Bocsánat, hogy beleoffolok, de ha már szóba hoztad. Tök vártalan volt egyik nap, nem értettem miért nem tudok olvasni sem.
Lehet tudni valamit ennek az intézkedésnek a hátteréről? Nekem kicsit erőltetett ez a pöcegödör duma, vagyis az olvasás miért nem maradhatott publikus?
egyébként az tényleg korrekt, hogy a politika nyílt arca egy viszonylag korlátozott számú, általában törzstagokkal működtetett, relatíve értelmes témákról szóló fórumhalmaz.
a polidili célja vagy az, hogy otthont adjon a társalkodótopicoknak, vagy az, hogy próbáljunk új, de a fentiekhez tartozó, azaz későbbiekben a nyílt szekcióba átkerülő topicokat létrehozni, vagy szimpla szórakozás.
az internetes fórumozás már nem népszerű igazán, mármint politikai-közéleti-kulturális stb kérdésekben, ennél sokkal népszerűbb a kommentelés, blogolás.
Én azért szerettem olvasgatni régebben a Polidilit, mert pörgős volt, sok hozzáállással. Amióta kétfele szedték, az az érzésem, hogy sokkal kevesebben irnak ide. Úgy értem az aktuálpolitika meg a Polidili is pang. Hova tüntek a hozzászólók?
Ez az új moderálással függ össze ? Kétlem. Nem kimoderálják a hozzászólásokat, kevés a hozzászóló. Hova tüntek ?
Wágner úr.... találkoztam már vele, de nem volt túl szívélyes. Sokat veszekedtünk, bár ő nagy ívben tojt erre, mert moderálási elve az "előbb töröld, utána foglalkozz vele" volt. Bár ezért veszekedtünk... Egyszóval, vesztes pozícióban voltam, voltunk. Sok ezres, tízezres hozzászólással rendelkező nickemet nem adta vissza. Miért tette volna, hiszen nem tettem semmit. Ha nem is mindig közvetlen ő, de ő volt a felelős azért, hogy az index fórum csuda szar egy hely volt. Most nem tudom, mi a helyzet, egy ideje nem írok. Nem hat meg, hogy vicces és végül is érdekes volt a stílusa, arroganciája ignorálta ezt. Állítólag az új vezetés még rosszabb. Nem tudom, és ha így van, nem is értékelhetem, mert még mindig vesztes vagyok. Akár így, akár úgy, az index fórum mindig is diktatórikus, kicsinyes emberek által moderált hely volt.
Ha esetleg még nem hallottál volna róla, a Gugli és társai engedelmeskednek a nekik szóló utasításoknak. Azaz, simán le lehetett volna tiltani a PoliDili feldolgozását úgy is, hogy nem teszik kötelezővé a bejelentkezést a felhasználóknak. Lehet kötelező, semmi baj vele, csak ne a Guglival tessünk érvelni... :-)
Nem az emésztőgödör tehet erről, ami itt van, hanem a tartalmát szabályozó bacikultúra, ha megromlik az anyag. Rejtegetés helyett jó bontó bacikkal kell beoltani a mostani rossz bacik helyett a gödröt és akkor a tartalom is jól erjed majd. De az indexnek láthatóan fogalma nincs erről.
És persze tényleg nem valószínű, hogy "ismernénk" egymást, csak aránylag sok topikba szoktam bekukkantani, beleolvasni, a nickedet is ilyesmi okból véltem ismerősnek.
Akárki is hozta ezt a "pöcegödör" intézkedést, egy dolgot tett nyilvánvalóvá. Az igazi pöcegödör a politika, Polidili csak megjeleníti, egészen valósághűen...