Kedves Lakótársak, nem tudom,ki hogy van vele,de én fázom. Az aláirás gyüjtésének nem látom tul sok értelmét, mert az itt lakók nem jelentik a tulajdonosok 50%-át- A beruházó a többségi tulajdonos, ki tudná elérni ,hogy kezdjék el a fütést? Holnaptól lehülés jön...
A G lépcsőházban melegvíz zéro. Nem tudom, hogy a többi helyen mi a helyzet. Engem egy cseppet aggaszt a tél... Kérdezem azokat, akik egyszer már végigcsinálták itt, hogy a fűtés is havonta egy-két napra leállt, mint a melegvíz vagy nem függ össze a kettő?
Ha esetleg még nem sikerült valakivel a házból személyesen beszélni (amit inkább ajánlok, főleg ha a környéken jársz...), akkor remélem tudok segíteni az alábbiakkal:
Megvolt az első lakógyűlés és már a jegyzőkönyv is olvasható a lifteknél. A közös költség meglepő módon csökkent és lesznek biztonsági kamerák is hamarosan... A vízórás probléma megoldódott, most már rendesen működik a vízóra hitelesítés is. A közös képviselettel és az építtetővel pozitívak az eddigi tapasztalataink: Nem mondom, hogy azonnal, de eddig ha kellett kijavítottak mindent... lakásátvételkor érdemes komolyabban átnézni mindent. A szigetelés korrekt (az ablakok miatt akár túl jónak is mondható), de szerintem kérj tőlük egy energetikai-tanúsítványt vétel előtt! Ha kapsz ilyet, akkor oszd meg kérlek velünk, mert speciel mi nem kaptunk :) Burkolat szinten pedig sok választási lehetőséged már nem lesz, mert gondolom már minden burkolat megvan a lakásokban.
Ez csak egy és rövid vélemény volt, de beszélj lakókkal személyesen!
A Duna terasz lakóparkban szeretnék lakást venni, érdeklődnék, hogy érdemes-e. Vannak-e még problémák a fűtéssel, melegvízzel a számlákkal, fűtés egységára mennyi? Volt-e már lakógyűlés, született-e döntés valamiről? Vízórákat hitelesítették már, illetve halottam, hogy lejárt 6 évnél régebbi órákat szereltek fel, ezekkel mi van? Milyen a ház és a lakások műszaki állapota: szigetelés, burkolat, ajtók, víz, villany, fűtés stb... ok? Ha valami gond van valamivel, akkor megjavítják?
Én nem kaptam értesítést a közgyűlés időpontjáról, ami ezek szerint júli 30-án lesz. Kérek mindenkit,hogy szóljon a többi lakónak,mert nem ártana minél többen részt venni. Egy SZMSZ-t nem illik a lakók nélkül megírni,de úgy remélem a gyűlésen azért még lesz lehetőség a hozzászólásra. A gázdíjjal kapcsolatban mélyen hallgat a közös képviselet. Ezt is jó lesz tisztázni. Remélem a beruházó képviselője is jelen lesz.
Ma láttam, hogy júl. 30-ra van kiírva a közgyűlés. Sajnos én nam kaptam semmilyen javaslatot a működési szabályzatból, aminek ha jól láttam a bemutatása, vitája és szavazása is ugyanekkor van. Tehát, ha jól értem a tervezetet ott kapjuk kézhez, olvassuk el, vitázunk, majd megszavazzuk... Érdekes ügymenet, ha ez így van. Nem tudjátok, hogy a közös képviselőnek mennyivel hamarabb kell ismertetnie a írásban a javaslatait, amiről szavznunk kell?
A futesi egysegar 10.55 rol valtozott 28,26 es onnan a 30,29re, ami ugye 3 honap alatt triplazas. Persze a fogyasztas (kwh-ban) es az egysegar (ft/kwh) meg soha sem adta ki a befizetendo gazdijjat. (1MWh= 3600MJ és 1 MJ = 2.3066 FT adatokkal szamolva).
A masik nagy problemam a tocsak. A tarolo elott esozes utan azunk, a garazsban valamelyik vizvezetek csopog es csinal tavat az auto korul. Most mar azert fel ev eltelt az atadas ota es sok minden nem valtozott.
