Keresés

Részletes keresés

Uezbeck Creative Commons License 2011.05.20 0 0 96

Hát azért a Szci tud akkora károkat okozni a híveinek anyagilag, hogy azt a pénzt, amit a se füle se farka tanfolyamaikra elkérnek, inkább elégetném, akkor a lelkiismeretem tisztább lenni, mint hogy nekik adjam. Az alapítójuk többször hangoztatta, hogy a vallásalapításban van a pénz, nem a regények írásában.

Előzmény: Fradista Utazó (95)
Fradista Utazó Creative Commons License 2011.05.20 0 0 95

Nem, egyáltalán nem erről van szó, nem a Hitgyülit vagy a szcit akarja támadni bárki, hanem a különböző olyan "egyház"-akat, amikről kb. nem is hallottál, és az egyetlen tevékenységük, hogy árulnak valami terméket, amire ráírják, hogy ez "szent". Van ilyenből többtucatnyi. Ezek tipikusan kicsi, évente pármillió, vagy annál is kisebb pénzügyi forgalmú szervezetek, amikről szó van.

(Véleményem szerint az építőiparban legalább száz olyan vállalkozás van, amelyik nyíltabban, és többet csal adót, mint ezek összeadva, így egy kicsit túl van lihegve a probléma).

Btw. a Vatikán Magyarországon nincs bejegyezve egyházként, úgyhogy az említése a témában irreleváns.

Előzmény: morczogó (94)
morczogó Creative Commons License 2011.05.20 0 0 94

Te viszont sajnos nyilvánvalóan nem vagy tisztában azzal, hogy Magyarországon egyáltalán nem működik olyan "magukat egyházként bejegyeztető kereskedelmi vállalkozások", amelyekre e törvény alkalmazható. Mi több, meghatározodnak legfeljebb a szcientológusok felelhetnénenek meg. Még a Hit Gyülekezete sem, mert bármilyen fura is lehet a vallásgyakorlatuk, az mégis csak vallásgyakorlat. Vagyonuk és társadalmi befolyásolási szándékuk össze sem vethető mondjuk a Vatikánnal. Igaz, ez utóbbit is sokan úgy határozzák meg, mint magát egyházként bejegyeztető kereskedelmi vállalkozás.

Előzmény: Fradista Utazó (8)
Fradista Utazó Creative Commons License 2011.05.20 0 0 92

Félreérted, azonnal is nejegyezhető egyházként. A "történelmi" egyház annyit jelent, hogy nem kell adót fizetni, ill. kap normatív költségvetési támogatást. Azaz a dolog vallási-hitéleti élét tekintve az egésznek nincs jelentősége!

Előzmény: Két Diplomás Bozgor (85)
Fradista Utazó Creative Commons License 2011.05.20 0 0 91

Nyilván lehet arról beszélni, hogy jó vagy nem jó dolog a cölibátus - de ez a valfilbe való, nem ide. Ami idevaléó belőle az ennyi: a papok sosem birtokolták az egyházi vagyont sajátjukként, tehát az egyházi vagyon akkor sem volna örökölhető (és így nem is osztódhatna), ha a papoknak lehetne családjuk.

Mellesleg a görögkatolikusoknál (akik ugyanolyan katolikusok ám!) lehet a papoknak családjuk - ott nincs gond a vagyonnal? ;-))

Ami ide tartozik, ebbe a topicba: az állami támogatás legfeljebb csekély mértékben válik az egyházi személyek magánvagyonává (ha valakinek a fizetése több, mint amennyiből megél egy hónapban, akkor valamennyit félre tud ugye rakni, de ez nyilván nem óriási vagyon), tehát itt, ebből a szempontból a cölibátusnak jelentősége nincs. Sőt, még spórol is, mert az egymagában élő katolikus pap nyilván olcsóbban kijön, mintha még családot is el kellene tartania.

Előzmény: Barisnya (69)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.20 0 0 90

Azt kérdezted mit kinálok helyette.

