Az m1 Híradója úgy tudja, a gyanús halálesetek 2005-ben és 2006-ban történtek. -- Az m1 Híradó információi szerint csaknem 70 ember halála ügyében nyomoz a rendőrség.
http://www.hirado.hu/Hirek/2011/11/22/16/Hatalmas_szam__70_ember_halala_ugyeben_nyomoznak.aspx
Mondjuk ez az a pont, ahol már az "eutanázia-jog pártolóival" értek egyet... ha a nyilvánvalóan gyógyíthatatlan, és nyilvánvalóan nagy szenvedést okozó betegségben szenvedő beteg kellő felvilágosítás után ismételten és határozottan kéri a halálba segítést, akkor onnantól az államnak és jognak szerintem sem szabadna beleszólni. (ez kb a mai benelux szabályozás)
De még akkor is betegnek kellene beadni -egyéb szabályozás híján- a morfiumot önmagának és akkor "csak" öngyilkosságban közreműködés miatt felelne az orvos.
...egyébként megint egy olyan cikk, ahol más a cím, mint a tartalom:
A rendőrség a honlapján kedden szűkszavú közleményében azt írta: emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben folyik a nyomozás, még senkit nem gyanúsítottak meg. - írja a szövegben... és tényleg: http://www.police.hu/friss/BRF-20111122_p5.html
Pl nekem van rokonom, aki se nem lát se nem hall, pelenkázásra szorul, és ezt én most ép elmével úgy érzem nem szeretném megélni.
Van benne valami, de kérdés, hogy akkor hogy éreznéd... ugye amikor az ember 16 évesen meglát egy 70 éves embert aki bottal jár, akkor azt gondolja, hogy ő nem szeretne így élni. Mire 70 éves lesz, meg esetleg rájön, hogy az életben bottal járva is van szépség, mert közben ugye az ember preferenciái is változnak, már nem az lesz a legfontosabb, hogy tetszik-e az ellenkező nemű 16 évesnek:) Ugyanígy, amíg 2 lába van, nem szeretne fél lábbal élni. De aztán fél lábbal rájöhet, hogy lehet még így is szép az élet...
Abban se vagyok biztos, hogy a West Balkán vádlottjait elitélik, néhány ügyes ügyvéddel meg fogják oldani, hogy mindneki kibújjon a felelősség alól, pedig ott egyértelmü, hogy mi történt, hatszor annyi embert engedtek be, mint amennyit biztonságosna szabad lett volna és emiatt hárman meghaltak, van kb 2000 tanú rá.
Itt pedig 6 év távlatából kéne bizonyitani, hogy összegyűjtöttek-e 4 napi morfiumadagot és egyszerre kapta meg a beteg.
Egyelőre gyanú van meg vizsgálat, nem megállapított tények. Szóval helyesen úgy szól, hogy HA az történt, ami a vizsgálatot kiváltó cikkben áll, AKKOR bizony itten emberölésekkel állunk szemben, aminek a világon semmi köze az eutanáziához.
bizonyos alapokon álló megnyilatkozások olyannyira elfogultak, olyan kevéssé veszik figyelembe a realitást, hogy célszerű nem foglalkoznom velük
Nézd, az, hogy te mivel foglalkozol, és mivel nem, az a te dolgod. Azért meg nyilván te viseled emelt fővel az erkölcsi felelősséget, ha emberek azért nem mernek kórházba menni a bajukkal, mert nem óhajtják az életük feletti rendelkezést másra átruházni, és tartanak a "a saját életünk feletti rendelkezést nem tekintem abszolútnak" - emberektől... n.b. nem szeretnének emberölés áldozatává válni...
a saját életünk feletti rendelkezést nem tekintem abszolútnak, nem közeledek hozzá olyan dogmatikusan értékracionális módon, mint te. megtehetném, de nem teszem, mert józan eszem és realitásérzékem is van.
az általam leírt helyzetben az _élet_ feletti rendelkezés jogát megszűntnek tekintem.
Szót sem ejtettem jogról... a kizárólagos önkéntesség az, ami megkülönbözteti az eutanáziát Hadamartól... ennyi. Ha átléped, a poklok bugyrai jönnek... volt róla tapasztalat bőséggel...