Ugyancsak a vizzel kapcsolatban a melegviz nem eleg meleg, a hideg pedig nem eleg hideg. Mas hasonlo ujepitesuben voltam es azert megdobbento a differencia. Biztos van valami szabalyzas a minimum melegviz hofokara. Arra is kell hogy legyen megoldas, hogy a csapvizet kulon hutes nelkul inni lehessen.....
Van mar pontos idopont a kozgyulesre? july vege mar csak 2 het....
Ami a fűtési egységárat illeti, 28,26-ról már 30,29-re ugrott. Szalai úr már nem válaszol egyetlen e-mailre sem,többek között a gázdíj elszámolására vonatkozóra sem. Jelenleg a közös képviselet úgy gondolja,hogy az egyetlen feladata a lakókkal - munkáltatójával - való kommunikáció terén, az a számlák kiküldése.
A közös képviselő,illetve a beruházó részéről a fórumot olvasóktól kérem hívjanak össze mihamarabb közgyűlést,mert jó lenne végre tisztázni mire fizetünk ellenőrizhetetlenül magas összegeket és vajon kit képvisel a jelenlegi megbízott (mert a lakókat nem..).
Más: jó lenne ha az ázás problémával sürgősen foglalkozna a közös képviselő,mert jelenleg még a beruházó köteles garanciában elvégezni a javításokat, később már ez is majd az általunk befizetett közös költségből megy.
Szerintem fölösleges ezen vitázni! Valószinűleg az Ön szemébe csak az számít "szem előtt lévő helynek" , ami a lakása ablaka előtt történik! Ha csak nem a földszinten lakik, akkor Önnek "Pókemberre" lesz szüksége, hogy láthassa! Jó éjszakai megfigyelést kívánok Önnek, hacsak nincs jobb dolga!
Egyébként az udvarról mit is vihetnének el?
Egyébként a nagyszerű kazán újra szünetel! Lassan mindenki hozzászokik a hideg vízhez, annyiszor áll le!
Kedves Lakótársak,honnan van az információ a lakógyülésről, hozzám sajnos nem jutott el. Ha valaki tud valami pontosat,kérem irja meg. Egyébként "örömmel" tapasztaltam a zuhany alatt, hogy megint csak langyos viz folyik. Üdvözlök mindenkit.
Huh. Az eddigi lopások, nem szem elött lévő helyeken, garázs, folyosó történtek. NEM JÓL BELÁTHATÓ, NEM SZEM ELÖTT LÉVŐ TERÜLETEN! Az udvar minden esetben lakások ablakaihoz, erkélyeihez vezet. (Lehet, hogy magasan laksz ahhoz, hogy téged veszélyeztessen az, hogy valaki bemászhat az erkélyeden vagy betörhet az ablakodon.) Ahhoz, hogy láss éjszaka, kell a fény. A mozgásérzékelő könnyen kikerülhető, nem érzékel 360 fokban. Ha jobban érdekel a dolog beszélj valakivel, aki ért a biztonságtechnikához. Akinek pedig csak erre nyílik ablaka lehet ezért is költözött ide, mert tetszett neki a kert, igen a világítással. Gondolom most sem győztelek meg, ha gondolod folytassuk priviben.
Nekem nagyon tetszik a kivilágítás. Ráadásul arról se feletkezz meg, hogy az elmúlt időszak autófeltörése, mopedlopása, a folyosókon lévő UPC szekrények kifosztásának fényében, hogy a világításnak még mindíg lehet visszatartó ereje. Képzeld el ezt a területet éjszaka, sötétben... pl. egy lakásriasztó hangjával. Esély sem lenne a tolvajok elkapására vagy azonsítására. A bizonság gondolom mindannyiunknak egyformán fontos. Amúgy ahogy az utcafronton van közvilágítás ez, a belső udvari egyáltalán nem túlzás, és amennyire meg tudták mondani a fogyasztása sem nagy. A beszűrődő fényre pedig megoldás a redőny vagy függöny. (És azokat se feledd kérlek, akiknek csak erre nyílik ablaka.)