Nem kinálok semmit. Vagyis nem kinálok mohamedán vallás, se budhistát, se ufőhivőt, de még ateistát se.

Szabad választás, érted mi az?

Előzmény: Törölt nick (88)
Wágner úr Creative Commons License 2011.05.20 0 0 89

.... mijazhogy bármelyikhez! Az összeshez, kérem szépen...., mer'hogy mitet lehet aztat tudni, hátha valamelyik megharax és akkor nem adnak Söröt...

Előzmény: Hanyasvagy? (48)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.20 0 0 87

Egyházastól.... (bocs)

Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.20 0 0 86

Karcsikának, a többi kereszténynek ez nem lehet alternatíva, hiszen abban benne van annak a lehetősége is, hogy esetleg valaki nem őket választja. Amíg nem szállnak le egyházastol arról a képzelt magaslóról, amire felültették magukat - csak arra nem jöttem még rá, milyen alapon tették meg mindezt - addig nem értik a "szabad választás" gondolatát. Addig ez max annyit jelent számukra, hogy szabadon választod őket, az ő vallásukat, más lehetőség eszedbe sem jut.... 

Előzmény: Maccskacico (84)
Két Diplomás Bozgor Creative Commons License 2011.05.20 0 0 85

Történelmi egyházak: nem lesz 25 ezres limit... -- a tervek szerint "a jövőben az egyházi bejegyzés alapvető feltétele lesz, hogy az egyház elsődlegesen vallási tevékenységet végezzen, legalább húsz éve működjön Magyarországon (...)

Kissé zavaros fogalmazás, remélem a törvény egyértelműbb lesz.

Azt hogy történelmi egyháznál 20 év a limit, azt megértem, bár hogy mért van szükség ilyen megkülönböztetésre, azt nem.

Viszont jó lenne tisztázni, hogy a nem történelmi egyházak milyen feltételekkel jegyezhetők be, mert a fenti szövegben keverednek a fogalmak.

Más, hogy egy egyház 20 éve működjön (hivatalosan) ahhoz előbb be kell jegyezni. Márpedig azt nem lehet csak 20 évvel a bejegyzés után. Itt valami zűr van. Vagy egy legalább 20 éve működő civil egyesület átalakulhat egyházza, de új szervezet nem alakulhat egyházzá?  Egyébként sem tudom elfogadni, hogy egy új egyház mért ne alakulhatna meg akkor amikor akar.

Maccskacico Creative Commons License 2011.05.20 0 0 84

szabad választás? 

vagy az nem jó alternativa?

Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.20 0 0 82

"Pedig tartozhatnának bármelyik egyházhoz, de ők inkább a felforgatást, a vallások üldözését és kigúnyolását tartják feladatuknak."

Jó nagy hazugságot írtál, de értelek, valahogy meg kell magadnak is magyarázni - no meg másoknak is - mennyivel jobb és felsőrendűbb dolog erkölcsileg is vallásosnak lenni.

Nézzük a tényeket állításoddal szemben.... Az ateisták - kevés marhától eltekintve - nem üldöznek egyetlen vallást sem és vallásost sem (üldözőidet más vallások képviselői közt keresd, hisz köztudott dolog, hogy általában a különböző vallások képviselői nem szoktak békében megférni egymással, a legnagyobb konfliktusok mindig ebből adódtak). Igyekeznek tiszteletben tartani a vallásosakat, cserébe annyit kérnek tőlük, hogy ők is tartsák tiszteletben az ő vallástalanságukat és ne akarják úton útfélen megtéríteni őket (!!). Ne tolják az értékrendjüket az ateisták képébe és amikor maguknak vallás- és világnézeti szabadságot követelnek tegyék azt úgy, hogy közben gondoljanak arra, ugyan ezeket a jogokat meg kell nekik is adniuk majd azoknak, akik nem az ő világnézetük szerint élik mindennnapjaikat. Mit gondolsz, menni fog? Javaslom, hogy végre állj egy tükör elé és kérdezd meg magadtól újra ugyan ezt. Az a lényeg, magadnak mit válaszolsz rá, hogy nekem mit mondasz, az lényegtelen. Ha nem megterhelő, gondold végig, kik azok, akik egy képzelt erkölcsi magaslesről ekéznek minket ateistákat és állítanak be úgy, mintha minden bajok forrásait bennünk kellene keresni. Ha mondana neked valamit vallásod szeretetről és megbocsájtásról mondott tanítása, ilyen és ehhez hasonló mondatokat nem írnál le. 

