Keresés

Részletes keresés

SchiSa Creative Commons License 2011.03.20 0 0 594

érdekes a upc esetében tudod, hogy törvényt sért! akkor ez nem?

Előzmény: Törölt nick (591)
DayvanCowboy Creative Commons License 2011.03.20 0 0 592

"Az analóg jel kis mértékű torzulása esetén, amely mindig létező jelenség, nem veszel észre semmit, a digitálisnál pedig már el is van baxva a felhasználói élmény egy-egy meccs vagy film nézése közben, ahol ugye, mondhatni minden képkocka számit."

Mivel a UPC-nek KÁBELTELEVÍZIÓS szolgáltatása van, így az DVB-C rendszertechnika. Ott a zajok rárakódása jóval minimálisabb, mint DVB-T, illetve DVB-S esetben (itt adó és vevő oldalon alkalmaznak konvolúciós kódolást-dekódolást). A DVB-C esetében minimális a zaj, ezért ott nincs szükség  konvolúcióra, ergo az általad leírt Cliff effektus ott kevésbé játszik.

"A digitális jelek multiplexálásánál, tömöritésénél nagyságrendekkel több hiba keletkezik a jelfolyamban mint az analóg adásnál, amit eleve nem is tömöritenek, mert, hogy azt nem lehet."

Nem hiszem, hogy DCT vagy mozgásbecslés kompenzáció vagy a videopuffer akkorát hibázna adó oldalon, hogy az annyira zavaró lenne. A jelfolyamban ami hiba lehet, hogy kisugárzás után rakódik rá valami zaj, ami hatással van a PES-re, és visszaállítás után lehet glitch, DE ez nem adó oldali probléma. Ezt a zavart még jobban észreveszed analógnál.

Azt nem vitatom, hogy veszteséges tömörítést alkalmaz, de ebből te nem érzel semmit, mert a minőség még így is jobb, mint az analóg.

Lehet vitatkozni azon, hogy kinek melyik technológia jön be. A világ jelenleg a digitális átállás irányába halad, és ez nem a UPC hibája. Ha egy kábeltévé szolgáltató úgy dönt, hogy analógról digitálisra ülteti az adott csatornát, akkor jogosan magyarázza ezzel. Szerintem ha a CN, vagy Disney csatorna került volna át, most nem menne ez a hőbörgés.

Előzmény: Törölt nick (574)
SchiSa Creative Commons License 2011.03.20 0 0 589

és akkor egy konkrét kérdés: a jelenlegi kábelszolgáltatóm semmilyen csomagban nem továbbítja a filmmúzeum adását. törvényt sért? igen, vagy nem?

Előzmény: Törölt nick (585)
SchiSa Creative Commons License 2011.03.20 0 0 588

erre gondolsz??

Az AH az „egyenlő elbánás” kötelezettség alapján a jövőben nem tehet különbséget a megrendelők között – ha azt lényeges műszaki, illetve gazdasági feltételek nem indokolják – az általa nyújtott országos földfelszíni analóg rádió- és televízió műsorszórás szolgáltatás esetében.

Előzmény: Törölt nick (585)
SchiSa Creative Commons License 2011.03.20 0 0 583

és ezzel mit akarsz bizonyítani??

Előzmény: Törölt nick (581)
DayvanCowboy Creative Commons License 2011.03.20 0 0 580

1, Ne keverd a közszolgálati csatornákat a kereskedelmi csatornákkal. Kicsit más a szisztéma.

2, AZ Echo nem közszolgálati csatorna.

3, Alacsony a nézettsége, ezért rakták át. Üzleti stratégia.

4, A műsorkészítő továbbra sem fizet a kábelszolgáltatónak, hogy a műsorát terjesszék, hanem bizonyos áron kínálja, hogy azt a kábelszolgáltató megvegye tőle (megérje átvenni azon az áron). Ha fizet érte a műsorkészítő, akkor az eléggé leírja a minőséget.

