Horthy a nácik kiszolgálója vagy nemzetünk megmentője? Károlyi Mihály hazaáruló vagy demokrata? Trianon az égbekiáltó gaztett vagy az igazság pillanata? Kinek a szobrát döntsük le Magyarországon és kit öntsünk bronzba helyette? Miért értékeljük érzelmi alapon a történelmet? Miért gyűlöli magyar a magyart? A történelem politikai célú kiforgatása bűn, ami vissza is üthet...
a nyújorki magyar egy olyan pesti vagy vidéki magyar, aki kiutazott nyújorkba
ezért ha nyújorki magyarra mondták, attól még magyarra értették
de tök mindegy, hogy nyújorki vagy szegedi magyarról vagy nem magyarról beszélünk, az ilyen korlátolt vitaképességű embereket mint amilyen sajnos te is vagy, földrajzi vagy származási kérdésektől függetlenül a világon mindenhol kinevetik
Nézz körül, akár csak itt a PoliDilin. Mit nem értesz? Nálunk nemzeti sport a másik szivatása, a betartás, a "dögöljön meg a szomszéd tehene", a "szomszéd sírján zöldebb a fű" mentaliltás. Néha egyszerűen nem értem, hogy tudtunk fennmaradni, és egyre inkább azt hiszem, hogy nem magunknak köszönhetjük, hanem tatáérnak, töröknek, németnek, osztráknak, orosznak. A sok hülye hódító... Ha magunkra hagytak volna minket, már rég az avarokkal együtt emlégetnék a magyarokat, mint rég kihalt népet...
Mit vársz egy olyan néptől, amelyik azt hiszi, hogy az a mondás, miszerint "a magyar onnan ismerszik meg, hogy mögötted megy be a forgóajtón, és előtted jön ki", egy dícséret?
Külföldre szakadt ismerős mesélte, hogy a magyarok csak pofáztak, igérgettek, de soha sem segitettek. Minden hasznos segitséget (gyakorlatilag : információt, ami egy fillérbe sem kerül) a románoktól, szlovákoktól, lengyelektől kapott. Igen, még a román is segitette mig a magyar nem.
Ha külföldre akarsz menni, ez az első jótanács, amit a fórumokban találsz : Kerüld a magyarokat! Én ennek az okát szeretném megtudni.
No most figyu:) A magyarokkal nem fér össze a liberális gondolkodásmód, mentalitás! Pláne nem az olyan, amellyel tönkreteszik a gazdaságot!:( Láttad tegnap a TV-ben hogyan robbantották fel az egyik cukorgyárunkat? Márpedig az ország tönkretételének magasiskolája folyt a liberálisok uralkodása alatt:(
Te kit gyűlölsz? Mert én senkit. A mai politikánk is leginkább a szeretetre alapszik. Már van MÁÉRT, van Visegrádi négyek, van kettős állampolgárság.Erősödik az összetartozás érzése, ami ránk is fér az elmúlt 8 év után. 2004. december 5-én és előtte a kampányban tényleg érezni lehetett a gyűlöletet, de szerencsére ez már a múlté.