Keresés

Részletes keresés

Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.14 0 0 911

Nem ez volt a topic eredeti címe. Az elején felvetődött a vegetarianizmus, aztán annyira gyengepontjukon érintette a többieket, hogy egy több száz hozzászólásos vita alakult itt ki, ezért át kellett nevezni a topicot. Mondjuk, ha a Yes Survival című számát nézzük, akkor van némi köze a prog-rocknak a vegetarianizmushoz.

Előzmény: Saint Nikolaus (909)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.13 0 0 910

Olvasni fogom azt is.   Múúúúúúúúúúúúúúú ...

Előzmény: Saint Nikolaus (909)
Saint Nikolaus Creative Commons License 2011.10.13 0 0 909

Érdekes a topic címe, de mi köze a prog-rocknak a vegetarianizmushoz?

Nyitok egy topicot orvgyilkosok, reaggie, lázmérő témában. :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.13 0 0 908

akkor megnyugodtam. Tudom, hogy nekik ajándékba adja a cuccot a boci

Előzmény: Nyugalmas (906)
altos Creative Commons License 2011.10.13 0 0 907

Szerinted azokat a teheneket hogyan tartják, mivel fejik?

Előzmény: Nyugalmas (906)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.13 0 0 906

Nem igazán, mert lehet kapni a környéken termelői tejet is.

Előzmény: Törölt nick (905)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.13 0 0 905

vásárolsz boltban tejet?

Előzmény: Nyugalmas (904)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.13 0 0 904

Az ipari mértékű állat-tartással és tehénfejéssel én sem értek egyet, így gondolom, nem nekem címezted ezt a hozzászólást, mert eddig sem írtam arról, hogy egyetértenék az ipari dolgokkal.

Előzmény: altos (899)
Saint Nikolaus Creative Commons License 2011.10.13 0 0 903

Köszönöm a linket a Union albumról, ez meglepett engem is!

Bár az album mint egész gyengécske és a hangzása sem túl jó, a Union Tour ahol tényleg Howe játszik (vagy az is más a videón?:) az szenzációs szerintem, főleg a szólók és a Yours Is No Disgrace.

Előzmény: khatru (882)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.13 0 0 902

:)

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.13 0 0 900

Megalol:DDDDD

altos Creative Commons License 2011.10.13 0 0 899

Tegnap este meditációs gyakorlataim során, sikerült eljutnom a mélytranszba, ahol is kilépve testemből asztrál utazást tettem. Lebegve a boldogságban egyszer csak egy meggyötört lélek segélykiáltására lettem figyelmes. Jobb ráhangolódva, rájöttem hogy egy szent tehén lelke az, az bőgte folyamatosan panaszait. Közeledvén hozzá Ő is felismert, és vádlón fordult szellemi lényemhez.  Ti emberek meddig kínoztok még minket a tejívással? Mikor boldogan belefeledkezünk a családtervezésbe, (azaz csak belefeledkeznénk, ha helyette ti nem egy inszeminátorral tennétek rajtunk erőszakot rendes bikákkal való randi lehetősége helyett…) és megszületik a várva várt borjunk, akkor ti minél gyorsabban  elválasztjátok tőlünk, és hideg fejőgépekkel kényszerítitek drága tejünket eltékozolni. Tudjátok meg, még véletlenül sem nektek ajánljuk boldogan tejünket, azokat borjainknak szánjuk! Mik vagytok tik? Rabszolgatartó tovajok, akik a csecsemők ételét raboljátok el saját bendőtök jól lakottságának érzése kedvért! Rosszabbak vagytok a a húsevőknél is, aki bár megesznek minket, de legalább nem hagynak folyamatosan szenvedni. Szenvedni, mikor elveszitek borjainkat, leszívjátok tejünket, és arcotokon a hamis jó szándékkel vidáman szürcsölitek kakaóitokat, az gondolván, hogy ti most milyen nemes lelkűek vagytok.

Nem bírtam sokáig hallgatni, mert hirtelen feltűnt egy krumpli lelke is, és látszott rajta hogy igen komoly számonkérést készül Ő is rám zúdítani, így hát inkább gyorsan megszakítottam a transzt, felébredtem és megettem az estére készített tejszínes marhaszeletemet. Az asztrál utazásom alatt igencsak megéheztem, és mert bár igencsak spirituális ember vagyok, de ugyanakkor igen vérmes is!

altos Creative Commons License 2011.10.13 0 0 898

Fölösleges, rettentő energiapocsékoló időtöltés lenne. Legalább 10-szer gyilkosoztál már...

Előzmény: Nyugalmas (897)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.13 0 0 897

Ugyan már... olvasd vissza a topicot.

Előzmény: Törölt nick (896)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.12 0 0 896

Ahhoz kepest te vidaman gyilkosozol itt a topicban...

Előzmény: Nyugalmas (892)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.12 0 0 895

Kedves acsd,

Semmi bajom a metaforakkal, szvsz a Biblia is 90%-ban metaforikus. Azt erzem ad-hocnak, ahogy egyesek vmit metaforikusan ertelmeznek, mast meg szo szerint, mikor ahogy a dogmaikba beleillenek.