Bírom amikor valaki úgy hivatkozik paragrafusokra, hogy el sem olvassa mi van benne.

Amit te beidéztél az ugyanaz:

"Szigorúan szerzői jogi értelemben a szóban forgó jogdíjat a felhasználónak, azaz a műsorelosztónak kell megfizetnie"

Magyarul a UPC fizet jogdíjat a készítőnek (ECHO, vagy annak kiadójának).

"ha a média törvény ingyenesen kötelezővé teszi a közszolgálati műsorok átvitelét" 

Az ECHO mióta közszolgálati csatorna? 

Előzmény: Törölt nick (572)
SchiSa Creative Commons License 2011.03.20 0 0 579

Nem az al Jazeera vagy az ECHO, harmadik, negyedik kötelező, hanem a műsortovábbitó önös szelekciója TILOS!

itt pici ellentmondást érzek. ugyanis a fenti kijelentésed alapján nem kötelező a műsorok továbbítása, viszont tilos szelektálnia, hogy mit továbbít, és mit nem. hogy is van ez?

Előzmény: Törölt nick (526)
takacsi Creative Commons License 2011.03.20 0 0 577

Te értesz hozzá.

Balliberális ujjongók meg nem.Magam meg a politikai, emberi jogi oldaláról tudom csak megközelíteni a kérdést.

Meg társadalompolitikai állatorvosi lovától.

Előzmény: Törölt nick (572)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.20 0 0 575

Ebben a csodaszép levélben csak az a sz.r, hogy éppen az ellenkezője igaz annak amit állit.

Vagyis mégsem adja sehol?

Előzmény: Törölt nick (574)
Traubi Creative Commons License 2011.03.19 0 0 571

A szokásos marketingsüketelés.

A már évek óta tartó fokozatos digitális átállás során egyre csökkentenünk kell a továbbított analóg tévécsatornák számát, azért, hogy a digitális szolgáltatásban rendkívül változatos és bőséges csatornakínálatot és újszerű kiegészítő szolgáltatásokat is tudjunk biztosítani, melyekre egyre nagyobb igény mutatkozik az előfizetők részéről.

Ez erős csúsztatás, gyanítom, hogy ez a "nagy igény" nem más, mint az upc részéről boldog-boldogtalannak nyomott kommunikáció, miközben az átlagos felhasználó sem tő sem bővített mondatban nem tudná elmondani, hogy mi az analóg és mi a digitális egy kábelszolgáltatásban.

Előzmény: Törölt nick (570)
takacsi Creative Commons License 2011.03.19 0 0 568

Ha nem haragszol, akkor elmondom, hogy nem illő a stílusod a topic-hoz.

Ha nem vetted volna észre, itt elég visszafogott stílus dívik.

Még mindig megvan az összes hozzászólás a topic-ban, nem kellett törölni egyet sem.

Előzmény: hócipő (566)
hócipő Creative Commons License 2011.03.19 0 0 567

Nem kell visszaolvasnom...

két napja a hozzászólásaidon röhögök, csak már kicsit unalmas a végtelenített magnószalagod.... tudod az olyan  szalag, amit anno a '60-as években használtak a  beat zenekarok a visszhangosításhoz... (mambó magnóval)

Előzmény: takacsi (563)
DayvanCowboy Creative Commons License 2011.03.19 0 0 565

"A műsorszolgáltató fizet a műsortovábbitásért."

A kábeltévészolgáltatónak bevétele a lakossági ügyfelektől van. A kertévének meg a jogdíjból meg a reklámból. Ha az ECHO szerződésben vállalta, hogy fizet a UPC-nek, az minőségileg degradálja az echot. Lehet így egyeznek meg a felek, de az sokat elárul a minőségről...

Előzmény: Törölt nick (547)
takacsi Creative Commons License 2011.03.19 0 0 563

Olvass vissza.

Megtalálod.

