Lendvai Ildikó az M1 Ma reggel című műsorában egy felvetésre Bethlen Jánoshoz fordult, és beszólt: Ne nézzen így… Gondolom, 30 évvel ezelőtt, kicenzúrázta volna a műsorból, a neki nem tetsző tekintetet…
Kérdés, hogy az ország ilyesztő mértékű, szinte kezelhetetlen eladósodása indokol e ilyen csekélynek mondható jobblétet. Vagy inkább ez csak egy lepel volt az ország szisztematikus kifosztására.
(Itt van a mongol-biznisz esete: 5 mrd Ft-t ruháztak be egy olyan mongol üzembe, amit épp a Soros készül privatizálni. A média persze csak valami "szerződéshosszabbításról" írt. )
Egy konkrét eseményeket nemismerő, politikailag érdektelen számára kifejezetten szimpatikus volt. Elég feszült is volt, bár a végére valamelyest mintha oldódott volna.
Több mint 30 éve már, hogy a kiképzésünk a vége felé közeledett. Már a verebek is azt csiripelték, hogy az ostoba, agresszív, kiképző rajparancsnokunk nem ússza meg verés nélkül. Benne volt a levegőben nagyon. A kiképzés vége előtt két nappal a rajparancsnok titokban eltávozást kért, hogy ne legyen itt a fájdalmas búcsúzáskor. De az írnokról megfeledkezett...
Ne nézzen így… Gondolom, 30 évvel ezelőtt, kicenzúrázta volna a műsorból, a neki nem tetsző tekintetet…”””
Mikor katona voltam, akkor volt ez divat. Az újoncokra ripakodtunk így keményen, …ne nézzen rám, csukja be a szemét…szúr a nézése, ….ne gondoljon semmi rosszra, ….ide tessék koncentrálni csukott szemmel, stb. Lehet, hogy Ildikó is katona volt az átkosban?
Lendvai azért ideges, mert nem sikerült nekik Orbán Viktor kötcsei beszédét úgy beállítani, mintha ez lenne Orbán őszödi beszéde. Pedig ők és a lakájmédiájuk erőteljesen igyekeztek..
Lendvai Ildikóról mindíg a 2002-es választás jut eszembe. Pontosan egy nyílt vita, amely a választókerületébenközte és a fideszes ellenfenfele között zajlott le. Egy tisztán világosan gondolkodó, penge vitatkozott egy dogmatikus össze-vissza igérgető handabandázó tyúkkal . Na, ki kellett az istenadta népnek. Ki lehet találni. Félek, hogy most megint ő fog kell eni nekik. Mert ez a nép soha nem tanul semmiből...
Én egyetértek Lendvaival, nem telt el eredmények nélkül ez a nyolc év. Dúsgazdag lett sok ember, például a Gyurcsány, a Bajnai, a Kóka. Persze volt, akinek kilőtték a szemét, de az minek ment oda??
Ezzel a Fidesznek kampányolt, hiszen ha a váltógazdaság mindenek felett, akkor szerinte az a jó, ha 4 évenkint váltás van. Vagy legalább 8 évenkint. Már csak azt nem értem, hogy ha ez a meggyőződése, akkor minek indítja a pártját az idén? Elvégre, egyelőre ők vannak hatalmon, és az ő idei győzelmük esetén pontosan az a bebetonozódás lenne az ábra, amelytől Lendvai pártelnök asszony óva inti a nemzetet.
Lendvai Ildikó az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, hogy az is korlátozza a szabadságot, ha valaki azt hiszi, hogy az jó, ha egy párt 15-20 évre betonozná be magát a hatalomba. A műsorban a fenti mondatok után Bethlen Jánoshoz fordult, és így szólt az MSZP elnöke: „Ne nézzen így, mert maga is tudja, hogy nem jó, meg én is tudom, hogy nem jó!”.