Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 100

Kartács, itt az adósság nominálértéke van megvizslatva. Az, hogy egyébként egy adósság milyen technikával "ütemeződik át", eddig sem volt kérdés, lényegében kevés kivételtől eltekintve a kamatyokat törlesztgetik az adósok, a gdp arányt meg rábízzák a megfelelő növekedési pályára, már ha van olyan.

Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 99

Igazándibul a szóbeli értékelést nem olvastam, csak a grafikonok miatt tettem be, ha jól látom, korrekt adatokat tartalmaz, ráadásul elég részletes bontásban.

Pont azon röhögök, hogy mekkora visítás van itt pár napja devizaadósság ügyben a fidesznek címezve, erre kiderült, hogy (amit egyébként én se gondoltam volna) Vitya gyakorlatilag alig tett hozzá:)

Előzmény: mociga (92)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 97

Általában ez úgy szok lenni, hogy az államadósság mértékénél azt számolod, hogy nőtt-e, vagy sem.

Horn Gyulánál sem azt nézem, hogy a gdp arányos csökkenésnél milyen szerepet játszottak a privatizációs bevételek, vagy a megszorítások, Bajnainál sem mondom, hogy ne számítsd bele az elvett 13-ik havit, mer az nem ér.

Előzmény: Törölt nick (91)
mociga Creative Commons License 2011.08.06 0 0 95

Nem. Annyi lett volna, ha semmit sem tesz a 2009-es költségvetés alapján, amit ugye 3.9%-ra terveztek be. Ő 5.6%-ról állapodott meg előzetesen (nem hivatalosan nyilván hisz még nem volt akcióközelben) az IMF-EKB tandemmal, mielőtt aztán beütött a görög, ír, és az izlandi krach. Utána már nem volt senkinek sem engedmény. A 4.1% teljesítés ehhez képest egy gazdasági krízishelyzetben nem annyira rossz. Ehhez persze jöttek a másik oldalról sokat bírált intézkedések. Bank- majd válságadók, manyup""lenyúlás"" és a többi.

Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 94

alátámasztottad, hogy

1. 1998 után, orbán alatt közel duplájára nőtt az államadósság

Ki mondta, hogy nem?

2. 1998 után, orbán alatt indult el a devizaadósság

Mondjuk ha figyelmesen megnézed az ábrákat, kiderül, hogy a devizaadóssághoz éppenséggel Vityáék tették a legkevesebbet

Előzmény: Törölt nick (88)
mociga Creative Commons License 2011.08.06 0 0 92

Na a vastagbőrröl is megvan a saját véleményem, de mindegy is. Figyelem a táblázatokat. Nem is értem az Antal utáni időkben, miért is hagyják ki a GDP arányost a táblázatból. Az a főmutató. Miért? Mert ugye mit tesz veled kicsiben bank? Kérsz egy hitelt, annak van egy havi törlesztő részlete, és csak akkor ad, ha a nettó havi bevételed (jövedelemigazolás ami a Te kis GDP bevételed) ezt háromszorosan meghaladja. Az ugye 33%. Valszeg ez a szösszenet az abszolút értékek növekedésére koncentrált. Azt meg illene tudni, hogy ennek értéke csak akkor csökkenhet bármikor is, amikor minuszos lesz az államháztartási hiány. De ekkor is hülye lennék előtörleszteni, max. nem veszek fel újabb kölcsönt, hanem sokkal jobb kamatfeltételekkel kölcsön adok egy másik államnak, hogy simábban törleszthessek és több forrásom maradjon másra idehaza.  

Ui: Az Antal kormány volt az a rendszerváltó kormány, amit az átkos minden összes hozadéka agyonvágott, és hordalékával el is temetett. Hogy a hatalomba visszatérhessenek ugyanazok, akik ezt a helyzetet előidézték. Szerintem.   

Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 90

Mindösszesen arra reagáltam, hogy kinél milyen ütemű volt az eladósodás.

Hogy jön ide, hogy szerintetek mi van szerintünk?

Előzmény: Törölt nick (87)
mociga Creative Commons License 2011.08.06 0 0 86

Az alkotmányos előírás ""csak"" azt rögzíti, hogy GDP arányosan 50%-ék felett nem lehet növelni semelyik és mindegy is milyen pártállás szerinti kormány is az, az eladósítottság mértékét. Ha már valaki ugye 47 %-on van, akkor növelheti azt bármikor 3%-al az 50%-os plafonig. De akkor magarázd már meg azt, hogy mit küzködött ez az Obama nevű úriember mostanság a szenátussal és a képviselőházzal ezzel nagyon sokezer milliárd dolláros felső plafon feljebbtolásával? És vajon miért is?

