Keresés

Részletes keresés

nemezis 2 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 134

Persze.

Azok csak számok.

De azért nyugtass meg: ugye nem gondoltad, hogy hibátlanok lesznek?

Ugye nem gondoltad, hogy sokszor a talpnyalók kerülnek helyzetbe ismét?

Amíg a Fidesz HR-je nem változik, addig bizony sok-sok hiba fog még előfordulni. Vélt vagy valós elvárásoknak való megfelelés. Pozicionálás. Átgondolatlanság.

Viszont van egy másik trend. Nem tagadható, hogy Magyarország érdekeinek szem előtt tartásával alakultak ki a fő irányvonalak.

Van akinek ez sok, van akinek kevés.

Én meg remélem, hogy tartják ezt az irányt.

Előzmény: Törölt nick (133)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.21 0 0 133

Nem a számokkal van a gond (:-)

Előzmény: nemezis 2 (131)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.21 0 0 132

A szavazótábor csökkenésének további sajátossága - a Szonda Ipsos felmérése szerint -, hogy inkább a kisvárosokban, falvakban jelentkezik, mint az ország nagyobb lélekszámú településein.

Ez ám a igazi meglepetés! Míg a távlatos nagyvárosi europeér értelmiség még mindig a fideszposványban dagonyázik a húslevesillatú belvárosi kávéházak szeparéiban, az általuk oly sokszor lemucsaizott buta népiek már eszmélnek.

Innen is látszik, ki a magyar jövő igazi letéteményese! 

Előzmény: toloba (122)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 131

Nyihi.

Tegnap még csak 300 volt.

Micsoda tempó!

Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.21 0 0 130

Néhány hónap alatt 600.000 szavazót vesztett a Fidesz.

Bizony, ha a szende olyan szépségesen manipulatív megfogalmazásokat használ, amilyent, akkor a hozzád hasonló gyakorlatlan harcosok könnyen belefuthatnak a fentiekhez hasonló marhaságokba.

Ha nem tudatlanság, hanem a felépíteni kívánt sztori része, akkor nem szóltam.

Előzmény: uhuru1 (120)
JEFFREY Creative Commons License 2010.12.21 0 0 129

Ezt én is így gondolom, mivel azok akik csodavárásra alapoztak és valójában nem a programot nézték, csak a szokványos a többséghez szeretnék tartozni, biztosan lemorzsolodnak. De azt gondolom, hogy ez nem mostanában lesz, s mivel látható, hogy az idei törvénykezésben nagyon sok szinte minden réteget érintő pozitiv döntések születtek amelyek jövő tavaszra, de inkábböszre hozzák a mérhető változást. Gondolom, mikor beindúl a Széchenyi II, melynek következtében a vállakozások, beruházások kihatással lesznek a foglalkoztatásra, mely felpörgeti a belső fogyasztást, vagy a feszitett családi költségvetést fogja könnyiteni.

Ha csak ennyi történik már nagyon sokat léptünk előre.

Nekem az nem tettszik, hogy manipulálni akarják a közvélemény kutatások adatait egyes ügynökségek.

Pl. Sonda február óta mért fidesz eredményei: 57%, 58%, 61%, 62%, 62%, 61%, 62/, majd szep-okt kimaradt november 68% és most 62%. Erre leírják, hogy hatalmasat esett a fidesz támogatottsága. Igen az Ő novemberi adataihoz mérten, de ha a korrábbit nézzük semmi nem történt.

Na ezért nem hitelesek minden esetben ezek a mérések.

Gondolom, hogy a jobboldal még a következő négy évben is kormányozni fog, az hogy milyen lesz a támogatásuk azt nem lehet tudni. Lehet, hogy átrendeződik a politikai palletta, több párt lesz ami a baloldalon várható, és szükséges is szeríntem.

Előzmény: borkostolo2 (126)
uhuru1 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 128

És pont annyira kétharmad, mint a választásokon. Legföljebb még jobban közelít az ötven százalékhoz. A számok itt egyébként is csalnak, mert a pártok iránt elkötelezettek között ilyen az arány, nem a teljes lakosságban.:)))

Előzmény: borkostolo2 (126)
uhuru1 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 127

Felteszem a te világképedben azért számít degeneráltnak, mert más a véleménye mint neked. Rossz lehet így élned. Degeneráltakkal körülvéve.:)

Előzmény: Törölt nick (124)
borkostolo2 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 126

Bizony. Még mindig megvan a kétharmad, bármennyire sikongatnak az örömtől. Sőt.

Megjegyzem, senki nem gondolta, hogy mindig annyi lesz. Ezentúl, elég a sima többség is.

