Keresés

Részletes keresés

toromon36 Creative Commons License 2011.06.26 0 0 224

"Ez utóbbi azért gond, mert magyar érzékenységet (bizony, ilyen is van!) sért.

Románia hadserege ugyanis 1919 augusztusában megszállta Budapestet (és az ország keleti felét) és onnan csak novemberben vonult ki. 

Nagyon nem kívánatos tehát, hogy jeles ünnepeinken a román zászlóra emlékeztető zászlókkal tűzdeljék tele a magyar fővárost."

Én is tanultam történelmet. Azt is tudom, hogy Bandholtz kergette ki őket a  Nemzeti Múzeumból. 

Én értem és megértem, hogy le lehet cserélni, bár a reformkori jelképeinket nem merném egy tollvonással átrajzolni. A másik meg, hogy az itthoni jelképet megváltoztatni a dákó-román elmélet miatt, lehet hogy meghunyászkodás. Ez a zászló szélcsendben távolról egy fehér (megadó) zászló. Bárányfelhők alatt nem látszik. Kell még érv? 

Előzmény: Tamerlán (220)
toromon36 Creative Commons License 2011.06.26 0 0 223

"Fölösleges védekezni.  Aki védekezik, az mindig lépéshátrányban van. A zászló szép,  közepén a címer. Egyébként is ki nyerte meg a választásokat? Majd ha megint a szocik nyernek (sohanapján) akkor kitalálhatnak egy uj zászlót( közepén egy üvegzsebbel)"

Na itt a baj a magyar demokráciával. Ha népakarat lenne, akkor nem kéne ez a sok alaki gyakorlat. (Hátra arc.) Például, hogy 8 kötelező magyánnyugdíj, majd (majdnem) kötelező állami. 

Előzmény: kalóczy (222)
kalóczy Creative Commons License 2011.06.26 0 0 222

Fölösleges védekezni.  Aki védekezik, az mindig lépéshátrányban van. A zászló szép,  közepén a címer. Egyébként is ki nyerte meg a választásokat? Majd ha megint a szocik nyernek (sohanapján) akkor kitalálhatnak egy uj zászlót( közepén egy üvegzsebbel)

Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.06.26 0 0 221

Pár éve az Árpád-sávos zászló körül ment a cirkusz.

Akkor is az volt a gond, hogy sérti egyesek érzékenységét, mégpedig azért, mert a nyilasok zászlajára emlékeztet. Erre az Árpád-sávos hívei azzal jöttek, hogy nem ugyanaz a két zászló, mert a nyilasokéban eggyel több volt a piros sáv, valamint volt mellette egy piros mezőben nyilaskereszt. Még karikatúra is készült erről.

Ha ez elég ahhoz, hogy a két zászlót ne lehessen ugyanolyannak tekinteni, kicsit visszatetsző, hogy a vízszintesen piros-sárga-kék, közepén Budapest-címert tartalmazó fővárosi zászlóba arra hivatkozva kössenek bele, hogy túlságosan hasonlít a függőlegesen kék-sárga-piros román zászlóra.

(Arról nem is beszélve, hogy a nyilasok tudatosan vették bele az Árpád-sávot a zászlójukba, míg Budapest és Románia esetében erről nincs szó.)

Előzmény: Tamerlán (220)
Tamerlán Creative Commons License 2011.06.26 0 0 220

"Ennyi erővel mondom, az országzászlót is le lehetne cserélni. ...a tadzsik zászló pont ilyen..."

Ezzel a hamissággal

a rokon topicban ketten is operáltak.

Az egyikőjük még egy gyűjteményt is berakott az  összes olyan zászlóból, amelyben bármilyen formában megjelent a piros, a fehér, meg a zöld szín.

Volt ott minden, pártzászlótól kezdve egy kétszáz évvel ezelőtt, pár évig létező köztársaság zászlajáig.

Hamis érvelés,

mert 

nem arról van szó, hogy Magyarország zászlajához valamely más ország zászlója hasonlít és ez gond,

hanem arról van szó, hogy Budapest zászlója emlékeztet a Románia zászlójára.

Ez utóbbi azért gond, mert magyar érzékenységet (bizony, ilyen is van!) sért.

Románia hadserege ugyanis 1919 augusztusában megszállta Budapestet (és az ország keleti felét) és onnan csak novemberben vonult ki. 

Nagyon nem kívánatos tehát, hogy jeles ünnepeinken a román zászlóra emlékeztető zászlókkal tűzdeljék tele a magyar fővárost.

A fentiekből következően,

off és teljes hülyeség azzal jönni,

hogy milyen országok zászlaiban van piros, fehér meg zöld szín és hogy emiatt a magyar zászlót is cserélni lehetne.

Előzmény: toromon36 (217)
toromon36 Creative Commons License 2011.06.26 0 0 219

Szia!

