Heller -- a bécsi balliberális Standard napilapnak adott interjúban -- arra kérdésre, hogy elképzelhető-e erőszak is Magyarországon, amelyen már Orbán sem tudna úrrá lenni, egyértelműen igennel válaszol. Szerinte azonban nem csak a szélsőjobboldalról, de a másik irányból is jöhet az erőszak.
Hogy ki jó és értékes filozófus, azt ki dönti el? Természetesen egy másik filozófus. Csak nem Magyarországon, mert itt mindenki profi módon ért a filozófusokhoz. Meg az írókhoz is: Wass Albert vivát, Kertész (mindegymelyik) abcúg - így megy ez. Gondolom, Wass Albertet tartod jobb írónak. Ez irodalmi ízlés kérdése. De kit javasolsz kortárs magyar filozófust Heller helyett?
"Es azok kikre is szavaztak?! Szoval ovatosan ezzel!"
Az a gyanúm, hogy jórészük nem is szavazott.
A mostani tendencia pedig az, hogy ha lehet, akkor ne is szavazhasson.
Vegetálhat, takaríthat, csicskáztathatja az állam, de a mostani politika az nekik annyit üzen, hogy "Így jártatok, le vagytok szaharva".
Nem kicsit önveszélyes, mert ennek a rétegnek kurvára nincs mit veszíteni, oszt a végin akár oda is juthatunk, hogy sokkal többe kerül az őrző-védők foglalkoztatása, meg a börtönök fenntartása, mint 3 millió tál leves.
Azért kellene szociális kártya és szakképzés, nem pedig ingyencsirkére pazarolt adófizetői pénzt.
Attól hogy Orbán hagyja, azért attól ez még kirakat. Hegedűs csak annyival van beljebb mint a szadeszos úrigyerek, hogy ő a belvárosból le is megy a cigányokhoz, de ez ezért kevés.
„Egyáltalán MIÉRT van szükség filozófusokra? Legalábbis ennyire....”
Bizony, már a Horn Gyula is eztet kérdezte annak idején... Nemcsak okos és ravasz volt ő aktív politikus korában ...vszínűleg azért nem szerette a konkurrenciát....
,,Valamikor, úgy az 1800-as évek utolsó harmadában kitalálták hogy õk minden társadalom élesztõi,"
Bocs, nem bírtam ki, hogy ne szóljak közbe. :D Nekem az élesztőről az a gyermekkori baromkodás jutott most hírtelen eszembe, téged olvasva, amikor élesztőt dobtunk a pottyantós budiba :) Dőlt belőle a szaft és trágya az élesztő hatására. :)
Valami hasonló lehet a társadalomra gyakorolt hatásuk is. :D
Mindig lehet talalni 5000 olyan embert, aki politikai hovatartozastol fuggetlenul szivesen ver hulyere barkit, ha biztositva van az azonosithatatlansaguk, lasd 2006 leesett azonositok. Persze lehet okosabban is csinalni.
"- remelem tudod, hany zsidot puszitottak el mo-on a holokausztban"
Eddig olvastam el, tovabb nem tartottam erdemesnek.
Aki igy kezd egy vitat 2011-ben, meg aki szerint az azota felnott 4-ik generacio is szivszelhudest kap ha meghallja a holokauszt szot, az vizsgaltassa ki magat.
Ellenberger 56, es a kommunista gulagok idorendben kozelebb vannak, megis ha valaki ezeket hozza fel ervkent, az nacirasszista fasiszta mittudomenmi.
Be lehetne mar fejezni 70 evvel ezelotti dolgok felhanytorgatasat, az itt forumozok egyikenek sincs koze a holokauszthoz se igy, se ugy.
Szomoru is lenne, ha a Fidesz azért keresné a rendőrség kegyeit, hogy majd jól elverje terrorizálja az ellene tüntetőket.Ez egy baloldali bolsevik teória. Most sem a rendőröket támadja, hanem azokat a rendőri vezetőket, akik felelősek 2006 rendőrterrorjáért. Abban van igazad, hogy a korai nyugdijak esetében kár volt ilyen lépéseket tenni , miközben korrekten meglehetett volna ezt oldani . Kegyeit keresni azért kellene a rendőröknek, hogy el tudják látni közrendvédelmi feladataikat-jogszabályokkal és pénzzel. A Pintér beügyminisztersége is egy agyrém, miközben rengeteg alkalmas ember lenne e feladat elvégzésére. Na jó. egyet mondj.
mitől sértő? 3000 potenciális gyilkos rohangál a mai napig szabadlábon, akit ott reúgták,verték, lőtték 23-án az embereket. hogy ezeket még nem rúták ki, a fidesz sara, mert rég el kellett volna távolítani őket.
