznak. ( jogbiztonság mint szempont).

A dohányos basztatodát csak mint jelképet említettem, egyébként lényegtelen....

És tévedsz, ha azt hiszed Bajnait sírom vissza személyesen. Én nem ragaszkodom személyekhez ... Ha Orbán jól muzsikálna, dícsérném ... sajnos viszont katasztrófálisan rosszul dolgozik, hát em tudom dícsérni. Bajnai pedig az egy éve felvállalt feladatát jól végezte, tehát dícséretet érdemel.

Hogy később  hogyan dolgozott volna, nem tudhatom, így véleményem sem lehet róla. Ahogy arról sem, amit már említettél, hogyan dolgozott volna Gyurcsány egy 2/3-al vagy Orbán egy  szinte kisebbségi támogatással.

Előzmény: Antisystem (122)
Antisystem Creative Commons License 2011.12.22 0 0 145

Nem lehet elszigetelődni, mert bünti jár érte.

Megbirságol a röndér, ha kilépsz az EU-ból? Kétlem...

Csak végre valakinek fel kellene vállalnia.

Sacckb azért, amit én 2002 januárban (10 éve) leírtam, lásd itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9092682

a topicnyitó és a 2. számú hozzászólás főleg...

ÜdV

Előzmény: sügérliba (141)
toloba Creative Commons License 2011.12.22 0 0 144

"Ha ön egyetért azzal, hogy Mo-on megszűnjék a demokrácia és Európa a saját emberét tegye a kormány élére, aki visszavezeti a "kitaposott" útra az országot, bevezetve ismét az adósságspirálba, akkor szavazzon IGENnel!"

Úgy olvastam, Varga Mihály lehetne az...szerinted ő Európa embere?

Amúgy mi bajod Európával? A tagja vagyunk, elfogadtuk a szabályait, Orbán tárgyalta le a legtöbb játékszabályt...

Előzmény: nagyanyo05 (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!