Keresés

Részletes keresés

brancsaa Creative Commons License 2010.06.02 0 0 21
Szerintem nem csak ebben új. Eddig nem volt egyben lejátszó és külső HDD. Sokkal praktikusabb mint más. Igaz hogy az mkv jól kezelhető felirat szempontból. Szerintem király dolog, már csak árat nézek. Bár félek tőle , hogy nem tetszik majd a zsebemnek.
Előzmény: Lelouch (20)
Lelouch Creative Commons License 2010.06.02 0 0 20
A flash memória lesz a jövő, de jelenleg elérhetetlenül magasan vannak tartva ezeknek a megoldásoknak az árai. Ez az xf2, amit mások megemlítenek, a szolgáltatásait nézve nem rossz, de azért ennyire nem kéne magasztalni. abban tör utat magának, hogy támogatja az mkv-t. erre eddig nem nyitott annyira rá a piac..
Előzmény: halker (13)
kabalaa Creative Commons License 2010.05.28 0 0 19
Nem csak számodra, hanem mindenki számára...
Nem értem, hogy ez az ötlet a tv gyártókban miért nem merül fel!
Előzmény: freeplay21 (16)
hellobello12 Creative Commons License 2010.05.28 0 0 18
Nem régen jelent meg az LG xf2
Elég gusztusos és akárhova lehet vinni, mivel 15*12 centi csak a mérete.
http://www.lg.com/hu/szamitastechnika/adattarolo/LG-kulso-merevlemez-XF2.jsp
Kicsit sajna borsos az ára, de még vállalható.
Előzmény: hantabb (17)
hantabb Creative Commons License 2010.05.25 0 0 17
Hát sajnos manapság aza módi, hogy mindenbe mindent beleépítenek és így egyik szerv sem tudja ellátni rendesen a feladatát, remélem ez a közeljövőben változni fog, hiszen sokszor praktikus lenne, ha egybe lenne, viszont vannak olyan esetek amikor sokkal jobb ha egy külön medialejátszónk van, hiszen azt tudjuk hordozni.
Előzmény: freeplay21 (16)
freeplay21 Creative Commons License 2010.05.25 0 0 16
Azért a tv-k beépített lejátszó nem az igazi, érdemes melléjük venni egy normális erre tervezett lejátszót. Sok szívástól tud megmenteni. Talán pár év múlva majd beletesznek a tv-be is normális médialejátszót, de addig marad a külső megoldás számomra.
Előzmény: badnickname (14)
Ottóka25 Creative Commons License 2010.05.25 0 0 15
nekem is volt egy ugyanilyen történetem, hogy leejtettem egy ilyen kis vinyókát,,de istennek hála semmi baja nem történt, és ráadásul az 1 terrás volt, ami nagyon fájt volna, hogyha egyszer csak gallyra megy..úgyhogy nem irigyellek
Előzmény: Levike (11)
badnickname Creative Commons License 2010.05.22 0 0 14
Pedig van, pl az LG 7000
USB-bemenetre csatlakozva a külső vinyókat is kezeli, avi, mkv, képek, zenék...
Sajnos a dts-hangot nem :(
Előzmény: -=Gerner=- (6)
halker Creative Commons License 2010.05.21 0 0 13
Mindenbe amiben winyo van azért vigyázni kell. Persze még így is jobb mint az optikai megoldások amiket mozgatva(mondjuk buszon egy hordozható dvd lejátszót) szinte lehetetlen használni. Azért jobbak az ilyen kompaktabb hordozható készülékek mert ott annyira össze van zsúfolva minden hogy elmozdulni sincs helye. Persze még ilyenekkel sem érdemes célba dobálni mert lehet hogy nem fogják szeretni:D
CFK MAN Creative Commons License 2010.05.21 0 0 12
Az ilyen hangok tényleg árulkodóak tudnak lenni :D Mondjuk az egyik vinyóm túlélt már egy bicikliről való esést.csodálkoztam rajta, hogy ezt hogy sikerült neki, de aztán észrevettem, hogy annyi sector hiba lett rajta egy hét után , hogy mégiscsak ártott neki a dolog. A szervizbe nem volt pofám bevinni, pedig csak úgy nézett ki, mint amelyik túlélte a harmadik világháborút és visszaküldték volna Arnold Scwarzenegger fenekében elrejtve :D
Előzmény: Levike (11)
Levike Creative Commons License 2010.05.21 0 0 11

Bizony.