"Nem tudom ma mit szólna Heller, ha a fidesz "csinálná meg" ugyanazt amit épp Hellerék 2006. október 26-án."
Képtelenség. A Fidesz nem tudná ezt megcsinálni, mert a rendőrséget maga ellen fordította, és még most sem ásta el a csatabárdot. Ezt jól mutatja, hogy az Alkotmányt vagy hogy hívják most úgy tervezik kiadni, hogy az egyik illusztráción egy "POLICE" feliratú lovas lándzsát szúr egy fehérruhás szűzbe. Nem tudod, érzed-e, hogy az ilyen ábrázolás mennyire sértő egy rendőr számára. Kész Mohamed-karikatúra. Ha egy kormány lealázza saját rendőrségét, akkor saját magát gyengíti (én már csak egy kávét kérek).
> Heller alapvetően biztosan nem hülye, egyszerűen túldimenzionálja. Ahogy mindig is túldimenzonálta pld. az antiszemitizmust is.
- remelem tudod, hany zsidot puszitottak el mo-on a holokausztban
- es gondolom azt is el tudod kepzelni, hogy ez mekkora trauma a tuleloknek
- sot mi tobb nemcsak a tuleloknek, hanem az azota megszuletett generacioknak.
nem hiszem, hogy Heller vegletesen tuldimenzionalna az antiszemitizmust. magam ugy velekedem, hogy ma mo-on mersekelt antiszemitizmus van, de lenne igeny tobbre is :), hogy utaljak a jol ismert mondasra. mindenesetre barmilyen szintu antiszemitizmus ma europa kulturaltabb reszen nem toleralhato. kerdes az, hogy mo hova tartozik.
> Erőszak mindig is elképzelhető volt Mo-n, főleg az MSZP-SZDSZ idejében
?? (csak nehogy gyere a szemkilovos tortenettel)
> Heller alapvetően biztosan nem hülye
nem heller nem hulye, sot ha te egy kicsit olvasottabb lennel meglepodhetnel azon, hogy mekkora ismeretanyaggal es tudassal rendelkezo ember.
> A jobboldalt zsigeri módon gyülöli, ennek oka nyilván nem csak az, hogy egzisztenciálisan mindig is a balliberálisokhoz kötődőtt,
szerintem a zsigeri gyulolet oka inkabb az lehet, hogy kiirtottak csaladjat, baratait, ismeroseit. ha ismerned irasait, konyveit tudnad mekkora "joletben" elt egesz eleteben.
> Hellerre mint függetlenre tekinteni teljesen értelmetlen, szavahihetősége megkérdőjelezhető.
persze, hogy ertelmetlen hellerre mint fuggetlenre tekinteni, mert nem az. miert is lenne. te se vagy az, en sem vagyok az. azonban ennek abszolut semmi koze a szavahihetoseghez. jobb esetben meg ahhoz a kepesseghez sincs, hogy tudjuk-e a vilagot objektiven szemlelni. de a szavahihetoseghez semmikepp nincs koze.
Egyetértek, hogy nem buta, de zsigeri gyülölete még tovább csunyitja. Talán egy söprün kellene lovagolnia éjszakánként a Berlin- Bécs-New York-Tel Aviv tengelyen.
Csak megkérdem tőled, hogy miért van, hogy a Pokorni mindig jobban hasonlit a Kohn Benditre?Teljesen az a fizimiska, liberál torz frizura.Pedig régen még hitelesnek tünt, most meg támadja azt a kormánytagot aki valódi változást akar a nevelés-oktatás terén. Alvószdsz ügynök?
Ma olvastam egy cikket, már egyik elbocsátott filozófus sem állítja, hgoy politikai okokból távolították el őket....
Bár a baloldali sajtó akkoriban példátlan politikai tisztogatásról írt, az eljárások során már egyik filozófus sem állítja, hogy politikai okokból küldték volna el. Boros János a Magyar Nemzetnek adott interjújában úgy fogalmazott: első számú közellenség lett, pedig csak fellépett azok ellen, akik nem teljesítették az akadémia kutatói követelményrendszerét.