Én a piros-kék zászlót szívesebben nézném. Az budai is, pesti is, a Duna is benne van, a homok már úgy is eltűnt.  A címer természetesen maradna. Így nem lenne se francia, se osztrák, se lengyel. És minden háttéren karakteresen látszana. Lehet fotózni. (Na milyen vagyok, még a sárgát is beáldozom, pedig az a hazai svábság színe. :) )

Előzmény: bpdili (218)
bpdili Creative Commons License 2011.06.26 0 0 218

Szia,

lehetne cserélni, de az érved nem elég ütős. Egy a tadzsik zászló a fiatalabb, azaz cseréljenek ők, kettő nehézebben kerülhet szóba a felcserélés, mert messze van. A komcsi cimer lényege pedig a veres csillag volt a Dunában. Ezt simán kivették, mert idegen elem.

Szerintem csak békétlenkedsz, ha valami értelmes alternativ javaslatod lenne, az nagyon érdekelne.

BpDili

Előzmény: toromon36 (217)
toromon36 Creative Commons License 2011.06.26 0 0 217

"mivel 45-90 között nem használták"

Biztos nem voltam még olyan öreg, mikor jártunk Budapesten és azt hittem a román elnököt fogadjuk. :D Aztán utánanéztem és lenyugodtam. Ennyi erővel mondom, az országzászlót is le lehetne cserélni. (Mahacskala názés közben láttam) a tadzsik zászló pont ilyen, csak náluk benne van a címer. (A címer meg hasonlít a komcsi magyar címerre.) 

Előzmény: bpdili (216)
bpdili Creative Commons License 2011.06.26 0 0 216

Egyeseknek nem tetszik, hogy a hadi gyökere az új lobogónak. Hozzá tenném, hogy alapvetően miért is volt Pestnek-Budánák saját lobogója. Ti. szabad királyi városok voltak, azaz városként nemesi joguk volt. Ez kötelezővé tette hadba vonulásukat. Pest és Buda által kiállított katonák saját lobogójuk alatt vettek részt a harcokban.Tehát hadi analógia érthető.

A háromszinű lobogókról annyit, hogy a francia forradalom után terjedtek el. Az egyesített városnak 4 szinű járt volna, piros-fehér, kék és arany. Lehúztak egy szint. Amikor életemben először láttam a Lánchíd északi bártyáján, mivel 45-90 között nem használták, igen csak hosszasan gondolkodnom kellett, mit keres a román lobgó Budapesten. Szél hiányában a cimer se látszott. A lehetséges szinkombinációk többszörösen foglaltak. Ha egyedit akarunk, a fehér farkas fogas megoldás nem rossz.

BpDili

bpdili Creative Commons License 2011.06.26 0 0 215

Ez nem tudom mennyire tartozik ide. 33 budapesti képviselőből 3 a jobbikos, mintha ott se lennének, ha nincsnek szövetségeseik.

BpDili

Előzmény: uhuru1 (214)
uhuru1 Creative Commons License 2011.06.26 0 0 214

A vaskéz az most is megvan. Legalábbis a Jobbik.

Előzmény: bpdili (212)
toromon36 Creative Commons License 2011.06.25 0 0 213

"A marhavagont már elfeledted?"

Nem, de nem akartam belemenni, hogy kinek a hibája ("több mint bűn, hiba"). Csak a népszámlálás adatait kellett volna tűzre dobni. 

Előzmény: bpdili (212)
bpdili Creative Commons License 2011.06.25 0 0 212

A marhavagont már elfeledted?

Egyébként, azért István egységet is teremtett. Ezt se feledd. Vas kézzel.

BpDili

Előzmény: toromon36 (211)
toromon36 Creative Commons License 2011.06.25 0 0 211

"Szia,

de Szent István nem telepített svábokat. "

Szia!

De a fiát nem idegenszívűzésre, magyarkodásra meg hasonlóakra intette. Ahogy ő maga is német feleséget választott. 

(Én a politikátol nem várok mást. Minden országban ez van, de fórumokon koptatom a billentyűzetet már az idegen szó láttán is. Önvédelmi reflex.) 

Előzmény: bpdili (208)
uhuru1 Creative Commons License 2011.06.25 0 0 210

Nem volt fő szempont, mégis megemlítette az idegenszívű, liberális gróf. Nincs mit tenni.

Előzmény: Hierro Nyh. (205)
uhuru1 Creative Commons License 2011.06.25 0 0 209

Aztán: akkoriban sejtelme sem lehetett, hogyan alakul az ország viszonya több, mint száz év után Romániával." Mért? Hogy alakul? Egy katonai és politikai szövetség tagjai vagyunk a határon nincs határőrség, jelentősek a kereskedelmi kapcsolatok. Mellesleg tényleg nem sejthette, hiszen az ő életében nem létezett Románia nevű állam.

A mai idegenszívűek persze szívesen rugóznak ezen, mert a demszky-éra nosztalgiája

és az abban megtestesülő, román színekre hajazó régi zászló egyet jelent számukra.

