Marx már 150 évvel ezelőtt leírta a mai pénzpiaci válságot. Amikor is a tőkés felelőtlenül kölcsönt ad a munkásnak, amit a munkás nem tud visszafizetni és becsődöl. Ha becsődöl nem tudja megvenni azokat a megszokott fogyasztási javakat amit a tőkés állít elő, így vásárlóerő hiányában a tőkés is becsődöl, ami munkahely leépítéssel jár, ami kapcsán még több munkás becsődöl és így tovább és így tovább. Az a röhej, hogy ezt Marx 150 évvel ezelőtt leírta és a mai fogyasztás orientált, kapitalista társadalom nem tanult belőle.
FONTOS: A kommunizmus nem keverendő a sztálinizmussal, sem az azt követő bolsevik konszolidációval.
,,Lássuk be te a diktatúrát,és azon belül is a kommunista diktatúrát kedveled!"
Hülyeségeket legalább ne írj! Kérem szépen továbbra is a hivatkozást, hogy hol kedvelt vala is a diktatúrát (hol írtam volna ilyen baromságot), és konkrétan a kommunista diktatúrát.
,,De mi..."
Kik azok a ,,mi"? Vagy a skizónak azért jó, mert sosincs egyedül?:)
Kösz a recski emléktúrát, de döntsd már el, végre, hogy hazai témával kívánsz foglalkozni, vagy a GULÁG-gal. Mert van egy ,,árnyalatnyi" különbség.
,,Idézet Dr. NY. P. csendőr százados..."
Meg kell a szívnek szakadnia a csendőr századosért.
Isten ments! Vannak jóval pozitívabb dolgok a Földön, amelyekben lehetne reménykedni.:) Például a sörben, a töltött káposztában, a pinában. Csupa pozitív dolog!:P
Hol írtam ilyet? Kérem felmutatni (aligha fogsz taláélni ilyet).
,,Ezek rárontottak az országunkra ,és tönkre zúzták ,leölették népünket ,és kiszolgáltak az CCCp.- vörös hadseregét ,tartósan itt táboroztatták öket a félelmeik miatt!"
Köszönd meg a 150.000 magyar internacionalistának, akik nélkül Uljanovék a büdös életben nem kerülnek hatalomra. Ha meg már az ,,országra való rárontásról" beszélünk - azt meg Mikinek köszönd meg - a Donig vitette el nekik a meghívót.
Baldajev nem ,,orosz tiszt" volt, hanem kifejezetten baskír, no de ez legyen a legkisebb gond.:) Apropo: ő nem a táborbeszámolókat gyűjtötte, hanem a börtöntetoválásokat és u.n. ,,szovjet-ellenes" börtönirodalmat. Úgy kerültek a gyűjteményébe a GULAG-kínzások röpcédulái. De ezt nem nehéz kikövetkeztetni, ha valaki nem csak netről művelődik, hanem MINIMUM, kinyitja, és elolvassa a magyarul is megjelent könyvét (,,Tetovált Sztáléin"). Jó művelődést.
Szolzsenyicint inkább hagyjuk ki. QA GULAG-ról halvány fingja volt az öregnek, ugyanis soha sem került oda (,,saraskában", azazbörtön-kutatóintézetben dolgozott, ahol még hírből sem ismerték a valódi táboréletet). Ráadásul hitelessége is... ööö... nagyon halvány. Ha autentikus forrást akarsz olvasni, akkor talán Varlam Salamovot kéne (ő valóban végigjárta a GULAg poklát).
,,Ő csak ismeri őket"
Biztosan. Hiszen a Komszomol, majd a párt tagja volt.
Minden vadász gyilkolja az állatokat, vadászat címén. Ez a vadászat. Természetesen becsületesebb lenne késsel menni neki a vadkannak, de hát ilyenről az erdészek részéről sem hallottam.:)
Talán művelődj. Engels kifejezetten német volt (vesztfáliai), Leninnek volt aztán minden a családjában (a Blank nevet az anyja svéd rokonságától örökölte), Sztálin grúz volt. Hat névből a fele nem stimm. Elég rossz arány.
Blah-blah-blah... Brezsnyev kifejezetten jó céllövő volt. Hruscsov úgyszintén. Az ifjú Vologya Uljanov szintén... Amúgy nem tudom, hogy hogyan kapcsolódnak egymáshoz a bölények, a kommunisták, és a szétlopott államkassza. Biztos van benne logika.
Senki kertjébe nem kívánom, de az atombombát ledobták, és szerintem egyszer mindenképp le is dobták volna. Kérdés az, hogy ez hogy alakította volna a történelem menetét. Szerintem az hogy Japán ma az ami, nem kis mértékben a két atombomba következménye. Valami hatása szerintem az oroszokra is lett volna. Aztán az is kérdés hogy ha nem vetik be akkor az amcsik az atombombát, akkor vajon az oroszok valamikor nem próbálják-e bevetni a sajátjukat ? Az is kérdés, hogy ha nincs atombomba, akkor vajon hogy lett volna vége a cuculizmusnak ? Szintén békésen, vagy soha nem lett volna hidegháború hanem valamelyik fél megtámadja a másikat a hagyományos eszközökkel ? Az is kérdés hogy mi történt volna vajon ha az amcsik akkor megtámadják az oroszokat és netán győznek ? Milyen oroszország lenne ma ha kimarad a komcsi időszak ? És milyen magyarország ? Ne mondd hogy ezek nem érdekes kérdések.
Attól azért a kapitalizmus még működik, tehát ettől én még nem lennék kommunista.
Most pld. jobban jártunk volna, ha kevesebb szerep jutott volna gazdaságunkban a multinak. Egy hazai vállalkozás kedvezőtlenebbül juttatja kölcsönhöz az ügyfeleit, de nincs is annyira kiszolgáltatva nekik.
A multik arra fizettek rá, hogy a hazai konkurrenciát a könnyen megszerezhető kölcsönnel nyomták le. Pontosabban mi is, mert az állam a multi veszteségét szétszórta a nép között.