Keresés

Részletes keresés

ashura Creative Commons License 2009.12.30 0 0 116

"Ez lehetséges egy frissen vett notebooknál, hogy gyárilag rossz?"

Igen

"egyszerűbb lenne a gyártótól javítást vagy cserét kérni, mint a nullához közelítő informatikai tudásommal buherálni a gépet...
Igen.

Szóval, akármennyire nem akarod nélkülözni a géped, kénytelen leszel. Jelezni kell az eladónál - ugyanis azzal állsz szerződéses viszonyban, nem a gyártóval vagy a szervizzel - hogy rossz a készüléked. Vagy megnézi ő, vagy javasolja a kapcsolatfelvételt a szervizzel - ami tudomásom szerint nem Magyarországon van. És hogy miért kéne ezt tenned? Egyrész, mert mit mondtad, nem értesz hozzá, akkor meg felesleges sötétben tapogatózva próbálkozni. Másrész, ha valóban fizikailag rossz a gép, akkor úgyis a szervizben köt, tehát semmit nem nyertél a próbálkozással. Jobb kapásból szakemberre bízni, aki tudja hogy hová és miként nyúljon a géphez.

Előzmény: zzombie (113)
locsemege Creative Commons License 2009.12.30 0 0 115
Csinálj memóriatesztet. Letöltöd, kiírod egy CD-re - nem file-osan, hanem image-ként! -, majd arról boot-olsz. Futtatod a tesztet úgy fél napig - azaz mondjuk 12 órán át -, ha hibát talál, irány a garanciális szervíz, ha nem, akkor sem biztos, hogy jó. De akkor van rá esély. Kérdés, nincs-e nem odavaló, hibás driver feltéve arra a Windows-ra.
zzombie Creative Commons License 2009.12.30 0 0 114
Pardon, egyszer szándékoztam csak elküldeni.
zzombie Creative Commons License 2009.12.30 0 0 113
"ha a memória és a processzor közti kommunikáció labilis"

Ez lehetséges egy frissen vett notebooknál, hogy gyárilag rossz? Ilyenkor a garancia alapján lehet reklamálni a gyártónál?
Ha nem értettem félre, akkor a hardver alapból rossz, ezért gondoltam, hogy lehet egyszerűbb lenne a gyártótól javítást vagy cserét kérni, mint a nullához közelítő informatikai tudásommal buherálni a gépet...

A linket köszi, áttanulmányozom!
És az eddigi segítő hozzászólásokat is nagyon köszönöm mindenkinek! (azt meg pláne, hogy ennyire higgadtan vettétek a baromságokat, amiket a "magas szintű" IT tudásom miatt írtam néha :)))
Előzmény: locsemege (111)
zzombie Creative Commons License 2009.12.30 0 0 112
"ha a memória és a processzor közti kommunikáció labilis"

Ez lehetséges egy frissen vett notebooknál, hogy gyárilag rossz? Ilyenkor a garancia alapján lehet reklamálni a gyártónál?
Ha nem értettem félre, akkor a hardver alapból rossz, ezért gondoltam, hogy lehet egyszerűbb lenne a gyártótól javítást vagy cserét kérni, mint a nullához közelítő informatikai tudásommal buherálni a gépet...

A linket köszi, áttanulmányozom!
És az eddigi segítő hozzászólásokat is nagyon köszönöm mindenkinek!
Előzmény: locsemege (111)
locsemege Creative Commons License 2009.12.30 0 0 111
A Linux egyrészt jó - ezt a post-ot Fedoráról írom -, másfelől, ha a memória és a processzor közti kommunikáció labilis, bármelyik operációs rendszer el fog hasalni, hiszen a tartalom kiolvasásakor nem az lesz a memóriában, mint amit beírtak. Vagy nem ott, hanem más címen.