Előzmény: acsd (885)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.12 0 0 894

:-))))

Shaddam lelki fejlődésen ment át, és ez már progresszív-rockerségre utal :-)

Előzmény: shaddam (890)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.12 0 0 893

Érdekes dolog ez, mindenesetre a lemez alapján meg nem mondtam volna, hogy pl. nem Howe játszik a lemezen. Valahogy nem tudom teljesen elhinni ezt, de nem is cáfolom, minden lehetséges.

Előzmény: khatru (886)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.12 0 0 892

Kedves acsd!

A vegetáriánusság szerintem sem aszkézis. Hamvas inkább arra próbált rávilágítani, hogy nem kell megtagadni az életet sem, a földi dolgokat sem, hanem fel kell emelni mindazt, ami lent van. s áthatni, átvilágítani azzal, ami fent van. Az aszkézis, a dogmák pedig veszélyesek, mert gyakori, hogy az ember azt hiszi, hogy nem dogmatikus és nem önsanyargató, aztán később jön rá, hogy mégiscsak az volt.

A végkicsengés, - amit idéztél is, - mindenképpen az esszé összefoglalása, lényege, s igazából az is átjön belőle, hogy tényleg mindenki külön tengely, ahogy Hamvas mondja, mindenkinek más a mértéke és más az útja.

Előzmény: acsd (884)
khatru Creative Commons License 2011.10.12 0 0 891

Néha nehezen ismerem fel az iróniát! :-)

Előzmény: shaddam (890)
shaddam Creative Commons License 2011.10.12 0 0 890

Sajnálom, khatru, de nem nyitottad meg eléggé a szívcsakrádat, hogy felfogd a cikk valós léttartalmának spirituális esszenciáját. Semmi gond ezzel, bár ennyi hozzászólás után már tudnod kellene, hogy a Yes és Progresszív Rock univerzália, mindenki annyit fog fel belőle, amennyi megadatott, sajnálatos, hogy Neked ez a Szinted. Ha levetkezed az egódat, és karmikus felelősséggel szemléled a leírtakat, feltárul az igazság: Howe játszotta fel az EGÉSZ UNIONT, de bölcs guruként, a spiritualitás legmagasabb szintjére érkezett jógiként sikeresen rejti el személyiségét. Nem véletlen, hogy Wakeman nem ismert rá a billentyűszólókra. A kis csíra Rabin meg nyilván kussolt, örült, hogy Howe kijavította a hibáit.

(lehet, hogy szmájlit kellett volna raknom az előző hozzászólás végére)

Előzmény: khatru (886)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.12 0 0 888

jó, majd elolvasom. még sohasem tettem. :)

amúgy ez egy nagyon jellemző magatartásforma, amit tőled is látunk.

Bejössz egy netes topikba, ahol semmi mást nem lehet, mint logikusan felépített érvek alapján vitázni. Arra alkalmas, hogy egy beírt szöveg által minél pontosabban kifejtsd a véleményed, igyekezz megértetni a másikkal, és elfogadni, ne adj' Isten megfontolni az ellenvéleményt. 

Azonban amint ez nem sikerül, te nem próbálod meg értelmezni, nem igyekszel pontosabban fogalmazni, és pláne nem ismered be, hogy butaságot/értelmetlent/hibásat/nem logikusat írtál, hanem áttérsz a megfoghatatlan spiritualitás világára, amolyan "te ezt úgysem tudhatos"-stílusban.

Igazad van, nem tudhatom. A spirituális élmény ugyanis személyes, és ez a közeg nem alkalmas a közvetítésére. Ám éppen ezért kiváló menedék mindazoknak, akik az érvelés mezején oly sokszor orra buknak.

Előzmény: mahadas (887)
mahadas Creative Commons License 2011.10.12 0 0 887

Ez elég hosszú lenne:) Mondanám, hogy olvasd el a Bhagavad-gítát és hódolj meg, hogy éld át, és érezd át Arjuna helyzetét, de attól tartok, hogy számodra ez nem sokat mondana... ami szinte természetes. Nehéz úgy meghódolni Isten előtt, hogy az ember par excellence meghódolt a világnak... A világnak, amely a védikus alaptanítások szerint máya, vagyis illúzió, amivel ha valaki nincs eléggé tisztában, mármint a világ illuzórikus voltával, jellegével, akkor nem is csoda, hogy az illető koherenciát keres ott, ahol minden csupán az elme játéka:)

Előzmény: Törölt nick (866)
khatru Creative Commons License 2011.10.12 0 0 886

http://www.bondegezou.co.uk/iv/jeinterview.htm

A producer interjúja.

Meg szerinted miért kellett tizenvalahány stúdiózenész az ABWH-s részeknél, mikor mind a hárman mesterei a hangszerüknek:

Jimmy Haun-gitár  Billentyűzet: Jim Crichton, Jonathan Elias, Alex Lasarenko  Percussion: Jerry Bennett, Allan Schwartzberg Szintetizátor: Richard Baker, Gary Barlough, Jerry Bennett,  Sherman Foote, Brian Foraker, Chris Fosdick, Rory Kaplan, Alex Lasarenko, Steve Porcaro

A Rabin féle részekhez nem kellettek!

