A bankok az idén rájuk eső 130 milliárd forintból várhatóan 80 milliárd forintot gördítenek tovább, meglevő ügyfeleikre. Mindezek hatására összességében a lakosság jövedelme csökken, és 2010–2012 között egy százalékkal mérséklődik a fogyasztás is
Sajnos az átlagember nem képes megérteni azt a pofonegyszerű tényt, hogy minden, vállalkozásokat terhelő adót, járulékot végső soron a fogyasztók fizetnek meg. Óhatatlanul. A piacgazdaság törvényeivel tökéletes összhangban. Ezért is fontos, hogy az adókat a kormányzat a lehető legalacsonyabb szintre szorítsa le, aminek áraként csökkenteni kell az állam számára törvényekben kiszabott feladatokat, a kifizetendő támogatásokat, adózási kivételeket. Ezek forrása ugyanis mindig a szükséges több adó beszedése.
A bankadóval ugyanez a helyzet. Addig, amíg az összes piaci szereplőre egységesen vonatkozik az adóteher, addig minden erőfeszítés nélkül képesek áthárítania ügyfeleikre külön Frühstück kartell nélkül is, hiszen a vállalkozó tudja, hogy más sem lesz képes az ő megemelt árai alá kínálni, lévén a többletteher azt is terheli. (all other conditions held equal)
Ha a kormány ostoba módon megpróbálná adminisztratív úton nem piackonform eszközökkel szabályozni a banki szolgáltatások árait, ( ársapka) akkor azt minden közgazdaságtan hallgató tudja már, hogy a versenyt korlátozni fogja, az árakat odaragasztja a plafonhoz, ezáltal több kárt okoz, mint hasznot.
+1. Ez nem lojalitás, ez a pénzügyi analfabéták lustasága... Az meg, hogy miért nincs legalább húsz éve olyan része az alaptantervnek, ami a pénzügyeket, a mindennapi életet érintő kérdéseket taglalja ilyen szinten, az külön megérne egy topicot...
Megversenyeztetem őket és évi 1 ft megtakarításért is váltani fogok.
jövő időben ????? Miért voltál te egyáltalán lojális egy üzleti szolgáltathoz, aki nem a legjobb ár/érték arányt biztosította számodra ????
Én eddig is váltottam. A lojalitásnak szerintem ebben az összefüggésben semmi értelme.
Én azokat a szánni való embereket sem értem, akik a OTP hihetetlen, kiugró profitját összehozzák a legalacsonyabb betéti kamat mellett is ott kötik le megtakarításaikat, a legmagasabb díjak jutalékok ellenére is ott vesznek igénybe szolgáltatásokat csak azért, mert ők úgymond lojálisak, vagy még mindig nem tudnak elszakadni attól a gondolattól 20 év elteltével sem, hogy a bank = ótépé.
mutasson példát csányi mester hogyan nem szabad áthárítani az adó kőőccségeket és tessék nekem sok forinthitelt adni holnap de olcsón!!! ...ha jótakar! :))
Az az idei 130MRD hány köztisztviselő öt-hat havi költségét fedezi? Mennyibe kerülnek a "kötelező" személycserék? A polkorrekt (é. mikutyánkkölke) emberek pozícióhoz juttatása? mennyivel lenne olcsóbb egy ténylegesen megreformált közigazgatás - kevesebb hivatallal, nagyobb területi egységeket alkalmazva...
Ja, hogy önkormányzati választások jönnek, és ilyen dolgokhoz addig nem nyúlnak, helyette inkább a plebsnek tetsző, egyébként mindenkit szivató (látszat)intézkedésekkel töltik az idejüket a fijugg?
Azt is a zemberek fizetik be. a lánc végén úgyis mindig a munka van mint egyetlen értékteremtő, és amit a zemberek végeznek. Több munka és kevesebb fogyasztás = életszínvonal csökkenés.
Engem nem érdekel hogy a bankok részéről méltányos-e az áremelés. Azt azonban kijelenthetem, hogy ha az én bankom is emel, akkor a lojalitásomnak vége. Megversenyeztetem őket és évi 1 ft megtakarításért is váltani fogok.
Egy állami piramisjáték bevezetésével többet is beszedhetne az állam, és a Patást is megéljeneznék érte. Az emberektől játékosan kell elszedni a pénzt. Annak mindenki örül.