Keresés

Részletes keresés

tepsi kóla Creative Commons License 2010.05.08 0 0 25
Nem óvastam krauszt, már bocsánat.Nem vagyok egy orrszagértő.Itt, ha valaki kéccségbeesett, nem a tolvajok által magukrahagyottak? Ha nem az elit, talán a 100 kilós kmb megvéd? Kicsit kevesebb kéne a tudományos kap.ból. Itt emberek is élnek.
Előzmény: Törölt nick (23)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 24

Igazán nem gondoltam volna, hogy ez a Krausz, ekkora indulatot vált ki Belőled.

Vagy esetleg úgy gondolod, hogy a "röpirat", ami az "átfogó elemzés" igényével lép fel, túllép az önelemzésen?

Előzmény: düdüklü tencere (20)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.08 0 0 23
Egyébként, végre egyszer Krausz igazat szólt. Igaz ehhez az is kellett, hogy gyurcsányi valóban, nagyon kétségbeesetten, izzadságszagúan próbálkozik. Már-már sajnálja az ember. (Ha nem tudná, mennyit ártott az országnak a féktelen hatalomvágya.)
tepsi kóla Creative Commons License 2010.05.08 0 0 22
Rólad szól az elmúlt 80 év, takony.
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.08 0 0 21
Ennyit rólad.
Előzmény: tepsi kóla (19)
düdüklü tencere Creative Commons License 2010.05.08 0 0 20
Neked keresned kellett ahhoz, hogy az intellektuális mélyrepülés manifesztációira akadj? Hát már tükörre se fussa? :)

off
a Phare-segély vs. ERC vitánkhoz egy kis adalék:
Izraeli kutatók tanácsai magyar kollégáiknak
Nem kell vele foglalkoznod, csak éppen mutatnám, hogy milyen az, amikor kinnt van a fej a seggből. De, ismétlem, téged ez ne zavarjon, csócsáljad csak Krauszt és az ATV-t. Turulpörkölt, junó.
Előzmény: nemezis 2 (15)
tepsi kóla Creative Commons License 2010.05.08 0 0 19
Nyilván a választás a "népről" szólt nem az elitről. Ennek minden következményével.Megnyalt előtted a múlt és jenő.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.08 0 0 18
Hablatyolj csak tovább, hogy minekit meggyőzz a képességeidről!
Előzmény: tepsi kóla (17)
tepsi kóla Creative Commons License 2010.05.08 0 0 17
A hitelességétvesztés arról szól, hogy a magyarok saját maguk akarnák e megbeszélni a dolgaikat. Ugyan kivel ? Melyik feljebbvalójukkal? Cárral császárral, vagy vezérrel? Miért vesztes egy beszélgetni akaró ember ? Te kis búr kutya?
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.08 0 0 16
Te jó Isten! Te ugye jobbikos vagy? Azok ennyire egyszerűek.
Előzmény: tepsi kóla (14)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 15
Mit össze kerestem. :-)
Előzmény: düdüklü tencere (10)
tepsi kóla Creative Commons License 2010.05.08 0 0 14
Orbánról valóban el lehet mondani, hogy mindenért, s annak ellenkezőjéért is. S még csak nem is most  fog.Gyurcsányi 40 éve szükséges dógokat forszíroz, orbán elfoglalta az államot, gyurcsányi besompolygott, hogy változtathasson. Orbán az igazi kádergyerek, minden maradjon úgy mint rég, amikor jó vót.Orbánra szavazott az összes emeszmpés.A mi gyerekünk kölyke.Az igazi török.
Előzmény: dezső a menő (7)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.08 0 0 13
90%-ban a saját hibái és mentális állapota miatt.
Előzmény: fangorn1 (11)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.08 0 0 12
Azért ezt kikerüli: A történész szerint az idők szava éppen a kommunistákról való megemlékezésre szólít fel... :)
Előzmény: düdüklü tencere (10)
fangorn1 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 11
Gyurcsány Ferenc 2006 után egy politikus számára a legfontosabbat, a hitelességét vesztette el, " kisebb részt saját hibái, nagyobbrészt a jobboldal minden képzeletet alulmúlóan förtelmes karaktergyilkos kampánya miatt.
düdüklü tencere Creative Commons License 2010.05.08 0 0 10
Na, végre egy olyan témát talált a rovat nyitója, amelyikben igencsak otthon van. :)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 9

Nézzük csak a koherenciát, különös tekintettel korábbi nyilatkozataira és "műveire":

2005: "a mi kormányunk az adócsökkentés kormánya. Legőszintébb becsületszavamra mondom. (Kossuth Rádió Krónika 2005. július .5.)

2006 Csökkentjük a vállakozások, az állampolgárok és a családok adóterheit....(MSZP választási programja 2006)

2006 Európai bérfelzárkóztatási program

2006 400.000 Új munkahely. MSZP Program 2006

És ő nem tudta a választások előtt.......

