Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1672
"Veled szemben és nem vagyok párthívő. "

no, persze.
Előzmény: Tyűha (1665)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1671

Akkor mégegyszer:

nem a különbözetet, hanem a tüzijáték ( sőt az egész 20.-ai ünnepségsorozat)  teljes összegét kellett volna a biztosítást kötő árvízkárosultaknak kifizetni. A már megvásárolt robbanószerek nem romlanak meg, annak anyagát az Állam eladhatta volna a piacon.

De a cirkusz hatás fontosabb volt az Állam (mindenkori) képviselőinek. 

Előzmény: Törölt nick (1669)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1670

2.5-2.8 milliárd ft-ot

Hogy ez sok vagy kevés, nézőpont kérdése. Nagy adófizetőként azt mondom ez sok, mert nekem azért kell kurva sok adót fizetnem, hogy mindenki más, aki alig fizet adót jobb körülmények özött éljen, mint amit saját munkájával megteremt magának.

A károk részleges helyreállításához viszont kevés. De én is azt mondom, aki nem kötött biztosítást az elsősorban magára vessen és csak a minimális életfeltételeinek fenntartásához kapjon az Államtól, pontosabban az adófizetőktől támaszt.  

Aki viszont felelősen járt el, annak adjon az Állam nagyobb arányban, ami a biztosítótól kapott ( az a valós károknak csak egy részét fedezi ! )  pénzeken felül a teljes helyreállításhoz ad a károsultaknak lehetőséget.

Tűzijáték 150 millió Ft-ba került.

Az összes járulékos költséget is tartalmazza ez, vagy csak közvetlenül a tüzijátékhoz kapcsoló kiadásokat ? A sok sallanggal együtt gyanítom ez több lesz, mert nagyon sok embernek kellett bért fizetni olyan tevékenységekért, amik közvetve kapcsolódtak az eseményhez.

De ha megmaradunk a 150milkánál és fenti 2,8 Md Forintnál, akkor is igaz marad az, hogy 20 percnyi villanásszerű élményről lemondani nem akkora tehertétel, mint azoknak az embereknek a lakáskörülményeinek az árvíz előtti szintre visszaállításához még ezt a 150milkát felhasználni. 

A ti gondolkodásmódotok jól tükrözi azt az elidegenedett, közönyös társadalomszemléletet, amibe a túlnépesedés állapota belekényszerített.

Előzmény: Törölt nick (1666)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1667

Kár ebbe a pártpolitikát belekeverni, ez a jelenség attól független.

A józan ész egyszerű szabályait követve könnyen belátható, hogy ha az Állam egyszer már úgyis elkülönített többszázmillió forintot a tüzijátékra, akkor olyan káresemények előfordulásakor, mint amilyen az idei árvíz is volt, minden egyéb megfontolást félretéve ezt az összeget a tüzijáték villanásnyi élménye helyett pusztán emberségből azok házainak rendbehozatalásra kelltt volna fordítani, akik nem ártérre építkeztek és semmi egyéb pénzzé tehető vagyontárgyuk nincs.

Az aug 20-hoz a tüzijáték úgy tartozik mint PL esküvőhöz a menyasszonyi ruha,

Ez persze nem szükségszerűen van így. Ahogy ebben az évben pl. kifejezetten értelmetlen felesleges luxus volt.  És szándékosan nem az általános magyarországi alacsony életszinvonalról beszélek,amit ennek megspórolásával kellene javítani, mert az már üres populizmus lenne.  De az ilyen relatív ritka mértékű és kiterjedésű árvízi károk és más hasonló jellegű káresemények kellő alapot képeznek ahhoz, hogy a polgárok átadják a 20 percnyi élményt a károsultak javára.   

