Keresés

Részletes keresés

A nevem: nick. Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1169

"Nem a zsidó vallás az első egyistenhívő vallás

hát akkor melyik?"

Most szomorú vagy?

DDD

Előzmény: Törölt nick (1157)
A nevem: nick. Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1168

Csakhogy a Biblia nem hiteles forrás.

"A Mózes vita szempontjából döntő jelentőségű volt az Amarna-levéltár 19. századi felfedezése. A feliratok tanúsították, hogy létezett egyiptomi monoteista vallás, az Aton-vallás – és innen már csak egy lépés volt annak kimondása, hogy az i.e 14. században élt Ehnaton vallásalapító gesztusa rokonítható a bibliai Mózes történetével."

http://pilpul.net/hetvenarc.shtml?x=41266

"Az ókori egyiptom csodálatos hagyományait, egy különleges vallási forradalom zúzta szét. A XVIII. dinasztia korának végén, a hatalom, egy olyan uralkodó kezébe került, aki mit sem törődve Egyiptom hitvilágával, egy új, a nép számára eddig ismeretlen vallást tett hivatalos vallásá: a szoláris monoteizmust (a napimádó egyistenhitet)."

http://csillagkapu-jackson.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1117250

Zarathusztrát igy ismeri a történetirás:

"Zarathustra (gör. Zoroaszter)(Kr. e. 560 körül), megalapította az első ismert monoteista vallást,"

http://hu.wikipedia.org/wiki/A_filoz%C3%B3fia_t%C3%B6rt%C3%A9nete

Szóval ha a hited hallásból való, nem vesd el a látás lehetőségét.

Előzmény: jablonka (1165)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1167

Na! Mi történt?!

Előzmény: Törölt nick (1166)
jablonka Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1165

Én nem haragszom, de Te se haragudj, ha azt mondom, jobb lett volna, ha előtte utánanézel, mielőtt azt írod, az "első letisztult egyistenhívő vallás a Zarahusztrikus vallás."

Zarathustra startja előtt háromszáz évvel már állt Salamon temploma, és a zsidó vallás addigra már annyira letisztult, hogy mérnöki pontossággal írták elő a szentély, a frigyláda anyagát és méreteit. A részletes és mindenre kiterjedő vallási parancsokat már nem is említve. Ezt nem csak a Biblia, hanem a történelemtudomány, a valláskutatás is megerősíti.

Előzmény: Törölt nick (1164)
jablonka Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1162

A Biblia alapján Ábrahám népének, a hébereknek (még nem a zsidóknak) a vallása tűnik az első egyistenhívő vallásnak.

Ahonnét Ábrahám származik - Észak Mezopotámia - az többistenhívő vidék volt.

Az ókor más területein - szerintem - természetes módon akár korábban is lehettek még egyistent hívő törzsek, de ha nem maradt semmi nyom utánuk, csak feltételezés, amit nem lehet bizonyítani.

(Zarahustra persze jóval később kezdte meg tevékenységét.)

Előzmény: Törölt nick (1157)
Derek Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1161

De  fogd mar fel engem nem erdekel, az ausztriai eredet egy tavoli dolog ,az ukapam jott at a nagyapam mar iskolaban tanulta a nemetet.Csak akkor szoktam ezt elohozni amikor itt a nagymagyarok elkezdenek engem nemmagyarozni, de amugy nem erdekel, az sem ,hogy milyen nacio vagyok ,nalam ez huszadrangu kerdes, szuletesi helyem szerint magyar anyanyelvu  vagyok es magyar allampolgar de otthon erzem magam amerikaban is, ahogy otthon erezztem magam Pragaban is amikor ott dolgoztam.,Ausztriaban meg egyszer voltam Felsooron amikor atmentem az ocsemmel a csajok bameszkodtak a boltokban en meg bevagtam 3 uveg Reininghaus sort ,azon kivul csak a becsi repteren tobbszor atszallni az usaba, vagy Mo-ra

Előzmény: Törölt nick (1159)
Derek Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1153

Csakhogy engem nem erdekel. Nem neprajzos vagyok

Előzmény: Törölt nick (1152)
Derek Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1151

A svabot csak az egyszerusites miatt hasznalom,mert a mo-i nemeteket a koznyelv igy hivja,de mi stajer-ek vagyunk,de kulonosebben nem erdekel csak a pontossag kedveert.A felesegem az valodi svab csaladbol jott, mohacsiak eredetileg.

A cionizmus meg a legkevesbe sem erdekel. Tudok rola amit tudok, nem rosszabb se nem jobb mint a tobbi nacionalizmusok.

Előzmény: Törölt nick (1149)
Derek Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1150

Nem ,hat , a zindianok is kozul is sok torzs a manitouban hitt. igaz voltak ott gyanus tobbistenek is ,mint esoisten meg tollaskigyo

Előzmény: Törölt nick (1148)
Derek Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1147

"Úgy tudom, Ábrahámhegy körül is megindultak a szinkretista kutatások:-)"

Hm, Abraham, nekem mar a nev is gyanus

Előzmény: jablonka (1116)
Derek Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1146

Ugyes!

Hogy nem nekem jutott ez eszembe.

Kohn bacsi

Előzmény: Törölt nick (1122)
A nevem: nick. Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1138

JA, ezt is ismerem.

Ilyen is van:

"Isten halott"

Nietzshe 

"Nietzshe halott"

Isten.

De hinni soha nem kellsemmit, inkább csak tapasztalni.