Hello!<br><br>Nekem nagyon tetszik a kivilágítás. Ráadásul arról se feledkezz meg, hogy az elmúlt időszak autófeltörése, mopedlopása, a folyosókon lévő UPC szekrények kifosztásának fényében, hogy a világításnak még mindíg lehet visszatartó ereje. Képzeld el ezt a területet éjszaka, sötétben... pl. egy lakásriasztó hangjával. Esély sem lenne a tolvajok elkapására vagy azonsítására. A bizonság gondolom mindannyiunknak egyformán fontos. Amúgy ahogy az utcafronton van közvilágítás ez, a belső udvari egyáltalán nem túlzás, és amennyire meg tudták mondani a fogyasztása sem nagy. A beszűrődő fényre pedig megoldás a redőny vagy függöny. (És azokat se feledd kérlek, akiknek csak erre nyílik ablaka.)
A hitelesítés nálunk is megtörtént! Lassan, de talán előbb vagy utóbb (bár itt minden elég lassan megy, így az utóbb a valószínűbb folytatás) minden kialakul! Legalábbis jó lenne, ha végre normálisan működne a társasház!
Ha jól tudom lakógyűlés ebbe a hónapban lesz. Legalábbis én ezt hallottam!
Apropó, senkit nem zavar az éjszakai díszkivilágítás a belső udvarban? Szerintem teljesen fölösleges!
Kedves Lakótársak, nálam hitelesitették a meglévő órákat, kemény 5500 Ft-ért, igy a kiirt 4900 Ft bruttó sem igaz. A gázdijjal meg 1 hónapja nem tudok Szalai urral dülőre jutni, 1 hétre (!) 10 ezer Ft feletti összeget számláztak ki, és semmilyen próbálkozásomra,hogy végre valami korrekt elszámolást kapjak,nem hajlandó érdemben reagálni. Hiába magyarázom neki, hogy nem az egész házat fütöttük,csak a lakást, igy 7 nap alatt képtelenség ekkora fogyasztást összehozni. A mi emeletünkön a folyosó beázott,de ezzel kapcsolatban sem történt még semmi. A parkolóban ugyszintén szép kis beázás van. Hány százalékos "telitettségnek" kell lenni,hogy lakógyülést lehessen tartani? Mindenkinek további szép napot.
Szerzodest le kell tolteni a Vizmuvek web-oldalarol, majd kitoltve a kozosk.-nek leadni. O viszi be a Vizmuveknek, onnan kuldik a Hexaedernek tovabb akikkel telefonon tudsz idopontot egyeztetni hitelesitesre es ok adjak vissza az alairt szerzodest (4500+afaert). Ilyen egyszeru :)
Akad mar valaki akinek van szerzodese es hitelesitett vizoraja?
Ill. kinek mi a velemenye az atlagos futesi egysegarrol? multkor 10,55 Ft most 28,26Ft/kWh ra ugrott.
Lehet, h rosszul, de úgy emlékszem, hogy a hitelesítés a szerződéskötés után következik. Szerződést meg még nem láttam...
A gázdíj elszámolásához pedig annyit, hogy a papírból tuti nem rakja össze senki, hogy miért annyi amennyi. A mögöttes információkra lenne szükség. Azt pedig nem fogják elárulni. Az biztos, hogy nem a tényleges egyedi fogyasztás az egyetlen kifizetett fogyasztás...
A mi óráinkon sem történt semmilyen fizikai beavatkozás, így gyanítom, hogy egyszerűen csak le lett papírozva (borítékozva, Nokia-dobozozva) a téma... Minden esetre szívesen várom bárki tapasztalatát a Június 7-e utáni Hexaéder-es érvényesítésről!
Ami engem jobban aggaszt, az továbbra is a Gázdíj elszámolás, amelyen hónapról-hónapra változik az 'Átlagos fűtési egységár'...! Ha az éppen aktuális egységárral szorzom be a mért fogyasztásunkat, akkor sem jön ki a végösszeg, így inkább tűnik nekem hasraütés-szerű, mint korrekt elszámolásnak. :(
Mindkét említett problémával kapcsolatban azt érzem, hogy a Közös Képviselet nem tájékoztat minket megfelelően, ami ellenben hozzá tartozna a fő feladatához / üzemeltetéshez!
Kedves Lakótársak, új bejelentkező vagyok,és rögtön lenne egy kérdésem. Kicserélték valakinél a vizórákat? Nem értem,hogy most egyszerre miért lehet hitelesittetni azokat a vizórákat,amiket eddig nem lehetett.