Előzmény: Morle (1663)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1665
Ha a szocik, vagy Csoikornyakkendősök pártja, vagy várki más lenne hatalmon akkor is ugyanezt írtam volna. Veled szemben és nem vagyok párthívő. 
Előzmény: Törölt nick (1664)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1664
teljesen mindegy neki. ha meg sehol nem lenne semmilyen ünnepség, akkor meg az lenne a baja. bár neki igazából az a baja, hogy nem a szocik vannak kormányon.
Előzmény: Morle (1663)
Morle Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1663

Inkább az a Szomoró, hogy ilyen emberek vannak, akik gondolkodás nélkül irogatnak. 

Mindenkinek kárt okoztatok. 

A szórakozni vágyóknak.

Az ünnepelni vágyóknak.

Az államnak.

Még az árvízkárosultaknak is. Mer rengetegen ezzel akarják letudni a hozzájárulásukat. Legtöbb aláirogató is. Főleg aki úgysem nézte volna.

Az aug 20-hoz a tüzijáték úgy tartozik mint PL esküvőhöz a menyasszonyi ruha, vagy torta.

Lehet nélküle is, de nem az igazi.

Azt sem értem PL miért nem a BKV támogatást ajánlgatják fel.

Az tényleg kidobott pénz, és még szegény árvízkárosultak is fizetik.

Az összes házat fellehetne belőle épülni. + 1 évig minden megyei jogu városban

minden 7végén tüzijátékot lehetne tertani.

Előzmény: Tyűha (1662)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1662

Láss csodát!! Nagyon sok helyen lesz idén is tűzijáték!

Ez is annak bizonysága, hogy egy ilyen eltömegesedett, mindentől elidegenedett társadalomban az átlagember magasról tojik arra, hogy mások nehéz körülmények közé kerültek pl. egy árvíz során ( itt nem a tudatosan ártérre építőket értem, mert az ingyé vót) és egy 20 perces látványért sok házat lehetett volna lakható állapotba hozni.

A lumpentömegek és így a politika számára fontosabbnak bizonyult az ingyencirkusz, mint mások megsegítése ebből a pár perces látványra költött százmilliókból. A szervezők, a készenlétet biztosító rendfenntartók, a mentősök, tűzoltók, takarítók ....és még sok százan nem ingyen dolgoztak a közpénzekből (kivétel magát a tüzijátékot kivitelező céget) .  Nem is várom el tőlük, de ha elmarad a tüzijáték akkor ezek az addicionális kiadások sem merültek volna fel.

A cirkusz fontosabbnak bizonyult a politika számára.

Előzmény: colorful (1645)
Morle Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1661
Jaa, és még valami. Az OV ténylegesen +oldotta. Igaz bőkezübben mint én tettem volna. Összedölni csak vályogházak szoktak, ami max 2millát érhet. Miért nem ugyanolyat kapnak? A 10 millát én sokallom. A téglaházakban max festeni + uj berendezés kell. Annak + ott a biztosítás. Ha viszont azok is kapnak ekkora kárért pénzt, akinek nincs biztije, akkor én minek fizetem a biztimet?
Előzmény: Köbölkút (1658)
Morle Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1660
Aha. Tehát Te vagy 1 a sok közül, aki tönkretette az ünnepet. Ha nem túl megeröltető, legközelebb a magad szórakozásáról mondjál le, ne az enyémről. Amúgy mi az összefüggés a tüzijáték és az árvízkárosultak között? Kiszámoltad, mekkora gazdasági kárt okoztál az országnak? Én számolgattam. Csak a tüzijáték miatti üzemanyagfogyás adójából, az ország összes tüzijátékát +lehetett volna rendezni.
Előzmény: Köbölkút (1658)
Köbölkút Creative Commons License 2010.08.20 0 0 1658
Az a helyzet, hogy én, amikor elkezdődött a lemondás gyűjtés, a mindenüket elvesztő 60-80 éves KisMarinénik, NagyGézabácsik, BöröndÖdönök számára gondoltam segítséget nyújtani, nem a tanácsházák, közintézmények ujjáépítéséhez. Azt oldja meg a mindenttudó OV és csapata.
Ennek semmi köze a sokat hangoztatott nemzeti összefogáshoz. A lehetséges 150 millió elég lenne 350-500 ezer Forintjával 300-400 mindenét elvesztett embernek téglára, cserépre, meg ami kell, hogy legalább egy 20nm-es SAJÁT fedél legyen a fejük felett, ha többre nem futja. Valahol megint manipulálnak a pénzemmel. A többi programra se lenne szükség. No program - No biztosítás - No bekerülési kiadás. A zászlófel-levonás, tisztavatás nem kerülhetne 70-80 millióba, mint mondják.
Nudli
toloba Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1657
Biztos vagyok benne, hogy sok embert érdekelt a tüzijáték, mégis ellene nyomott, hogy segíthessen ezen a módon is...
Előzmény: Törölt nick (1656)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1656
nos, aki a tüzijátékra azért nyomott, mert eleve nem is érdekelte, azoknak a többi sem fontos.
Ünnepelni hajcihő és pénzszórás nélkül is lehet.