Szemléltetik is. (ezek a hülye matölcsérék)

Ím!

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/adossagnyomas-mero

Előzmény: halkergető (77)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 85
Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 83

tehát az eladósítása az országnak fokozottab ütemben folyik, mint a szocik alatt

Ez kérlek szemenszedett tévedés.

Előzmény: toloba (71)
mociga Creative Commons License 2011.08.06 0 0 82

"ugyanis a júniusi 87% mögött a manyuptól kapott kötvények bevonása áll"

Miért is?

Kaptak egy rakat "értéktelen" papírt. Az nem mozdul, míg nem lesz belőle konkrét forintosítás és pénzreváltás, amiből be lehet venni és ki lehet adni a froncsit. Ha mindez igaz volna amit állítasz, akkor júniusban  minusz 300-400%-on lettünk volna (~3000 milliárd, az csak 3000 milliárd ugye). Történt azonban pénzmozgás is. A visszakapott állampapírok egyből pénzügyileg beváltódtak. Azaz megjelent egy bevételi és egy kiadási pénzforgalom is. 1350 milliárd bevétel keletkezett ebből, amit ezek a hülyék, ahelyett hogy másra költötték volna az értéktelen saját adóspapírjaikat, csak saját maguk által forintosíthatóan leírták. (jófej lennék saját magamtól kamatostul megvenni a saját adósleveleimet, hogy abból költhető froncsi is lehessen) Tehát volt a bevételi oldalon egy 1350 milliárd, ami a kiadási oldalon kiment 1350 milliárd adósságtörtlesztésre. Mennyi ennek szerepe a júniusi egyenlegben szerinted? Érted Te ezt? Szerintem nem olyan nehéz. A politikai baromságok mantrázásából, meg kezd kicsit elegem lenni, de én kitartóan türelmes vagyok. :-))  

Előzmény: Törölt nick (61)
mociga Creative Commons License 2011.08.06 0 0 81

Ez valóban felháborító, hiszen sérti azoknak a politikai erőknek a jövőbeni esetleges mozgásterét és lehetőségeit, akik eladósítottak bennünket. Világos vélemény. Értem. Hisz ezek ebből éltek. Mind hatalom-megszerzésileg, megtartásilag, valamint bizonyos űzz letti köreik is, méghozzá rettenet jól.

Előzmény: halkergető (75)
SchiSa Creative Commons License 2011.08.06 0 0 79

hmmm...

nem is rossz.

átadás átvétel, ha több az államadósság átadáskor, mint átvételkor, akkor minden frinc-franc eljárás, meg ügyvéd meg mialófasz nélkül az egész bagázs (kormány) annyi évre vonul börtönbe ahány évig hivatalban volt!

támogatnék egy ilyen törvényt....

halkergető Creative Commons License 2011.08.06 0 0 78

A MINISZTERELNÖK úr mentette meg a Manyup-tagoktól. Még képesek lettek volna egyénenként felelőtlenül elherdálni.   ;-)

Előzmény: SchiSa (69)
halkergető Creative Commons License 2011.08.06 0 0 77

Tele a hócipőm a szoftverrel!  Megpróbálom mégegyszer leírni, hátha érthetőre sikerül:

Ezért reklamáltam a felelőtlen eladósítókat sujtó törvényt.

Legalább nem kéne az igazságszolgáltatásnak differenciálnia, egy füst alatt le lehetne csukni az egész politikai elitet, színre való tekintet nélkül.

halkergető Creative Commons License 2011.08.06 0 0 75

Ezért reklamáltam a felelőtlen eladósítókat sujtó törvényt.

Legalább nem kéne az igazságszolgáltatásnak különösebbben differenciálbnia, egy füst alatt le lehetne csukni a politikai elitet, színre való tekintet nélkül.

Előzmény: toloba (56)
zvajda Creative Commons License 2011.08.06 0 0 74

Hát nemis csak eltőzsdézték. Nemmegmonta Selmecinyugdíjrólgondoskodó?