Nekem hosszú karrierem során mindössze egy notebookvinyóm ment tönkre, de az is adott előjelet, mielőtt elhalálozott egy diszkrét koppanás formájában, ahogy véletlenül leejtettem 1 méter magasról egy faasztalra.

Előzmény: CFK MAN (10)
CFK MAN Creative Commons License 2010.05.21 0 0 10
Mindeképpen vinyó éri meg a legjobban mostanság, nem kell már attól se félni, hogy hirtelen tönkre menne és elveszne minden adat róla, mivel elég sok előjele van, ha egy winchester haldoklik és akkor már ki lehet iktatni az aktív használatból.
A dvd hiába olcsó, de egy vinyó árával és tudásával nem verekedhet.
Már nem is igazán érdemes blueray lejátszót venni, ha ott vannak a mindent tudó média lejátszók ( LG xf2, popcorn, asus ...) Ezeken már nem kell aggódni, hogy nem fog menni valami, mert szinte mindent megesznek.
Előzmény: Levike (9)
Levike Creative Commons License 2010.05.21 0 0 9

Lehet, hogy itt is megkapom a magamét, hogy nem tudom miről beszélek és valóban BR készülékem nekem sosem volt, a DVD -nél leragadtam. Az optikai eszközökkel az a gond, hogy nálam speciel elég hamar tönkre szoktak menni, és a lemezek is elég sérülékenyek, még a márkás írott dvd -nél is bele tudsz szaladni olyanba, amit pár év múlva alig olvas be valami, pedig egy karc nem sok annyi sincs rajta.

A vinyó gyors, könnyen kezelhetőek rajta a filmek, többször felhasználható.....és olcsó.

Előzmény: morfolgus59 (7)
Levike Creative Commons License 2010.05.21 0 0 8

Elég sok TV tud lejatszani mkv -t ma mar halozatrol es usb -rol egyarant.

A dts hangsavok lejatszasaval vannak idonkent gondok licenszeles miatt, de ennyi.

Az 1080p -s mkv -k is mennek mar siman.

morfolgus59 Creative Commons License 2010.05.21 0 0 7
A válaszod eléggé kimerítő és érdekes, csak egyszer a szövegedben a vinyót preferálod egyszer meg BR-t. Most akkor szerinted melyik a hatékonyabb?
Én direkt vettem egy külső vinyót a gépemhez, hogy azon elférjen minden és ne kelljen egyfolytában DVD-t írogatnom. Másik az hogy a BR lejátszókat egyenlőre nagyon drágának tartom plusz hozzá a lemez sem valami olcsó és ez így együtt nekem egyáltalán nem éri meg.
-=Gerner=- Creative Commons License 2010.05.17 0 0 6

Breadi

Én még nem hallottam olyan gyártóról és gyármányról ( TV -ről legyen szó ) , amely képest lett volna mkv -t lejátszani .  A Sa.....g-nak  van modellje , amely beépített vinyóra tud felvenni , de én úgy tudom ,hogy az is AVI  és AVCHD  formátumba.

DVD lejátszók sem tudják az mkv támogatást, amelynek több oka is van. Első probléma az , hogy az mkv nem szabányosított . A másik , hogy  maga a DVD olvasó egység  nem tud olyan bitrate -tel olvasni , amit  az mkv -k  többsége tartalmaz. Ez miatt szaggatna a kép. Én úgy tudom , hogy a jelenleg kaphatóak közül 1-2 típus van , amely "HDavi" -t  le tud játszani , de az a képminőség köszönőviszonyban sincs egy mkv  , vagy bluray minőséggel .   