megaztán egy ünnep nem feltétlenül buli kell, hogy legyen a köbön ugyebár....
Előzmény: toloba (1655)
toloba Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1655
A tüzijáték elmaradására szerveződött a dolog, a többire nem...
Előzmény: Törölt nick (1654)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1654
a többi program is pénz, nemhogy örülnél, hogy mennyit spórolnak meg!:-DD
Előzmény: toloba (1653)
toloba Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1653
Persze, csak kiragadtál az egészből egy momentumot...

toloba válasz | megnéz | könyvjelző 2010.08.19 21:16:41 © (23)
Nem reklamálok, a tüzijátékot nem...de a többi szokásost igen.
Könnyű úgy biztonságos egész napos programot biztosítani, hogy program tkp nincs is...
Előzmény: Ali Basna de Bamba (21)
Előzmény: Törölt nick (1652)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1652
a hsz-t hoztam ide, mert pont Te írtad! :-D

Előzmény: toloba (1651)
toloba Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1651
Bezony, elvettél, abban a topikban ahonnan ezt idehoztad, egészében másról van szó....
Előzmény: Törölt nick (1650)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1650
hozzátettem, vagy elvettem belőle valamit?
Előzmény: toloba (1649)
toloba Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1649
Miért csúsztatsz?
Előzmény: Törölt nick (1647)
m54 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1648
Megyek, veszek egy lottót!

(Igaz, ezeket a beszólásokat a tűzijáték utánra tettem.)
Előzmény: Törölt nick (1647)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 1647
toloba válasz | megnéz | könyvjelző 2010.08.19 20:57:59 © (15)
Csak itt Budapesten holnap lofac lesz, nem buli....de. tisztavatás, aztán du valami hajófelvonulás és este a szerény tüzijáték...ez nem buli, hanem semmi...
Előzmény: Derek (9)
Morle Creative Commons License 2010.08.17 0 0 1646

Ez nem csoda. Ez a normális.

A nemnormálist a hisztériakeltők között keresd.

Előzmény: colorful (1645)
colorful Creative Commons License 2010.08.17 0 0 1645
Láss csodát!! Nagyon sok helyen lesz idén is tűzijáték!
Morle Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1644
KB 10%-a annak a kárnak, amit az aláirogatók okoztak.
Előzmény: jobbérzésű (1641)
Morle Creative Commons License 2010.08.12 0 0 1642
Azért kiváncsi lennék, hova lett az a sok lemondást követelő? Képtelen vagyok találni egyet, aki tudja is, hogy miért adta a nevét. Na én okot gondoltam, nem a kocsmai kitudnagyobbat mondani kategóriát. Jut eszembe, kitől kérhet kártérítést az, aki utazási irodánál befizetett a debreceni virágkarneválra, és a Budapesti 30 perces tüzijáték megtekintésére. A faceaboxosoktól? Habár a nevük ugyis +van.
jobbérzésű Creative Commons License 2010.08.08 0 0 1641
Mennyi gyűlt össze a tűzijáték lefújását követelők közadakozásából az árvízkárosultak javára?
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.08 0 0 1640
Nem gond,legalább nem nyöszörögnek a pöstiek az elviselhetetlen tömeg miatt .
Én a F-1-et is betiltanám.
Dea melegfelvonulás,na az mehet,az oda való.
Előzmény: toloba (1619)
anjelica Creative Commons License 2010.08.08 0 0 1639