• "Bár tudtuk, hogy van feszültség a költségvetésben, de azt nem, hogy a tudottnál sokkal súlyosabb a baj. Az derült ki, hogy amennyiben sürgősen nem avatkozunk be, előbb-utóbb költségvetési vészhelyzettel fogunk szemben állni.
  • Mikor tudtam meg, hogy hatalmas, a vártnál sokkal nagyobb a várható hiány? A választást követő hetekre megbeszélést hívtam össze, hogy elkezdjük a kormányprogram összeállítását. Az egymást követő tárgyalási napokon egyre magasabb év végi hiánycélról hallottunk. Először nem akartunk hinni a fülünknek, de gyorsan kiderült: ez bizony nem áprilisi tréfa. "

A kis hazudós!

Avagy figyeljük meg ezt az érett önkritikát:

• ..."Ki a felelős? Nem szeretnék másokról beszélni, mert nem kétséges: én voltam a miniszterelnök, nekem kellett volna reális képet adni az országról. Nem tudtam teljesíteni ezt a kötelességemet, tehát én vétettem. Hogy az én győzni akarásom ragadt át másokra és tette őket vakká, de legalább is vakmerővé? Lehet. Hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve? Hát persze. Minden esetre nincs okom, hogy másokban keressem a hibát. Ha másért nem, mert én választottam kollégáimat, én vezettem a kormányt. Nyilvánvaló, hogy ilyen horderejű kérdésekben a miniszterelnök nem bújhat el a felelősség elől. .."

A kis menekülő! Csakis abban vagyok hibás, hogy a lelkesedésem átragadt, és ez vakká tette az általam választott munkatársakat.

Amit elismer, azonmód visszavonja.

Komoly.

Előzmény: Kiss G. Eszter (3)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.05.08 0 0 8
Ez nem kapcsolodik a topik temajahoz.

Az a politikai elemzese (es helyes!). Itt arrol van szo, hogy Intellektuális mélyrepülés-e vagy sem.

Torok gabor szerint eppen ellenkezoleg!
dezső a menő Creative Commons License 2010.05.08 0 0 7
A teljesség kedvéért szintén Török Gábor ugyanazon blogjából

De bármiről is ír, az elmúlt éveket nem alvó üzemmódban töltő olvasóban mindig megjelenik annak a politikusnak a képe, aki a magyar politikában ugyanekkora lelkesedéssel és szenvedéllyel küzdött már szinte mindenért és annak ellenkezőjéért is. A kis lépések politikájáért, a megszorítások szükségtelenségéért, a megszorítások elkerülhetetlenségéért, a reformok fontosságáért, a bársonyos reformokért

Gyurcsány Ferenc 2006 után egy politikus számára a legfontosabbat, a hitelességét vesztette el, s ha ezt a jövőben nem szerzi valahogy vissza, a legszebben megírt elemzései is alapvetően ilyenek, azaz hiteltelenek maradnak.
MGperY Creative Commons License 2010.05.08 0 0 6
azannyakrausz.
Előzmény: nemezis 2 (-)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 5

:D:D:D Nyilván. A szinvonal a helyesírásban és a koherenciában nyilvánvalóan tettenérhető.......

Az önkritikáról is beszélhetünk.

Törölt nick Creative Commons License 2010.05.08 0 0 4
(nem tettem fel ilyen kérdést)
Előzmény: nemezis 2 (2)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.05.08 0 0 3
Krausz Tamás Oroszország-szakértő

szerint Gyurcsány Ferenc feladata szerepének tisztázása lenne, mert bár írása a baloldalhoz szólt, az mégis jobboldali előítéletekkel van tele. Az Oroszország-szakértő intellektuális mélyrepülésnek nevezte Gyurcsány szellemi termékét

Török Gábo politikai elemző

Ha ugyanis a volt kormányfő röpiratát egy elkötelezett baloldali elemző vagy publicista véleményeként olvasnám, számos pontján akár egyet is érthetnék vele; de a politikai véleménykülönbség ellenére is minden kétséget kizáróan színvonalas, felkészült szerző írásának gondolnám.

A röpirat átgondolt, alapvetően még koherensnek is nevezhető értékelés. Szerzője jól ír, lendületesen, meggyőzően. Nem fél a kényes kérdésektől, időnként tabukat döntöget, máskor bátran támad, néha még önkritikája is van.
nemezis 2 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2
A kérdés az, hova tűntek Gyurcsány beszédírói????
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.08 0 0 1
Na, most, akkor, melyik a mélyrepülés?
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.05.08 0 0 0
0rban
nemezis 2 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 topiknyitó
  • ..."Krausz Tamás szerint Gyurcsány Ferenc feladata szerepének tisztázása lenne, mert bár írása a baloldalhoz szólt, az mégis jobboldali előítéletekkel van tele. Az Oroszország-szakértő intellektuális mélyrepülésnek nevezte Gyurcsány szellemi termékét.A történész szerint az idők szava éppen a kommunistákról való megemlékezésre szólít fel, „mi ehhez képest kaptuk ezt a gyurcsányi szöveget”.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!