Előzmény: JEFFREY (125)
JEFFREY Creative Commons License 2010.12.20 0 0 125

Ha most vasárnap lenne a választások: A fidesz-KDNP  62%, MSZP 21%, Jobbik 10%, LMP 6%.

Ha lebontod választási eredményekre ez bizony még mindig 2/3.

Az is lemaradt azért, hogy a Sanda-Ipszos nem teljes lefedettséget mért, mert akkor 2.5% os eltérés lehet, hogy milyen írányban azt már nem fejtette ki.

Úgylátszik megint beindult a csusztatás a régi jól bevált modszerekkel a Mediánnál, meg a Sondánál, hogy az esetleges elbizonytalanotakkat megkavarják egy kissé. De hát ezért kapják a fizujukat.

Most olvastam, hogy az mszp.-n belül maxista-anarhista zöld tagozatot akarnak a fíatalok akik jelképe a vörös ember lesz.

Remélem a Sanda Ipszos a fiatalokra vonatkozó megjegyzése ide akarja terelni az ifjuságot, hiába a párt ökle majd lesúlyt, ha itt az ideje. Nehogy megint egy mozaikos, amöbás Zuschlágos alakulat jöjjön elő.

Máskülönben a választásokkor mindig magasabb  minden párt támogatottsága, a mozgozítás ídejében más. Az, hogy most az ellenzék kavar a médiája meg gözerővel beáll a sorban nem meglepő, az már jobban, hogy ilyen intenziv kormányellenes hangulatot keltve a kormány támogatotsága igazán nem változott, ezért probálkoznak ellenörizhetettlen belső számok magyarázatára kényszerült egy-két intézet kavarás céljából.

Előzmény: toloba (122)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.20 0 0 124

Egyes degenerált újságíróknak ennyi elég is: "Ereszkedésük a közvéleménykutatásokban ha nem is elégséges, de kellemes karácsonyi ajándék minden demokratának"

gréczy zsoltika persze.

Előzmény: Törölt nick (123)
toloba Creative Commons License 2010.12.20 0 0 122

Hajrá magyarok!!!!!

Novemberig 300 ezren távolodtak el a párttól, most pedig egyetlen hónap alatt ugyanennyien. A Fidesz mostani veszteségei főleg a fiatalok körében, a kvalifikáltabb társadalmi rétegekben nagymérvűek, az átlagos négy százalékkal szemben elérik a 10 százalékot. A szavazótábor csökkenésének további sajátossága - a Szonda Ipsos felmérése szerint -, hogy inkább a kisvárosokban, falvakban jelentkezik, mint az ország nagyobb lélekszámú településein.

A Fidesztől való távozás erősen összefügg a közhangulat romlásával. Azokban a rétegekben, ahol gyengült a kormánypárt, a múlt hónapban még kiegyensúlyozott vélemények voltak arról, hogy miként alakul az ország sorsa. Most a mérleg egyértelműen negatív, sőt a diplomások körében teljes a fordulat. Novemberben még 50 százalékuk gondolta úgy, hogy kedvező változások zajlanak és 37 százalék volt kritikus, most viszont 48 százalék negatívan minősít és csak 40 százalék értékeli úgy, hogy jó irányba mennek az ügyek.

Előzmény: uhuru1 (120)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.12.20 0 0 121

Itt az olvtárs az egyeduralkodóvá válásról írt. Addig nem szabad eljutni, ahogy az egyháznak sem.

Előzmény: Tafkó Birgut (118)
uhuru1 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 120

Néhány hónap alatt 600.000 szavazót vesztett a Fidesz. Nem csekélység. Közben a szocik nem nyertek, de nem is veszítettek. Ha most lennének választások az LMP ismét bekerülne, 2%-ról felerősítettek 5%-ra. A jobbik egyenletesen gyengült az utóbbi fél évben. Hajrá Magyarország!:))

Darwin Creative Commons License 2010.12.20 0 0 119

Szvsz. épp az anarchista az, aki károsan liberális: gyenge állam, magántulajdon, közre káros mértékben. Tehát az a szélsősége. Ami egyébként 2006-10 közt Magyarországot némileg jellemezte is.

Előzmény: Tafkó Birgut (118)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.12.20 0 0 118

"Ugyanolyan elbánásban kell részesíteni, mint a másik három

szélsőséges csoportot, mert ha egyeduralkodóvá válik,

ugyanolyan káros és barom rendszert tud kiépíteni,

és ugyanúgy rengeteg szenvedést és pusztítást okoz, mint azok."

Fentiek tökéletesen ráillenek a római katolikus egyházra. Tiltsuk be...?

