Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 79

Nézőpont kérdése. Ha nem az lett volna a felütés, hogy olyanok exponálják magukat az ügyben, akik egy sorát se látták, tán még utána is olvasok.

Előzmény: Thelonius (76)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 78

Esetleg próbáld ki azt az opciót, hogy nem aggatsz másokra szemüveget, pláne olyat nem, ami jobban passzolna rád.

Előzmény: Thelonius (66)
Antisystem Creative Commons License 2011.08.04 0 0 77

Nézd, az emberek zöme a párkapcsolati, munkahelyi, családi és egyéb krízisekből pontosan tudja, hogy egy rossz kapcsolatban egy idő után untig elég, ha meglátod a másikat, és már görcsben a gyomrod és emeled a hangot... nem kell hozzá, hogy meg is szólaljon...:))

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (74)
Thelonius Creative Commons License 2011.08.04 0 0 76

A médiatörvténnyel kapcsolatos problémák elég világosak. Neked ezeket sem sikerült felfognod?

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 75

Egy sorát sem olvastam

Mármint a törvénynek

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 74

Hajaj, emlékszem a médiatörvényes topikra, az volt a csúcs. Egy sorát sem olvastam, de halálosan élveztem, ahogy a ballib kartácsok felfúvódtak miatta, mellesleg köbö 80%-uk az enyémhez hasonló ismeretek birtokában:)

Előzmény: Thelonius (70)
Thelonius Creative Commons License 2011.08.04 0 0 73

Képzeld, van az az opció is hogy nem valakinek a valaga az élőhelyünk...

Előzmény: nagyanyo05 (72)
nagyanyo05 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 72

És tegyük fel a gyurcsányist, vagy inkább a kókást?

Előzmény: Thelonius (66)
Thelonius Creative Commons License 2011.08.04 0 0 71

Csak utaltam a cikk "szakértői" szinvonalára.

Előzmény: Törölt nick (69)
Thelonius Creative Commons License 2011.08.04 0 0 70

Más ügyekben viszont határozott véleményed lehet, bár ugyanúgy nem tudod mi van :)

Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 69

Egyrészt "IMF hitelből veszük a Molt" nem igaz állítás, ez csak PR szöveg.

Másrészt ezt is az egyik kartács írta még a kezdet kezdetén, én meg ráragadoztam, mert szeretek szórakozni.

Szóval egyszerűbb, ha vele beszéled meg.

Előzmény: Thelonius (67)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 68

Továbbra is csak annyit tudok mondani, hogy az elhangzott, illetve leírt nagy általánosságokon kívül semmi olyan tudás nincs a birtokomban, ami alapján meg tudnám ítélni, hogy jó-e nekünk a mol részvény, vagy nem jó.

1. Vagy azért vették meg, mert jó nekünk.

2. Vagy azért vették meg, mert valaki jól fog járni vele.

A második verziónál természetesen azt is bele kell kalkulálni, hogy az összeg nagyságánál fogva eléggé szem előtt lesz mindenféle későbbi tranzakció, tehát ha mutyizni akarnak vele, az inkább buktát (nem kicsit) fog eredményezni.

Szavazatokban mérhető népszerűségnövekedést csak akkor fog okozni, ha kimutatható lesz egy későbbi gázár esetében, hogy e nélkül több lenne.

Természetesen ott a harmadik változat, hogy azért vették meg, mert idióták.

Ez is ki fog derülni 2014-ig.

Előzmény: Thelonius (65)
Thelonius Creative Commons License 2011.08.04 0 0 67

Egyrészt "IMF hitelből veszük a Molt" nem igaz állítás, ez csak PR szöveg. 10%-os szavazati aránnyal akarjuk eldönteni a cég stratégiáját? Gyurcsány? :)

Előzmény: Törölt nick (63)
Thelonius Creative Commons License 2011.08.04 0 0 66

Tisztán látni? Akkor vedd le az Orbánmatricás szemüvegedet :)

Előzmény: Törölt nick (64)
Thelonius Creative Commons License 2011.08.04 0 0 65

Ezért az MVM-t léptetjük be a gázpiacra:

A cég hamarosan a földgázszállítói- és a gáznagykereskedői piacon is feltűhet, kereskedelmi tevékenységét pedig a Nyugat-Balkán és Románia felé bővítené. Fellegi Tamás fejlesztési miniszter szerint a kormány a régiós multivá terebélyesedő MVM-en keresztül közvetlenül részt tudna venni a piaci versenyben.

Állami mintavállalat lesz az MVM

A cég vezető régiós szerepre tör, gázkereskedésbe és szállításba kezd. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 64

A lényegi részt érdemben nem befolyásolja, hogy az egyik politikus ugrál miatta, a másik meg nemzethalálozik. Ez pláne hidegen hagy akkor, ha olyan ügyről van szó, amelyben magam is szeretnék tisztán látni.

Előzmény: Thelonius (59)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 63

Megérte a befektetés?