Bemásolom ide is:

Besenyei Péter nem csodálkozik, hogy a zsámbéki kocsmában is nagy tisztelettel köszöntik, a kocsmáros előbb kér a söralátétre autogramot, s csak utána veszi fel a rendelést. A pilótánál viszont mindig van egy elegáns kártya, azt írja alá. Rossz idők járnak, tegnap jelentették be, hogy nem lesz Red Bull Air Race Budapesten. Besenyei nem is akar erről beszélni, olyan csalódott, aztán néhány mondatot csak odaszúr. Viszont áradozik a magyar tervezésű gépéről, amely itthon fél év alatt sem kapott lajstrom jelet, ellenben Kanadában 3 nap alatt bejegyezték. És éppen a budapesti futamon mutatta volna be új gépét feltunningolt motorral, amellyel újra harcba szállhat a győzelemért is.

-    Mi bajuk van a versennyel, hogy most mindenki belekötött, a Levegő Munkacsoporttól az ombudsmanig?

-    Tudom én?

-    Téged megkérdezett valaki?

-    Engem ugyan nem.

-    Pedig hirtelen, de sok szakértő lett, már a Lánchidat is féltik és tegnap a Kossuth Rádióban egyikük azt mondta, hogy a közönség is veszélyben van.

-    Rendben van, megfúrták a versenyt, nem adták ki az engedélyt, de legalább hülyeségeket ne beszéljenek. A Lánchíd az eddigi versenyeken sosem volt veszélyben, a világ legjobb pilótáit látja a közönség, akik Londonban, New Yorkban és az ausztráliai Perthben vagy Portóban sem tettek kárt. Ha efféle kockázata lenne a versenynek, akkor a New Yorkiak sosem engedték volna meg, hogy a Szabadság szobor körül repkedjünk. A közönség pedig száz méterre ül tőlünk, s miután arrafelé nem állítanak fel a kapukat, ha egy pilóta mégis vét, legfeljebb továbbrepül a Duna fölött. Magyarországnak három rendezvénye van, amely elviszi a jó hírét a világban. Az egyiket most kilőtték…

-    Mennyit fizetett Budapest a Red Bull parádéért?

-    Egy petákot sem, miközben a többi városnak 6-8 millió eurót kellett leperkálni. Ez volt az a verseny, ami nem vitte, hanem hozta a pénzt. A környező országokból ilyenkor rengetegen jöttek, tavaly charter gépek hozták a német rajongókat. A szállodák biztos meg fogják érezni a hiányát. Azt már nem is mondom, hogy száz ország közvetíti a versenyt, ez imázsban is nagyon sokat jelent az országnak. Sorba állnak a városok, Honolulu, Seattle és mások, hogy Budapest helyére léphessenek.

http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=40990  

Előzmény: toloba (1616)
colorful Creative Commons License 2010.08.08 0 0 1638
Mindenki azt hangoztatja,hogy ingyen lövik a idei tűzijátékot! Hát nem. Ez is csak az emberek hülyítése volt. Lesz tűzijáték. És a pénzt felveszi érte. Csak azt nem értem,hogy ha annyira segíteni akar az állam az árvízkárosultaknak,akkor miért nem más rendezvényen próbál spórolni. Pl: Forma1 : Évek óta veszteséges,csak azt senki nem nézi senki. Az a baj,hogy azt sem nézi senki,hogy hány pirotechnikus esik el a fizetésétől.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!