Egy valamiről megfeledkeztél. A Jobbikot a Fidesz hozta létre és vannak olyanok a Fideszben, akik azért támogatták a mozgalom létrejöttét, mert úgy vélték, hogy a Jobbik radikalizmusát a Fidesz a Parlamentben képviseli. Ezek a képviselők azt mondják, hogy a Fidesz még a mérsékelt radikalizmussal is szakított. A Jobbik pedig a durva radikalizmussal fog szakítani, ezért vélik úgy, hogy inkább köztük lesz JOBB helyük.
Bocsi, ártatlan vagyok. Nem én találtam ki. Bármennyire lehetetlennek látszik, vannak fideszes barátaim, mert nincs külön fideszország meg jobbikország meg ilyen-olyan pártország. Magyarország van és sokunknak nem áll érdekében pártállás miatt elveszíteni egy barátot, még akkor sem, ha éppen fideszes és főleg, ha tud valamit, amit én nem.
Új topikot akartam nyitni, de erre nem lesz szükség. Jönnek a hírek a Fidesz háza tájáról, itt is össze lehet gyűjteni őket. A másik hír, ami egyelőre pletyka szinten terjed, mert néhány újonnan megválasztott képviselő elfecsegte.
Több, majdnem húsz Fidesz képviselő átülni készül a Jobbik padsorába. Egyesek még az önkormányzati választások előtt, mások nem sokkal utána.
Döntésüket azzal indokolták, hogy a fél-egy évvel ezelőtt hangoztatottakhoz képest felhígult a Fidesz programja, elvesztette radikalizmusát. Véleményük szerint gazdasági programjuk nem szól másról, mint a Bajnai kormányé. A nyugdíjrendszer radikális megváltoztatása szerintük csak szlogen volt, a korrekció elmarad ill. már megtörtént. A vidéki - falusi - általános iskolai finanszírozási és szervezeti rendszeren sem kívánnak változtatni, vélhetően azért, mert a Fidesz önkormányzati többség sok hozzájuk közeli iskolaigazgatót nevezett ki és nem kívánja veszélyeztetni ezek pozícióját.
Így van. Nem jogilag persze, hanem funkciómegosztásilag. Egy pártelnöknek amúgy is, és most pláne egy miniszterelnöknek kib@szott sok gondja-baja lesz. Bányászlámpa effektus csak a szociknál működött valaha. Igaz nekik könnyű volt. "Négy évig nem csináltunk semmit" Idézet az öszödi beszédből. Azóta se, tegyük hozzá. :-((
Nem lep meg, borítékoltam. Ha meg lesz a kétharmad, át lehet alakítani a K.E. intézményt. Nem titok, hogy oda készült. Ne legyen igazam, de az is lehet hogy a megbizatás határozatlan, de legalábbis öt évnél hosszabb időre fog szólni. Ő lesz a zember, aki mindenekfeletti lesz és legfelsőbb döntéshozói jogot szavaztat meg magának.
A pártelnöki funkciót nyugodtan meg lehet szüntetni, mert felesleges lesz.
A párt úgyis beolvad a kormányba, államigazgatásba, ott pedig egy tökös miniszterelnök az állami hierarcián keresztül csak el tudja kommandírozni ugyanazt a társaságot. ;-)))
naná hogy lemond: http://hu.wikipedia.org/wiki/A_Magyar_K%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1g_eln%C3%B6ke
A Magyar Köztársaság elnöke ... ... ... A tisztség összeférhetetlensége
A köztársasági elnöki tisztség összeegyeztethetetlen minden más állami, társadalmi és politikai tisztséggel vagy megbízatással. A köztársasági elnök más kereső foglalkozást nem folytathat, és egyéb tevékenységéért – a szerzői jogi védelem alá eső tevékenységet kivéve – díjazást nem fogadhat el.