ez nem büntiről szól! Mindig aszerint voksolnak, akiktől a legtöbbet várják megkapni!
Kétségbeesve vágynak arra, hogy valaki megváltsa a világukat, és aki legalább nevén nevezi a bajokat, már nyert ügye van a jelenlegi helyzetben. Lényegtelen, hogy mi a megoldás, csak legalább éreztesse, hogy tud a kínjukról.
Nos, a következő amit nem tudok, hogy a nép mennyire manipulálható. Lehet, hogy nincs másról szó, minthogy a nép a helyzetéből kiindulva bünteti, vagy jutalmazza az aktuális hatalmat...erre van példa 90 óta. Az első ciklusban az MDF és a Szadi nagyon szépen szerepelt, a Fidesz és az MSZP sehun se voltak. Ugyanezen ciklusban a nép várakozása nem teljesült oly mértékben mint azt várták, tehát büntették az akkori kormányzópártokat, az MSZP-nek egymaga 52%-a lett, a Szadinak 18...szép eredmény volt. Aztán jött 98, a kisgazdákkal tudott kormányt alakítani a Fidesz, az eredmény pedig szoros volt, büntiről ott nem beszélhetünk. 2002 viszont a szintén szoros eredmény ellenére nagy bukta volt a Fidesznek, mert a közvéleményeseknél ölég jól vezettek, biztos volt a győzelem...oszt mégse nyertek. Hogy 2010-ben mifranc lesz, meg nem mondom, mert jelenleg úgy látom, a Fidesz közvéleményesek által mért hatalmas előnye valójában nem annyi, de hogy mennyi lehet, az passz...de nyernek, ehhez kétségem sem fér...
Én nem tudom kit és hova tettek, eccerűen egy közvéleményes intézet szövegét raktam be...hogy mit manipulálnak, egyáltalán manipulálnak-e, azt nem tudom...
És a többi un. közszolgálati tévé? Mindenhonnan csak a szenny és mocsok dől. Nincs egyetlen nézhető és elfogulatlan tévé. Nem hiszem, hogy ezt hagyni kéne, ahogy a baloldal magához ragadta a médiát, ugyanugy vissza kell tőlük venni. Úgy, ahogy ők csinálták, szépen, szőrmentén.
Te honnan internetezel. Mert itt Magyarországon mindenhol a libsiket látni. A reggeli műsorban nem is szerepeltettek másokat. Kíváncsi leszek, ha végre győz a jobboldal, akkor is megmaradnak a médiákban a liberálisok, mert az egy katasztrófához vezetne.
ott Mi ez hogy a jobbikos topikokot egyre törlik ( Budapesten kell a jobbik) (Budapesten nem kell az szdsz) de ez a topik, meg a jobbik nem kell az euban virul, mint a bazsarózsa? Meg tudja valaki mondani, mert a moderátor topikban hiába is kérdezném.
Nem jó ez a marginalizálási stratégia. Amikor még nem mérettetett meg, de tagadni már nem lehetett a támogatottságát, akkor a marginális 1%-ra tették. Most, hogy a Parlamentbe jutás potenciálját nem lehet tőle vitatni, a bejutási határra teszik. Miért jó ez?
Inkább a "tyúklopás is bűncselekmény" c. irányban kellene elindulni, van végre egy pragmatikus, libsi befolyástól szabaduló utódpárti miniszterelnök, és maguk a libsik is szétmorzsolódtak, semmi akadálya ennek a pályának. Csak ezen múlik hogy valóban 1% vagy 15% lesz a Jobbik támogatottsága jövő tavasszal.
A közvélemény-kutatás szerint a teljes lakosság körében az MSZP támogatottsága továbbra is 10%, a Fidesz ugyanebben a körben 40%-on áll, szemben a március végén mért 30-cal. A Jobbik szintén erősödött a teljes lakosság körében: jelenleg 5%-on áll a márciusi egyhez képest. Az erősödés itt tulajdonképpen a korábban rejtőzködő szavazók megmutatkozását jelenti - írta az intézet.
Márpedig ha Mo-on nincs "200001 szabad, demokrata szavazó" (azaz 5%-nyi választópolgár), akik számára a szadesz által megjelenített (szélső)liberális eszmék szimpatikusak, akkor bizony semmi keresnivalójuk a parlamentben és azon a néhány tízezer emberen kívül, aki rájuk szavaz, ennek mindenki örülni is fog. Nem fognak hiányozni. Erről szól a demokrácia. Tehát még egyszer: ha a választáson nem érik el az 5%-ot (adná az ég), akkor nem az olvtárs vagy mondjuk az én számomra nem fontos a liberális elvek képviselete, hanem az ország számára. Nagyon nem mindegy.
Nekem is csak 4 évig volt képviseletem a parlamentben, kibírtam. Remélem, 2010-től ismét lesz.
nem tudom, szoktál-e választási statisztikákat nézegetni, de bpen az szdsz azokban a kerületekben volt a legerősebb (10-12%), ahol történetesen a fidesz győzött és pest megyében is. ahol az mszp nagyon erős, ott az szdsz már 2006ban sem lépte át az 5%ot.
namost, én elfogadom, hogy a kialakult gazdasági bajok kialakulásáért az szdsz sokat tett, és maximálisan megérdemlik, ha nem kerülnek be a parlamentbe, de mutass még egy olyan pártformációt, amelyik magára veszi a liberális elvek képviseletét.
ha azt mondod, hogy neked az nem fontos, én készséggel elfogadom, de történetesen számomra a totalitárius ideológia és liberalizmus ellenesség tűnik elfogadhatatlannak.
A majd' két évtizedes közel 25% az erősen antikommunista szövegnek tudható be. Hány olyan ismerős van, akit ez vezetett meg, és máig szégyellik, hogy 90-ben rájuk szavaztak.
Ez a réteg azonban rég levált róluk, és megtalálták azokat a politikai szerveződéseket, amelyek valóban azt az ideológiát karolják fel, amit hirdetnek.
Mindig ezzel jössz. A kádárista, csodaváró szavazók többsége az MSZP táborát erősítette mindeddig. Mivel "csalódtak" a ballib kormányzásban (nem repült a sült galamb), így erős passzivitást mutatnak a felmérésekben és a szavazásoknál is. Nagyrészt nekik lenne köszönhető, ha egy most rendezett választás első fordulója érvénytelen lenne.
Mert az lenne.
Nemcsak a ballib haderők, de maga a demokrácia is bukásra áll Magyarországon.
Sikerült megutáltatni a közéletet és a poltitikát kis hazánkban.
Természetesen ez is a fidesz műve, mert rosszul ellenzékieskedtek. A kormányzás viszont sínen van (mint szegény József Attila).