Előzmény: hócipő (560)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.03.19 0 0 562

vagy ki kell őket fizetni....

Előzmény: Törölt nick (542)
takacsi Creative Commons License 2011.03.19 0 0 561

Ismét az olvasol, de nem érted mit.

Igen én írtam, hogy:

"Ideje lenne talán fegyelmezni komolyabban a UPC-t a meglévő törvények, szabályok eszközeivel, ha nem szektorsemleges, beavatkozik a magyar belpolitikába."

Te kérted, hogy:

"Idéznéd a konkrét törvényeket, amik alapján "fegyelmezni" szeretnél?"

Válaszoltam:

"Nem. Mert a "fegyelmezés" nem az én dolgom. Arra van a Hatóság.

Fordulj hozzájuk."

Gondoltam megérted ennyiből is.

De akkor kiegészítem: a konkrét törvényekért, amik alapján fegyelmezni lehet a sajtószabadság sértőit, meg más szabályok sértőit.

Fordulj a Hatósághoz, ha érdekelnek.

Javaslom, hogy egy ehhez hasonló kérdést tegyél fel neki:

milyen törvényeket, szabálypontokat sértett a UPC és ezért milyen következményekkel számolhat?

Előzmény: Törölt nick (557)
hócipő Creative Commons License 2011.03.19 0 0 560

Az elvi és politikai kérdéstől függetlenül fafejű vagy...

Hol a monopólium??? Van lavóros tv a jupicin kívül még minimum 2, de inkább 3, meg van iptv, meg van szobaantenna:-)

Előzmény: takacsi (558)
DayvanCowboy Creative Commons License 2011.03.19 0 0 559

Ha elveszti az előfizetők egy részét emiatt, akkor profittól esik el, és ez az ő baja. Nem érdeke.

Az Echo is megerősítette, hogy szerződés szerint megteheti, hogy a UPC felrakja drágább sávba a programot. Ergo nem támadható a szerződés. Sajtószabadságot meg még mindig nem sértett. Sajtószabadságot egy ilyen szolgáltató meg képtelen sérteni, mert nem törvényhozó szerv, amely kimondaná, hogy tilos az x nevű programot sugározni. Ha önkényesen így tenne, akkor az Echo azonnal szerződést bontana vele, és keresne másik szolgáltatót. Szerződésben van az Echoval, digitálisan sugározza. Ideje lenne megérteni, hogy mit jelent az üzleti stratégia, és mit a sajtószabadság.

Előzmény: takacsi (554)
takacsi Creative Commons License 2011.03.19 0 0 558

Néhányszor tisztáztam már itt a fafejemmel és a fafejűekkel, így most veled is, hogy engem nem érint.

1. nem UPC

2. digitális

Számomra elvi és politikai kérdés az, amit a monopolhelyzetben lévő (ezt is tisztáztam, hogy miért) UPC művelt.

Itt lehet olvasgatni felháborodott véleményeket a UPC-ről:

http://www.echotv.hu/videotar.html?v_id=7005&m_type=show_hsz

Előzmény: hócipő (556)
hócipő Creative Commons License 2011.03.19 0 0 556

Igyál már meg két felest... s a haza  ill az az agyad fényre derül, aztán eriggy be a jupicihez, válts csomagot oszt nézheted Széles marhaságait... vagy költözz más városba, pl. ide, s nézhetsz 4500 Ft-ért 105 digitális adást... (az echot is...)

Komolyan mondom idegesítően fafejű vagy...

Előzmény: takacsi (550)
takacsi Creative Commons License 2011.03.19 0 0 555

Nem.

Mert a "fegyelmezés" nem az én dolgom.

Arra van a Hatóság.

Fordulj hozzájuk.

Előzmény: Törölt nick (552)
takacsi Creative Commons License 2011.03.19 0 0 554

Én is azt írtam, hogy valószínűleg nem rasszista a UPC.

De egyre erősebb a gyanú, hogy politikai okokból (is) hoz döntéseket.