Azt, ti., hogy   "Régi dicsőségünk, hol késel az éji homályban?..." Pontosabban azt, hogy az idegenszívűek igazán konzervatívok és hazafiak, hiszen inkább a 135 éves valódi budapesti zászlót kedvelik Taplós ostoba hadizászlaja helyett.

Előzmény: Törölt nick (203)
bpdili Creative Commons License 2011.06.25 0 0 208

Szia,

de Szent István nem telepített svábokat. Egyébként a kitelepítést pedig a Potsdami egyezmény jrta elő. A háromhatalmi közlemény előírta, hogy a Csehszlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon élő németeket át kell telepíteni Németországba, egyenletesen elosztva őket az övezetek között. Az áttelepítést rendben kell lebonyolítani, az emberiességi szempontok tekintetbe vételével. A három hatalom: USA, Nagybirtánnia, Szovjetúnió.

BpDili

Előzmény: toromon36 (206)
toromon36 Creative Commons License 2011.06.25 0 0 206

"Aztán: akkoriban sejtelme sem lehetett, hogyan alakul az ország viszonya több, mint száz év után Romániával."

Ő volt az első, aki megjósolta.

"A mai idegenszívűek persze szívesen rugóznak ezen, mert a demszky-éra nosztalgiája"

Idegenszívű... Ki hívta ide a nemzetiségeket? Szent István is áruló volt? Nézd meg, milyen körülmények között jöttek ide az őseim és ti marhavagonokban küldtétek vissza! http://kisdunatv.hu/?bepa=videok/2011/201125/MAGAZIN&befn=2011_25_kisdunamentisvabfesztival20111nap.flv&beft=MAGAZIN

Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.06.25 0 0 205

Tudomásom szerint nem a Bukaresthez való hasonlóság volt a fő szempont, hanem a Pest-Buda mássalhangzó-torlódása.

Előzmény: uhuru1 (202)
javított állomány Creative Commons License 2011.06.25 0 0 204

Az acsargást soha sem unják meg.

Ez az éltető elemük.

Haza?

Az hol van nekik? 

uhuru1 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 202

Ez ügyben Széchenyinél reklamálj. Ő találta ki. Biztos idegenszívű volt.

Előzmény: Törölt nick (196)
uhuru1 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 201

Egy húszéves pártnál 5 év azért nem olyan sok. De tőlem erőlködhetsz tovább. Ő akkor sem liberális.

Előzmény: Törölt nick (193)
Tamerlán Creative Commons License 2011.06.24 0 0 200

bodri kutyus,

ezzel a nacccerű érveléssel 

rohanj neki 

két nemzeti ünnepünknek is, hiszen elbukott forradalmakról szólnak...

Előzmény: Törölt nick (192)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 199

Ki hazudik?

Arról volt szó, hogy hadi zászló koppintassa. Erre te bejössz valamivel, hogy nem is mert több ilyen volt. Aztán érdekesen MIND hadi zászló.

Most akkor mire is akartál itt a több zászlóval hivatkozni?

Előzmény: Tamerlán (197)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 198

Nézzük a tarlós fanok érvelését!

• A fővárosi zászló (aminek semmi köze hozzájuk, pont fordítva!) sértő mert románra hasonlít.
  • De a főváros elnevezése ami eredetileg is Bukarestről lett mintázva Széchenyi által, az nem sértő mert az nem hasonlít.

Abszurdisztán a köbön!

Előzmény: Törölt nick (196)
Tamerlán Creative Commons License 2011.06.24 0 0 197

bodri kutyus,

ejnye-bejnye. Ilyen csacsi módon hazudni...

(:–((((

Ha már azt "több"-et akarod pontosítani,

akkor kezdd csak szépen a magad által berakott zászlóval,

aztán számold hozzá az általam megadott linken látható, hasonló (farkasfogas szegély, fehér mezőben középen címer) zászlókat!

Ez neked 2 (kettő) zászló?

Na, messsséld el, hogy jött ki... 

Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 196

Apropó!  Bud(k)ap(r)est Mikor lesz Pest-Buda újra?!

Felháborítónak tartom a hasonlóságot a románokhoz, es azt hogy a nyugatiak állandóan összekeverik szeretett fővárosunkat Bukaresttel.

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 195

Ebből is latszik, hogy Tarlos igaz szabadságharcos módjára csak a labancokat verte ki végre Budáról. ;-DD

The first proposals of Budapest flag and Coat of Arms made by Lajos Friedrich in 1873.

Proposals of Budapest flag and Coat of Arms made by Gusztáv Altenburger in 1873.

Előzmény: voks02 (181)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 193

5 évig volt tag, es 4 évig képviselőjük/polgármesterük!

nagyon rövid idő...aha!

Előzmény: uhuru1 (191)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 192

Az meg mindegy is hogy hadi zászló, de egy ELBUKOTT harc szimbóluma! 

Nagyon ötletes az ország fővárosának bukott jelkepet valasztani..

Bar ha azt nézzük 500 éve nem győztünk sehol, akkor igaza van, EZ a hagyomány ;-DD

Előzmény: Törölt nick (161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!