A Robert J. Sawyer regénye alapján készült sorozatban a világon mindenki elájul 2 perc 17 másodpercre, hogy hat hónappal előre belepillantsanak a jövőbe, legyen az személyes vagy globális jövő. (Az ABC 4 évadra tervezi.)
Janis kavarás nekem annyira nem jött be, bár kicsit furcsa volt téglának, de így kapott magyarázatot. Én a CIA-s csókában annyira nem bíznék. Ő közli Benford halálát is kitudja kinek. Így lehet, hogy Janis is csak hiszi, hogy double agent :)
Nyilván nem véletlen egybeesés, de szerintem ilyen sunyi plagizálásról sincs szó, elvégre a két sztori meglehetősen különböző, és elég lett volna megváltoztatni az időtartamot három percre, hogy ne legyen feltűnő. Lem viszonylag ismert írónak számít az Államokban, a TWoP a sorozattal foglalkozó fórumán is említette valaki. Inkább inspiráció forrása lehet, a 137 átvétele pedig tribute.
Köszi, jópofa! Viszont sztem ez olyan egybeesés ami nem lehet véletlen. 137 mp-nyi jövőbelátás alapötletnek igazán tuti és méltán gondolhatta a mostani regény írója, hogy egy Lem anekdotát ugyan ki olvas az USA-ban?...
Elküldtem. A cím ne tévesszen meg, a fordító nem ismerte a perc hosszát (egyébként csak a jövőbelátás és a 137 másodperc egyezik, történetbeli átvétel nincs).
normális fordulatok (nem ilyen "egy tetkó - sok tetkó"-szintűek), párbeszédek és jó színészek (President Baltar például, de D Gibbons is király volt).
ha ez így megy tovább, nézni is fogják a népek! óriási pozitív csalódás az elmúlt 3-4 rész (igazából Szomáliától kezdve).
SPOILER Janis szerepe nagyon tetszett, elsőre nem is gondoltam, csak akkor, amikor láttam, hogy leül a CIA-ssel diskurálni. kíváncsi vagyok, hogy Mark tud-e erről, és ha nem, akkor pl. megvédte-e volna a CIA-s ürge, ha lebukik...
Há' ja, nekem, mnt scifi-rajongónak, nagyon tetszik a sorozat, vagyis inkább a tényleg eredeti alap-sztori, meg ugye a könyvet is olvastanm, van egy sejtésem, mire megy ki az eglsz, bár rettenetesen túlbonyolították és el-akciósították.
neeem, a 11-12. rész duplát, amivel a téli szünet után visszatért a sorozat. amikor először belekezdtem, nem tetszett, most rászántam magam, végignéztem és egészen jó történet kerekedett belőle.
na, megnéztem végig a duplát. vagy én lettem igénytelen, vagy ez tényleg mégis tök jó lett! végre elkezdtek beszélgetni az emberek, nem percenként ugrálunk a helyszínek közt...
jaaa, vagyúgy! amúgy persze nem volna meglepő, h a főszereplőé a "fő szerep" ugyebár, de ez a ralph fiennes ez annyira ZS kategóriás szerencsétlen kókler, hogy tényleg, így már tényleg fura :) persze akik nézik még egyáltalán ezt a szart, azok teljesen máshogy gondolkodnak, mint pl én, nekik akár még tetszhet is, szóval... :)
Szerintem a sorozat leginkább értékelhető eleme az FBI LA-i Területi Irodájának épülete a vizesárokkal és a szökőkutakkal. Meg mondjuk még a tűzharc a parkolóházban (1x05), persze csak a rakéta előli villámgyors kiszállás utántól, és a főszereplő AA-mentorának kis nézeteltérése a ráállított exkatonával (1x13), a sárból felkapott port leszámítva. Ő és a közepesen gonosztudós bizonyultak eddig a legvalamilyenebb karaktereknek imho (+ Wedeck).
És még meghagyták a készítők az emlegetett 7 évad lehetőségét, hiszen Frost mindenttudó tálbájának tetején az állt, hogy End - 2016 december valahány. Kíváncsi vagyok, lesz-e annyi...