Mindenkit üdvözlök,és kérem,ha valaki tud erről valamit,ossza meg velem is !
Szubjektiv velemeny, a tobbiek majd korrigalnak ha kell:
- Hoszigeteles jo, ablakokat nalunk megegyszer be kellett allitani, hogy ne huzzon be a hideg
- Parasodas: nalunk nincs, naponta szelloztetunk, remelem nem is lesz
- Futes: idaig ezzel volt a legtobb gondunk, kozponti kazan vacakol vagy allitgatjak. Korulottunk nem lakik senki aki rajtunk kivul futene, igy a meglevo radiatorok kevesek. Ha kicsinek talalod oket akkor vetel elott egyezkedj, hogy csereljek nagyobbra, hatha bejon.
- Utcarol bejovo hangal nem volt gond, csukott ablaknal szinte semmi. Folyosorol mar behallatszik. Illetve a konyhaban a szagelszivon keresztul jon fel zaj masik lakasbol. Ezekkel meg kell valamit kezdenem
- Nyilaszarok ok
- Kivitelezes: Ha gond van megjavitjak
- Epitkezes: a Deli oldalom majd lesz a 2. utem. Nyugatra a setanyt megcsinaljak. Eszak - errol nem tudok semmit - Ha valaki tud szoljon :)
- Repulesi utvonal a fejunk felett van, van repulo boven. De meg magasan vannak, engem nem zavar. Gyere el, ulj le a parkba 1 orara es kiderul az osszes ilyesmi.
Lakásvásárláson gondolkodom és a Duna Terasz is a lehetséges lakások között van. Pár dolgot szeretnék kérdezni azoktól, akik már ott laknak: - Milyen a hőszigetelés? Megfelelő a fűtés? Nem párásodnak a lakások? Megfelelő méretűek a radiátorok? - Milyen a hangszigetelés a lakások között és az utca felé? - Milyenek a nyílászárók? - Általánosan mennyire vagytok elégedettek a műszaki kivitelezéssel? - Terveznek nyugalmat zavaró építkezést a környéken? - Van-e zavaró zaj? Nagy autóforgalom? Repülési útvonal?
Még nem néztem meg konkrét lakást, kicsit attól is függ milyen visszajelzéseket kapok a fenti kérdésekre.
„Ez felháborító, mert én nem egy nyóckeres lepusztult 100 éves koszlott lakást vettem meg!”
Én se, de ez mind semmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mert a mi „szuper” társasházunkból, a leláncolt robogónkat a zárt garázsból, minden akadály nélkül el tudták vinni/lopni! A garázsba csak az juthat be, akinek van kulcsa! Kérdem akkor, ki volt az a kedves kulccsal rendelkező illető, aki meglovasította a motorunkat?! Mert ha ez olyan jó környék, akkor erre nincs szüksége senkinek, aki itt lakik! Mármint, hogy ellopja más robogóját! Vagy tévedek?
Ezek után legközelebb a lakásokat törik fel, vagy a kocsikat lopják el?! Ennyit a biztonságról (távirányítós garázs, biztonsági szolgálat, zárt ajtók) és a jó környékről!
Én már meg se lepődöm semmin! Ugyanis akkor történik valami ebben a társasházban, ha valaki feszegeti a témát! Nem sok mindent tesz a cég!
Egyébként a vízórákat elméletileg-ígéret szerint- 2 hete lerendezték, és körlevelet is küldtek a lakóknak, amiből mi semmit se kaptunk!(Valószínűleg, mert nem is létezet!) Egyébként az igérgetés jól megy nekik! A lejárt vízórák egy dolog, de hogy lehet, hogy az új kazán, már 2-szer leált?
Ha közös költséget nem sikerül kiszámolniuk, az se lenne meglepő, hisz a fűtéssel is elég sokat bajlódtak! Ami kicsit vicces, hisz mindenkinek van saját órája, csak leolvasni és szorozni kellene, de nekik ez is nehézséget okozott! Ott is igencsak túl számlázták magukat! Sőt, aki nem figyel, az fizet fűtés a fűtés számlával és a közös költséggel is, hisz ügyesen arra is felvezetik még egyszer! Javaslom mindenkinek, hogy kétszer is olvassa el a papírokat!