Amúgy ha Linuxot használnál, ne a hozzá adott CD-ről telepíts, hanem töltsd le a legfrissebb Ubuntut, OpenSuSE-t, Fedorát - ízlés kérdése, kinek melyik jön be -, írd meg a DVD image-et, majd arról telepíts. Utána pedig frissítsd az oprendszert a netről. Egyébként meg barátkozz meg ezzel a weboldallal.
Előzmény: zzombie (110)
zzombie Creative Commons License 2009.12.30 0 0 110
Sajnos az eladóhoz visszavitel problémás, mert egyrfészt a vizsgaidőszak miatt fél órára se szívesen nélkülözném a gépet, másrészt 200 km-re van (vidéken élő szüleimtől volt ajándék, ők helyben vették).
A gép szétkapása helyett egy stabilabb oprendszer nem megoldás? Vagy annál is jelentkezne ez, úgyhogy mindenképp szét kell szedni? Ööö..ezt fizikai megbontás nélkül nem jelzi ki?
Amúgy igen, összekevertem (bár vehettem volna a NASA-tól is a gépet, nem? :)), 2 giga a RAM.
Linux CD-t eleve kaptam hozzá, de soha nem használtam még Linuxot, kissé idegenkedek tőle.
Előzmény: Rolf242 (109)
Rolf242 Creative Commons License 2009.12.29 0 0 109
:)))))

gép burkolatát, a hátlapot lebontod, megfelelő csavarhúzóval, a fedlapot eltávolítod, és megnézed mennyi RAM modul van benne. :) A NUMPAD alatt van 2db. slot erre a célra.
A használati utasításban le van rajzolva a memória bővítésnél...:))))))
Ha nem akarsz túrkálni a vasban, akkor keress egy cimborát, aki látott már ilyet közelről.
Vegyétek ki az egyik RAM-ot, és teszt. :)
Ha nem vagy "otthon" a témában, akkor inkább vidd vissza az eladónak, és tesztelje a memóriát.
:)

Előzmény: zzombie (107)
locsemege Creative Commons License 2009.12.29 0 0 108
Nem a winchester, hanem a memória - random access memory -, az operatív tár. Az, amiből úgy nagyjából 512 MiB - 4 GiB a szokásos mennyiség egy otthoni gépben manapság.
Előzmény: zzombie (107)
zzombie Creative Commons License 2009.12.29 0 0 107
Az angolt értem, de a géphez gyík vagyok :)
Szóóóval, van egy C meghajtó meg egy másik (eleve a 250 giga tárhely kb 50-200 arányban oszlik). Ha erről van szó, akkor a C-t használja, mert oda ment mindent.
Ha tényleg ez a gond, mi a további teendő?
Előzmény: Rolf242 (106)
Rolf242 Creative Commons License 2009.12.29 0 0 106
RAM lesz a hunyó:

The 8E error points at RAM problems. It's pretty unique for a STOP code in that it only points at RAM problems when you look it up! So there's a good start.

There are a couple of ways to diag it.

You don't say which PB model it is, but if it has two sticks of RAM you can try removing one of the sticks to see if the problem persists, and then swapping with the other stick likewise.

The other way is to download a RAM test utility and run that.

Azaz ha két darab RAM modul van benne, simán kisakkozod melyik a döglött.

Sok sikert! :)
Előzmény: zzombie (105)
zzombie Creative Commons License 2009.12.29 0 0 105
Na, most kiírtam, megint lelőtte magát:

A rendszer problémát talált és a windows a számítógép károsodásának megalőzése érdekében leállt.
Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a szgépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:Ellenőrízze, hogy van-e elég hely a lemezen. Ha a leállítási üzenetben valamelyik illesztőprogram azonosítva van, állítsa le vagy kérjen frissítést a gyártótól. Próbálja meg a videókártya cseréjét.

A hardver értékesítőjével keressen BIOS frissítéseket. Tiltsa le a BIOS memóriakezelési beállításainál a gyorsítótárazást (???) és az árnyékozást (????).
Ha a komponensek eltávolításaához vagy tiltásához csökkentett módot kell használni, indítsa újra a szgépet, nyomja le az F8-at majd (itt nem írtam tovább ezt a bekezdést).

Technikai info:
*** STOP: 0x0000008E (0x00000005, 0x0000000, 0xA6F104EC, 0x0000000)

Fizikai memória listázása.
Fizikai memória listázása kész.