Amennyiben , mégis fejlődött volna ez a vonal , akkor azt valaki majd úgy is megírja , mi pedig megköszönjük.

Én kb 1,5 éve foglakozom mkv file -okkal ,  és eddig mindig az volt a probléma , hogy maga a matroska nem szabványosított , hanem unicode -os. Ez azt jelenti , hogy a forráskódja állandóan csiszolódik .

Emlékszem , amikor én megvettem a HD-s MM lejátszómat , gyakran előfordult , hogy bizonyos filmek esetében a kép "összekockásodott" néha ( pedig PC-én lejátszava ugyanaz tökéletes .... ) , ráadásul akkoriban nem igen lehetett még olyanokat kapni , amelyek támogatták volna a DTS hangot , illetve csak nagyon drágán ( 70-100 egység).

Ezeknek a "bug" -oknak a  nagy része azóta megoldódott sw frissítéssel, illetve az újabb lejátszók már csípőből viszik a DTS hangot is, egynémelyik a TrueHD-t  is .

Egy korrekt lejátszót , amely már DTS-t is tud , lehet kapni már 20 egység körüli áron , újonnan. Használtan, 14-17 közt már  kaphatóak . Ehhez , ha hozzá számolok egy 500Gigás vinyót , akkor kb ott vagyok , mintha vennék "mondjuk" egy csúcs DVD lejátszót , vagy egy "olcsójános" BR lejátszót . És még mindig megmaradna a BR írási probléma,  illetve a BR konvertálás is , mivel - valljuk be -  leginkább csak mkv -k állnának rendelkezésre "alapanyagnak".

Akik esetleg bajlódnak olyan mkv  anyagokkal , amelyekben a hang DTS-ben van, azoknak ajánlom a  Popcorn MKV AudioConverter -t , amely automatikusan kiveszi a DTS állomány-t  - állományokat a konténerből , majd átkonvertálja DolbyDigital -ba  és újra összerakja a konténert .  Ezt követően a régebbi ( nem DTS képes ) lejátszón leglább lesz DD  hang.

Innen letölthető : http://www.brothersoft.com/popcorn-mkv-audioconverter-263363.html

Gondolom , akik már szintén mkv anyagokat gyűjtenek és/vagy néznek , probléma a rettenetes helyigény. Jelenleg még mindig a vinyón tárolás a legolcsóbb , főleg akkor , ha megnézést követően törlésre is kerül , bár ki-ki pénztárcája szerint gondolkodhat.

Én most vettem egy olcsó SATA -s  Bluray - olvasót , amelyet az MM-lejátszóhoz csatlakoztattam. Az asztali PC-be pedig egy Bluray firkálót.  A kettő együtt 70egység volt. Így nem kell tartanom attől , hogy egy vinyóhalál = minimum 1terra veszteség .  A másik , amit szerettem volna elkerülni , hogy ne kelljen az asztali PC-re is alsóhangon 200e -t költeni , hogy legyen teljesítmény a HD-s anyagok konvertálásához ( mondjuk , pont szabvány Bluray-re ) . Az mkv-s anyagokat Bluray-re konvertálás nélkül , felírom BR  lemzre . Egy 25 Gigás írható BR lemez  már kapható 6-800 FT körüli áron /db ( és nem no-name ) . Egy ilyen 25G-s lemezre , átlag 2 mkv írható fel  , jobbféle tömörítésű 1080p -s  anyagból. Mondjuk , pölö a Godfather , Ben-Hur mellé már nem igen kell semmit sem , mert az mkv-ben is 20-23 Giga, de ezek a szélsőségek. 