Maccskacico Creative Commons License 2011.05.20 0 0 81

Te itt valami ellen kampányolsz, és nem valami mellet.

Nos igen. Jó a meglátás. A vallás erőszakos nyomulása, az élet minden területére való befurakodása ellene "kampányolok", bár én inkább úgy fogalmaznám, hogy emelek szót.

Az ateizmus mellett nem kapányolnék, mert az azt jelentené, hogy nem tartom tiszteletben mások jogát ahhoz, hogy önmaguk döntsék el, melyik világnézet kedves nekik. 

Ezért nincs ateista egyház. 

De talán lassan szükség lesz rá, védekezésül.

Előzmény: tekipna (77)
Két Diplomás Bozgor Creative Commons License 2011.05.20 0 0 80

Mert pl. a görögkatolikusok,

Legjobb tudomásom szerint a GK papok nem nősülhetnek, de lehetnek házasok. De ha te jobban tudod ....

Előzmény: Barisnya (69)
Két Diplomás Bozgor Creative Commons License 2011.05.20 0 0 79

Egy egyházban is van SZÓLÁSSZABADSÁG :)))

Újabban még máglyára sem küldik aki bátran hangoztatja eltérő véleményét, legfeljebb kitagadják, vagy eltiltják a papi tevékenységtől.

Előzmény: ezüstszalag (73)
Két Diplomás Bozgor Creative Commons License 2011.05.20 0 0 78

A házasság tilalma meg (ha jól tudom) csak a katolikusoknál él

Ott is csak kb. ezer éve. Gergely pápa tiltotta meg a legalacsonyabb szerpepi fokozat kivételével a házasságot. Majd később általánossá vált.

Előzmény: Uezbeck (65)
tekipna Creative Commons License 2011.05.20 0 0 77

Te itt valami ellen kampányolsz, és nem valami mellet.

Előzmény: Maccskacico (75)
Két Diplomás Bozgor Creative Commons License 2011.05.20 0 0 76

Pedig tartozhatnának bármelyik egyházhoz, de ők inkább a felforgatást, a vallások üldözését és kigúnyolását tartják feladatuknak.

Ezt a sportot gyakran gyakorolták az egyházak is. Üldözték a vallást (Például rengeteg albigenst küldtek máglyára, férfit, nőt, gyereket), de üldözék a mohamedánokat, zsidókat, stb. Katolikusok a protenstánsokat és fordítva, sőt gyakran a protenstánsok egymást is árnyalatnyi különbségekért.

Maccskacico Creative Commons License 2011.05.20 0 0 75

Kicsit bátor. Úgy beszélsz a vallásról meg a híveikről, mint valami fertőzésről.

Ezt miből szűrted le? 

Előzmény: Rettegett_Mano (71)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.20 0 0 74

De még sosem látttam ilyet, hogy mondjuk: Ateista Közösségmentő Egyesület. (Ettől még lehet, csak én nem látttam..) 

Azért nem láttál, mert nincs is. 

Viszont kellene, mert lassan az ateisták kiszorulnak mindenhonnan.  

Előzmény: Barisnya (64)
ezüstszalag Creative Commons License 2011.05.20 0 0 73

Egy egyházban is van SZÓLÁSSZABADSÁG :)))

Előzmény: Szüfra Zsett (70)
Rettegett_Mano Creative Commons License 2011.05.20 0 0 71

Kicsit bátor. Úgy beszélsz a vallásról meg a híveikről, mint valami fertőzésről.

