Én csak téged látlak röhögni, téged, aki nem tud írni. Lehet, csak egy 12 éves unatkozó kisiskolással vitázunk, ezért nem olvas, nem reagál csak hajtja a magáét vég nélkül.
Tudod a környezetünkben ki szokott a leg ellenségesebb (ez milyen jé is) lenni velünk szemben? Azok, akik maguk is közénk akartak tartozni, de nem jött össze orvosi, vagy értelmi probléma miatt (irigykedik, mint te).
Arról, hogy egy nővér nem keres jól, nem mi tehetünk, sem a te keresetedről, sem máséról, ha a nép nem tesz érte, nem is fogja ajándékba megkapni, ezt értsd meg végre! Mi tettünk, és ezért van. Ne elirigyeld, nézd meg a fejlettebb államokat hol tartanak, és mivel érték el (összetartás-magadtól nem jöttél volna rá, ezért segítettem). Ha ma kiállnál értünk, holnap mi kiállnánk érted, majd talán az unokád eljut idáig, de ahhoz az kell, hogy ne te neveld fel a fiad, aki ugyanezt a buta hozzáállást fogja tovább örökíteni, mint a tiéd.
Tegyetek már különbséget a Mozdonyvezető, ill. kalauz korkedvezménye, meg a rendőr -, irodista is-, meg a Tűzoltó -, irodista is -, meg a honvédségi alkalmazott -,irodista is -, KORENGEDMÉNYE között !!!!!!!!!!!!!!!
Budai nem nyomul az ügyben? Ez kibaszott nagy hiba volt. Személyszállításból sehol sem él meg egy vasút. Ez minősíthetetlen nagy gazemberség volt. Erre kreálnék a Fidesz helyében egy törvényt, ami életfogytiglannal büntet. A f.sz ki van már, hogy a hatalom semmilyen vagyonra nem képes, nem hajlandó vigyázni.
Ami a lényeg: te nem egy magáncég dolgozója vagy, hanem egy állami cégé, a közösből fizetik a korkedvezményes nyugdíjadat. A téma szempontjából lényegtelen technikai részlet, amit most bedobtál.
Ami a lényeg: nincs teljes mértékben igazad.
1. nem csak állami cégnél dolgozó mozdonyvezetők vannak, immár jónéhány éve.
2. legutóbb azt olvastam, hogy a MÁV-Trakció (mert a nagy MÁV már nem létezik abban az értelemben) a nem állami cégektől befolyó bevételeiből simán finanszírozni tudja a személyzeti költségeit, bár az tény, hogy a bevételek nagyobb része közvetve az államtól származik. Tudomásom szerint közvetlen, címzett költségvetési pénzt nem is kap/kaphat az uniós szabályozás szerint.
Nekem mindegy,de te allitottad .Elolvasod te azt,kulonben nem ugranal mindenre.Engem meg nem erdekel hogy kit hanyszor rugtak ki innen es milyen uj nev alatt jott vissza,nem kovetem.
Mint mozdonyvezető,a MÁV Trakció munkavállalója vagyok.A cégem piaci alapon működik,tudomásom szerint költségvetésből pénzt nem kap.Amennyiben másképp van,mint ahogy leírtam,kérem a cáfolatot a fórumra írni.
Egy apróság: részben adóforint, mert magánvasútnak, és külföldnek is dolgozunk, a magyar megrendelés mint személyszállítás (MÁV-START-na ez a veszteséges nem mi) azért az, mert a nagyszüleid ingyen utaznak, a sulis gyereked (ha van) kedvezménnyel. Mi attól még elvégezzük a munkánkat, bocs, hogy fizetésért.
Ne küzdj vele, irigy, ez a baja. Így vettek el ebben az országban mindent mindenkitől, nem azért küzd, hogy neki jobb legyen, hanem azért, hogy nekünk rosszabb. A nevető harmadik meg csak röhög rajtunk. Így tovább magyarország, az m kicsi.
Mozdonyvezető vagyok,olvasom a hozzászólásokat a kezdetektől.Jogos lenne a felháborodás,abban az esetben,ha a korkedvezményünk ajándék lenne az állam részéről,csakhogy nem így van.Utánunk a munkáltató minden hónapban befizeti a KORKEDVEZMÉNYES NYUGDÍJJÁRULÉKOT !!!!! ami az én esetemben meghaladja a havi 40 ezer forintot,amely összeg fel van tüntetve a mindenkori bérfizetési jegyzékemen.
Tehát nekünk ELŐRE ki van fizetve a korkedvezményre jutó nyugdíjjárulék.