Keresés

Részletes keresés

Kardia Creative Commons License 2011.05.28 0 0 164

A 2006-ig tartó MOL privatizáció során az utolsó 21%-os pakettet 340 mrd Ft-ért adta el a magyar állam, azaz a Surguttól megvásárolt részvénycsomagért ennél csaknem 50%-kal fizetett többet, ezzel szemben az OMV és a Surgut jelentős nyereséget tudott realizálni az ügyleten. A legfontosabb kérdés azonban az, hogy mi lehet a MOL sorsa az újabb állami tulajdonszerzést követően.

tütyüke Creative Commons License 2011.05.28 0 0 163

Nem érti de oda se neki :-)

Előzmény: Törölt nick (162)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.28 0 0 162

"vagy ördögi IMF karvalyhitelből vásárolnak a fijugg és majd azt kell nyögni (viszafizetni) néppézből?"

bizony. eddig úgy kellett nyögni, hogy még vásárolva se vó't

Előzmény: butcher (160)
butcher Creative Commons License 2011.05.28 0 0 161

szerintem is középtávon short pozició.

a komoly - ráadásul narancsízű - gazd. szakemberek (Csák Johnny) már akkor elmenekültek, amikor a felcsúti közgazdász zseni belenyúlt a gázárba - mindezt egy tőzsdén jegyzeztt cégnél...

ha most majd ráereszztik ötletelni matolcsyt, nyugdíjvédő fogreklám gabit, lézerboyt vagy a kis aduász rogántónit ,NA AKKOR aztán hátradőlés és mehet a SHORT button! :))

Előzmény: Brummogo (125)
butcher Creative Commons License 2011.05.28 0 0 160

mosss akko' ocsübb lessz a benzin???

így nyernek majd a zavtós magyar nemzeti pógárok?

vagy ördögi IMF karvalyhitelből vásárolnak a fijugg és majd azt kell nyögni (viszafizetni) néppézből?

vagy mosss akko' mi lessz, jajjajjj...

tudom, hogy nemzeti hip-hop stratégiai meg bla-bla-bla...

Kardia Creative Commons License 2011.05.28 0 0 159

Orbán lenyúlta a MaNyup alapot, és elivitte a tözsdére MOL részvényt vásárolni.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.28 0 0 158

ha nem haragszol, csak erre reagáltam:

"

"Mondjuk a szocik is a világ lúzerei, hogy ezt most kell megtudnunk :D Már több mint egy éve ott ül az ezer milliárd ft,"

"

és ebben csupán arról van szó, hogy nem tudtad: Simornál van olyan tartalék, amivel semmit nem kezdünk, csak fizetünk utána. Erre írtam azt, hogy de igen, tudtuk, szó volt róla még a kormányváltás előtt is.

Az, hogy most mit kezdenek ezzel az összeggel a törlesztésen kívül, az már más kérdés, és mindenki úgy látja, ahogy akarja. végülis lehetettvolna belőle az orvosokat itt tartani, 5-ös metrót építeni, lélegeztető gépet venni, de akár stadionokat is építeni:-)

Sőt, nyugdíjemelést csinálni belőle.

De ülhetne rajta Simor is tovább, hátha megfial. Ha nem haragszol én nem véleményezném, hogy jól tették-e vagy sem a Molos akciót, mert amúgy elfogult vagyok az állami tulajdonok terén.

Egyszer láttam egy diagramot arról, hogy melyik ország mennyire preferálja a stratégiai ágak állami kézben tartását és úgy láttam, hogy akik egy kicsit adnak magukra, fontosnak tartják ezt.

Előzmény: kireszavaztam (157)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.05.28 0 0 157

Jó fideszes válasz. Már el kellett kezdeni törleszteni a tartozást abba is simán beleforgathatták volna de őnekik kibaszott vásárlásra fájt a foguk.