És ez hidd el, TILOS!

Elvesztheti piaci szegmensét....

Ha egy közéleti, politikai, gazdasági hírtelevíziót diszkriminál és nem egy Romantikát, vagy mesecsatornát, akkor sérti a sajtószabadságot.

És ez TILOS!

Előzmény: DayvanCowboy (553)
DayvanCowboy Creative Commons License 2011.03.19 0 0 553

Juj. A UPC-nek, T-Homenak, tökmindegyszolgáltatónak lényegtelen, hogy az ügyfél az magyar, cigány, keresztény, zsidó, néger, arab, kínai, libsi, komcsi, náci, konzervatív, jobbos, balos, anarchista, vagy krisnás.. lényeg: ÜGYFÉL, aki előfizet a szolgáltatásért. Nem tehet különbséget ügyfél és ügyfél között, de megválaszthatja, hogy melyik tartalmi szolgáltatóval köt szerződést. Ettől nem csordul a sajtószabadság. Látom még mindig nem vili, és érzelmi alapokon megy az "okosságok" írogatása.

Előzmény: takacsi (550)
takacsi Creative Commons License 2011.03.19 0 0 551

Hogy mik ki nem derülnek...:

"A UPC eleinte a HÍRTV-t sem akarta sugározni egy-egy városban, de a helyiek tüntetéseket szerveztek a helyi UPC székházak elé. Sikerült elérniük, hogy nézhessék kedvenc adójukat."

Eddig azzal érveltek balliberális társaink, hogy gazdasági kérdés az, ami a UPC-t motiválta - természetesen ettől még sérti a sajtószabadságot.

Lassan kiderül, hogy a UPC politikai okokból (is) cselekszik.

Mert az ismert, hogy Erdélyben is kivette az ECHO TV-t a palettájából, most itt a HÍR TV-t diszkrimináló lépése.

Ideje lenne talán fegyelmezni komolyabban a UPC-t a meglévő törvények, szabályok eszközeivel, ha nem szektorsemleges, beavatkozik a magyar belpolitikába.

Előzmény: Törölt nick (479)
takacsi Creative Commons License 2011.03.19 0 0 550

Bizonyára úgy gondolja - hogy teljesen érthetővé tegyem - cigányoknak nem szolgáltat a UPC és ez helyes.

De a UPC valószínűleg nem rasszista, csak sérti a sajtószabadságot.

És ezek szerint politizál.

Előzmény: Törölt nick (526)
DayvanCowboy Creative Commons License 2011.03.19 0 0 549

Az a te dolgod, hogy mire fizetsz elő, és mire nem, ettől függetlenül a UPC üzleti stratégia alapján variálhatja a programokat a csomagjaiban, ha szerződés valamely szerződtetett tartalom esetében a csomagban elhelyezési feltételekre nem tér ki. A Telekomnál is ugyanez a helyzet, meg a többi szolgáltatónál is. Innentől kezdve megint nem értem az Echo körüli őrületet.

Előzmény: Törölt nick (547)
takacsi Creative Commons License 2011.03.19 0 0 548

Na, ezt sem tudtam.

Akkor még érdekesebb a történtek politikai vonatkozása....

Ami én csak valószínűsítettem...

DayvanCowboy Creative Commons License 2011.03.19 0 0 546

Csak baloldalon lehetnek liberálisok?

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.19 0 0 545

Ezért van a távirányító, nincs semmi gond,  ne nézd, de szerintem ezzel az  erővel az atv-t is kilökhette volna. Hogy mégsem az atv-t? :-))))))))

Előzmény: belaba3333 (543)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.19 0 0 544

Én nyugodtan mondhatom, hogy ott kell hagyni a UPC-t, mert már rég megtettem. Jó a Digitv szolgáltatása és olcsóbb is.

Ugyanígy leléptem a matávtól is:-)))) (ez a lánykori neve) :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!