Hogy Mo-on megszűnjék a demokrácia és Európa a saját emberét tegye a kormány élére? Aki visszavezeti a "kitaposott" útra az országot? Bevezetve ismét az adósságspirálba?
És gondolod, hogy nagyobb létszámú az a réteg, akik lelki okokból, érzelmi alapon választja a külföldet?
Nem így értettem a lelki alkatot... eleve csak az öngondoskodásra nagy mértékben hajlamosak és emellett jobb önérdek-érvényesítők, és ráadásul nagyobb kockáztatási hajlammal is bírók, versenyszelleműbbek (amelyek lelki alkati tényezők) hoznak meg egy olyan döntést, hogy ilyen módon utána mennek a megélhetésnek...
És gondolod, hogy nagyobb létszámú az a réteg, akik lelki okokból, érzelmi alapon választja a külföldet? Bevallom, én hamarjában csak Wendriner Piroska kartácsba látom bele, hogy a szíve húzza öregkorára valami egyiptomi múmia mellé...
de sokkal jobban mobilizálnak az olyan tényezők, mint a munkanélküliség, az alacsony kereset, a lakhatás egyre kilátástalanabbá válása, stb. A fiatalabb korosztály legtöbb esetben kényszerből keresi boldogulását külföldön.
Ugye körülírható az a réteg, akire ez igaz... sacckb a diplomások, meg néhány szakma...
Az én ismerőseim közül is van ilyen is, olyan is. Van, aki szállodai szobaasszony Angliában szociális munkás diplomával, van, aki fizikus egy USA-kutatóintézetben, van egy programozó Németországban a Volkswagennél, stb.
Nem értek egyet azzal, hogy a mobilitás zömmel lelki alkat kérdése lenne. Persze, lelki tényezők is szerepet kapnak, de sokkal jobban mobilizálnak az olyan tényezők, mint a munkanélküliség, az alacsony kereset, a lakhatás egyre kilátástalanabbá válása, stb. A fiatalabb korosztály legtöbb esetben kényszerből keresi boldogulását külföldön.
Nekem is van ismerösöm aki ket diplomaval nem kapott alast es haromhonapja kiment Angliaba.Van is alasa ket diplomaval csomagolo egy sajt gyarban.Ja igen mar megvette haza a repülöjegyet.
Számos rokonom és ismerősöm közül, akik már külföldön keresik a boldogulásukat, valahogy egyik se ment az arab országokba, Oroszországba vagy Kínába, hanem mind a Nyugaton landolt. USA, Anglia, Németország, Ausztria.
Mennyivel több emberünk maradna itthon, ha Magyarország hajazna kicsit mondjuk Németországra...
A magyarságunkat nem kéne félteni, 150 év alatt se váltunk törökké...
Beleolvastam csak, most hosszú nekem, mert dolgom van...majd estefelé, ha nem felejtem el, de érdekel az alapján a néhány bekezdés, néhány sora alapján...
Te is olvasd el az alább linkelt Kornai-elemzést... (most túl azon, hogy ő piacpárti én meg marxista, a folyamatokat amik vannak teljesen jól látja... csak a várakozásunk különbözik:))
Ezt a lépést nem annyira a lényege, hanem inkább a módja miatt tartom nagyon rossznak.
A módját én se tartom jónak... a lényegét viszont igen.
Bajnai pedig az egy éve felvállalt feladatát jól végezte, tehát dícséretet érdemel.
Háááát... ha most belőlem is előtörne az önérdek, miatta sodródott a tönk szélére a saját kis vállalkozásom és veszítettem el az ügyfeleim felét... (amikor komplett csoportokat szórtak ki a támogatott gyógyászati segédeszközök köréből). Ha ezt félreteszem (ahogy szoktam:)) akkor meg azzal kerülök szembe, hogy voltaképp Bajnainak köszönhető a FIDESZ mostani 2/3+-a, alkotmányozása, meg mindaz, amiket itt jogosan felsorolsz. Ha ugyanis nem vállalja, akkor előrehozott választás, és korántsem lett volna itt 2/3 meg alkotmányozó többség ... akkor... de hát beáldozták szemmel láthatóan a saját írha-mentésük konszolidálásának oltárán az ország következő 4 (vagy ha bejön OV megalapozott várakozása a többé ki nem adott 2/3-os többségekről, akkor 20) évét, és Bajnai ennek eszközéül szegődött.
Na, ezzel szemben látok én egy közepesnek minősíthető (Matolcsynál jobb) közgazdászi teljesítményt.
Éhen halnánk és ezzel tisztában van, Ő pedig lógna TEK-estől...sztem...vagy meglógna...
Így is szopatja az országot, mert 2002-ben és 2006-ban nem nyert...másra nem tudok gondolni, mert annak az irdatlan sok pénznek amit beszedett, nincs nyoma, a nyomor pedig fokozódik...
Minid, mindenhol és mindennek vannak ellenzői. A lényeg éppen a számukban van:O)) Ha az ellenzés elér egy kritikus szintet, akkor van változás.
Nem tudom milyen lehetetlen elvárásokról beszélsz.
Ha lehetetlen elvárásnak tekinted azt, hogy elvárják egy EU-s kormánytól, hogy fenntartsa a demokratikus intézményeket ( beleértve a jegyban fügetlenségét is), az szerintem teljesen normális, nem pedig lehetetlen elvárás.
Nem lett volna szükség egy újabb IMF tárgyalásra, ha betartották volna a szabályokat és azon belül refolmálgattak volna. Lett volna dolog elég.
Így viszont megtették, amit nagyon nem kellett volna, megtettek egy csomó dolgot ai teljesen felesleges volt, viszont borzolta a kedályeket, de nem tették meg azt, amit tényleg kellett volna.
A Manyupokat már eltapsolták, tehát világos, hogy nem lehet visszacsinálni. Ezt a lépést nem annyira a lényege, hanem inkább a módja miatt tartom nagyon rossznak. ( jogbiztonság mint szempont).
A dohányos basztatodát csak mint jelképet említettem, egyébként lényegtelen....
És tévedsz, ha azt hiszed Bajnait sírom vissza személyesen. Én nem ragaszkodom személyekhez ... Ha Orbán jól muzsikálna, dícsérném ... sajnos viszont katasztrófálisan rosszul dolgozik, hát em tudom dícsérni. Bajnai pedig az egy éve felvállalt feladatát jól végezte, tehát dícséretet érdemel.
Hogy később hogyan dolgozott volna, nem tudhatom, így véleményem sem lehet róla. Ahogy arról sem, amit már említettél, hogyan dolgozott volna Gyurcsány egy 2/3-al vagy Orbán egy szinte kisebbségi támogatással.
"Ha ön egyetért azzal, hogy Mo-on megszűnjék a demokrácia és Európa a saját emberét tegye a kormány élére, aki visszavezeti a "kitaposott" útra az országot, bevezetve ismét az adósságspirálba, akkor szavazzon IGENnel!"
Úgy olvastam, Varga Mihály lehetne az...szerinted ő Európa embere?
Amúgy mi bajod Európával? A tagja vagyunk, elfogadtuk a szabályait, Orbán tárgyalta le a legtöbb játékszabályt...