Kármentő Alap számlaszáma
belföldi utalásnál: 11794022 - 22222222
külföldi utalásnál: IBAN HU28 11794022 - 22222222 - 00000000 Swift: OTPVHUHB
Segélyhívók:1749. 1752
Gyűjtsük össze azokat a lehetőségeket, amivel segíteni lehet a bajba jutottakon.
Kerüljenek ide a beszámolók is, mi történt a bajbajutottakért.
Nem szeretném ezt a topicot a felelősség keresésre, áthárításra, bármelyik oldal szidására és gúnyolására használni.
Sokan mondják, hogy negatív beállítottságú vagyok, de sajna a sejtéseim ált. beigazolódnak. Nem ismerem a falu korösszetételét, de az utóbbi megoldással az idősek egy része korából (sérüléseiből) adódóan elhalálozik. A fiatalabbakat meg a végeláthatalan pereskedés, bírósági eljárás miatt viszi el a szívinfarktus vagy az agyvérzés. Egyre fogynak majd a kárpótlandók. Nem gonoszságból mondtam, csak tapasztalatból. +ismerem a magyar jogrendet. A mostani fene nagy nekibuzdulásból fél év múlva semmi sem lesz, csak egy csomó szükségszálláson élő, munka- és kilátás nélküli kisember. Lesznek újabb árvizek, belvíz, aszály, muszály. Egy év múlva még az apró betűs hírekben sem fogod megtalálni. Szeretném ha nem nekem lenne igazam.
Nagyon nagyra becsülöm a helyszínre utazó önkénteseket!
Remélem, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a híradásokat: a gát az elmúlt éjszaka bekövetkezett további rongálódása miatt kiürítették a hatóságok Kolontárt és elképzelhető, hogy szükség lesz Devecser kiürítésére is, mert (a legrosszabb forgatókönyv szerint) fennáll a veszélye egy újabb iszaplavina érkezésének.
Tehát fontos, hogy indulás előtt tájékozódjanak az önkéntesek, nehogy a lezárt települések határairól kelljen visszafordulniuk...
A reménytelen helyzetbe került, szükséget szenvedő családoknak helyzetük megoldásáig, legalább fél évig bérelnének otthont, elsősorban a térségben. Külön erre a célra koordinációs irodát nyit a szervezet Ajkán, és várják méltányos áron bérelhető, jó állapotú lakások, valamint anyagi támogatások felajánlását.
flamewar-ban nem akarok részt venni (bár az indulatok bennem is dúlnak rendesen), csak egy kérdés, amit egy Belfastban dolgozó barátom intézett hozzám, hátha tud valaki ezügyben segíteni:
"Létezik olyan adománygyűjtő szervezet, amelyik Paypal-en, Moneybookers-en, Alertpay-en át fogad adományokat?"
Paypal-eset egyetlenegyet találtam, a http://csalan.hu/adomanygyujtes címen. utánanéztem, nem kamuszervezet (sajnos most már az emberi aljasság miatt erre is szükség van, lásd a Vöröskereszt nevében csaló gazemberek esetét. :S )
a kérés oka az, hogy a külföldről indított tranzakciónál túl sokat lehúznak a bankok az átutalt összegről, nem is beszélve az átváltásról, míg a Paypal egész barátságos árfolyamon vált GBP-ről, és más költség nincs.
szóval ha valaki esetleg tud információt a lehetőségekről, azt nagyon megköszönném. =======================================================
Százhalombattán is elindult a segítség nyújtás civil kezdeményezésre 2010.10.05-én. Szombaton 2010.10.09-én délután indul az első autó Ajka, Kolontáron és Devecser környékére! Várunk mindenféle segítséget!
ok, köszi.Holnap felhívom a plébániát, úgyis csak vasárnap tudok menni, addigra meg még az is elfogyhat, amiből most van bőven, szóval akkor marad a tel. Köszi!
Leginkább Satya-tól kérdezném: engem is az érdekelne leginkább, amit _heady_ is felvetett, de ahogy látom, nem jött még rá válasz: vasárnap néhány barátomat összeverbuválva elindulnánk korán innen pest mellől segíteni, amiben csak lehet, de nem tudom, hogy: 1, kinél érdeklődjünk afelől, hogy hol és mit segíthetünk? Vagy csak simán próbáljuk keresni Miklós atyát? (gondolom Ő is ingázik mindenfele). Esetleg egy telefonszám volna, akit hívni lehet, vagy emiatt ne aggódjak, leérünk, és adja magát? 2. olvastam lentebb, hogy ruhanemű nem kell. Tényleg nem? mi a legfontosabb, ami nagyon kellene, amit vihetnénk?
Tulajdonképpen igaz, amit írsz, de sajnos még nem tartunk ott. A másik pedig, hogy a kármentesítéshez kell a segítség, mert azt a cég emberei nem tudják elvégezni. A mexikói öbölben sem az olajtársaság emberei végezték az olaj összeszedését. (egyébként pedig a napokban hallottam, hogy a BP éppen tolja át a felelősséget az alvállalkozókra) Azt gondolom, a BP könnyen fizet, mert az olajbizniszen jól megszedte magát. Az alucég valószínűleg nincs olyan helyzetben. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne fizessen. (egyenlőre még a felelősséget sem ismerték el...)