-         Eleinte tamáskodtam ezen a lépésen, hiszen azon túl, hogy végre nemzeti lesz az olajtársaságunk, nem igazán láttam a mögöttes mozgatórugókat – kezdte dr. Horváth Csaba. – Hiszen a kiátkozott IMF hiteléből tudtunk fizetni, és mintegy 21-22 százalékos tulajdonrészre tettünk szert, vagyis többségi tulajdonhoz nem jutottunk. Aztán utánanézve a dolgoknak láttam olyan elemző cikkeket, ami szerint ezzel a lépéssel szeretnénk megtörni az E.On egyeduralmát a magyar gázpiacon. Azt már Gyurcsány óta tudjuk, hogy legtöbbet Magyarország fizeti a gázért, ha a MOL-on keresztül új beszerzési csatornát tudunk kiépíteni kedvezőbb árért, akkor azt mondom, mindenképpen megérte.

Emmeg egy másik, talán nem érdektelen:

http://www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/csomagterv_resze_a_mol_reszvenyek_megvasarlasa_43162

Előzmény: Thelonius (58)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 62

Az ilyen akciókra asszem van büntetőjogi válasz.

Előzmény: lábatlan (61)
lábatlan Creative Commons License 2011.08.04 0 0 61

Elképzelhető, hogy a MOL-pakettért Putyin valamit kért cserében, de nem Bajnaitól, hanem attól, aki ténylegesen megadhatta: a később hatalomra jutó Orbántól, aki viszont nemet mondott. Mostanra viszont sikerült összeállítani egy mindkét fél számára elfogadható dealt.

Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 60

Egyszerű a válasz: a sajtó ott is az oligarchák kezében van. Mint tudjuk ők is pár rubelért meghágnák az anyjukat.

Előzmény: Törölt nick (56)
Thelonius Creative Commons License 2011.08.04 0 0 59

Mi az hogy magánügy? Tehát ha a politusok populisták, egyes rétegnek kedveznek hülye döntésekkel, te erre azt mondod hogy magánügy? Egy politikai fórumon?

Előzmény: Törölt nick (57)
Thelonius Creative Commons License 2011.08.04 0 0 58

Miközben a nyereségüket számolgatták...

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 57

Mindenfelé ugrándoztak itt az orbaniták hogy most milyen erős állam vagyunk, már nem emlékszel?

Magánügy, én nem ugráltam.

Előzmény: Thelonius (55)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 56

Több ízben megemlítettem, hogy nem értek hozzá, mitől jó, vagy rossz nekünk a mol részvény bevásárlás.

Ami azt illeti, épp Moszkvában jártam akkoriban, és az ottani lapok keményen fikázták Putyint, hogy Orbán úgymond "legyőzte". Szóval bármennyire is tudjuk, hogy ez egy költői túlzás, azért hajlamos vagyok úgy értékelni, ha arrafelé ennyire fájlalták a dógot, csak nem járhattunk vele annyira rosszul.

Előzmény: Thelonius (52)
Thelonius Creative Commons License 2011.08.04 0 0 55

Mindenfelé ugrándoztak itt az orbaniták hogy most milyen erős állam vagyunk, már nem emlékszel?

Ha nem népszerűségre hajazás volt a cél akkor mi? Drágán venni, olcsón eladni? Tartalékok csökkentése? Nagyobb tulajdonosi arányt birtokolni mint a szavazati jog? Inkompetensnek látszani? :)

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 54

... de erre semmi remény ...

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 53

Enyhén bájos a mol részvény vásárlás kapcsán népszerűséghajhászást említeni. Átlagpógárt qrvára nem érdekli, hogy milyen részesedése van a magyar államnak a molnál.

Majd ha egy esetleges gázár stopnál erre hivatkoznak, talán akkor.

Előzmény: Thelonius (47)
Thelonius Creative Commons License 2011.08.04 0 0 52

Hehe. A kamatkiadásaink nőnek, a manyupos államkötvények bezúzásával együtt. De ez irreleváns mert az adósság ellen harcolunk MOL vásárlással :)

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 51

Az erre költött olcsó IMF-hitelt ugyanis drága piaci forrásokból, illetve újabb megszorítások bevezetéséből lehet majd pótolni.

Miután már egy éve felmondtuk az ájemeffel az együttműködést, eddig se volt kérdés, hogy az ájemef hitelt (bármire költsük is egyébként) milyen forrásokból kell törleszteni, ha egyszer lejárt. 

Szóval azon kívül, hogy jól hangzik a drága piaci forrás, irreleváns a mol részvények szempontjából.

Előzmény: sügérliba (44)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 50

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Már nem tudom, kinek a pártján áll a kormány, de ismerve őket, belekavarodnak a házi cérnába és napokon belül össze-vissza nyilatkoznak.

Szóval állítólag harcaban állnak(-tak) a bankokkal. Most szerintem az ő sugallatukta bűnbakot keresnek. Csak azt hagyják ki a számításból, hogy ők maguk is besározódhatnak.

Nem ez a megoldás!

A hitelezés részletes szabályozása az, de ehhez úgy tűnik nincs meg a bátorsága a 2/3-nak főleg visszamenőleg (megtartva jó szokását).

Mert a bankok mohósága és mindennek a pénzre váltása, a materiális javak és eszközök anulálása a virtuálissal szemben az oka a mai válságnak. Ébredjetek már fel, lássatok a szemetektől, ne csak nézzetek, mint a hülye birka!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!