Keresés

Részletes keresés

lédús lárva sarja Creative Commons License 2011.12.23 0 0 1403

"Az elmúlt két nap hsz-it olvasva az jutott az eszembe, hogy a magyar jobboldali politikusok rendkívól pártolnák azt, hogy határreviz révén Erdély visszakerüljök Mo.-hoz."

Bárcsak úgy lenne, kedves Ho anyó, bárcsak úgy lenne. Bárcsak megjelenne a magyar politikában is ez, és nemcsak a Jobbiknál. Csakhát az a helyzet, hogy mi, akik ide írogatunk, tudtommal nem politikusok vagyunk (én legalábbis nem az vagyok), hanem egyszerű magyar hazafiak.

"Hát igen. Úgy még többet lehetne "meríteni" (l...pni)"

Ezek szerint Trianon jóvoltából megszabadultak az elszakított területek attól, hogy a magyar politikusok "merítsenek" belőlük. Micsoda megkönnyebbülés lehet az ottani magyarságnak ez a tudat. Nem cserélnél velük? A román, ukrán, szerb, stb. politikusok alatt biztos sokkal jobb élni - legalábbis szerinted.

"Ezzel a 93 ezer négyzetkilóméterrel sem tudnak mit kezdeni!"

Nem neki kell mit kezdeni vele, hanem nekünk, az összes magyarnak. Az elszakított területeinkkel együtt megnagyobbodott Magyarország több és nagyobb lehetőségeket tud nyújtani a lakóinak, de persze tudni is kell élni ezekkel a lehetőségekkel. Kell tehát jó vezetés, jó nemzetstratégia, jó célok.

"Holandiában a termőföldek területe fel akkora, mint a magyarországiaké. De a mezőgazdaságuk 12 (tizenkettő)-szer többet exportál."

A hollandoknak legalább van saját gazdaságuk, náluk nem volt az ezt tönkretevő vadprivatizáció, kiszolgáltatás a külföldnek.

"Talán használni kéne a fejünket, talán tanulni kéne, okosodni."

Azt mindig így kell csinálni. És nem utolsósorban lemondani sem kell elszakított honfitársainkról és területeinkről.

Előzmény: Ho anyó (1376)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.12.23 0 0 1402

Hadd kérdezzem meg még: félni kell valamiért a románoktól?

Mintha vonulnak volna már be Budapestre...

Egyesekben ez akkora traumát okozott, hogy azóta minden zászlótól viszolyognak, amiben kék, sárga és piros szín van.

Előzmény: lédús lárva sarja (1401)
lédús lárva sarja Creative Commons License 2011.12.23 0 0 1401

"Székelyföld problemája így is nehezen megoldható. Önálló államnak nem elég nagy, ráadásul fura geopolitikai helyzet lenne teljes egészében egy másik országgal körülvéve (tudom, Lesotho ilyen, de az egy hegy tetején van), miniállamnak meg túl nagy"

Nem tudom, mit kell ezen annyit problémázni. Székelyföld a maga 13500 km2-es területével majdnem akkora, mint Szlovénia. Vagy elő van az valahol írva, hogy minimum mekkora területűnek kell lennie egy önálló államnak?

"enklávénak megint fura lenne, egy vékony korridor abszurdum, a közbeeső területeken meg románok élnek..."

Helyesebben fogalmazva: a közbeeső terület vegyeslakosságú. Vagyis nyugodtan visszakaphatnánk, mint 1940-ben a Második Bécsi Döntés értelmében.

Hadd kérdezzem meg még: félni kell valamiért a románoktól? Vagy az egyéb nem magyar nemzetiségűektől? Netán idegengyűlölők vagytok?

Előzmény: Hierro Nyh. (1370)
T.Howard Creative Commons License 2011.12.23 0 0 1399

Szánalmas vagy.

Előzmény: Törölt nick (1398)
takacsi Creative Commons License 2011.12.23 0 0 1397

OK.

Előzmény: Törölt nick (1395)
T.Howard Creative Commons License 2011.12.23 0 0 1396
Előzmény: Törölt nick (1395)
endersgame Creative Commons License 2011.12.23 0 0 1394

-döglött oroszlánt nem rugdosunk-

Előzmény: Törölt nick (1392)
takacsi Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1393

:-).