Egyébként miért volt ördögtől való a zorosz tulajdonos jogainak az engedélyezése? Hátha olcsóbb lett volna a züzemanyag. ípedig a zemberek ezt akarnák még a jövedéki adó csökkentése árárn is. Ezt nem hallja a NER Kormány.

Már látom a kérdést.

Vannak akik szerint most is mint a múltban van mozgástere a kormánynak a züzemanyagok jövedéki adójának csökkentésében a zemberek elviselhetetlen terheinek a mérséklése érdekében.

1) Ön szerint meg kellene lépnünk kormányon azt amit ellenzékként toporzékolva követeltünk.

2) Köpjük szembe magunkat a régen keltett várakozással ellentétesen és szarjunk a zadócsökkentésre.

3) Még emeljünk mert olcsó a züzemanyag na meg kell a lóvé mert lesz egy kettő új nagykövetünk Tuvalun Tongán Naurun.

Előzmény: Törölt nick (152)
FEMM Creative Commons License 2011.05.28 0 0 154

csak érdkességként jelen pillanatban a  villamos energia importunk: 945 MW

http://www.mavir.hu/web/mavir/home

FEMM Creative Commons License 2011.05.28 0 0 153

sajnálom , de nem igy kellene lennie.

Viszont itt mindenki okos és nehéz az eligazodás.

Ha követed a MOL  értékesítését, részvényeiket és üzletei körüli hercehurcákat rájössz , hogy a pénz lenyúlások jó forrása  volt. / pld a leutóbbi a stratégiai tároló állami építése a  MOL tulajdonosknak /

Tehát kezdve az áron aluli privatizácival,  majd   a részvényeivel, az állami részvények értékesítésével,  az  OMV.- el, az orosz tulajdonlással.  / meggyőződésem , hogy az oroszoknak még maradt Mol részvényük./

Folytatva  a hazai bányászati   / olaj,   földgáz /   tevékenységükkel, az oroszországi bányászati kapcsolatokkal.

Folytatva  a fölgáz szállítás , szolgáltatás értékesítésével.   / ma   a Mol vezetékein az EON szállít  földgázt,   lényegében az állami keret terhére  2015- ig /

Az üzemanyagok leperlásával itthon és a szomszédos országokban.

Kiemelten  az INA tulajdonlás zavarai, úgy tünik a hortvátok már másképpen gondolják.

Terjeszkedése az arab bányászati piacon.   / Irak-Kurd, Pakisztán , stb. /

A hihetetlen  és  manipulált üzemanyag áremelkedések??

Stb.

Szóval zavaros cég és magyar cég, magyar stratégiai cég?

Csak megjegyzés: de jó lenne ismerni a teljes részvényesek részletes listáját, tartok tőle, hogy nagyon sok magyar személy /  FŐLEG  politikusokat is beleértve /  benne  van a tulajdonosok körében.

SZÓVAL ITT VALAMI NAGY ÖNZETLENSÉG TÖRTÉNIK AZ ORSZÁG ÉRDEKÉBE? ??????

Remélem segitettem.

Előzmény: Törölt nick (147)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 152

"Mondjuk a szocik is a világ lúzerei, hogy ezt most kell megtudnunk :D Már több mint egy éve ott ül az ezer milliárd ft,"

érdekes, sokan tudták eddig is, sőt volt már itt az indexen téma is arról, hogy Simor ráült, statégiai tartaléknak tartotta és közben csengetni kell utána az államnak rendesen. miközben az kucorog Simor feneke alatt.

Hogyhogy nem hallottál róla?

Előzmény: kireszavaztam (-)
Brummogo Creative Commons License 2011.05.27 0 0 151

Nem arról van szó, hogy van, hanem ha szavazni kell valamiről akkor oda parkolnak 10%-ot meg amoda még 10-et... Pont mint mostanság a mol játszik a sajátrészvényeivel. Ja úgy kb 40%-a van.