Előzmény: feketekavics (104)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.12.20 0 0 117

Nem tudok hibátlant rajzolni, nem is az volt a célom, hogy téged megszóljalak, csak megjegyeztem az ábrán lelt hibát. És fogalmam sincs mi lehet a baloldalon.

Előzmény: feketekavics (115)
RágCsávó Creative Commons License 2010.12.20 0 0 116

http://nol.hu/belfold/20101220-mozgalmas_december__fidesz_le__ellenzek_fel

Elérte a Fideszt is a kormánypártok sorsa: az előző hónapokban enyhén fogyatkozott, most viszont jelentős mértékben csökkent táborának mérete.

A parlamenti választásokat követően további jelentős szavazói tömegeket sikerült maga mögé állítania – májusban, júniusban 3,3-3,4 millióan vallották magukat fideszesnek. Novemberig a párttól eltávolodott nagyjából 300 ezer választópolgár, ám most egyetlen hónap alatt távoztak még ugyanennyien.

feketekavics Creative Commons License 2010.12.17 0 0 115

Rajzolj hibátlant.

Valamit félreérthettem.

Vagy már nem emlékszem pontosan.

A politológus 4 szélsőségest emlegetett:

Fasiszta

Kommunista

Anarchista

Liberális

Ez a négy sarka egy olyan politikai síknak, ahol az erős államhatalom vs gyenge államhatalom az egyik irány.

De akkor mi a másik?

_FK

Előzmény: Vasgerinc (113)
borkostolo2 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 114

Sőt, nagyon nem azon.

Előzmény: Vasgerinc (113)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.12.17 0 0 113

Nem a rajz minőségéről beszéltem. Szerintem az anarchizmus nem a közösségi tulajdonon alapul.

Előzmény: feketekavics (112)
feketekavics Creative Commons License 2010.12.17 0 0 112

Én magam rajzoltam, ennyire vagyok képes.

Nem copy-paste, egy politológus a Kossuth rádióban beszélt erről, én meg lerajzoltam.

Rajzolj jobbat.

_FK

Előzmény: Vasgerinc (109)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.12.17 0 0 110

Szerintem ebben van egy kis költői túlzás. Miért volt 89-ben balliberális? Azt értem, hogy liberálisabb felfogású volt, de baloldali csak mostanában.

Előzmény: Törölt nick (105)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.12.17 0 0 109

Ez az ábra szerintem nem túl jó.

Előzmény: feketekavics (104)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.12.17 0 0 108

Hazugság és hazugság között is van különbség. Az egyik nem tartja be a választási ígéreteit, míg a másik az aktuális helyzetről fest torz képet (értsd totál ellenkezőjét) és emellett még torony iránt más tesz, mint amit a választások előtt ígért. Mindemellett még nagyon szarul is kormányoztak. Ha egy kormány jól kormányoz, és mellette hazudik, attól még rájuk fogok szavazni, ha szarul kormányoznak, akkor nekem mindegy, hogy hazudnak-e, nem fogok rájuk szavazni.

Előzmény: Törölt nick (74)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.12.17 0 0 107

Én nem írtam idő előtti leváltásról, csak arról, hogy nem lesz végig a 4 év alatt 2/3-os támogatottságuk.

Persze megy a riogatás, hogy mennyi tüntetés van és lesz, na de mivel ezekbe mindig beszáll az MSZP, mindegyiken csak pár százan, esetleg egy ezren vannak.

Előzmény: Priluki (68)
Powersystem4 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 106

Nyugtassátok csak magatokat. Hála Istennek egyre több ember csipája nyílik ki még pár hónap és ennyi sem lesz. A szocik megérdemlik ahol vannak de csak az ellenzék gyöngesége miatt ilyen erős a fütyi. De szép lassan saját magukat kiherélik és csak a fanatikusai és haszonlesőik szavazgatnak rájuk.

Előzmény: Én, a 0000 (93)
feketekavics Creative Commons License 2010.12.17 0 0 104

>>>A liberálisokat is be kell tiltani!

___

Ez így van.

Ugyanolyan elbánásban kell részesíteni, mint a másik három

szélsőséges csoportot, mert ha egyeduralkodóvá válik,

ugyanolyan káros és barom rendszert tud kiépíteni,

és ugyanúgy rengeteg szenvedést és pusztítást okoz, mint azok.

_FK

Előzmény: nagyanyo05 (52)
Pater Altenberg Creative Commons License 2010.12.16 0 0 103

Jelentkezz nálam az adatokkal február 20-án (nincs messze).

Előzmény: Törölt nick (101)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.12.16 0 0 102

Milyen az a releváns mérték????? :o)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!