Ismeretségben van most olyan , aki eleve csak 720p-t gyüjt , és Ő most próbálja , hogy az MM-lejátszóhoz SATA-s DVD lejátszó kombó miként nyaldossa a DVD-re firkantott (átlagosan 4-6 Gigás ) 720p -s anyagokat.  A magas bitrate miatt szkeptikus vagyok , de amint lesz konkrét infó , jelezni fogom .... 

Előzmény: Breadi (3)
morfolgus59 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 5
Hát a különböző DVD lejátszókhoz elvileg az van hogy lehet rajtuk szoftvert frissíteni netről, de ezt még nem próbáltam. Szóval ilyenkor marad az hogy elfelejted az mkv-t és maradsz az avi-nál. De én a helyedben azért megnézném a TV-m leírását hogy ad e ilyen opciót és ha ad akkor, hogy is kell.
msnman1 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 4
"szélesvásznú tv" :) , milyen szép megfogalmazás. Az MKV egy problémás témakör egyébként, nagyon sokaknak parás, pont a nagyfelbontás miatt, emlékszem anno én még Pc-n is mennyit szenvedtem egyszer-egyszer velük hogy jó és nézhető legyen. Sokmindentől függ ez egyébként, milyen a TV, milyen a lejátszó, és még sokan mások. Mellesleg több multimédia lejátszó is a piacon van már amikkel elvileg nincs para, szó mi szó a dvd player már kicsit elavult.
Breadi Creative Commons License 2010.05.14 0 0 3
TV-n valahogy meg lehet oldani az MKV lejátszást? Mert egy dvd lejátszóval sem sikerült, és jó lenne ha lehetne. Nagyon jó minősége van az MKV nak és ha már szélesvásznú tv-m van akkor már jó lenne kihasználni.
-=Gerner=- Creative Commons License 2010.05.12 0 0 2

Nos , picit én én is kutakodtam tovább.

Eddig a hangsáv  késletetéséhez , ( illetve annak megállapításához , hogy a  hangsávot mennyivel kell eltolni a video-hoz képest (milisec)  ) én is a VLC Player -t  használtam , amit "HDPapa"  oldalán is olvasni  lehet.

Most találtam egy másik lejátszót , amivel szintén lehet tologatni a hangsávot . A neve KMPlayer . Innen leszippantható : http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?t=14938

Nálam lényegesen jobban és gyorsabban kezeli az MKV,  és hangsáv  file-okat , mint a VLC  .  Éppen most gáncsoltam m.hangot a Highlander alá , és kb 1/3 idő a helyes delay megállapítása , mint VLC-vel .....

Magyar nyelven fut ez is.  Telepítéskor ajánlom , hogy a telepítője által felkínált codec-eket is hagyjuk telepíteni .

-=Gerner=- Creative Commons License 2010.05.11 0 0 0

Kedvcsinálónak , egy kis alapozás :

http://www.hdpapa.hu/szinkroniz%C3%A1ljunk-hd-filmet

-=Gerner=- Creative Commons License 2010.05.11 0 0 topiknyitó

Tisztelt Urak , Hölgyek !

Ez a topic azzal a céllal nyílt , hogy a manapság már elérhető HD-s média lejátszókkal kapcsolatosan , minden észrevételt , ötletet , mások számára is hasznos információkat próbálja meg összefogni.

A magam részéről örülnék , ha ezen a topic -on , nem ütné fel a fejét olyan vita , mint pl: " mi a jobb ? -  a 1080p FullHD , avagy a 720p HDReady  ?" .

A topic elsődleges célja a lejátszókhoz meglelhető információk , firmware-k , trükkök  közzé tétele. Matroska , azaz mkv anyagok kezelése , szerkesztése . Audió és felirat sávok készítése , konvertálása  , stb  , és ezekkel kapcsolatosan minden hasznos információ , tapasztalat , amely mások számára is építő lehet.

Jó fórumozást , sok hasznos infót  mindenkinek !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!