Kinek mennyi idő állt a rendelkezésére, hogy felzárkóztassa az országot? Az időarányos lehetőségek mellett az arányos felelősségről sem szabad megfeledkezni. Ki, miben és mekkorát hibázott? És nem utolsósorban: kinek mekkora a felelőssége abban, hogy ide jutottunk? Végül pedig: ki, (melyik oldal) lehet képes helyrehozni 60 év hibáit és bekormányozni az országot az EU fő sodorvonalába, majd ott meg is tartani?
Én már régóta a topik témájáról beszélek, nem is gondoltam, hogy ti még a Biszku fizetéséné tartotokl. Elnézést, nem vettem észre, hogy lassúak vagytok. Elfelejtettem, hogy ballibesekkel vitatkoztam :-)
Én azért változatlanul a NY Times-nak hiszek jobban, mint olvtársunknak, aki nyilván nemcsak a fórumozásban jeleskedik, hanem a nemzetközi sajtó olvasásában is..
A lakosság hangulata sokkal rosszabb most (vagy volt a 90-es években) mint a 2. vh után. A Rákosi korszak a terror és minden nehézség ellenére egy fellendülés kezdete volt, amit a lakosság valóban úgy is élet meg. Ez nem életszínvonal kérdése, hiszen ma sokkal jobban élünk mint bármikor korábban. A társadalom viszont 89 után negatív spirálba került, az az Antall kormány idején kezdődött és abban nyilvánul meg, hogy a korábbi szoc versenytársak (Szlovákia, Cseho. Lengyelo, stb) sorra lehagyták Mo-t.
Neked elment a józan ítélőképességed, ha azt hiszed, hogy a 642 ezer forintos Biszku nyugdíj-ról írt polidilis kommenteket az ügyészségen is le kell jelenteni.
5. Végül pedig: ki, (melyik oldal) lehet képes helyrehozni 60 év hibáit és bekormányozni az országot az EU fő sodorvonalába, majd ott meg is tartani és meghatározó szereplővé tenni?
Nem tudom, de azért elgondolkodtató, hogy az EU most készül átvenni a bankadót, ami ha jól emlékszem sem baloldali, sem liberális ötlet nem volt.
Túlzás nélkül elmondható, hogy ebből a 60-ból a mélypont az Antall kormány 4 évére esett. Nála nagyobb tragikus balféket nehéz találni a 20. sz-ban. Gróf Bernáthegyivel együtt közösen pályázhatnának a balfékek magyar panteonjába