Előzmény: smartdrive (1372)
smartdrive Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1390

ott vannak a belinkelt demográfiai térképek a XI., a XV. és a XVIII. századból. 1920-ban olyan volt a korszellem, hogy egy háborús vesztesnek ez már nem fért bele

Előzmény: Hierro Nyh. (1389)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1389

Egyrészt mert amikor a Magyar Királyság létrejött, akkoriban nem nemzetállamiság alapján szerveződtek az országok. Másrészt volt némi jövés-menés az évszázadok során.

Inkább az etnikai viszonyok változtak a meglévő határokon belül (igen, tudom, volt három részre szakadás, de a királyi Magyarország, az Erdélyi Fejedelemség és az ominózus vilajetek együtt nagyrészt kiadták a korábbi területet).

Előzmény: smartdrive (1372)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1388

Miniállamnak meg túl nagy.

Előzmény: barkasarja (1384)
smartdrive Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1387

a stílusom senkiére nem hasonlít. ha mégis, szóljatok nekem, és változtat rajta

Előzmény: barkasarja (1386)
smartdrive Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1385

igen, pontosan így működik a paranoia :)

Előzmény: barkasarja (1382)
barkasarja Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1384

Önálló államnak nem elég nagy...

Ez az érv azért nem állja meg a helyét, mert a Székelyföld területénél vannak sokkal kisebb államok is.

A probléma inkább az, hogy egy olyan államban, mint Románia, pillanatnyilag az autonómia is elképzelhetetlen...

barkasarja Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1383

Ez te akarsz lenni... :)

Előzmény: smartdrive (1381)
barkasarja Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1382

a román himnuszba csak ti látjátok bele az explicit magyarellenességet

Mondjuk tőled nem is várom el, hogy észrevedd a magyarellenes motívumokat a román himnuszban, mivel ahogy itt olvasgatlak, viselkedésed a magyarság kérdéseivel kapcsolatbnan, a legnagyobb jóindulattal is közömbösnek mondható...

Előzmény: smartdrive (1369)
smartdrive Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1381

Előzmény: barkasarja (1380)
barkasarja Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1380

Mondtam már, ha nincsenek érveid, akkor nem kellene személyeskedned, mert csak magadat minősíted és röhögteted ki. Eddig nemcsak elképesztő történelmi tájékozatlanságról tettél tanúbizonyságot, de alapvető államjogi kérdésekben is...   

Előzmény: smartdrive (1368)
Ho anyó Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1376

Én is így tudom, hogy töbségben voltak ott a román ajkúak.

Az elmúlt két nap hsz-it olvasva az jutott az eszembe, hogy a magyar jobboldali politikusok rendkívól pártolnák azt, hogy határreviz révén Erdély visszakerüljök Mo.-hoz. Hát igen. Úgy még többet lehetne "meríteni" (l...pni)

Ezzel a 93 ezer négyzetkilóméterrel sem tudnak mit kezdeni! Hát még ha növelhető lenne ez a földterület. Szerintem nem ez a megoldás. - Holandiában a termőföldek területe fel akkora, mint a magyarországiaké. De a mezőgazdaságuk 12 (tizenkettő)-szer többet exportál.

Talán használni kéne a fejünket, talán tanulni kéne, okosodni.

Előzmény: smartdrive (1367)
smartdrive Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1372

hát, ezt a Magyar Királysággal beszéld meg, hogy miért terjeszkedett túl az etnikai határain

Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1370

Ha meg kicsivel keletebbre húzzák a határt, akkor még nagyobb román arányra lehetne hivatkozni.

Bár Székelyföld problemája így is nehezen megoldható. Önálló államnak nem elég nagy, ráadásul fura geopolitikai helyzet lenne teljes egészében egy másik országgal körülvéve (tudom, Lesotho ilyen, de az egy hegy tetején van), miniállamnak meg túl nagy; enklávénak megint fura lenne, egy vékony korridor abszurdum, a közbeeső területeken meg románok élnek...

