Mint ismeretes Pintér Sándor belügyminiszter az 55 év alatti nyugdíjas fegyvereseket újra a munka világában szeretné látni. A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy ez a gyakorlatban hogy is történhet? Pl. az illető kap egy levelet, hogy sok szeretettel várják régi munkahelyén a BRFK-án? Vagy az illetékes orvosi bizottság javasol számára valamilyen munkahelyet valahol az államigazgatásban?
Vajon ezek az erőszakkal munkába kényszerített emberek mindenki megelégedésére lelkesen dolgozni kezdenek?
Egyáltalán van ennek bármi értelme? Jogszerűen ez megtehető?
Baráti körömben többeket érint ez a kérdés és a legvadabb pletykákat hallom a témáról!
Várom véleményeteket!
Erre már tényleg nem tudok válaszolni. Ez itten kérem Magyarország a vadkeleten! Ez van! Én sem hittem és előző hsz.-eimből láthatod, hogy a melósokkal is hogy kib.sztak drága elitjeink.
Persze, mert demagóg vagyok. Csak az a nagy büdös helyzet, hogy a jobb oldali MSZP meg a jobb oldali Fidesz is a munkásembert szopatja. Csak egyszer adná az ég, hogy valahogy beosztanának a csoportomba egy ilyen munkahelyet sohasem látott bársonyszékkoptatót!
Azért megkockáztatom. Mi a bánatos lóf.szt fogok én 65 évesen csinálni az acélműben? Jövőbe látó politikusok (ezt az MSZP intézte így) ehhez szóljatok valamit! Majd előtte leszázalékoltok, azt élhetek valami nyomorultul szar nyugdíjból? Állandóan lobog az a kibaszott halálzászló az acélmű épületen. Ne gondolja senki, hogy koros emberekért.
Hát ahhoz tényleg megszállotnak vagy hülyének kell lenni, aki ilyen körülmények között járőrszolgálatot vállal. (Egyébként ezt Moldova írta a vasutasokról. De a zsrukról is van egy jó könyve, figyelmetekbe ajánlom!)
Van egy olyan, hogy ügyeleti szolgálat. Őket be lehetne osztani ilyenbe. Aki volt katona, tudja mi az az ÜTI vag a sornál a belszolgálat. Hasonló van a rendőrségen is.
Igen költségtérítésből fedezni a család összes kiadását, az összeharácsolt politikai állásokból meg autó, luxus utazás, új lakások stb. Igen, ez életpálya.
Nincs is jobb és szebb annál, mint amikor ötvenhat éves visszeres lábú, magas vérnyomással és gyomorfekéllyel küzdő rendőrök üldöznek egy bankrablót, lehetőleg gyalog, mert ugye benzinpénz az nincsen. Nem beszélve a hatvanas tűzoltóról, aki habozás nélkül veti be magát a lángok közé, hogy kimentse a kimentendőket.
Így van ez az egész világon, mint tudjuk."
És kihagytál még pár szakmát .
Pl. képzeld el,hogy egy 65 éves doki operálja az agyadat ....
Szerintem akik már nyugdíjban vannak, azokat békén kell hagyni. Akik még aktívak, ott kell másképp csinálni. Pl. az "íróasztalos" rendőrnek ugyan ne járjon már korkedvezmény. Munkakörönként és "tengelyen eltöltött évenként" kell a korkedvezményt megállapítani. Aztán meg, ha egy kis lehetőséget látnak, akkor bizony a járőrszolgálatot kellene fizetésileg jobban megbecsülni. Minden kedvezményt nem szabad megvonni a rendőröktől, mert akkor a kutya se megy ilyen szolgálatba.
Aztán ne csodálkozzon ps ha ha a "következő forradalomnál" nem lesz az a nagy rendőri ügybuzgalom a megfélemlítésre. Ki az a hülye aki 60 éves koráig a csürhe kergetésével akarja tölteni az idejét. A rendőrök 90!%-a csak azért ment rendőrnek, hogy 40 évesen elhúzhasson nyögdíjba. És azért volt bármire bevethető, mert nem akarta elveszteni ezt a lehetőséget.
Menj már a francba, én még életemben nem láttam szaladni rendőrt,ill. utoljára Will Smith-t, kukoricát kapálni ötször strapásabb, arra mégnincs nyugdíjkedvezmény.