Előzmény: FEMM (140)
Kardia Creative Commons License 2011.05.27 0 0 150

Milyen árfolyamon?

Előzmény: Törölt nick (146)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 149

Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 148

Ha feltétlenül csak a demagógia szintjén tudunk beszélni, akkor elég összehasonlítanod két számot: - a MOL éves osztalékát az IMF 1,88 milliárd euróra vonatkozó kamataival.

Míg a MOL egy passzív jövedelemforrás, addig a szociális kiadások externáliának minősülnek az állam szemében. Éppen ezért minél több ilyen önműködő pénztermelő egységet kéne szerezni az államnak, hogy kiszámíthatóbbá tegye a jövőnket.

Előzmény: Póli (87)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 147

Mér köll mindenkit ellenségnek nézni? A tökömet már, hogy má kérdezni se lehet.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 146

A franc! Nem cikizni akarlak. Az volt a hír, hogy a magyar állam visszavásárolta az oroszoktól a MOL 22%-át. Akkor a többi kérdésem ebből következik. Nem vagyok én se közgazd. se pénzügyes, csak kíváncsi.

Előzmény: FEMM (145)
FEMM Creative Commons License 2011.05.27 0 0 145

miről beszélsz most, összezavarodtál mint Marinéni a társkeresőn.

Előzmény: Törölt nick (144)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 144

Hát akkor hol az a 22%, amit most vásároltak vissza? Annak részvényben kellene lennie, nem?

Előzmény: FEMM (143)
FEMM Creative Commons License 2011.05.27 0 0 143

Ők.

De a MOL részfényekből egy sincs, még az aranyrészvényt eladták.

Előzmény: Törölt nick (142)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 142

Nem vagyok képben. Ki kezeli az állami tulajdonú részvényeket? Létezik még olyan, hogy kincstári vagyonkezelő?

Előzmény: FEMM (140)
FEMM Creative Commons License 2011.05.27 0 0 141

a nép lehetne az , nem egy biztos

Előzmény: Törölt nick (139)
FEMM Creative Commons License 2011.05.27 0 0 140

az tuti, hogy a MFB - nak nincsenek részvényei

Előzmény: Brummogo (130)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 139

Költői kérdés, nincs válasz. Talán az elszámoltatási kormánybiztos ...

Előzmény: FEMM (137)
FEMM Creative Commons License 2011.05.27 0 0 138

csak mint írtam a játékosokat meg kell szerezni. A labdájukhoz meg ragaszkodnak.

Előzmény: Brummogo (136)
FEMM Creative Commons License 2011.05.27 0 0 137

tudod az volna a jó ha pártokról nem is hallanánk, csak arról, hogy napról napra jobban megy az országnak , meg népének.

De a mai cirkuszhoz kellenek, de hol a kenyér?

Előzmény: Törölt nick (134)
Brummogo Creative Commons License 2011.05.27 0 0 136

Így kerülöd ki a 10%-os max. szavazati arányt.

Előzmény: FEMM (132)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 135

Ez már csak a választási törvény módosításától függ. Ha kisebb létszámú lesz a Parlament, meggondolják a pártok, mit tesznek és mit mondanak. Nem hülyék a választók, csak időnként revansot vesznek, lásd Fidesz 2/3-a!

Előzmény: FEMM (133)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 134

Továbbá azt se bánom,ha Jobbik alkot proramot az ésszerűség irányvonala mentén. Egyébként az elmúlt hetekben egész jó javaslataik voltak. Ha így folytatják senki sem tudja őket a margón túlra lökni. Mindenképpen konszolidálódniuk kell és meg is teszik. Attól tartok, hogy ebből még lesznek csaták a párton belül. Remélem, az okosabbja marad meg!

Előzmény: FEMM (129)
FEMM Creative Commons License 2011.05.27 0 0 133

az nekem miért jó ha valakik bekerülnek a parlamentbe napot lopni , sok pénzen.

Előzmény: Törölt nick (131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!