Howe még soha, sehol sem cáfolta Jimmy Haun állításait! Minek is tette volna, hiszen a jogdíjat, meg a közreműködői díjat biztos felvette. Az biztos, hogy az önérzetén csorba esett, de valószínüleg szerződés is tiltotta, hogy kinyissa a száját. Ekkoriban romlott meg viszonya másodszor is Andersonnal.

Egyébként meg számos külföldi Yes fórumon szerepelt ez a sztori. Még Chris Welch Yes- biográfiájában is szerepel, ami aztán nem egy Vasváry-Tóth féle könyv. Mikor Wakeman megkapta a saját példányát a lemezből egyetlen saját billentyűs részére sem ismert fel, dühében kidobta az ablakon a lemezt,és elnevezte Onionnak.

Előzmény: shaddam (883)
acsd Creative Commons License 2011.10.12 0 0 885

Kedves Hecse,
két megjegyzés:
a démonok legyőzésének metaforikus értelmezése nem Nyugalmas, de nem is a krisnások találmánya... sokkal régebbi gondolat. De itt is el kell mondjam, hogy a hinduizmus nagyon szerteágazó... sokszor egymásnak gyökeresen ellentmondó értelmezésekkel is találkozhatsz.
Krsna nem általában a testvérek legyilkolására szólít fel... a kuruksétrai csata egy világkorszakot lezáró esemény. A Földanya panaszát meghallgatva jön el Krsna, hogy könnyítsen a terhein.

acsd

Előzmény: Törölt nick (863)
acsd Creative Commons License 2011.10.12 0 0 884

Kedves Nyugalmas,
inkább levettem a könyvet a polcról :) az ilyesmit inkább olvasom, mint hallgatom. Úgy tűnt azonban, kevéssé a növény/húsevésről, inkább az aszkézisről... annak helyes és helytelen módjáról. Számomra a húsnemevésnek semmi köze az önfegyelmezéshez.

Aszkézis dolgában egy másik Hamvas szöveg jutott eszembe... talán a Scientia Sacrában olvastam... ott a tapasz fogalmáról ír, amit aszkézisnek, vezeklésnek, önfegyelmezésnek szokás fordítani. A szó a tap szógyökből származik, aminek a jelentése ragyog, süt (mint a Nap). S Hamvas ezt a ragyogást a jógí belső tüzével magyarázza... a tapasz ez a belső tűz.

Visszatérve VJ-re... kiváltképp tetszett az esszé végkicsengése:
„Ehhez vezetett V. J. esetében a növényevés, a lélegzési gyakorlat és az életrend szabályozása. Ebből fakadt a megnyugodott kedély, lemondás a javakról, az életéhség felszámolása, a szelídség, a türelem, a béke, a csend. Ami ebben a nehéz, hogy ne legyen kihívó és korlátolt és agresszív, vagyis ne legyen szekta és prédikáció és hittérítés.
Tele vagyunk mások iránt támasztott teljesíthetetlen követelésekkel. Öröm olyan embert látni és olyan emberrel élni, aki nem mást akar szabályozni, hanem saját dolgait kívánja rendbe szedni.”

acsd

Előzmény: Nyugalmas (855)
shaddam Creative Commons License 2011.10.12 0 0 883

Aha, persze. Én nem hinnék meg egy ilyen nevenincs ottlapnak, biztosan tele van csúsztatásokkal. Meg különben is, miért nem Howe-t kérdezték meg? Ez így gyanús....

Én Hallom, Hogy Howe Játszik A Unionon.

Előzmény: khatru (882)
khatru Creative Commons License 2011.10.12 0 0 882

http://www.bondegezou.co.uk/iv/jhinterview.htm

Itt le van írva részltesen, hogy Jimmy Haun mely részeken játszik, leklónozva Howe stílusát.

Előzmény: Nyugalmas (881)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.11 0 0 881

A Union kapcsán azért ezt nem egészen értem, mert azért azt hallani, hogy melyik számban gitározik Howe és melyikben Rabin, elég jellegzetes stílusa van mindkét gitárosnak.

Előzmény: khatru (879)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.10.11 0 0 880

Ezt nem tudtam a Unionról, de az nekem sem tartozik a kedvenc lemezeim közé, ráadásul a megszólalása totális elektronika, nagyon természetellenes az a hangzás, ami a Union-on hallható.

A Big Generator után ugye volt még az ABWH, amire ha jól emlékszem, azt mondta Anderson, hogy azért hozta össze, mert nem akarta teljesen szögre akasztani a lelkét, és nem tudta elfeledni a régi szép időket, vagyis a hetvenes éveket. Persze az ABWH-nak sem volt sok köze volt a klasszikus Yes lemezekhez sem hangzásban, sem szerkezetileg.

Előzmény: khatru (879)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!