Előzmény: smartdrive (1341)
smartdrive Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1369

a román himnuszba csak ti látjátok bele az explicit magyarellenességet

valósággal dagonyáztok az önsajnálatban és a paranoiában

Előzmény: barkasarja (1363)
smartdrive Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1367

54 százalék volt román a Romániához csatolt területeken

Előzmény: takacsi (1364)
barkasarja Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1366

tetszettek volna közelebb lakni

Cinizmusod határtalan... :(

Előzmény: smartdrive (1344)
barkasarja Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1365

milyen alapon formált jogot a Magyar Királyság egy 54 százalékban egy szomszédos ország államalkotó nemzete által lakott területre?

Ha nincsenek normális érveid, akkor szerintem nem kellene ennyire primitív módon provokálnod, mert egyrészt semmi szükség rá, másrészt magadat minősíted...  

Előzmény: smartdrive (1341)
takacsi Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1364

Te egy lelkes Trianon pártiként háborúzol itt a magyar pártiakkal. Lelked rajta ,hogy miért teszed, de ha leírtad, hogy a "Romániához" csatolt területeken a magyarság arányszáma mennyi volt, miért nem írtad le, hogy a románok kisebbséget alkottak a hozzájuk csatolt területeken?

Nem lehetsz ennyire román-párti....

Előzmény: smartdrive (1350)
barkasarja Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1363

"Egy nemzet himnuszára sem illik ezt mondani

Mondom"illik" , dehát ez nincs leirva egyik helyen se, ezt hozza otthonrol az ember"

Lehet, hogy nem illik, de a román himnuszt akkor sem énekelheti el egy magyar sem. Ez a himnusz ugyanis agrsszív és győlölködő hangvételű, és ez az agresszív gyűlölet egyértelműen a magyarság ellen irányul.

Hogy mennyire beteges ez a gyűlöletük irántunk, arra sok példa van, de álljon itt egy a sok közül, amin, mindannak ellenére, hogy nem tudja az ember, nevessen-e vagy sírjon rajta, de mindenesetre nagyon bántó és igazságtalan. Teljes szöveg a megadott linkben:

"Október 28. óta nem kapott választ a kolozsvári önkormányzattól Szász Péter, az EMNT Kolozs megyei szervezetének alelnöke, valamint Hunyadi Attila történész, egyetemi oktató azon beadványukra, amelyben a Baba Novac szobor feliratának eltüntetését kérik.

(...)

A felirat így hangzik: „Bába Novák / Mihály vajda / kapitánya, / akit szörnyű kínok közt öltek meg / a magyarok / 1601. febr. 5-én. / Ezt az emlékművet / emléke tiszteletére / állították / 1975-ben." Arról azonban szó sincs, miért végezték ki. Baba Novac martalócot gyújtogatásért, fosztogatásért, gyilkosságért ítélték halálra a város akkori vezetői."

Teljes cikk: http://www.erdely.ma/kozeletunk.php?id=106894&cim=magyarellenes_felirat_a_kincses_varosban

Édes Istenem, egy több mint 400 (!) éves, köztörvényes bűntetteket elkövető személy halálos ítéletének teljesen tendenciózus beállítása! Ha ez nem betegség, beteges gyűlölködés és gyűlöletkeltés egy másik nép iránt, akkor semmi! És sajnos kóros, nagyon kóros...

Na most, egy ilyen népnek a himnuszát egy magyar ember nem énekelheti el... 

Előzmény: horex (1339)
smartdrive Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1361

"kép megjelenítése", akkor megjelennek nagyban

Előzmény: smartdrive (1357)
smartdrive Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1360

az egy etnikai fogalom, amiből Te önkényes (belső) határhúzást csinálnál

Előzmény: lédús lárva sarja (1358)
smartdrive Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1359

ja, nem is figyeltem. gondoltam, Trianon létjogosultságát a korabeli állapotok bemutatásával kérdőjelezed meg. de hát találsz elég térképet a korból, a mondanivalóm ugyanúgy áll arra is

Ha nem lett volna Trianon, mára megnyugtató többségbe került volna a magyarság az egész Kárpát-Medencében.

http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1gyvez%C3%A9relt_gondolkod%C3%A1s

Előzmény: lédús lárva sarja (1356)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!