Előzmény: SchiSa (70)
SchiSa Creative Commons License 2011.08.06 0 0 73

de lagalább nem a fujjjabelemjönkijudeoimperialistaimftől vesszük föl.

szvsz néhány kormányközeli milliárdos most államkötvénnyel takarózik....

toloba Creative Commons License 2011.08.06 0 0 72

+b

toloba Creative Commons License 2011.08.06 0 0 71

Az államkötvények sorozatos kibocsátásával állandó jelleggel....és magasabb kamattal, mint volt az IMF-é...tehát az eladósítása az országnak fokozottab ütemben folyik, mint a szocik alatt...persze ez a nemzetért van és ezért nem bűn. A baj csak az, hogy nem láccik a nemzeten, legfeljebb néhány nemzetieskedőn...

Előzmény: SchiSa (68)
SchiSa Creative Commons License 2011.08.06 0 0 70

mert ha hinni lehet a híreknek, akkor a manyup tagoknak mostanában pénzt visz a postás, tehát nem kártyázták el, és el sem itták

Előzmény: SchiSa (69)
SchiSa Creative Commons License 2011.08.06 0 0 69

a megmenetett háromezer milliárd forint (na jó mégegy a MOL 500 milliárdja).

ezt ki mikor, és kitől mentette meg?????

Előzmény: uhuru1 (65)
SchiSa Creative Commons License 2011.08.06 0 0 68

akkor ezek szerint a jelenlegi kormány is vesz fel hitelt??

Előzmény: mociga (55)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 67

Azt hiszem elkezdjük ősszel a népszavazást ebben a kérdésben - elfogyott a türelem

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 66

Ez a minimum, azonnal egy hatalmas balhorgot neki és rögtön megtanulja, hogy nem lehet a nép vagyonával szerencsejátékot űzni....

Előzmény: toloba (46)
uhuru1 Creative Commons License 2011.08.06 0 0 65

Nem szoktam az ilyen nem túl bonyolult hsz-ekre válaszolni, de most kivételt teszek. Egyik oldalon ott vannak a szocik stb. a lopásaikkal. A másikon (hogy csak egy példát hozzak) a megmenetett háromezer milliárd forint (na jó mégegy a MOL 500 milliárdja). Akkor most ki is okozott nagyobb kárt a magyar polgároknak?

Előzmény: jegeskávés (48)
toloba Creative Commons License 2011.08.06 0 0 64

Az oroszok az eddigi akárhány százalékukkal sem tudtak beleszólni a MOL dolgaiba...

Hogy az energiaellátása az országnak stabilabb, meg biztonságosabb lesz, valahogy így adta elő a Fidesz a részvényvásárlás okát, az eddig sem a MOL tulajdonlásának %-os megoszlásán múlt, hanem azon, hogy adnak az oroszok gázt, vagy sem...tapasztalhattad, hogy a 46%(?)-os orosz tulajdonlás mellett sem volt nem egy télen egy ideig gázszállítás...

És azt elfelejtetted, Varga Mihály megszellőztette, hogy egy részét a részvényeknek akár el is adhatja az állam? Minek vették meg, ha esetleg más idegen kezekbe szándékoznak adni?

Előzmény: mociga (60)
toloba Creative Commons License 2011.08.06 0 0 63

Mindég csak annyit köll visszamenni ami nekünk fideszeseknek jó....

Hunvald ügy, nyakig benne a fidesz...a fideszes tettestárs azóta is nemzetközi körözés alatt áll....

Előzmény: mociga (59)
mociga Creative Commons License 2011.08.06 0 0 60

Hát igen. Így is meg lehet fogalmazni a megfelelő nézőpontból.

Számottevő befolyást és szavazati jogot, beleszólást szerzett az állam, egy stratégiai energiaalapanyag kereskedő magyar cégben, aminek neve a MOL Rt. és mellesleg talán Európa legperspektívikusabb olaj- és gázipari cége a jövőre nézvést. Tudod van ez a Nabucco, van ez a Déli-áramlat, van ez az Adria vezeték. Ez nem tőzsdézés, hanem befektetés. Méghozzá szerintem nem is rossz. Azaz nem kidobott költségvetési pénz az ablakon. Szerintem. De Te ezt láthatod és be is mutathatod másként. Jogod van hozzá nyilván. A vélemény szabad. És sérthetetlen. Max. ellenvéleménnyekkel. Ezért is jó itt, együtt. Egyik is másik is időnként üt.

Előzmény: toloba (58)
mociga Creative Commons License 2011.08.06 0 0 59

Jesszusom az már jó 20 éve történt. Annyira jó emlékezni, nosztalgiázni a közös rendszerváltásunkra ufftársak, a régi szép emlékek felidézésével.

Előzmény: toloba (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!