Megelégelte Irán, hogy az Egyesült Államok rendszeresen hadihajókat állomásoztat a Perzsa-öbölben, ezért úgy döntött, "erős jelenlétet" tart majd fent Amerika tengeri határainál. -- (Elérkezett az idő, amikor a vadászokra is elkezdődik a vadászat?)
szerintem ez nem ilyen egyszerű... a doktrína is fejlődik, ma már másképp használják a hordozókat.
a rakétákkal való trükközés elleni védekezést is meg lehet találni.
például módot találsz arra, hogy kilövöd a DF-21D-k indító bázisait...
sokan mondják, pár hordozó kilövése sokkolná az amerikaiakat. ez nyilvánvalóan így is lenne. de az ilyen sokkhatás után sokkal kellemetlenebb dolog jöhet a támadóra, ezt Japán például jól tudja.
ha az árat nézzük, igen, az emberélet mellett óriási anyagi veszteséget is jelentene egy hordozó elvesztése. de ezen logika mellett ballisztikus rakétahordozó tengeralattjárókat sem kéne egyik hatalomnak sem tartania, mert drágák és nagyon sebezhetőek. de jelenleg nincs a szerepükre jobb, ezért hadrendben vannak. hasonló a helyzet a hordozókkal is.
Rossebb elplagizaltad amit nagyjabol akartam irni.Ez nem lesz masra jo mint nagy sajto PR-nak Sanghaitol Sandiegoig. Perzsia 1 honapig fenn lesz a fejleceken.Arra meg nagyon vigyazni fognak nehogy meg egy raketapisztolyt is elsussenek valamelyik hajo fedelzeten
egen... Iránnak nincs komolyan vehető bluewater tengerészete.
a legnagyobb hajói fregatt méretű rombolók, melyekkel ugyan elérhetőek némi logisztikával az USA partjai, de minek.. esetleg a pár Kilo okozhat meglepetéseket, erről írtak is jó kis regényt.
Gondold meg, nem mindegy milyet kuldesz, jo tartosnak kell lennie.
A Heineken, a Budweiser és a Guiness sörgyár vezérigazgatói beülnek egy kocsmába. A Heineken vezér kér egy Heinekent, a Budweiser vezér egy Budweisert, a Guiness vezér pedig egy csésze teát. A Heineken-es megkérdi a Guiness-est: - De hát hogyhogy teát kértél? Mire a Guniess-es: - Ha ti sem isztok sört, akkor én sem kérek...
Ugy tünik, hogy a szerkesztők eszibe már nem jut semmi.....holnap után kifutnak, két hétig hajóznak, 3 napig maradnak...20 napra nincsen gond a hiradóval....ezért ugy 2 szer elemzni kell lojális politologusoknak a nagyobb tévében ezt akárhogy hivják perzsát valami Ahmed......
Nem tudom milye van Iránnak. De ismétlésként: minőség+mennyiség+megfelelő konstrukció egyszerre kell. Aztán tesztelés, célbajuttatás, handrendben tartás, a hadrendben álló fegyverzet védelme és még biztos millió más.
Nyomott-vizes hűtésú (mint a Paksi) reaktorral is gyártható a plutónium,ilyen volt pl. a Hanfordi,ahol az amerikai atombombákhoz gyártottak alapanyagot.
Igazad van. Mindjárt össze is ütök egyet a konyhában. Csak ezek az irániak ilyen balfaszok, hogy évek óta nem haladnak. Egyébként az oroszoknak is súgtak.
Bevallom, hogy a NAÜ listát sem ismerem illetve ezt a cikket sem olvastam.
Azt viszont így minden keresgélés nélkül mondom, hogy kiégett fűtőelemből nem nagyon lehet atombombát gyártani. Egy szaporító reaktorból már igen, de az meg nincs.