érdekes abban a svájci videóban amit a férfi mond, hogy miért jönnek ezzel a " nem játszhatunk Atyaúristent " szöveggel, hiszen akkor is atyaúristent játszanak az orvosok, amikor nyolcvan dekás koraszülöttet életben tartanak. Az Atyaúristennek a kiló alatti korazsülöttekkel sajnos feltehetően az a szándéka, hogy meghaljanak ( nem vagyok vallásos és nagyon is támogatom, hogy mindent megtegyenek a koraszülöttekért, csak az eutanázia kapcsán elgondolkodtatott )
Persze, jogi szempontból igazad van..... Azt továbbra se értem, hogy pontosan mit is vettek el végstádiumú rákbetegektől, ha tényleg igaz, hogy megemelt gyógyszeradagot kaptak. Azt a pár napot ? Lehet, hogy félreértem, de már haldokoltak. A cikk szerint ez a morfinadag egészséges embert nem öl meg.
Az ATV-n Kende Péter ügyvéddel beszélgettek az ügyről, nagyon élvezte, hogy szerepelhet, csámcsoghat rajta, végre fontos lehet.
kórházi körülmények között orvos által előírt és egészségügyi személyzet által beadott szerrel nem lehet megölni.
Így van, és ez így van jól... tudod, az orvosi egyetemek nem Atyaúristen-képzők, hogy az ott szerzett képesítés a más élete feletti RENDELKEZÉSRE jogosítson fel.
mondjuk tőled nem lehet értelmes megnyilatkozást várni a témában
ha te igazoltan gyógyíthatatlan betegség utolsó stádiumában vagy és nem vagy már beszámítható állapotban, kórházi körülmények között orvos által előírt és egészségügyi személyzet által beadott szerrel nem lehet megölni.
ennyi.
ragozni lehet, értelme nincs.
mondjuk tőled nem lehet értelmes megnyilatkozást várni a témában, nem is akarlak meggyőzni, csak leszögeztem egy tényt.
sajnos sosem tudom meg, hogy a (túl)lihegős ellenzők ha 20 év múlva oda jutnak, hogy rettenetes fájdalmaik vannak, ugyan miért fognak könyörögni? -ha tudnak egyáltalán könyörögni...
1. még morfint...még...még...
2.kapcsolják már le azt a qrva lélegeztetőt...
3.aranyosdoktorúrtartsamárapofámraaztapárnát...
4. bocsássanak meg akik ellen vétkeztem, mint szarházi...
Egy kórházi osztályon a gyakorlatban sokmindent meg lehet csinálni, lehet kórlapokat eltüntetni, kórlapokat újraírni, egy betegre elhasznált gyógyszert 3 betegre szétírni... ez ELVILEG mind működHET, ha valaki nem gyűjt direkt bizonyítékokat menet közben.
Namost egyetlen dolgot nem lehet megcsinálni, az osztály kábítószer-fogyasztását nem lehet átírni, mert ugye az a gyógyszergyár kapujától kezdve a kórházi osztályig szigorú számadással papírozott mindkét irányba, mint kiadás, és mint bevétel. Ezt nyilván a hatóság is tudja, mert semmi ok annak feltételezésére, hogy komplett hülyék lennének. Ergo az 1 betegre eső éves kábítószer fogyás átlaga igen egyszerűen kiszámítható, évben megrendelt ampullák/ éves betegszám az osztályon - az egyik adat elkérhető a kórházi gyógyszertártól (akár rutin kábszerellenőrzésként), a másik az OEP-től. És ez simán összevethető más, hasonló profilu osztályok adatával, rossz esetben 1 ember 1 napi melója. (szokták is csinálni, pl. ha arra van gyanú, hogy valaki lopja és eladja a szereket, vagy maga narkós)
Namost a hír szerint a yard már fél éve tököl az ügyön... kétlem, hogy ezt ne csinálták volna meg, mielőtt odamentek qrogatni, ahhoz ugyanis, hogy ottan házkutassanak, nem elég egy feljelentés normális esetben, hanem alapos gyanú kell - elvileg. Szóval nagy melléfogásnak kellene ahhoz lenni, hogy teljesen árnyékra vetődjenek ekkorát...
"Harmadkézből" úgy tudom, hogy faszság az egész, nem történt semmiféle eutanázia.