Előzmény: Törölt nick (1137)
A nevem: nick. Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1136

ne fárassz már, a magyar ősvallást nem a szkita kereszt ahtározza meg.

tanujjá az öreg táltostól:

Előzmény: Törölt nick (1120)
A nevem: nick. Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1135

ja, a kiválasztottság mitosza a tuti, melynek alapjai egy csipkebokorral társalgó fantaszta agyalgásai...

DDD

Előzmény: Törölt nick (1128)
A nevem: nick. Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1134

szerintem azt nem tagadja senki, hogy a kereszténység gyökerei a judaizmusban vannak - nincs ugyebár "új" szövetség "ó" szövetséges nélkül.

Azt azonban nemigen szokták elismerni, hogy a judaizmus gyökerei az egyiptomi és babiloni vallási és kulturális hagyományokban leledzik....

Előzmény: uhuru1 (1113)
A nevem: nick. Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1133

remek, de ez magyar szempontból nem érdem.

Miért nem az egyiptomiak épitenek neki emlékházat?

Előzmény: Derek (1111)
jablonka Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1116

Úgy tudom, Ábrahámhegy körül is megindultak a szinkretista kutatások:-)

Előzmény: Derek (1115)
Derek Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1115

ja aztan majd talalnak Tahitin egy eldugott barlangban egy sokszaz eves falvesetet ami nyilaskereszt alaku es jonnek az osmagyarkodok,hogy lam a  magyarok mar akkor ott voltak,

Előzmény: uhuru1 (1114)
uhuru1 Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1114

Mulatságos, hogy olyanoknak magyarázol, akiket nem érdekel sem a magyarázatod, sem a valóság, csak saját lázálmaik.

Előzmény: Derek (1111)
uhuru1 Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1113

Tökéletesen érdektelen a kérdés szempontjából. Semmi sem születik a semmiből. Minden vallásnak vannak gyökerei és kapcsolatai. De ezek a vallások, különösen a kereszténység szinte mindent az anyavallásból vett át, annak mellékága. Ami azért különbség. Nem baj ez, csak nem érdemes tagadni.

Előzmény: A nevem: nick. (1099)
Derek Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1112

Mit akarsz ezzel a hun kereszttel,mar az egyiptomiak is hasznaltak kereszt format.

Meg aztan amikor a hunok bejottek europaba bizanc roma mar kereszteny volt es ugye sarcoltak a romai birodalmat ,ami akkor mar kereszteny volt allamvallasilag,folytattak oda hadjaratokat is,gondolom osszeszedtek minden erteket, ekszereket is,meg aztan rabszolgakereskedelmet is folytattak Bizanccal, mierf ne kerulhettek kereszt formaju ekszerek es mas dolgok a hunok kezebe es aztan a fennmaradt leletekbe.

Meg aztan a keresztenyek elso jelkepe a hal volt ,vannak akik ma is hasznaljak, a kereszt csak kesobb lett

Előzmény: A nevem: nick. (1107)
Derek Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1111

Az a Tom Lantos fele alak az amerikai elnok Carter volt es az amerikai kongresszus amikor megkototte Izrael es Egyiptom a camp davidi beket es azota kapja mindket orszag ezt a penzt

Előzmény: A nevem: nick. (1106)
A nevem: nick. Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1109

No, télleg menegéljük az álommanókhoz...:)

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek...

jó eight!

Előzmény: Törölt nick (1108)
A nevem: nick. Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1107

"Nem izgat,nekem nem erdekes."

Az látszik.

De ha nem értesz hozzá, miért beszélsz róla ostobaságokat? Csak hogy fitymálhasd a magyar hagyományokat?

Előzmény: Derek (1105)
A nevem: nick. Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1106

Viccelsz, fiu?

Az Izraeli zsebpénzt az afféle Tom Lantos féle alakok intézik az Usában - aki mellesleg Ceausescu nagy barátja volt.

Izrael patrónusda volt - mégis mi fizetjük az emlékének ápolását.

Nekünk költség- a támogatás meg megy Izraelbe.

Ez nem szomszéd tehene kérdés...

Előzmény: Derek (1100)
Derek Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1105

Nem izgat,nekem nem erdekes.

Meghagyom az egyetemek megfelelo tanszekeinek ezek kutatasat.

Előzmény: Törölt nick (1104)
Derek Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1102

"ha már eredetvizsgálatot végzünk, nem árt megjegyezni, hogy a zsidó eredetlegendák jó része babiloni illetve egyiptomi származású...."

Es? A romai meg trojai eredetu(Eneas), a magyar meg ugye hun meg szkita eredetu

Előzmény: A nevem: nick. (1099)
muszkazon Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1101

Izraelnek semmi köze Európához.

Derek Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1100

.".no és Mo. nem kap ám napi 10 millió dollárt az usákoktól, zsebpénznek."

Le kellett volna pl gyoZni a romanokat es aztan beket kotni mi is  es kapnank,de a romanok is.

Ezert nem gyoztuk le oket, mert dogoljon meg a szomszed tehene is.

Előzmény: A nevem: nick. (1098)
A nevem: nick. Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1099

"Mivel azonban a két másik is a zsidóból ered, vagy onnan sokat örökölt,"

ha már eredetvizsgálatot végzünk, nem árt megjegyezni, hogy a zsidó eredetlegendák jó része babiloni illetve egyiptomi származású....

Előzmény: uhuru1 (1083)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!