Kedves Heady! Ilyen részleteket nem tudok. Hívd fel a plébániát, ott meg tudják mondani, miben kell segítség. Amiről tudok, hogy takarításhoz, az iszap összegyűjtéséhez keresnek embereket. satya
akinek a cége, munkahelye kapcsolatban áll a GLS-el (GLS Hungary, csomagszállító), az tudjon róla, hogy a cég ingyenesen szállítja ki az iszapkárosultaknak az adományt. ergo, ha XY munkahelyén ez a cég végzi a szállítást, akkor szerintem kérdezzen utána a főnökénél, mert a cég nevében feladhat kvázi magánadományt is.
Most beszeltem a helyi szervezokkel! Ruha nem kell!!! Nem tudjak hova tenni!! A kolontari bankszamlan egyenlore 200.000-ft azaz kettoszazezer forint van :( Nevetseges!!!
Tehat ha valaki adakozni akar ,a penz a legnagyobb ajandek!!"
Bakonyi család, Tolnai Lajos meg 3 milla "humanitárius" segélyt ad! Szégyen!
Jó lenne, ha követnék az MTA példát.
http://mta.hu/data/files/elnoki_level.pdf Pálinkás József levele az adományozóknak:
" Köszönet az adományozóknak.
"... Tájékoztatom, hogy az árvízkárosultak javára történt felajánlásokból eddig 85.360.885 Ft-ot utaltunk át a Borsod Megyei Közgyűlés árvízkárosultak megsegítésére nyitott alszámlájára..."
Az akadémikusok felajánlása az árvízkárosultakért
Az árvíz miatt nagy bajba jutott honfitársaik iránt szolidaritást érezve a Magyar Tudományos Akadémia vezetői felajánlják egyhavi akadémikusi tiszteletdíjukat az árvízkárosultak megsegítésére, és felhívással fordulnak akadémikustársaikhoz, hogy ők is ajánlják fel a bajba jutottak megsegítésre egy havi tiszteletdíjukat vagy annak egy részét.
Itt a csatlakozók névsora: http://mta.hu/cikkek/az-akademikusok-felajanlasa-az-arvizkarosultakert-122241/
Ez mind szép és jó, és persze segítsem, aki tud, senkit nem akarok lebeszélni...
De, emberek, kapjunk már észbe !!! Mi megy itt ?
szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ez nem egy természeti katasztrófa volt (amiről senki sem tehet, és nincs károkozó) ez egy ipari baleset (katasztrófa) és még attól is függetlenül, hogy történt-e bűncselekmény vagy súlyos kötelességszegés, a kár okozója megvan.
Egy normális országban ilyen esetben nem gyűjtést rendeznek a károsultaknak, hanem azonnali és teljes kártalanítást kapnak. Sőt, olyan bőségesen kapnak kártérítést, hogy még rossz érzésük se legyen, eszükbe se jusson még többre perelni a céget.
Egy normális országban ezek a károsultak (aki nincs kórházban) mára már egy 3-4 csillagos wellness-szállodában pihennék ki a borzalmakat az Alu-szar Zrt. költségén és az eladó házak hirdetéseit nézegetnék, délutáni programként meg a nekik tetsző házakat keresnék azzal a taxival amit az Alu-szar zrt. fizet.
Egy normális országban ezeknek az embereknek nem két pár lyukas zoknira, meg egy karton ásványvízre mint alamizsnára lenne szüksége !
Ezeknek az embereknek nem alamizsnára (használt pólókra, meg foltos takarókra van szüksége) hanem életük munkájaként gyűjtögetett házaik, kertjeik, autóik, ingóságaik azonnali és teljes mértékű pótlására, és a borzalmak mielőbbi elfelejtésre.
Orbán Viktor ne arról beszéljen hogy "a kormány minden segítséget megad" milyen segítséget (segit lapátolni ?) elég volt a hablatyolásból. Ide azonnali és teljes mértékű kártérítést kell, nem "segítség".
Csakhogy a nagyságrendet érzékeltessem:
Ezeknek az embereknek 10-20-30-40-50 milliókat kellene kifizetnünk záros határidőn (napokon!!) belül anyagi kártérítésként készpénzben, (és nem 7 és fél év pereskedés után a tizedét !!)
+ még legalább 10 millió forintot az okozott ijedségre nem vagyoni kárként. (...és akiknek meghalt a családtagja, azokról nem is beszéltem)
PS: Valaki hallott róla, hogy a BP olajtársaság által okozott olajszennyeződés kárát gyűjtésből fedezték ? teljesen egyértelmű volt, hogy a BP olajtársaság fizetett mint a katonatiszt, egyetlen halásznak több pénzt fizettek az elmaradt(!!!) halfogásért, mint amennyit a három disznó (tulajdonos) felajánlott összesen nálunk.
Döntsük már el, hogy mennyire szar hely ez az ország, abszurdisztánt építjük ? vagy a felelős Magyar Köztársaságot ?