Előzmény: Maccskacico (47)
Szüfra Zsett Creative Commons License 2011.05.20 0 0 70

Ha nem tetszik a "rendszer", miért nem választasz másik közösséget, miért ott bomlasztasz? Vagy miért nem építesz újat, a saját szájad íze szerintit?

Előzmény: ezüstszalag (61)
Barisnya Creative Commons License 2011.05.20 0 0 69

Tudniillik sem Jézus, sem a Szentírás nem tiltotta a házasságot. Pál apostol valami ilyesmit írt. Én ugyan nem élek házasságban, de nektek nem kell megtartoztatnotok magatokat: inkább házasságban éljetek, mintsem tűzben égjetek! Ezt csak később találta ki a róm. kat. egyház. Mert pl. a görögkatolikusok, ortodoxok, stb nősülhetnek. Hiszen Isten pont azért teremtett emberpárt, hogy szaporodjatok és sokasodjatok! Csak van egy  egyház, amely Isten iránt elkötelezettnek tartja magát, de nem fogadja el az isteni parancsolatot, és ezért amely tiltja a nősülést... (na ja, ne oszoljon sokfelé a vagyon..)

Előzmény: ezüstszalag (66)
ezüstszalag Creative Commons License 2011.05.20 0 0 68

Sajnos mindenféle Lapitvány sokat költ ÖNMAGÁRA !

Nézd meg ha a Hold tuloldalán földrengés és nyomor...a magyar szeretetszolgálatok mennek mint az őrült pénz nem számit :)))

Miközben  számtalan nyormortanya  és tennivaló van ITTHON IS !

Előzmény: Barisnya (64)
ezüstszalag Creative Commons License 2011.05.20 0 0 67

Nemkedves Önjelölt Moderátor !

Az egyház ÖNMAGA képezi papjait lásd PAPNEVELŐ INTÉZET. Ez nem a magyar oktatáspolitik része hanem egyházon belüliség.

Ehhez az Erőforgácsolási Minisztériumnak nincs közze.

Előzmény: Uezbeck (65)
ezüstszalag Creative Commons License 2011.05.20 0 0 66

Az első pápa Péter apostol a HÁZASEMBER volt !

Uezbeck Creative Commons License 2011.05.20 0 0 65

A papképzés az már inkább az oktatáshoz tartozik szerintem. Diplomás munkanélküli is van bőven, mert a tucatszakmákra jelentkeznek a nebulók... De ez itt szerintem OFF....

A házasság tilalma meg (ha jól tudom) csak a katolikusoknál él, a rabbi, az imám meg a brahmana lehet házas:)

Előzmény: ezüstszalag (63)
Barisnya Creative Commons License 2011.05.20 0 0 64

És tessék mondani, ilyen közösségek hol vannak? Mert  én se sajnálok pénzt semmilyen alapítványtól, egyesülettől, amely közhaszon érdekében tevékenykedik. (legfeljebb csak azt, hogy túl sok ilyen van az állampolgárok 1%-ához képest..) De még sosem látt

tam ilyet, hogy mondjuk: Ateista Közösségmentő Egyesület. (Ettől még lehet, csak én nem látttam..) 

Előzmény: Maccskacico (47)
ezüstszalag Creative Commons License 2011.05.20 0 0 63

Hive vagyok hogy egy szervezet rezsijét leginkább azok fizessék akik igénylik !

Mert a közpénz PAZARLÁSHOZ vezet !

A katolikus papképzés még ha diplomásként kezded is el 6 azaz H A T év.

RETTENETESEN sok,eszetlen és persze hogy pénzszórás.

És aztán a HÁZASSÁG tilalma is :))) Persze hogy brutális a paphiány.

Előzmény: Uezbeck (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!