Ezt írja ki a képernyőn. A kódoknál a sok nullánál lehet, hogy nem pontosan írtam a nullák számát, de kb 8-9 számjegyű az x utáni rész.
zzombie Creative Commons License 2009.12.29 0 0 104
Félig-meddig értem.
Viszont nem kellene valami ismétlődő motívumnak lennie, hogy mikor hal le a rendszer? Vagy ilyenkor az jellemző, hogy ad hoc öngyilkos lesz néha?
Előzmény: locsemege (103)
locsemege Creative Commons License 2009.12.29 0 0 103
A kernel a rendszermag, a ring0-ban fut, ennek megfelelően ha itt hiba van, összedől az egész gép. Ő manageli az alkalmazások memória igénylését, osztja az időszeletkéket a process-eknek, meg úgy egyáltalán az erőforrásokat. Valamint kezeli a jogosultságokat, filerendszert.
Előzmény: zzombie (102)
zzombie Creative Commons License 2009.12.29 0 0 102
Kiszedtem, ha megint megcsinálja, megpróbálom kiírni, mi baja van.
Most vagy háromszor csinálta meg egymás után, konkrétan akkor, amikor az iwiw-et is elindítottam. A régi, sokkal gyengébb asztali PC-m ennél többet is csont nélkül vitt, úgyhogy feltételezem, ez csak véletlen egybeesés....remélem.

Nem tudom mi az a kernel :)

SmartLogon nem létkérdés, elvileg a webcam valamilyen arcfelismerő programmal azonosítja a felhasználót jelszó helyett. Csak vicces lett volna, ha ilyet is tud :)
Előzmény: locsemege (101)
locsemege Creative Commons License 2009.12.29 0 0 101
A másik, hogy időnként feldob egy mp-re egy kék képernyőt fehér szöveggel (villanásnyira, nem tudom ennyi idő alatt elolvasni, mit ír ki), majd újraindítja magát.

Elhasal a kernel. Ez többnyire valamelyik illesztőprogram hibája, vagy a hardware bizonytalansága miatt van így.

Saját gép, Tulajdonságok, Speciális fül, Indítás és helyreállítás Beállítások gomb, Rendszerhiba mező, Automatikus újraindítás checkbox-ból szedd ki a pipát. Ettől megjavulni ugyan nem fog, de a kék képernyőn ott marad az infó, s el tudod olvasni, melyik driver esett hanyatt.

Nem tudom, mi az a SmartLogon, így erre nem mondok semmit.
Előzmény: zzombie (99)
zzombie Creative Commons License 2009.12.29 0 0 100
Bocsánat, egyet elfelejtettem még: van egy HP LaserJet 1010 típusú nyomtatóm, aminek persze már elhagytam valahol a telepítő cd-jét. Na, ezt se igazán sikerül összebarátkoztatni a laptoppal... Lehet, hogy én vagyok gyík hozzá, de még a gyártó honlapján se találtam meg a telepítőprogit...
Előzmény: zzombie (99)
zzombie Creative Commons License 2009.12.29 0 0 99
Sziasztok!

Előre is elnézést, ha hülyeséget kérdezek, de mezei felhasználó szinten értek a gépekhez és elakadtam egy-két dologgal.
Kaptam egy Asus K50ij series laptopot és van néhány problémám. (A gyártó honlapján regisztráltam magam, beszélek angolul, de még így se akadtam segítségre.)
XP-vel kaptam a gépet. Egyik, kisebb probléma, hogy a dobozon hirdetett SmartLogon-t az istennek se tudom telepíteni, csak Vistához és w7-hez ajánl fel csomagot a gyártó honlapja. Azok meg gondolom az XP miatt nem csinálnak semmit a gépen. Van-e erre megoldás az oprendszer cseréje nélkül?

A másik, hogy időnként feldob egy mp-re egy kék képernyőt fehér szöveggel (villanásnyira, nem tudom ennyi idő alatt elolvasni, mit ír ki), majd újraindítja magát. Ezt néhány óránként megcsinálja. Internet és skype fut csak, neten is egyszerűbb oldalak, index, gmail, stb, nem hinném, hogy ezek okozzák, viszont fogalmam sincs, hogy akkor mi és mit tehetnék ellene.
Ha régebbi gép lenne, akkor gyanakodnék arra, hogy telepítvelett valami, ami nem tetszik neki, de alig pár napos, semmit nem telepítettem rá a skype-on és az msn-en kívül, de ez utóbbit még nem is használtam.

Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.26 0 0 98
Közben megoldottam a problémát.
Elfelejtettem beállítani, hogy miről bootoljon.
Elnézést a hülye kérdésemért.
Kellemes Ünnepeket!!
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.26 0 0 97
Sziasztok.
Kaptam egy Asus K50INseries tipusú notebookot. Win 7-et szeretnék rárakni, de nem tudok vele mit kezdeni, mert nem tudok átlépni a localhost loginon.
Kérlek benneteket, segísetek. Köszönöm.
Kellemes ünepeket.
haliholaci Creative Commons License 2009.12.25 0 0 96

Köszi, sajna én azt nem kockáztatom meg ,

akkor marad a január, majd nálam jobban hozzáértő

megcsinálja, köszi:

Laci

Előzmény: Rolf242 (95)
Rolf242 Creative Commons License 2009.12.25 0 0 95
BIOS frissítés lesz/lehet a megoldás.
Az eredeti 203-as verziót kell lecserélni a 213-ra.

Itt megadod mihez-mit keresel, letöltöd, és frissíted a BIOS-t.
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

A BIOS fissítés menetét EL KELL OLVASNI, mert ha elkottázod, akkor viheted vissza oda ahol vetted.....BIOS-t frissíteni.

NO PARA, sima ügy a frissítés, de OLVASS el minden leírást.

R.
Előzmény: haliholaci (94)
haliholaci Creative Commons License 2009.12.24 0 0 94

Sziasztok!

Asus K50AB laptopot hozott a Jézuska,Win 7-tel.

A problémám a következő, ha alvó módba kerül,

onnan a gép elindul, de a képernyőn nincsen semmi,

teljes kikapcsolás, majd újból van kép.

Találkozott vki már ilyennel, esetleg mi lehet a megoldás?

Köszi:

Laci

AdAm CooL Creative Commons License 2009.12.21 0 0 93
Huu haver köszi szépen!:)))) Az életem mentetted meg!:) Minden tiszteletem a tiéd!:)
Tényleg köszi!!:D
Végre XP, a seven vhogy nem jött be!:s:)
Üdv.
Előzmény: Rolf242 (92)
Rolf242 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 92
a Radeon kártyával is lesz gáz, ha XP-t akarsz:
http://support.asus.com/faq/asus-faq.aspx?SLanguage=en-us&no=8D36B75F-FC8C-6B49-FB07-527D5EA3542A

és a sata ügy:
BIOS-ban át kell állítani "native" -ra, nem emlékszem pontosan. ( a lényeg: az XP nem tudja/látja a sata vezérlőt, és lehal )

PONTOSAN:

Tanácsok akik ezt a gépet veszik meg és Windows XP-t akar rátelepíteni:
- Boot menü: F2
- Boot menüben:
-> Advance -> OnChip SATA Type : Native IDE
-> VGA Mode SELECT : dGPU Mode

minden driver a géphez:
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

:)

Előzmény: AdAm CooL (91)
AdAm CooL Creative Commons License 2009.12.20 0 0 91
Hali! Van egy olyan problémám, hogy felraktam a win 7est, és vissza szeretném tenni a win xp-t, de mikor elkezdem telepíteni, összegyüjti az információkat, és kékhalál...:S javasoltak egy olyat, h driver kell a sata vezérlőhöz..milyen kell ahoz, v vki tudna adni egy linket v vmit!
Előre is köszi!
mr_ricsi Creative Commons License 2009.12.16 0 0 90
Az Asusnál az U80V driverei között találsz a Mobility Radeon HD 4570-esedhez XP-s drivert.
Előzmény: amickey (88)
Spy803 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 89
Tessék szépen elfelejteni az elavult XP-t, mert nem fog sose stabilan és normálisan működni. Vista vagy Seven, nem lesznek gondok sem.
amickey Creative Commons License 2009.12.16 0 0 88
Sziasztok

Van nálam egy Asus K50AB-SX073D notebook.
XP kellett rá a ismerősömnek, feltelepítettem és minden ok csak a VGA drivert nem fogadja el!!!!
Az asus oldaláról töltöttem.
VGA telepítés után az xp betöltése után fekete képernyővel találkozom.
Ti milyen vga drivert használtok XP-hez????
Én ezt találtam az asus oldalán ATI Graphics Driver for WIN XP Version V8.610.0.0 .
Ha valakinek van tesztokés driver feltöltené valahova, illetve adna egy linket hogy hol találom a jó drivert.
Előre is kösz.
Tomi0 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 87

HAli!

Egy gyors segítséget kérnék. Minap vettem egy Asus k50ab-sx089D típusú laptopot, de nem tudok belépni a biosába mert mindig bejön, hogy hogyan futassam a freedos-t.  Így persze semmilyen oprendszert nemtok feltenni rá.

Várom mielőbbi válaszotok előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!