Van egy pszichopata orvos, akit sehol sem tudtak elviselni a kollégái, eszméletlen dolgokat megcsinált betegekkel is, végül kirúgták, erre kicsinyes bosszúból beperelte a kórházat ezzel a váddal. Aztán lelépett Németországba. Mondjuk hogy hogy kaphatott ehhez jóhírnév-igazolást, azt nem tudom.
Ez egyébként egy szakmailag nagyon jól működő osztály, és most évekig megalázó vizsgálatokkal baszogatni fogják az ott dolgozókat. A média meg persze egyetlen ember állítását úgy kezeli, mintha már "kiderült" volna bármi is.
Minden beteg határozott kivánsága, hogy ne szenvedjen.
Ez idáig nyilvánvaló. És akkor ugye itt jön az elágazódás, mert az egyik feladná és az életéról is lemondana, a másik meg nem, és csak a szenvedése csökkentése lenne a kívánsága, de nem az élete árán. És ezt egyetlen másik ember sem döntheti el helyette.
Az a probléma, hogy akikről az Uzsoki kórházi este kapcsán szó van, már nem voltak abban az állapotban, hogy elmondják illetve nem lehet tudni, hogy mit gondoltak. Az is lehet, hogy boldogan helyeseltek, hogy valaki megszabaditja végre őket a kinoktól, szenvedéstől.
Jaja, és ugye ez teszi a dolgot pont közönséges gyilkossággá. Ugye a gyilkos ismertetőjele az, hogy önkényesen elveszi a másik ember életét, dönteni merészel a másik ember élethez való joga felett. (ugye Hadamar is pont ezért NEM volt eutanázia, hanem közönséges gyilkosság)
Minden beteg határozott kivánsága, hogy ne szenvedjen. Ha megnézed a belinkelt riportokat, az a férfi talán Lou Gehriges, az mondja, hogy addig akart jönni amig le birja önállóan nyelni azt a folyadékot és elmondani, hogy mit szeretne, mert tudja, hogy hamarosan már erre se lesz képes.
Az a probléma, hogy akikről az Uzsoki kórházi este kapcsán szó van, már nem voltak abban az állapotban, hogy elmondják illetve nem lehet tudni, hogy mit gondoltak. Az is lehet, hogy boldogan helyeseltek, hogy valaki megszabaditja végre őket a kinoktól, szenvedéstől.
Ez az halál ami jog szerint rendben van ? Az ötszörös adag morfium meg büncselekmény ? Hát lóf...szt. Ha van pár millám, akkor elutazhatok Svájcba, a Dignitas klinikán meghalni.
Nézd, én úgy látom, ennek a topicnak ugyanaz a problémája, mint az összes többi ilyennek szokott lenni egy idő után... már hogy reménytelenül kavarodnak benne az eutanáziáról szóló vita, illetve az ontopic gyilkosság-gyanút illető vita szálai. Mert ugye eutanáziáról csak akkor beszélhetünk, ha az illető beteg határozott kívánságára történik a halált okozó beavatkozás.
Akkor veszitettem el a bizalmamat a kórházi szép halálban, amikor gyógytornászként átjártam intenziv osztályra a jobb állapotban lévő betegekkel légzőtornázni meg amit az állapotuk engedett. Volt egyszer egy idős férfi, gépek lélegeztették, azt mondták vele nem kell fogllakozni, végstádiumú daganatos beteg. Maga alá csinált és a nővérek csevegve , nevetgélve kicserélték alatta a lepedőt. Majd amikor végeztek, megpöckölték az egyik monitort és akkor jöttek rá, hogy a beteg már meghalt ( rosszak voltak a kábelek vagy kikapcsolták,hogy ne fütyüljön, nem tudom , ilyen eseteknél tudják, hogy nem kell újraéleszteni ) csak a gép nyomta még a levegőt a testbe. Ez az halál ami jog szerint rendben van ? Az ötszörös adag morfium meg büncselekmény ? Hát lóf...szt. Ha van pár millám, akkor elutazhatok Svájcba, a Dignitas klinikán meghalni. Az a szép , emberhez méltó halál. Valószinüleg erre vágynék ha gyógyithatatlan, egyre súlyosbodó betegségem lenne, ami miatt hetekig-hónapokig szenvednem kéne egy lepukkant kórházi osztályon , magam alá csinálva, ahol seki nem vesz emberszámba és lehet azt se veszik észre, hogy meghaltam.